Dog.bg Форуми : Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)

#21 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 December 2005 - 04:47 PM

Не бих, казал, че трепери моя пес, но има странна реакция - почва да лае срещу прозореца или на балкона... Не знам дали тази агресивност не е имено демонстрация на страх? bl)
А колито на аватар, което също почина на 13 години, от гърмежи не се плашеше, но реактивния тътен го побъркваше - точно както казва Ени, се въртеше из двора, ако не можеше да се скрие в мазето... r)
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#22 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 05:42 PM

Направо не мога да проумея как хората могат да дават луди пари за някакви пукотевици.Съседите направо са луди.До сега са изтреляли повече снаряди от американците във Втората световна война.
Хубавото е че Ерма не се притеснява или страхува.Стискам палци всички питомци да са спокойни.

#23 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 December 2005 - 06:13 PM

Съчуствам на стопаните на нервни кучета - моят пух е непробиваем в това отношение: подрастващите изродчета веднъж хвърлиха пиратка много близо до него, той дори не потрепна. Стискам палци на всички да се размине баз особени произшествия.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#24 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2005 - 06:44 PM

Цитат

подрастващите изродчета веднъж хвърлиха пиратка много близо до него, той дори не потрепна. Стискам палци на всички да се размине баз особени произшествия.

Такива трябва да ги затварят...пък дори,ако не може да ги затворят поне да ги накарат да вършат някакъв общополезен труд...

#25 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2006 - 09:41 AM

Да се отчета, при нас мина добре... super best
Стрелбата още от 6-7 вечерта беше невероятна и, ако се съди по тътена и тупурдията, наоколо падаха най-малко балистични ракети bl) - честно, не знам какво си бяха купили съседите, но не беше ракетки и пиратки... повече ми звучеше като динамит fow
Липи преспа в любимата си клетка в коридора r) - нея си я знам колко се плаши от тътена, когато се намира на двора. За моя радост, всички други - имам предвид най-вече новите кучета - ухо не мръднаха... нито бриаровица, нито Новъли. Всъщност бриаровица си спа тихо и кротко вкъщи b) , а Нова в разгара на патардията щъкаше по двора и виреше бодро опашка. Насъбудих кучетата, раздадох им подаръците... т.е. вкусотийките... и толкоз.
Колкото и да е странно, отдавна не сме имали толкова спокойна НГ. Може би защото Гарче го няма.... s)
Качена снимка
(ето едно уморено след тежкия ден Алфи...)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#26 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2006 - 04:38 PM

За много години на всички BEER
И ние да се отчетем b) ,наша Венка гледа пукотевиците с мен от вратопроzорецът на спалнята и освен огромен интерес от проследяването на поредната ракета която първо фучи и после когато достигне определена височина се раzпръсква на беzрой цветни искри,друго не покаzа.Беше и много интересно и след като отминаха 30 тина мин тя продължи да седи и да ги гледа с интерес.
Марко който е при сестра ми е посрещнал новата година с майка в чиято стая е бил,принципно може да седи само в коридорът,zащото е голям палавник и когато е сам се самообслужва по всички параграфи,та го ограничихме малко.Преz ноща е спял при сестра ми в нейната стая и бил много послушен,раzбрах r)
Само дето се е мъчил да събуди сестряа ми 1 час а да го иzведе,пял първо,после целувки раzдавал и пъшкал до ухото и,едва след като всичко това не дало реzултат zапочнал да си раzмъква одеалото l)

#27 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 January 2006 - 05:29 PM

Цитат

dog, през първите две години, когато Шаро още го нямаше, Роня даже ухото си не помръдваше, твърде хипнотизирана около празничната маса (тя е едно МНОГО глезено куче). После обаче, когато пъзльото се появи тя започна да реагира на гърмежите - той дойде, забие се в нея с треперене, а тя скача с остър лай и започва да "гони" натрапниците и да му помага. Смешна картинка са те двамата.

Vabank,
ти хубаво го обясняваш, но практиката показва, че игнорирането на страхливеца е по-ефективно от т.нар. ободряване. Дори да има някакъв ефект върху животното, това бодро потупване само ще го възбуди още повече, без да премахне опита му да се скрие при вас. Проблемът ми с Шаро беше неописуем, и тъкмо фактът, че се научих да не го "ободрявам" и да не обръщам внимание на паническите му пристъпи го направи по-нормално куче.

Hadrielle, dakel_fenka, изглежда спадате към групата хора, които смятат психичните проблеми за нещо срамно и по тази причина нелечимо. Ако кучето ми може да се почувства по-добре с четвърт лексотан два пъти в годината - то ще го получи. 

Тopsi, от сърце те молим да провериш какво е това лекарство. Още не е късно да го намерим.

Аз отлично използвам като седатив Vetranquil на CEVA- предпочитам гранули 1 % акт.ацепромазин.Противопоказания- кардиопатии и хипотермия.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#28 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 01:02 PM

insult,
много се извинявам , но чак сега влизам :(
Може вече да е късно но ще се сетя довечера да провера как се казва и ще го напиша.
Хвана ме виелицата около нова година.
Надявам се при вас всичко да е минало спокойно.
А...... честита нова година на всички , много здраве и щастливи усмихнати през цялата кучешка година

#29 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 08:17 PM

Relax na Sanal е производство 15 таблетки са в една опаковка за кучета и котки е ,дозата за кучета е 5-15 кг. от 2-4 т. кучета над 15 кг. от 3-6 т. 100% натурален продукт съдържа :amino acids(L-tryptophan),vitamin B3,inositol,calcium,vit.B6, zinc,citrate,selenium,vit.E,vit.D3,dolmite.Има успокояващо действие но не влияе на скорота на реакция и общото състояние.
Надявам се независимо че е толкова късно за напред може да свърши някаква работа.

Относно галенето:
когато галим по-принцип кучето показваме че сме доволни от неговото поведение.И когато го е страх от войната на вън по нова година и го галим пак показваме че сме доволно от това че него го е страх.
За мен най-правилното поведение е че всъшност нищо не се случва.И ако нищо не се случва защо тогава да го галим? По добре е да си играем с него ,хем отвличаме вниманието от гърмежите, хем доставяме удоволствие и на себе си и на кучето.

#30 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 01:09 PM

Моята Кари пък изобщо не реагира на пукотевици...Само наостря уши и се оглежда.На миналата нова година беше на 5 месеца и гледахме през терасата с нея и й беше интересно-не показа никакви признаци на страх и треперене... а беше бебе.Сега пък само спала... oleeee
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2006 - 03:03 PM

И при нас може да се каже мина сравнително добре, въпреки че имаше леки признаци на уплаха :-)
Понеже бяхме на гости и стопаните имаха кокер шпаньолка и Шели ръководейки се от нея прие по-спокойно нещата! Сара като чуе някоя пиратка, ракета или нещо подобно полудява! Започва да драска по вратата да иска да излезе, а излезе ли на двора или на терасата не спира лудешки да лае! Мята опашка, дупи се и лае l) Много смешна картинка е! И Шели все тичаше след нея и тя залайваше, ама по-предпазливо! Е, бебе е все още, чуди се кво става! Но точно на връх нова година, когато започна голямата пукотевица се скри в стаята и само надничаше с дигнато предно краче от вратата и не посмя да излезе навън! А Сара направо откачи, голяма радост му дръпна l) l) l)

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#32 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 03:18 PM

Понеже наближава Коледа и Нова Година...след това Иванов, Йорданов ден имам едно такова питане " Какво да правим месец и половина с нещастните животни?". n)

При нас в Надежда канонадата започна, не знам за загрявка ли е, но баш по празниците Кербала ряпа да яде. Напоследък наблюдавам моя куч, вечер излиза много напрегнат, непрекъснато се оглежда, нервен...няколко пъти като пукна и направо си ме повлече. s)

Знам, че единия вариант е обучение, отначало от по-далеч, после по близо, но затова трябва дълго време.....въобще идея нямам как ще се справим....то ще му се пукне мехура на хайвана сигурно. А и как да реагираме - да го успокояваме ли, безразлични ли да бъдем?... s)

ПС....Сори...не съм видяла темата, ма тя от 2005 b)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#33 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 08:27 PM

Цитат

Напоследък наблюдавам моя куч, вечер излиза много напрегнат, непрекъснато се оглежда, нервен...няколко пъти като пукна и направо си ме повлече.  s)

Така е и с Барчо няма кой да тича.... bl) s)

А сега сериозно,по празниците ми се налага за 2 дни(нова година и деня след нова година),когато ще е най-страшно да оставя Бари съвсем сам у нас,баба и дядо ще го гледат(смисъл ще дойдат да го изведат и нахранят),но ме е страх той как ще реагира сам на пиратките...Попринцип не го е страх,но може би като е сам ще пукяса от страх,не знам...Гадно ми е,че трябва да го оставя,но нямам друг избор.

Някой да има предложения s)
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 10:27 AM

малко офф...сори ......Гани....като го знам баро ще отвее и баба ти и дядо ти накуп.... r) ....пробвайте първо дали могат да се справят с него
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#35 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 01:41 PM

ммм аз имамм малкоо по-различен проблем...Ча е в двор... bl) ..ако сме си в къщи аз ще я кача в моята стая...ноо ако отидем при леля ми..то това ще рече че трябва да я взема... а леля ми е 2 кучета(пак в двор)..от които едното е нейна сестра....ама не са се и срещали от 5/6 месеца...а те сега ще направят 8 месеца,и двете са доста..хммм строги към нови приятели..познати b) незнам...май ще е проблем...вариантите са 2..или всички да останем вкъщи заради кучо..или ако вие кажете да си я вземаме с нас...какво ще е добре bl) bl) bl)
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Elizabeth Bathory Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 02:27 PM

аз изобщо няма да го пускам от каишка че моят Арес много се нервира от пиратки и всякакви гърмежи.Лае наеистово и целия настръхва.Един път едни деца хвърляха на 10-тина крачки от него и едвам го удържах да не стане белята..а те страшно се забавляваха на гледката как го нервират bl) bl)

#37 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 08:42 PM

Цитат

малко офф...сори ......Гани....като го знам баро ще отвее и баба ти и дядо ти накуп.... r) ....пробвайте първо дали могат да се справят с него

Те и друг път са го гледали,но за един ден само,а сега ще бъдат 3 дни...Така де могат да го удържат,а от каишката няма да го пускат,с това няма проблем...
Проблема е дали няма да го е страх.Попринцип не го е,но сега ще е сам
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 09:57 PM

здравейте,
ние с едното кучо имам бая проблеми с тез пиратки!! s) толкова я е старх от шумове такива гърмящи,чееее!! s)
вучур като почнат тя се скрива под леглото и за нищо на света не излиза до сутринта,ако са спряли!!! w) s)
а Прити не я страх като е вкъщи,но навйн както си ходи и като се патне и тя подскача!! s) и седръпне изведнъж от каишката!!не се измъква,но се притеснявам дали нещо няма да се наплаши,защото това са първите празници по които ще трябва да се разхождаме и се притеснявам нещо да не се наплаши!!! s) w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#39 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 11:23 PM

mysi_charly, честно мисля, че си просиш белята, т.е. кучетата да се скарат... точно новогодишната патаклама не е моментът две... строги... към нови приятели животинки да се запознават - преориентираната реакция им е в кърпа вързана (агресия от страх или агресия от неоползотворени охранни напъни - все едно в случая). Друго да не е - т.е. дори ако не се сбият по някаква друга причина - почти сигурно ако някоя превключи на горепосочената агресия и заръфа най-близкото нещо под уста, т.е. сестра си... ще стане въргал.
Май не се изразих особено ясно, но...
Личен съвет: останете си вкъщи и не рискувайте. За Ча вземи някаква вкусотия, например кучешки салам (ако има откъде: Била например, там има), нарежи го на парчета и като се почне гърменето или малко преди това започни да й даваш по някое и друго парче. Методът действа почти безотказно при кавказци и САО - те не се плашат от трясъците (в повечето случаи), а ги хващат нервите и се дразнят... получавайки по парче салам на всеки 10-15 секунди, "превключват" на тема папкане и съответно не се изнервят излишно. Проверено е в течение на 5-6 години на няколко различни кавказеца w) - и не само, и за кучетата ми Нова година винаги е била най-веселия празник: дават ни салами на корем 1super
А иначе, най-общо казано:
Кучето у дома като цяло означава отговорността да си останеш вкъщи на празника... Скучничко, но факт. Като се замисля, от 8 години не съм карала Нова година другаде, освен вкъщи - заради кучовците. Преди това като че ли нямаше толкова пиратки и съответно гърмежите бяха минимално количество.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#40 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 03:30 PM

мерси мнго Вабанк r) ще слушам и изпълнявам 1super
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3