Dog.bg Форуми : Коя команда как се учи...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя команда как се учи... ....... Оцени темата: ***** 1 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 28 January 2010 - 03:49 PM

Току що се прибрахме и измихме лапите. Ето как протече разходката ... Излизаме и се започва голямото дърпане. Отиваме в най - близкия парк. Там тичаме заедно (тичане ли беше, аз съм в една посока, а тя е тича там , накъдето е най - близкия кучешки лай ud_009.gif ) , после сядаме на една пейка, изчаквам една минута за да се поуспокои и да подуши околността . След което вадя лакумствата. Подавам й ги пред муцуната, помества си главата в другата посока. ud_009.gif Давам цялото пликче, за да го види - никакво внимание не ми обръща. Вижда две котки и следва мое чудо, едва я одържах ea_103.gif После отидохме на по - спокойно място край блока - там същото давам лакумството - мръщи се, опитвам се да я заиграя, но без резултат ( според нея по -скоро аз съм тази която трябва да я слушам ud_009.gif ) А вкъщи е друго ... изпълнява команди , като обръща внимание на лакумствата и мога много лесно да я разиграя. tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 January 2010 - 07:58 PM

Смени лакомството с по- вкусно за нея- за да му обръща внимание и на вън, да е ново, интересно, различно и по- хубаво! Първо започнете с командите, които знаете на спокойно място (на вън), място, което кучето познава добре (ако нямате такова място, намерете си) и няма дразнители. Започнете с основните команди, които знае и изпълнява без проблеми. Всеки ден ходете и работете на това място, и разредете тренировките във вас. След това постепенно се вкарват и дразнители... НО първо минете през първото ниво.! И отново- бъди център на внимание! smile.gif

#103 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 09:12 PM

Хубави съвети ти е дала Тали. Смени лакомството за нещо, което винаги иска - дори и когато е много гладна. Ще го намериш най-накрая. Аз опитах всички видове кучешки лакомства, най-накрая се оказаха едни бисквитки, които не щеше да погледне, като беше малък.

Не разбрах защо й даваш лакомствата, като сте седнали. Кучето винаги трябва да си "отработи" яденето. Караш го да направи нещо, тогава даваш лакомство. Иначе защо ще има стимул да прави нещо? Без причина да се дават може само да му покажеш, че ги имаш в себе си.

Тренировки - на гладно, за да е стимулирано повече. Може кучето да няма интерес към яденето толкова, колкото към друго. При нас е топката, след която тича. Ще застане и на главата си, само и само да хвърля топката, а той да препуска през глава да я хваща.

И аз също смятам, че я хвърляш в най-дълбокото и се чудиш, че не плува като шампион... При нас имаше същия период - като види друго куче или, не дай боже, птици - забравяше за нас изобщо. Хукваше като бесен след тях и се е отдалечавал на километри... Спряхме да го водим там, където има птици, за да тича след тях. Увеличихме разходките на повод, а когато сме навън и е пуснат, много често го викахме да дойде и да му дадем нещо вкусничко или просто да му се порадваме, за да свикне да идва винаги и да не забравя кой е стопанинът - той и без това много трябва да тича, така наваксваше и движението.

И много игра с него - за да му е интересно и да тича обратно към нас, защото му се играе. Малко по малко свикна. Почна да отива към кучетата само да ги подуши, да се опита да поиграе с тях, и понеже не всички са игриви като него, много бързо губи интерес и само като види хвърлячката на топка - тича презглава обратно, защото можем да играем заедно. smile.gif Успех!
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 January 2010 - 10:05 PM

Цитат(Мил@ @ Jan 28 2010, 09:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хубави съвети ти е дала Тали. Смени лакомството за нещо, което винаги иска - дори и когато е много гладна. Ще го намериш най-накрая. Аз опитах всички видове кучешки лакомства, най-накрая се оказаха едни бисквитки, които не щеше да погледне, като беше малък.

Да, наистина хубави съвети за които за пореден път БЛАГОДАРЯ ! wb_052.gif Колкото до лакомството - беше кучешка храна, която заместихме с кренвирши, но пак няма ефект (на вън, иначе за вътре това и е любимата вкусотийка)

Цитат(Мил@ @ Jan 28 2010, 09:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах защо й даваш лакомствата, като сте седнали. Кучето винаги трябва да си "отработи" яденето. Караш го да направи нещо, тогава даваш лакомство. Иначе защо ще има стимул да прави нещо? Без причина да се дават може само да му покажеш, че ги имаш в себе си.

Аз седнах на пейката, докато я чаках да разгледа и подуши околността. После не ми обръщаше внимание нито на мен нито на лакомствата (а за командите, които давах, да не говорим) та за това реших да ги види по- добре и да разбере, че това ще бъде за нея, ако ме слуша. Проблема при мен е, че тя ме слуша вкъщи, но на вън има само едно голямо дърпане, на мен не ми обръща никакво внимание . Ще се възползвам от съветите ви и ще пиша как се развиваме ae_085.gif И пак благодаря !
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 07:05 AM

Не знам дали е пускано, но ето обяснение как да научим кучето да лае по команда. Казват, че помага при кучета с проблемно лаене, excessive barkers. Веднъж научили кога е уместно да лаят, те спират да лаят безцелно. Не знам доколко работи, но е вариант.

Лай по команда с обяснения (английски)
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   *Арчи* Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 January 2010 - 12:19 PM

Нека и ние се включим af_089.gif
Много смях пада при нас :Д
Понеже в повечето случаи съм по пижама и той я хапе понякога и всичко се проваля :Д ab_041.gif

Ето малко видео: wb_052.gif
команди, които знаем:
КРЪГ , ДОКОСНИ (таргетинг) и ЛЕГНИ , СЛАЛОМ , КРЪГ, ДОКОСНИ и ЛЕГНИ , ГОРЕ (на 2 лапи) .

още: Релаксация , На две лапичи на дивана

Това е малко, но сме още мънички ae_085.gif

User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 January 2010 - 09:12 PM

Да кажа как се развиваме ... Днес излизаме, пак се започва с голямото дарпане и отиваме в парк (поляни) край града. Бях си приготвила дълго въже (което не ми потрябва) и лакомства (кренвирши, който вкъщи обожава, но навън пак не обърна никакво внимание, въпреки, че беше много гладна). Там я пуснах (изпуснах), Чери започна да тича надалече, първо се изплаших и то доста, но после се поуспокоих, тъй като тя спря и после ме погледна и тогава й отправих едни от любимите ни думички на който винаги се радва и почва да играе ab_041.gif "мичолинке" и "патпадък" (много са й интересни ab_041.gif ) и тя дойде при мен. Бях с една приятелка, която ме убеди след като я хванах да я пусна пак и така и направих. Кучето ми тичаше щастлива напред и душеше, понеже околността не й беше позната . След което пак я настигнах и я хванах, пак я пуснах после и така си направихме гооооооооляма разходка. Е вкъщи си имах много работа, защото в козината и имаше много тръни, но си изкарахме страхотно. Нахрани се и вече 4 часа спи af_089.gif Сега трябва да я науча да идва, когато я викам, защото вкъщи когато и кажа "ела тук" като види че държа нещо за похапване идва, но навън се държи съвсем различно. Като и викна все едно говоря на себе си . tb_195.gif Може ли някакви предложения как да направя това по- интересно за нея ud_009.gif wb_052.gif

ПС Незнам дали в тази тема е подходящото място за постовете ми ea_103.gif , тъй като тук слагате полезните клипчета, а мойте писаници някакси не се връзват . Извинявам се !
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 January 2010 - 09:17 PM

Уикенда ще се постарая да направя клипче за команда "Тук, Ела, При мен" и ще го пусна md_064.gif
Звездата ще бъде хиперактивна НОК dog.gif

П.П.

*Арчи*, страхотни сте! НО имам забележка- грешката ти е, че повтаряш командите по N пъти... Командата трябва да се казва само веднъж- ясно и отчетливо, а не N пъти и кучето да я изпълнява от не знам кой си път. Още сте млади и не мисля, че ще са нужни фрапиращи корекций! Остава само ти да започнеш да откриваш Грешката си по време на занимавките! Всичко зависи от теб! md_064.gif

#109 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 January 2010 - 10:07 PM

Цитат(Tali @ Jan 29 2010, 09:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Уикенда ще се постарая да направя клипче за команда "Тук, Ела, При мен" и ще го пусна md_064.gif
Звездата ще бъде хиперактивна НОК dog.gif

Много ти благодаря ! smile.gif Страхотна си af_089.gif wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   *Арчи* Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 January 2010 - 10:21 PM

повтарям ги, защото е малък и го научих на всичко за 5 мин :)
когато не иска да легне на клипчето е защото още дъвче и ще се задави..
преди от 1вия път но се давеше и спря
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 January 2010 - 10:36 PM

Няма значение, че е малък. Ако продължаваш да ги повтаряш ще трябва да продължаваш по същия начин цял живот- като порасне! А вярвам, че с времето ще ти омръзне Арчи да идва след10-тия път "Ела"...
Наградките мисля, че бяха в големина 1/5-та от хапката на кучето, така че да не ги дъвче, ами направо да ги гълта.

#112 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 11:54 PM

Цитат(Tali @ Jan 29 2010, 08:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма значение, че е малък. Ако продължаваш да ги повтаряш ще трябва да продължаваш по същия начин цял живот- като порасне! А вярвам, че с времето ще ти омръзне Арчи да идва след10-тия път "Ела"...
Наградките мисля, че бяха в големина 1/5-та от хапката на кучето, така че да не ги дъвче, ами направо да ги гълта.

Браво на вас с Арчи - много е умничък явно, а и изпълнява всичко с мерак - браво! Обаче за повтарянето е права Тали. Когато казваш на кучето - Легни, Легни, Арчи, легни!, той научава всъщност, че командата за сядане се състои от 4 думи. Аз правих тази грешка с Шаро, сега се опитваме да се отучим, но понякога като кажа командата, се ослушва и докато не повторя с по-строг глас, не става нищо... Най със зор сядаме, когато сме на поляната за тичане. Там го карам да седне първо и тогава го пускам да тича. Седни - той понижава дупето до 10 см от земята и чака да го пусна. Седни, Шаро - 5 см от земята, аз обаче не отстъпвам и докато не допре земята, не го пускам... Абе цирк сме си.

Миленка, играй с нея - тичай или хвърляй топка, след която тя да тича. Тя иска да играе - за да идва с желание - играй с нея ти. Ние правихме така и сега Шаро предпочита да играе с нас, отколкото с разни кучета, дето са мързеливи и не им се тича. По-рано тичаше към всяко куче, без значение какво е, но сега се научи да ги различава - за някои дори не си прави труда да се огледа по-сериозно, други ги наближава, подушват се и ги оставя - тичешком пристига да играем с топката. Играй с нея и вкъщи - дърпайте се с въже или гонете топки и кокали - каквото й харесва. Така ще идва с желание. Явно като е навън, възможността да тича и играе е по-силна от глада.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   vip_stan4o Икона

• Member
  • PipPip
Икона за мнението  Публикувано: 10 February 2010 - 05:51 PM

Здравейте,искам да попитам на каква възраст трябва да се започне с обучението на кучето ..като "седни""легни" и т.н.?

#114 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 10 February 2010 - 07:03 PM

Цитат(vip_stan4o @ Feb 10 2010, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,искам да попитам на каква възраст трябва да се започне с обучението на кучето ..като "седни""легни" и т.н.?

Вчера! ab_041.gif
По точно от твоят първ поглед на куче.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#115 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 07:12 PM

Цитат(Apso @ Feb 10 2010, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vip_stan4o @ Feb 10 2010, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Вчера! ab_041.gif
По точно от твоят първ поглед на куче.

Е, чак пък 1.5 - 2 мес. кутре не мисля, че ще възприеме добре специално командите легни седни и т.н., но общо възпитание ( да не ризе това, което не трябва, приучаване към тоалентата, кое може да прави, кое не може) - тоа се започва от първия ден, когато кутрето е при вас. Командите аз не бих започвала по-рано от 3 мес. възраст.
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 February 2010 - 11:17 PM

Ние знаехме "Седни" на 2- месечна възраст, а на 3 и "Легни"... В общи линий всичко се учи и преучва цял живот.

#117 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 09:12 AM

Цитат(greta i neli @ Sep 9 2009, 07:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Страхотна тема ae_085.gif

Ето едно клипче на моето куче ,дано да ви е полезно.
http://www.youtube.c...h?v=9u9p2JxgH-0

Ако някой го интересува как се учи някоя команда, нека попита smile.gif

еееееееееее мацка супер ме изкефи, ама ти си направо професионалистка жестоко просто твоето куче просто явно си е природно интелигентно :) поздравления :)
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#118 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 February 2010 - 08:05 PM

Благодаря ти! smile.gif Не мисля че кучето ми е природно интелигентно просто всичко става с много търпение ,внимание и тренировки ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2010 - 08:22 PM

Браво на вас! Бъди е супер! af_089.gif за колко време обучение посигнахте този резултат?
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 February 2010 - 09:11 PM

Когато Бъди е бил малък майка ми учила го е на основни неща "седни", "легни","дай лапа" след това дълго време никой не се е занимаваше с неговото обучение.Аз започнах да го обучавам в началото на 2009 год. ,когато по някаква случайност го научих да слага лапа на крака ми и така... значи този резултат е постигнат за около 1 година ,като съм работила с него не само върху команди ,но и върху възпитанието му. smile.gif
http://www.vbox7.com/play:a0846358
http://www.vbox7.com/play:3cfb3932
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »