Dog.bg Форуми : Коя команда как се учи...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя команда как се учи... ....... Оцени темата: ***** 1 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2010 - 02:40 AM

Цитат(Blinki @ Mar 17 2010, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.youtube.c...player_embedded Виж тук, от 40-тата секунда е това, което може да ти помогне. smile.gif Някъде на по-тясно място, за да не ходи наляво - надясно, да няма избор. Ние по този клип научихме цялата команда за 2 дни, но ако искаш, можеш да спреш само на ходенето назад. smile.gif
А за прескачането на краката - пробвай пак някъде на тясно, коридор или загради със столове. Покажи му наградка от другата страна на крака ти и Шаро ще не ще, ще мине. smile.gif В началото крака може да е съвсем ниско, дори опрян на земята, само да е като бариера, над която да мине. smile.gif
Успех! И да се похвалите дали става.

Много ти благодаря за клипчето - не разбирам испански, но ми стана ясна идеята! ae_085.gif

За прескачането на краката - уж така почнахме да го учим, обаче трябват двама души - единият да стои отстрани с лакомството, а другият да изобразява бариерата хехе. Иначе Шаро се инати и дори лае - нямам хабер защо. Ако кракът е малко над земята - минава под него, вместо да скача...

Нямаме коридор, сега ще мисля как да направя тясно място, то нямаме и толкова столове у нас... Благодаря още веднъж! af_089.gif

User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   weight Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 11:28 PM

извинявам се за големите букви и черни цвят ама не пиша често в форуми ...
въпросът ми е : може ли куче да се обучава без кликер и за какво по точно служи кликера ?

#143 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 20 March 2010 - 12:14 AM

Цитат(weight @ Mar 19 2010, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
извинявам се за големите букви и черни цвят ама не пиша често в форуми ...
въпросът ми е : може ли куче да се обучава без кликер и за какво по точно служи кликера ?

> http://forum.galiado...topic.php?t=203
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#144 Потребителят е офлайн   Nasko Mladenov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 12:03 AM

Здравейте.Имам куче от породата немска овчарка, което е на три години.Вече от четири дни го извеждам редовно на разходка,но ни е трудно да усвоим командата редом.Постъпвам като в клипчето.Държа раката с награди и вървя, давам му, но той или избързва или изостава като души нещо.Опитах многократно, но той не проявява интерес.Проявява само докато му дам лакомството и след тва въобще не се интересува от командата.Като му подам лакомство отново пак го изяжда и му е безинтересно.Незнам как да постъпя за да разбере какво искам от него.Иначе ние можем да сядаме,лягаме, да се прибираме в къщичката и да се качваме върху нея.Бързо схваща командите,но с тази просто незнам как да практикувам.Много искам да освоим командата редом.Затова преди не го извеждах на разходки,защото постоянно се дърпа ужасно силно и е мн. трудно да го водиш.Сега ми е трудно само на отиване после на връщане е лесно,защото той вече се е натичал и върви без да се дърпа много.

#145 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 07:08 AM

Има разлика между команда "редом" и ходене на повод без дърпане.....кое от двете учите?
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#146 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2010 - 11:28 PM

Всяко правило си има изключения.Пробвай с една друга команда по пътя за разходката"тегли" като я комбинираш с редом.При всяко добро изпълнение хвали кучето.Идеята е да го измориш и стимулираш емоционално едновременно.Наградата с храна явно не го впечатлява.По този начин кучо ще, раздели двете действия и ще ги усвои по-лесно/това съм го изпробвал и има ефект/.След като установите необходимото доверие с кучо минете на редом и без повод.Имайте в предвид че,процесът е бавен и се иска много търпение .
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#147 Потребителят е офлайн   Nasko Mladenov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 10:45 AM

Опитваме се да научим като се разхождаме с повод да не се дърпа или изостава а да върви със скоростта на моите крачки.То като се измори не се дърпа много ама изостава или пак иска да върви пред мен.

#148 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 11:58 AM

Цитат(Nasko Mladenov @ Mar 28 2010, 08:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Опитваме се да научим като се разхождаме с повод да не се дърпа или изостава а да върви със скоростта на моите крачки.То като се измори не се дърпа много ама изостава или пак иска да върви пред мен.
Значи, по повод разходките на повод - гледай няколко от сериите на Сизар Милан "Повелителят на кучетата". Трябва ти да си лидерът и кучето да го е разбрало - тогава ще те следва с твоята скорост, ще спира, като забавиш и ще забързва, като забързаш, но за това се иска време - за 2-3 дена може и да не стане, но трябват редовни тренировки.

Когато моят Шаро се дърпаше в началото, правехме така - първо с много бърз ход разходка, докато се поумори, дори го пусках да потича първо, вървяла съм и близо до стена, за да не може да мине пред мен, а да е малко зад мен, като при всяко дръпване, дърпам силно повода за корекция. Обаче ако кучето е пълно с енергия и не е разхождано, ще ти е трудно - те са много силни, затова първо гледай да го измориш, после провеждай тренировки по ходене на повод - поне докато свикне, после няма да е проблем. Поводът трябва да е високо на шията на кучето, под ушите - там има файда, иначе, ако е на раменете му, това му е силната част, а твоето куче е доста силно, ще ти е трудно да му устоиш.

Другото, което опитахме, е нашийник, който минава по муцуната (тип холти), за да може като дръпнем, главата да се извива към нас - кучето, както и конете, вървят в посоката, в която им сочи муцуната, най-често. Нещо такова:
http://base1.googleh...q...12754&hl=en

Обикновено се ползва краткотрайно, докато кучето се научи. Имай предвид, че ако кучето е своенравно, няма да му хареса холтито изобщо, но ако си упорит и твърд, ще разбере, че мърдане няма. Моят Шаро ми дръпна такава сцена, квича и се тръшка около 5 минути, докато се примири, след което още няколко пъти имаше дърпане, но накрая клекна. Нещо като обяздване на кон се получи ab_041.gif
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 May 2010 - 10:18 PM

Тренировка по фрийстайл-Бъди и Ира
http://www.youtube.c...h?v=uU_KHQ5-is0
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   trayano Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 11:58 PM

здравейте казвам се траян на 19 години съм.. никога не съм имал куче досега поради здравословни проблеми ..
вчера взех ( спасих ) едно немско овчарско куче(8 месеца) от един стопанин пицар ( хранено е само с пици -> рахит на предни крака наднормено тегло , неразхождано , с разранен врат било е на синджир) въпросът ми е от коя команда да започна .. поради факта че е младо и неразхождано разходката с която трябва да му сваля килограмите става доста трудна...
пс: кучето е със страхотен характер и е много социално никакви проблеми с поведението

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 08:17 AM

Допитаите се до ветеринаря за подходяща диета. Разходките постепенно се увеличават от гледна точка на продължителността им, натоварването да не дойде изведнъж, ами постепенно.
Първо е важно да изградите доверие и връзка помежду си http://forum.dog.bg/...?showtopic=8614 !!! След това започва обучението. Трябва да спазваш винаги и по всяко време някои прости правила;
"- Винаги хранете кучето след като семейството се е нахранило.
- По време на обяд (закуска, вечеря) не позволявайте на кучето да стои в трапезарията и в никакъв случай не му давайте от масата. Вие мислите, че давате наградка, а по правилата на поведение в глутницата, отстъпвате част от храната си, преди да се се нахранили. Това рязко понижвава вашия статус.
- Кучето трябва да преминава през всякакви врати, проходи, стълби и асансьори само след вас.
- Никога не разрешавайте на кучето да се качва на кресла, легла, дивани. Тези места са само за водача.
- Въведете "забранени зони", в които кучето не трябва да се появява при никакви условия. Обикновено това са кухнята, спалнята, банята.
- След игра с апортировъчен предмет и други играчки винаги ги вземайте от кучето. Вие решавате кога да започне играта и кога да свърши."

Първо се учат командите от най- голяма нужда като "Ела", "Не", "Седни", "Спри", "Място"... Тези команди трябва да се отработват и утвърждават през целия живот на кучето, трябва винаги да се изисква изпълнение, специално за тях. Другото са прищявки на стопанина :)
Ето още една много полезна тема, тъй като това ти е първо куче, тази тема е специално за начинаещи кучкари;
http://forum.dog.bg/...?showtopic=3481
Успех!

#152 Потребителят е офлайн   trayano Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 09:23 AM

Кърс обучение на малкото куче е една наистина много полезна тема благодаря! по колко команди мога да упражнявам на ден 2-3? само 1?

#153 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 09:44 AM

Зависи от кучето най- вече. Например команда "НЕ!" се отработва и учи постоянно във всякакви ситуаций. Същото е и за команда "Ела!" и команда "Седни!". Последните две команди можеш да ги учиш като композиция, след като научи кучето "Ела!" като дойде при теб да седне от избрана от теб страна (твое ляво или дясно). http://www.youtube.c...h?v=xf6dzEzWNWQ
Команда "Легни!" също може да бъде много полезна (що се отнася до житеиските ситуаций), но по моите наблюдения се изпълнява много по- мудно отколкото "Седни!"...

П.П.
Забравих команда "Редом!" http://www.croxbox.c...dogs/play/16028 http://www.youtube.c...h?v=aq1ceHD_kYs

#154 Потребителят е офлайн   trayano Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 11:06 AM

благодаря ти! току що се връщам от първата ни тренировка с рекси.. започнах със седни в двора (защото немога да го пусна и да пробвам "ела" - 5-6 пъти се научи че когато е горе лакомсвото като седне си го получава.. хваля го .. обаче е като влекач явно защото не е било разхождано дълго време ли незнам... пробвах какви ли не начини.. да го коригирам с повода.. да го награждавам.. е нестава .. нямам ръце вече да го одържам а да и също не проявява кой знае какъв интререс към лакомсвото му ( храната която му давам ) днес ще купя бисквитки да видя какво ще стане. определено не се държи така както на описаните филмчета(на горното с команда редом кученцеот е малко а моя е дебелан ) Благодаря отново :І

#155 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 11:17 AM

Намери някакво лакомство, към което проявява интерес, и с него го обучавай - ще видиш разликите с това, което е сега. Най-добре е лакомството да е от тия, дето са растнали на кокал!:ab_041:
Моята хубостница най-много "уважава" кренвиршите... не че са най-добрия вариант, но вършат работа, далече по-усърдна е в обучението.
Другият вариант е играчка - ако проявява интерес към тенис-топка или нещо подобно. Задължително е да намериш с какво да го мотивираш - много по-лесно ще ти бъде и по-бързо ще стават нещата.
Кучето ти е страхотно!
Успех!
:ae_085:

#156 Потребителят е офлайн   trayano Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 01:39 PM

много му се кефя много е палав , игрив , енергичен(макар да ми е трудно като го разхождам ) , добродушен и понеже учим седни като иска да яде само сяда :) голям сладур идва такъв.. и сяда .. без да съм му дал команда ;)

#157 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 03:48 PM

Показване на мнениетоtrayano, в 05 May 2010 - 11:11 AM, написа:

благодаря ти! току що се връщам от първата ни тренировка с рекси.. започнах със седни в двора (защото немога да го пусна и да пробвам "ела" - 5-6 пъти се научи че когато е горе лакомсвото като седне си го получава.. хваля го .. обаче е като влекач явно защото не е било разхождано дълго време ли незнам... пробвах какви ли не начини.. да го коригирам с повода.. да го награждавам.. е нестава .. нямам ръце вече да го одържам а да и също не проявява кой знае какъв интререс към лакомсвото му ( храната която му давам ) днес ще купя бисквитки да видя какво ще стане. определено не се държи така както на описаните филмчета(на горното с команда редом кученцеот е малко а моя е дебелан ) Благодаря отново :І

Преди тренировка първо играите, занимавай се с него, да се поизмори едно хубаво (градете връзка и доверие чрез играта). Тогава ще ти обръща повече внимание и тренировките ще имат по- бърз и ефектен резултат!

#158 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 08:38 PM

Здравейте,
Ще си взимам кокер и не знам с кои команди да го науча.
Може ли да ми помогнете. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 09:05 PM

Не е тук мястото на въпроса ти.
Задай въпроса си тук; http://forum.dog.bg/...showtopic=31589
Също така тук; http://forum.dog.bg/...showtopic=31177 или тук; http://forum.dog.bg/...showtopic=30868

Тази тема е за обучение на различните команди и как се учат те, показно! Не е тема за задаване на въпроси от сорта "На какви команди да науча все още невзетото куче".
В посочените от мен теми можеш да дискутираш съвсем свободно и спокойно, надълго и на широко, можеш да зададеш въпросите си и 100% ще получиш отговори!
Успех!

#160 Потребителят е офлайн   vip_stan4o Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 06 May 2010 - 02:37 PM

Здравейте имам хъски на почти 4 месеца,преди 2 дена я пуснах да поиграе с други кучета на една полянка..но тя хукна на някаде и неискаще да дойде като я виках....ВЪПРОСАТ МИ Е КАК ДА Я НАУЧА НА КОМАНДА "ТУК"моля помогнете :) :dh_188:

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни