Dog.bg Форуми : Нужда от съвети

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от съвети Място за всякакви питания за породата

#81 Потребителят е офлайн   GoAway Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 August 2010 - 02:58 PM

Знам сайта на клубът член в БРФК /amstaffbg.com/, но в сайт на един развъдник от форумът им /на amstaffbg/ видях един "надпис" който не ми хареса много-много. А именно -

Цитат

Здравни данни:
Генетичен тест за церебрална Атаксия / NCL - A / -носител / Carrier /

Което по моето скромно познание по български език означава, че това куче е носител на болест наречена Атаксия /но ненамерих нищо за нея/ ?

#82 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 03:17 PM

да, това означава че кучето е носител, но не е болно. но също така означава че развъдникът е ТЕСТВАЛ животните си и е достатъчно отговорен да даде тази информация на видно място. това че ще си вземете кученце от някой който не е написал такова нещо, по никакъв начин не означава че ще вземете здраво куче. а точно обратното.

#83 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 August 2010 - 03:32 PM

Показване на мнениетоGoAway, в 12 August 2010 - 03:03 PM, написа:

Знам сайта на клубът член в БРФК /amstaffbg.com/, но в сайт на един развъдник от форумът им /на amstaffbg/ видях един "надпис" който не ми хареса много-много. А именно -

Цитат

Здравни данни:
Генетичен тест за церебрална Атаксия / NCL - A / -носител / Carrier /

Което по моето скромно познание по български език означава, че това куче е носител на болест наречена Атаксия /но ненамерих нищо за нея/ ?

GoAway, няма порода без проблеми от генетично естество. Атаксията е клиничното проявление на увреждане в централната нервна система и е проблем на АСТ като селектирана порода. Няма развъдник (за която и да било порода), който да не се е сблъсквал с проблемите на съответната порода. Когато човек се занимава с развъждане приема и плюсовете и минусите на тази дейност. Проблемът не е дали дадено генетично заболяване съществува или дадено куче е негов носител, а КАК този проблем се контролира от съответния развъдник. В този смисъл всички изнесени резултати, без оглед на знака им, следва да се приемат като полезна информация. Вече от прекия Ви контакт с развъдчика и от проучванията Ви спрямо кучетата му, а също и от личната Ви нагласа зависи какво ще се случи. Колкото повече информация имате толкова по-добре.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#84 Потребителят е офлайн   GoAway Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 03:41 PM

Разбирам, че говори добре за самият развъдник. Но ме е страх дали кученцето няма да го наследи ? /примерно майка му е носител, значи има доста голяма вероятност кученцето да е болно ? (или поне аз така го разбирам)/ Сега пратих мейли на 2 развъдника, пък да видим какво ще кажат.

#85 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 04:01 PM

Правилно сте направили. Контактувайте, питайте, осведомявайте се за всичко. Това е верният път. Срещнете се с хората, говорете с тях, наблюдавайте, не вземайте нещо преди да сте наясно с какво се захващате. Освен това, в съседните държави (и не само там) също има АСТ. Успех!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#86 Потребителят е офлайн   Deathwing Икона

Публикувано: 12 September 2010 - 09:02 AM

Имам въпрос за АПБТ
Значи накратко - имам АПБТ на 4 месеца и половина.
Имам опит с различни породи и нямам проблеми с обучението на кучето (до момента изпълнява перфектно 8 команди и различава над 10 наименования на предмети).
Притеснява ме факта,че когато беше на 2 месеца се засече с един Голдън ретривър,който постоянно го обикаляше и подканваше да играят,но малкият се стресна и стигна до момент в който чак приквича...Това му беше първата близка среща с друго куче и от този момент малкия страни от кучета когато искат да си играят.Като предпазни мерки започнах да го събирам само с АПБТ (най-вече с майка му,баба му и някои от котилото му),но всички знаете как тези кучета си играят....моят досега един път не е посегнал да захапе някое куче...върти се около другите питове,закача се с тях,но когато някой посегне да се захапят моят се дърпа,а е 2 пъти по-едър от братчетата си (първият месец след като го взех го хранех с варена каша от смляно чисто месо и кокали....май се престарах)
Отделно страни от малките деца и се притеснявам с израстването на кучето да не обърне тези страхове в агресия.
Майката е била същата - дърпала се е от кучета и малки деца и после от самосебе си е станала агресивна към други кучета (включително други питове) и малки деца.
Отделно искам съвет на каква възраст е препоръчително да започна с интензивни тренировки на животното (бягане с тежести например) ,чух прекалено разнородни съвети и вече не знам кои е по-добре да послушам :(
Да поясня - това ми е първият пит,който гледам,преди това съм гледал кралски пудел,ротвайлер,доберман,кокер шпаньол и за половин година - кавказка овчарка(не беше моя,собственика й замина за Англия),но съм се уверил,че всяка порода си е за себе си и не могат да се правят паралели относно възпитание или обучение.
С две думи - не желая пита да е бъзльо,още повече,че събаря по-тежки кучета само като ги блъсне...просто е смешно когато някой посегне да го гризне,а той почне да отстъпва....мисля,че трябва да го оставя другите питове да го набият няколко пъти,че да почне да се защитава поне,,но бих се радвал да чуя и други мнения по въпроса

#87 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 10:10 AM

На каква възраст е отделено от кучилото и майката ?

#88 Потребителят е офлайн   Deathwing Икона

Публикувано: 12 September 2010 - 11:43 AM

на 40-тия ден

#89 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 06:30 PM

Прекалено малко сте го "отделили" от себеподобните му ...
Както се казва - " липсват му първите 3 месеца ".
Ако имате желание, поразровете се из нета и прочете за етапите от постнатално развитие при кучетата - може би сам/а ще си отговорите.

#90 Потребителят е офлайн   KoMaP Икона

Публикувано: 12 October 2010 - 08:10 PM

Здравейте на вси4ки . Искам да попитам за няколко нещица които ме интересуват относно AST ... Имам AST от 2 седмици някъде който е можеби на 2 - 2 и 1/2 години (казвам "можеби" защото е намерен) и вапросите са ми относно убочението му :

1 - Можели да се убучи на команди,охрана итн на такава възраст ... ???

2 - http://www.kucheta.eu/index.html --- Някой ако знае нещо за тази книга да сподели защото мисля да я поръчам

3 - Ако горепосочената книга не е за препоръчване кажете друга :mg_062:

ПС - сори ако въпросите са МАЛОУМНИ но за пръв път имам куче и сам новак , а бих искал кучето ми да бъде убучено :ba_025:

#91 Потребителят е офлайн   dani & megi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучета
Публикувано: 19 October 2010 - 03:10 PM

На каква възраст е отделено от кучилото и майката ?
???? :dry:

#92 Потребителят е офлайн   atoss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 08:57 PM

Здравейте, интересувам се от какво зависи дали ушите ще се купират или няма, на каква възраст се купират и от кого (ветринар или развъдчик). Благодаря предварително за информацията.

#93 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 12 January 2011 - 10:33 PM

Привет, Преди няколко дни прибрахме изгонено от откачен съсед-алкохолик куче. Мислехме си, че е безпородна, но като гледам снимки на питове и стафове, кучката много прилича на някоя от тези породи. Не разбирам нищо от тези породи, но ми се иска все пак, ако кучицата си има порода, да я идентифицираме. Не знам нищо за произхода и, съседа спомена, че са му я дали за "питбул", но.....Кръстихме я Тигра и я гледаме в къщичка на двора, защото имаме друго куче - английски сетер и 4 котки в къщата и ...ако и тя влезе ще трябва ние да се изнесем:-) Търсим добри стопани на тази прекрасница. Моля, имайте предвид, че няма да я дам на случайни хора. Скоро ще бъде кастрирана. Не искам да се използва за разплод (ако се окаже породиста) или да се обучава на рзани гадости като боеве и подобни. Прилагам няколко снимки. Кучето е само кожа и кости, гледано е досега на синджир и е хранено колкото да не умре само с хляб. На снимките изглежда малко заспала, защото току що се е нахранила обилно и се припича на слънце, но иначе е страхотно жизнено и игриво куче. Пишете ми само ако сте добронамерени!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#94 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 04:10 AM

Може би има нещо общо с АСТ, но до там ..

Мога да го оприлича между лабрадор и аст..., в никакъв случай питбул ..
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   VikSsS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:музика

Публикувано: 12 April 2011 - 04:57 PM

Здравейте! Имам АмСтафф на 70 дни , студентка съм и в момента я гледам при мен в квартирата ми. Тъй като съм студентка се налага да я оставям сама докато съм на лекции ... но тя започва да квичи още в момента в който чуе че излизам. Не знам какво да правя .. днес едни от съседите са се оплакали и са питали долу в магазина дали знаят на кой е кучето :( Ще съм много благодарна ако някой ми даде идея какво мога да направя за да свикне да стои сама :)
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   VikSsS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2011 - 02:48 PM

АмСтафф на 3 месеца проявява агресия по време на хранене, докатоя галя или се опитам да и сложа или взема нещо от купичката. Какво да правя за да го преодолеем?
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2011 - 04:29 PM

Аз ги прескам през муцунките леко докато не престанат да ръмжат, според мен важното в този момент е да наделееш, да не отстъпваш! Преди 10 г. имах кавказка която ме ухапа пак по съшият повод, като малка разбира се, след което я захапах аз Качена снимка по муцунката, леко изквича и от тогава можех да и бъркам където си поискам Качена снимка. Тогава така се разбрах ме! Успех, просто не се предавай, покажи че ти си господаря, но без излишни шамари Качена снимка-- точно както куче ръмжи на друго за храна!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 April 2011 - 05:19 PM

По-добрия вариант е взимаш в ръка гранули и сипваш да яде от ръката ти в купичката,след това взимаш 1 гранулка връщащ 3-4 и така спокойно когато не ръмжи поощряваш добре,браво когато ръмжи НЕ!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 12:09 AM

Храненето от ръце помага много ... аз моята пакостница поне веднъж в седмица я храня от шепи ... и за сега нямаме подобен проблем с ръмжене и пазене...
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   VikSsS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2011 - 01:09 AM

Благодаря ви :) ще пробвам и ще пиша да кажа дали нещата се подобряват Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема