Бясна жажда за живот Ламята Спаска кучешка история
Публикувано: 10 November 2009 - 11:14 AM
С Elizd я поразходихме 15-20 минутки около клиниката. Кучинка си е още бебок - въпреки, че няма много силички и е голям кльощавелник, потупа с опашлето, като ни видя и навън се размаза на тревичката в поза за почесване на розовия тумбак (който сега е бая поомазан, а и не само той ..., т.е. "ухаем" стабилно :P).
Само се гушка и е ужасно послушна. Свърши си всички физиологични нужди навън, стискала е в клетката. После, като тряваше да се прибираме обратно в клетката, даде главичка да й се сложи яката и си влезе доброволно детето ... Много добричко!
Постоянно е на системи - антибиотик и хепарин против тромбоцитопенията (съсирване на кръвта), която е направила в следствие силния възпалителен процес.
Вчера е хапнала и е пийнала водичка и доколкото разбрах, май и температурката е поспаднала.
Хубав ден на всички!

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 11 November 2009 - 10:49 PM

Преди малко бяхме при нея. Естествено, така съм се нашашкала, че снимки забравих да направя!

Вече ми се струва малко по лицеприятно изглеждаща - не ни текат постоянно гнойни кървави сополи, въпреки, че пак имаме малко и ... обичаме да си ги бършем на кака си Ина в панталона и ръкавите на палтото.

Изследванията продължават да не са цветущи - отново повишени левкоцити, понижени еритроцити, тромбоцити много ниски, но като цяло, показателите са по-добри от тези от неделя!
Също така, видимо личеше, че момичето е поживнало. Опита се да се закача, навън дори подприпна на няколко пъти от радост, че й махнахме яката, а във фоайето нападна огромния чувал с храна, който един човек искаше да вземе. Нали си е ламичка, нищо че е болна! Те в клиниката май са я разбрали вече какъв е дзвер - похапвала си, не отказвала, не подбирала храната.
Най-вероятно поне още 3-4 дена ще трябва да остане в клиниката на системи и да й се правят изследвания.
В този ред на мисли, започвам да свиквам с новото си амплоа на просяк във форума - който иска, може да ни помогне с престоя! Предварително благодарим!
П.П. Най-много се радвам, че вече се усеща, че диша много по-спокойно, тъй като едва дишаше в неделя, когато я закарахме...

Публикувано: 11 November 2009 - 11:20 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 12 November 2009 - 10:45 AM
sheba, благодаря, че се интересуваш за момичето! Знаеш, че много оценявам това, което направихте за нея в седмицата, преди съвсем да се влоши, а именно, че й е поставян антибиотик и аналгин за температурата! Уви, явно вече положението е било достатъчно сериозно, за да няма друг изход, освен да е на системи и да й вливат венозно куп други лекарства, освен антибиотик.
Иначе, т.к. вчера забравих да напиша - стационарът на момичето е платен до четвъртък включително. Утре, като отидем пак, ще питам още колко дена ще продължи лечението ...
Сега виждам (малко след като пуснах този пост), че са пристигнали паричките от neofly, а също и fanfann ми писа, че е превел пари. Това означава, че благодарение на neofly и fanfann, престоят в клиниката и съответно, лечението, са осигурени за още два дни! Добри, добри neofly и fanfann! Благодаря!

Публикувано: 13 November 2009 - 09:14 PM

Много ще сме благодарни, ако някой ни помогне за още ден-два престой! Сметката й е уредена до неделя включително.
Момичето е започнало да се подобрява видимо. Утре или в другиден чакаме резултати от поредните изследвания. Ето защо, ми се иска възможно по-дълго време да остане в клиниката, под ежедневно лекарско наблюдение. Не мога да си представя какво ще се случи, ако болестта я повтори, поради незавършено лечение.
След като приключих с частта Просия ...

С пожелания за хубава вечер на всички, които следят темата й и се интересуват от ... кретенската й съдба.

Публикувано: 13 November 2009 - 09:59 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 14 November 2009 - 11:38 AM

Съфорумници,
нека да помогнем на Ина и на кучо за още 2 дни престой, докато се излекува напълно.
Ина,
пиши ни какво ще се случва след това с ламичката.
Относно престоя - иска ми се, както бях написала, кучата да постои възможно по-дълго време под постоянно лекарско наблюдение, защото състоянието й беше много сериозно, а и сега, въпреки видното подобрение, продължава да кашля и все още е много слаба.
Иначе, напълно излекувана, не знам кога ще бъде. Според лекарите, още много дълго време ще трябва да е на антибиотици. Ще преминем на антибиотик таблетки, след като я изпишат.
В този ред на мисли, от тук насетне, ще трябва да се отделя специално внимание на това момиче. Също така, докато укрепне, ще трябва да е на топло и сухо. Имах много основателна причина, за да не я прибера в къщи до сега, но ... вече нямам избор. Ще обсъдим въпроса и с другата й спасителка... За съжаление, ние си нямаме Евгени

Все пак, ако имате пред вид някой такъв прекрасен временен стопанин - хвърляйте насам! Храна и всичко останало по престоя на малката ламя - от мен и другото момиче!
Подновяваме официално търсенето на дом, вкл. и извън граница! Знам колко ще ни е трудно (предвид деформираните й крачета и сегашната й болест, която най вероятно, ще е проблем през целия й живот, защото ще изисква по-специални грижи!), но ... борихме се до сега, няма да се откажем така лесно!
Ще съм много благодарна на всички, които ни окажат подкрепа в тази нелека задача по намиране на дом!
Иии ... естествено, ще ви досаждаме със снимки и инфо много често

Публикувано: 14 November 2009 - 12:09 PM

ПП. И не забравяй редовно да показваш снимки на ламичката - голяма сладуранка е!
Публикувано: 15 November 2009 - 10:39 AM
Няма къде да я заведа освен вкъщи, но вариантът е сложен (както бях писала) и временен!
Ето защо, търсим приемен дом за момичето, където да е на топло и да й се дават лекарствата. Ще осигуряваме храната, всички лекарства и т.н., вкл. и скромно възнаграждение за собственика на приемния дом. Смятаме, че е най-добре да е някоя жена/пенсионерка, която иска да се грижи за куче, но не може да си го позволи финансово. Така ще помогнем хем на нея, хем на малката ламя, която ще е на топличко и сухо и ще е обгрижвана.
Някакви идеи и предложения ???
П.П. Искам да поясня, че варианта кучешки хотел не ми се струва удачен на този етап, защото куча още дълго ще се лекува и ще има нужда от повече внимание и грижи, само за нея. За това ми дойде на ум тази идея ..., като по-добра възможност в конкретната ситуация!

Публикувано: 16 November 2009 - 12:10 AM
Във връзка с това дали не е възможно да се говори с домове за стари хора, като им се предложи да осигуряват сушинка и топлинка, и сигурност за някои кучовци/котета, за които възрастните хора да се грижат и двете страни да се чувстват нужни и обичани?
В случая скромното възнаграждение може да се дарява на дома? Докато се намери постоянен дом за животинката.
Публикувано: 16 November 2009 - 12:15 AM
А дори и да можеше - коте, може би, но куче не мисля, че е лесно да се гледа от възрастен човек, не и такъв, който самият има нужда от грижа.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 November 2009 - 11:20 AM
А дори и да можеше - коте, може би, но куче не мисля, че е лесно да се гледа от възрастен човек, не и такъв, който самият има нужда от грижа.
Буш е напълно права - не е оферта това с домовете за стари хора. Има жени обаче, пенсионерки и/или вдовици, да речем, които живеят в апартамент, обслужват се сами и т.н. и биха взели на драго сърце животинка, но ... се страхуват, че финансово няма да се справят. Ето такава си търся аз - да приютя ламята временно при нея.
Този път добре ли го обясних?
Друг е въпросът, че не знам как ще се справяме, пък и .. другото момиче, с което си помагахме, май би отбой и ... сега съм сама на пангара. Поживем - увидем, както се казва.
Иначе, преди малко купих шампоан, противобълхово, храна и кожен кокал и ... поради липса на повече средства за престой (40 лв на ден не са никак малко!!!), довечера ще се наложи да я взема в нас... Дано антибиотиците й не са много скъпи. Реве ми се, вие добре знаете защо, точно в този форум не е нужно да разяснявам ...
Поздрави на всички!

Публикувано: 16 November 2009 - 07:19 PM

В други ден пак ще се занесем до клиниката да я видим. Тогава ще направя нови снимки. Днес всичко беше много шеметно и неочаквано, особено новината за белодробните паразити.
Започнала е да наддава малко по малко. Дивее вече качествено и явно ще трябва да прилагам специални възпитателни похвати, каквито, срам ме е да си призная, не владея! Все пак, дълги години наред съм била възпитавана аз - от дакели ... Който е гледал, знае ...
Е, хубава вечер от нас и до скоро

Публикувано: 16 November 2009 - 09:07 PM
Ох, не знам вече и аз ... Филм на ужасите е с тази малка ламя. Как пък толкова да няма късмет това момиче, не ми е ясно! Като отидем в другиден, ще разпитам подробно, че днес всичко много набързо се случи. Ще дам отчет.
Забравих да се похваля, че за 8 от дните (от общо 13 платени - до 20.11. вкл.) ни направиха намаление - вместо 40 лв, платих по 30 лв/ден ... Пак е нещо, много се радвам!

Публикувано: 16 November 2009 - 10:39 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 November 2009 - 10:59 AM

Да, бушката отново е права! Много се радвам, поради което, защото вчера доста се рових и четох за дирофилариозата и ... меко казано, никак не ми допадна!
Преди малко звънях в клиниката. Копропробата от вчера - положителна за анкилостоми. Дано 5-те дена лечение да са достатъчни, за да не лепне нещо моя младеж! Той е един изключително нежен :(
П.П. В скоро време може да ме изхвърлят на палатка - на полянката пред Син кръст да си зимувам.

Публикувано: 19 November 2009 - 12:06 AM

Надявам се и стискам палци, че в събота, когато трябва да вземем момичето от клиниката, няма да ни очаква поредната неприятна изненада. Струва ми се, че вече си е редно, след всичко, през което премина това момиче, да започне да заглажда косъма и да заприлича и тя на куче. Въпреки че ..., като й гледам предългата опашка, повече на някое маймуне ми мяза

Не мога да ви зарадвам с хубави снимки - започнала е да дивее и е трудно хващаема и снимаема, особено като я освободят от абажура (яката)

Усмивки и поздрави на всички, които се интересуват от малкото чудовище!
Ина