Дано, дано, дано! Стискайте ни палци да е по-скоро. Това момиче има нужда от обич и внимание само за нея и ... от МНОГО храна
Бясна жажда за живот Ламята Спаска кучешка история
Публикувано: 28 December 2009 - 03:42 PM
Дано, дано, дано! Стискайте ни палци да е по-скоро. Това момиче има нужда от обич и внимание само за нея и ... от МНОГО храна

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 28 December 2009 - 03:47 PM
Публикувано: 28 December 2009 - 04:07 PM
Русанче, мерси за хубавите думи, но ... за сега само чакаме, надяваме се и стискаме палци и тази душица да намери своите хора.
Сама обаче, нямаше да се справя с каръщината на Тара. Без финансовата и морална подкрепа на няколко човека от форума, а и на другото момиче, с което се грижим за нея, щеше да ми бъде МНОГО трудно!

Публикувано: 30 December 2009 - 05:49 PM
Неописуемо мъчно ми е и се надявам по-скоро да се намерят стопани за нея, защото е прекрасна и заслужава МНОГО любов. Много плака за мен и едвам се разделихме. Плача сега и аз, защото с невероятния си характер това животинче ти влиза под кожата и те кара да го заобичаш от раз! Тъжно ми е, че за последните два месеца не успях да намеря приемен дом за нея, въпреки, че разпитвах много хора и то срещу заплащане ...
Ето и две снимчици от последната ни разходка тази сутрин. Поиграха и потичаха много с всички приятелчета на поляната.

Публикувано: 31 December 2009 - 02:16 PM
Стискам палци!
Привет!
Ето пиша - продължавам да търся приемен дом за Тара срещу заплащане! Надявам се, че някой ще се отзове! Дори и някой от този форум.
Съзнавам какъв разход е още едно животинче и за това не моля за безвъзмездна помощ. Следователно, не мисля, че би трябвало, някой, който би могъл да я приюти, да се колебае, защото има резерви по отношение на това да вземе парите. Не знам, може да ви звучи смешно, но тези дни и това ми мина през ума и реших да го напиша. Не го приемайте на криво или погрешно, много моля.
Весело посрещане на НГ на всички хубави хора в този форум! :)
Ина

Публикувано: 31 December 2009 - 05:44 PM
Преди около три седмици приключихме с трите вида антибиотик. Контролните кръвни изследвания отпреди седмица, преди да я заведа за кастрация, бяха в норма. Рентгеновата снимка на бял дроб показваше "изявени бронхиални стволове" (дано да не бъркам), но това, ми обясниха доктрите, се дължало на тежката пневмония, която е изкарала. Все пак, според мен, е абсолютно наложително момичето да е на топло. При мен й включвах радиатор, който поддържаше температурата в помещението.
Последната проба за белодробни паразити беше отрицателна, а след нея, все пак, повторихме тридневното лечение с Панакур, за по-сигурно - по съвет на лекарите от Син кръст.
Куча е обезпаразитена вътрешно по нужната схема, кастрирана, чипирана, ваксинирана, с паспорт. Външно е обезпаразитена с Фронтлайн комбо.
Наскоро пак й правихме снимка на крачетата - зарастнали са малко на криво, има костни удебелявания, но д-р Димов, с когото се консултирахме, ни посъветва, че няма смисъл да се оперират. Куча скача, тича и е изключително жизнена. Единствено от време на време някое от крачетата се разранява лекичко, но не е нищо сериозно.

Публикувано: 31 December 2009 - 06:06 PM
много е дълга тази тема вече, чета постовете... много обич и грижи си вложила в това момиче!
Цял живот да те помни - и теб и другите ти приятелки, които са били с теб в грижата за Тара.
Виж какво ти предлагам:
Мога да взема Тара от хотела, в който си я настанила на 2ри или 3ти януари. Ще я гледам вкъщи, с останалите.
Това, което обаче поемам като ангажимент е да я гледам до края на януари. Както ти писах, през февруари няма да съм в България - кучетата у дома само ще бъдат хранени вечер, а и не мога да прехвърлям отговорности, които аз съм поела на роднините ни - те са възрастни хора.
Така че - помисли - ако мислиш, че 1 месец у дома ще бъде от полза за Тара, докато чака да бъде осиновена... ще се разберем. Заминавам на 28ми, така че на 27-ми трябва да ти я предам обратно. Събирай парите, които би дала, за да ги използваш след 27-ми, ако трябва отново да се върне в хотела. Своевременно, опитите да й се намери постоянен дом трябва да се удвоят... дано някой я вземе до края на месеца и не се връща отново в хотел или на улицата!
Публикувано: 01 January 2010 - 01:40 PM
много е дълга тази тема вече, чета постовете... много обич и грижи си вложила в това момиче!
Цял живот да те помни - и теб и другите ти приятелки, които са били с теб в грижата за Тара.
Виж какво ти предлагам:
Мога да взема Тара от хотела, в който си я настанила на 2ри или 3ти януари. Ще я гледам вкъщи, с останалите.
Това, което обаче поемам като ангажимент е да я гледам до края на януари. Както ти писах, през февруари няма да съм в България - кучетата у дома само ще бъдат хранени вечер, а и не мога да прехвърлям отговорности, които аз съм поела на роднините ни - те са възрастни хора.
Така че - помисли - ако мислиш, че 1 месец у дома ще бъде от полза за Тара, докато чака да бъде осиновена... ще се разберем. Заминавам на 28ми, така че на 27-ми трябва да ти я предам обратно. Събирай парите, които би дала, за да ги използваш след 27-ми, ако трябва отново да се върне в хотела. Своевременно, опитите да й се намери постоянен дом трябва да се удвоят... дано някой я вземе до края на месеца и не се връща отново в хотел или на улицата!
stassi, благодарение на теб новата година започна с много надежда и позитивни емоции и аз нямам нямам думи (нещо непривично за мен) да опиша колко съм щастлива и БЛАГОДАРНА, че ми подаваш ръка !!!

Публикувано: 03 January 2010 - 01:51 PM
имаме си вече и ламя на име Спаска :)
Тара е много спокойна, гальовна, лапа гранули като една млада, уважаваща себе си ламя...
за момента е настанена при Жорко-енергичния, който ревностно си отстоява килимчето (абе при него изобщо има голям напредък, но в неговата тема ще пиша).
Изобщо всичко е наред, InaG, не се притеснявай - момичето е супер, мисля, че добре ще си поживеем тук с нея този месец! Малко по-късно ще пусна и снимки.
Публикувано: 04 January 2010 - 12:28 AM
ina
Боже толкова нещастни животни има, че ми е грехота да си поискам нещо добро само за едно. Цеци късмет. Толкова хора вложиха обич, че е задължително да си намериш семейство. Успех

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 04 January 2010 - 09:50 PM
Сега е ред да благодаря и на SMitreva, която ще й помогне да намери дом и грижовни стопани в Австрия!
Като имам повече информация относно това дали някой е харесал малката ми ламя, веднага ще пиша, разбира се!
Ще ни стискате палци, нали?
П.П. sheba, права си, но всеки помага както и с колкото може. Важното е да има сърцето и волята да помогне. Благодаря ти, че ни подкрепяш

Публикувано: 05 January 2010 - 09:18 PM
Тара се справя много добре у дома! Днес имаше екстремни игри в снега. Всички са много доволни.
Тича като гламава, едва я удържаме, а как яде - няма да ви разправям! Изобщо - безгрижно е момичето. Само малко дисциплина й трябва, но до идната събота сме й дали ваканция. :) Това с яденето на изпражнения е забравено. Същите се произвеждат само в двора :)
Нямам представа колко животни са предложени за осиновяване на сайта на Австрийския приют, за който става въпрос, но реших да представим това специално и мило момиче с малко хумор и контраст, пък дано я забележат осиновителите и октликнат на обявата по-бързо!
Ина, можеш да използваш снимките за обявата в приютите, ако ти допадат, разбира се...
И така, Дами и Господа, на Вашето внимание Тара-Смешното Ухо!

Вход

Горе
Цитиране +