Dog.bg Форуми : Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)

#41 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2006 - 03:16 PM

От лични наблюдениа стигнах до извода че значение и то голямо има това кучето с кой е по време на тези неистови гърмежи r) В нас мама е човека който го разхожда много по често и го храни,но когато са на разходка двамата и почне да се гарми той толкова силно почва да се дарпа към вкъщи,че мама не може да го ударжи s) ,но когато сме двамата с него и се грамне той пак се плаши,но не почва да се тегли така неистово и като му кажа няколко мили думи да се успокои разходката минава безпроблемно bl) .Искам да ви питам това според вас имали някакво значение с кой е кучо r) .

#42 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2006 - 11:15 PM

Хмммм, положението имам чувството, че стана доста по-лошо... Явно нещо съм изтървал, щото почна да се впряга на гърмежите. А пък преди малко стана най-кофти ситуацията.
С излизането от входа попаднахме на "ракетно изпитание" - на около 12ина метра изпробваха за нова година от тия ракетите, дето се оставят на земята и те се изстрлват от спецкашонче нагоре. Кучо направо пощуря... успях да го овладя - тоест да не избяга. Болкуците(хартията която се разхвърчава след взрива на ракетите горе) се посипваха и до нас... Успяях с мъка да го накарам да си продължиме разходката, но той вече "се беше изгубил" или аз бях изгубил борбата да го овладея - ходеше ниско към земята и я го отпуснех (дори и на повод), той се опитваше да се приберем към нас. Айде, после се поуспокои и почна да ходи с нормалната си походка и се зарадвах, че не го бях прибрал след първия гърмеж (въртеше ми се тая идея, ма знам, че ще е грешка) започна втората част на фестивала - немаше как да вида че от кола на паркинга преди да тръгнат метат пиратки - три на около 5-6 метра от нас. Той отново се уплаши мнооооого, особено като от двата блока отстрани "отговориха". Толко плашлив не съм го виждал... Сведе се към земята и се плъзгаше повече, отколкото ходеше. Никаква нужда не свърши - директно към къщи. И немаше спирка - командите му говореха мнооого частично нещо - "не" го спираше , но само за момент, същото и със "стой". Плътно спусната опашка и не я дига. Следвам съветите тука, ама имам опасения да не се окаже това с пагубно влияние върху психиката му?
Ей ся почна пак да лае както нормално...
Нещо по-конкретно като действия или "терапия" нужна ли ще е?
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#43 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 11:19 AM

то страшното тепърва идва с Нова Година....и часове за разходка сменихме, и се успокояваме и какви ли не циркове....ще си докараме запек като нищо.... s)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#44 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2006 - 02:41 PM

Наш рот явно не е наред-не реагира изобщо...нито лае, нито се зъби, нито се крие...Навън само почва да `пее` ако евентуално се включи някоя аларма заради пиратките.
Знаете колко са силни гърмежите, аз съм подскачала, но кучето-не, спи си и хич не му е ...Но пък бяга и се крие само като кажа `ццццццццц`, а като пусна прахосмукачката или чуе звука на спрей и се е мушнал под масата.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#45 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2006 - 02:37 PM

Ава е още мъничка, това ще й е първата нова година, но сме минавали през този проблем с предишното ми куче.

Помня, че умираше от страх, като започнеше да се гърми навън първата година. Криеше се под масата или се завираше в краката ми. А гърменето започна, естествено, три дни преди НГ и си беше истински ужас. С часове съм го гушкала, за да се успокои. Обаче като дойде нова година и цялото семейство излязохме навън, за да гърмим и ние както си му е реда (: а Кристофър излезе с нас. Идеята беше аз да го държа, докато другите гърмят, за да не хукне да гони пиратки или бенгалския огън, когато го хвърляме, за да не се нарани. Оказа се, обаче, че като видя, че всъщност баща ми пали ракетите и другите там пирощуротии Крис загуби всякакъв интерес и страха си от тях. И повече не сме имали този поблем. Постресна и на следващата година, но явно по едно време си е спомнил предишната, защото бързо миряса.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#46 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2006 - 10:22 PM

Цитат

...Но пък бяга и се крие само като кажа `ццццццццц`, а като пусна прахосмукачката или чуе звука на спрей и се е мушнал под масата.

l) b) l) b) b) b) направо ме разсмя :))) ние за сега и ние не се крием и плашим от бомбите,ама дано да е така и за новА година..
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 December 2006 - 06:51 PM

Някой от минали години има ли опит с лексотана?
Тук разубеждавам в момента една позната да НЕ дава фенобрабитал на кучето си. Нали?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#48 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 07:28 PM

Цитат

Тук разубеждавам в момента една позната да НЕ дава фенобрабитал на кучето си. Нали?

Веднъж , когато бях на 15 дадох валериан на котарака си, горкия не заспа , а просто си седна , крото в един ъгъл и така докато не го взех при мен в леглото. Нищо му нямаше общо взето, но не бих го направила отново.
Фенобарбитал е изключително , силен може би кучето е шизофреник???
По-хуманно ми се струва да го погушка малко, докато новогодишната война приключи.....Аз така смятам да направя.

#49 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 08:06 PM

Цитат

Моето предишно куче - коли, по Коледа и Нова година ни подлудяваше, години наред никъде не сме ходили, карахме си празниците вкъщи. Не се оплаквам, не това ни тежеше, просто той изпадаше в някакъв ужас от най-леките гърмежи, отказваше да излиза - правехме разходките по-2-3 часа през нощта, а вкъщи не можеше място да си намери. Дори да го гушнеш не даваше - беше в постоянно притичване из стаите. Последните три години от живота му / той живя 13 г/ на Нова година му давах по едно хапче лексотан. Признавам, че сама го измислих, просто ми хрумна в един момент, както се чудех как ще изкарваме празниците, а лексотан имаше вкъщи. Доста потреперах първия път, като се унасяше, беше ме страх да не вземе да му стане нещо и да не се събуди. Спа цялата вечер на килима, аз си седях до него, само при най-силната канонада в 12 часа се изправяше за момент, олюляваше се и пак се тръшкаше на земята. На сутринта вече си беше както винаги. Сега не мога да кажа и колко мг са били таблетките, бяха в шишенце тогава, не на блистер. И все пак е изпил за трите години 5 таблетки - първия път само в новогодишната нощ, следващите години и в коледните. Не смеех да му давам всеки ден, а защо не съм се допитала до лекар тогава - нямам обяснение. Та това ми е опита с лексотан и куче.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 08:13 PM

Eni, благодаря ти! 1super
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#51 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 08:54 PM

Цитат

Eni, благодаря ти! 1super

Голям проблем си е куче, изплашено от гърмежите. За щастие, сегашното ми хубостниче, ма то нали си е ловджийско b) , не обръща внимание на гърмежките. Все едно не ги чува. Само много внимавам да го разхождам по-далече от блоковете, защото от всеки балкон мятат по нещо и ме е страх да не го улучат и да се панира и то. Дано не ни се случва. w)
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 11:31 PM

ох започна се!!чак сега,но Прити за пръв път е у дама на Нова Година и е много изплашена,само ме преследва и се стряска!! s) но какво да се прави гушкам я и я галкам да не се плаши! s) w)
нищо и това ще отмине(за гърмежите де)!!

Честита Нова Година,.....ЕврОпеЙци!!! 1super cheers айде наздраве! BEER
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#53 Потребителят е офлайн   nemideva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 01:28 AM

И моя не се плаши. Даже стояхме на терасата да гледаме зарята до последно. Не искаше да се прибира.

Честита Нова година на всички!
Нека тя ви донесе много щастие и много весели мигове с нашите четириноги приятели! r)
User's Signature

Качена снимка[/url][/IMG]

#54 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 09:13 AM

При нас чак изненадващо добре мина, като се има предвид, че канонадата продължи над половин час... Кучките бяха спокойни; по някое време ми писна да чакам да свършат гърмежите и им раздадох новогодишните наградки.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#55 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 09:55 AM

При нас сравнително добре мина трябвше да се сврем във вътрешни те помещения за да не се чуват. добре е че не са на често тези безумия w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#56 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2007 - 12:15 AM

Утре е голямото пуцане. Някои ентусиасти започват "забавата"  и пробите на арсенала още от обяд.
Съвет - водете си утре кучетата САМО и САМО на каишка, на всяка разходка, дори сутрешната. Нека загубените и побъркани от страх кучета са по-малко.
И - весело изкарване.Качена снимка
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2007 - 01:57 PM

Моята бигълка пък не я е страх даже и е интересно когато дечурлигата почнат да гърмят в парка почва да джафка и да върти опашка а родвайлера добрече имаме аломиниежа дограма и тоалетна крие се инякой остава вътре и затваря врата и той не се плаши толкова
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2007 - 03:33 PM

Е моят мъжкар го е страх от гърмежи и светкавиците,но пък женската още от началото на миналата седмица като се гърми,я карам да лае и да не бяга. ;)И нея сега не я е страх,даже някой път почва да гони и тя незнае какво,но гони и лае.

#59 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2008 - 10:44 PM

При нас мина всичко нормално,имаше от всичко по много,но нашата бръчка не се предаде.Като стана 12без10 е прибрахме в стаята.Пуснахме печката за да и е топло.А като стана 12и 10 аз вече бях при нея и чаках да свършат гърмежите.Само лаеше и няма последствия. ;)

#60 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 11:06 AM

А моят любопитко напираше да излезе на терасата като загърмяха, та да разузнае хубаво какво става навън. Постоя, постоя, реши, изглежда, че няма нищо интересно, влезе и си залегна на мястото. Голяма душица ми е и смелчага! :wub: Но все си спомням за предишното ни куче, за което новогодишните празници бяха кошмара на живота му. Много се измъчваше горкото, а и ние с него, по празниците. Почти винаги се чудехме къде да срещаме нова година на по-тихо място заради него. Беше едно тихолюбиво същество. :wub:
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни