Кучешки "рай" 6 новородени/5 на около месец/едно момче може би на около 3 месеца
Публикувано: 05 September 2009 - 10:23 PM
Абсолютно вярно. Само че в друг квартал при Бог знае какви условия и далеч от майка си и хората, които в момента се грижат за тях нелошо.
Shrekky, съжалявам, че ти попарваме така надеждите, но наистина не съм оптимистично настроена.
Публикувано: 05 September 2009 - 11:04 PM
Ще се опитам да говоря с някои от родителите й,защото не искам след ден да ми кажат,че ги връщат!
Не знам защо този път ми е по-трудно да ги дам за осиновяване животните.
Публикувано: 06 September 2009 - 12:35 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 11 September 2009 - 07:20 PM
Нямах достъп до интернет няколко дена.
И ето какво стана:
Разбрах ме се с всички от семейството и всичко е наред.
Малките ги взеха на 07.09 много си ги харесаха и съм сигурна,че ще живеят добре и то много добре.Хората имат опит с кучета.Предишното им куче се споминало на скоро от старост.Двамат(Миша и Алекс,не знам как се казват в момента) живеят в къща.Разбрахме се,че като пораснат малко ще се разберем и ще се видим.
Ще помоля и за пресни снимки,но чак като тъпия ми скайп се оправи...
Ати и Рино все още чакат!
Публикувано: 15 September 2009 - 01:26 PM
Търсих ги къде ли не,питах кои ли не,но никъде ги нямаше,а имаше кандидати за тях.
Дано са при добри хора.
Сега за Рони.
Не знам как е дошъл при нас,но разбрах от една съседка,че кола му е минала през лапите .
Открих и нещо като туморно образование и то голямо под мишницата на едната предна лапа.Не съм пипала тумор и не знам какво трябва да е,но това на Рони е воднисто.Не му пречи да се движи,не е болезнено и на допир.Видях го чак когато можех вече да се доближа до него,а той вече ми дава да го галя и да си играем.
Храним го,трябва още много да напълнее.Тъй като вече Ати и Рино ги няма ще мога да го храня двойно.
Кученцата на бялата женска вече са пораснали бая,но тя е много страхлива и не идва като я викам за това не искам да пипам и малките й,защото един път ми изръмжа като се доближих.
Публикувано: 17 October 2009 - 11:16 PM
Не разбрах от какво,дали някое куче я беше нападнало или кола,но нямаше физически наранявания,остана само отрова ..

Писаха ми за Рони,че искат да го вземат,най-късно във вторник ще дойдат и сега спокойно мога да се обадя на ЕКО да кастрират майките,не го направих по-рано,защото се безпокоя да не вземат да го набутат Рони в онзи затвор - Сеславци.
Бебета на бялата майка изчезнаха много мистериозно,дано са добре!!!
Публикувано: 18 October 2009 - 11:31 AM
Едва ли е туморно, по-скоро може да е някакъв абсцес, лимфа или друго подобно. Но най-сероятно трябва да се дръпне с пункция.
Публикувано: 19 October 2009 - 07:50 PM
Изчезна.
Майка ми работи в Пирогов и донякъде разбира от такива неща и предположи,че се е спукало,ако е възможно.
Предполагам е станало след като колата му е минала през лапите.
Вчера ходих при него.Яде и е пораснал МНОГО.Козинката му е станала дълга и се завива навътре,сигурно ще е с по-дебел кожух.
Тези,които ми писаха преди два дена вече никакви ги няма,умрями надеждата за бързо осиновяване ...

Утре пак ще пускам обяви,дай боже преди зимата да си го приберат!
Ето и две по-стари снимчици,утре ще направя няколко снимчици,актуални да видите колко е пораснало прасете,много е хубав,много си го харесвам и много искам за зимата да си има дом!
п.п.Има малко проблемче с лапите.Те са огромни обаче имат огромна липса на калций и са като от кашкавал ... какви калци мога да му дам?
Някои ми беше казал,че и черупките от яйца,изсушени вършат така работа,това вярно ли е?
Публикувано: 19 October 2009 - 08:25 PM
Публикувано: 19 October 2009 - 08:26 PM
Ще пробвам и с черупките.Ще ги оставя да изсъхнат ще ги "направя" на прах и ще му ги сипа в храната

Публикувано: 19 October 2009 - 10:07 PM
По-добре пусни тема във вет.кабинет за съвет от лекарите - какво може да у се даде, при положение, че е на улицата и изследвания не могат да му се направят. Само такива изследвания могат да покажат, какво точно и колко му е нужно, но в този случай - да дадат акъл с какво да се помогне при тази ситуация.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 October 2009 - 09:42 PM

п.п. Четвъртата снимка ми е любима

Публикувано: 24 October 2009 - 10:12 PM
Публикувано: 26 October 2009 - 11:39 PM
Значи той в момента има нужда от силна храна,хубава,която аз не мога да му осигуря.Давам му само попарки,но там няма нищо,което му помага с разтежа,а сега му трябват витами и калции(тях така,на ръка ще му ги дам,но не и витамините).
Моля всеки,които може да помогне с храна ще съм още по-благодарна!
Съжалявам,че отново така пиша,но ако можех щях да направя всичко ...
Публикувано: 26 October 2009 - 11:49 PM
Рони е страхотно кученце, което чака помощ , за да се спаси от онзи "рай". Понеже неговата кака , която го гледа и помага е малко момиче на 16 г., искам и аз да помогна с еин килограм Eukanuba, сматам , че е подходяща в неговия случай при такава липса на калций, също така се надявам, всеки който може да помогне, защото за мен лично беше много трогателна история, че дете на нейната възраст, вместо да се занимава с "куп други неща", отделя голяма част от времето си за да помогне на бездомните животинки и всичко това съчетава между уроците. Колко деца в днешно време биха го сторили ?

Публикувано: 31 October 2009 - 02:14 PM
Публикувано: 19 November 2009 - 02:11 PM

Туко що говорих с хората от ЕКО и казаха,че за другата седмица ще дойдат да ги хванат и кастрират и после ще ги върнат ... с голямо закъснение го казвам,но така се получи ...
Публикувано: 10 February 2010 - 02:12 PM
Не можах на време да я кастрирам и тя пак роди,признавам аз съм виновна.
Звънях много пъти на ЕКО,но отговора беше един и същ,все едно не ме приемаха на сериозно.
Малките вече са факт,шест на брой са,не знам точно на колко дни са.Чаках до входа някои да излезне за да го разпитам за малките,но никои не се появи.Имат си храна и вода.Има хора,които се грижат за тях,но едва днес ги видях.
Ще поразпитам,ако някои знае кога са родени.
Аз съм виновна в крайна сметка,защото обещах,а не можах да си спазя обещанието,втори път няма да се повтори!
Ще направя всичко възможно малките да се задомят и майката да се кастрира.
Ето и няколко снимки.

Ето така живеят

п.п.Може ли някои да каже,кога мога да дам хапче против вътрешни паразити на малките?
Публикувано: 10 February 2010 - 02:58 PM
Калций няма нужда да даваш. Това да го знаеш за ВСЯКО куче, което срещнеш - породисто или не. Допълнителният калций не е нужен дори за куче, което живее на улицата, освен ако условията не са особено ужасни и е яло само хляб примерно.
Виж, витаминни добавки може да даваш като се захранят. Като сигурен и точен вариант ти препоръчвам Биовейксин Мулти-С-Мулгат, дава се според теглото веднъж седмично, накапано на парченце хляб или направо в устата. Икономично е, в сравнение с евтините тъпни, които хората купуват.
Витамини давай и на майката, храни я добре сега. Дали са попарки, накисната евтина гранула - все тая. Гледай да има по-малко въглехидрати, повечко мазнини и белтък. Ако си толкова на зор с парите - кооперирай се с някоя приятелка от училище - 4 яйца, 50-60мл олио, малко хляб или гранула да попие - това е евтина и добра храна за горката майка, която е добре да почнеш да я захранваш веднага, за да са здрави и силни бебетата. Не и давай сухи гранули - в тоя студ и с тея бебета водата и е кът. Всичко, което яде е добре да е мокро.
Бебетата можеш да започнеш да захранваш с такива попарки като почнат да щъкат. Храни ги по малко, но колкото можеш по-често, пробвай да е поне два пъти на ден.
Страшно съжалявам, че не си кастрирала тази кучка. Като минат тия бебета със или без Еко трябва да се справиш с проблема. Истината е, че ако наистина искаш - можеш. Събери пари - от родители, роднини, приятели, съседи - можеш да кастрираш кучката и с намаление за 60-тина лева. Превоз ще потърсиш във форума. И се приготви, че от бебетата вероятно няма да оцелеят всичките. Ако изобщо някое успее да оцелее.