Dog.bg Форуми : Бясна жажда за живот

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бясна жажда за живот Ламята Спаска кучешка история

#41 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2009 - 12:09 AM

пхаааааааааахахахаа
какъв нос!
велика!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2009 - 12:13 AM

Цитат(d-r Bobadova @ Nov 19 2009, 12:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
пхаааааааааахахахаа
какъв нос!
велика!

ab_041.gif
Ама, моля ви се - то сме чудо на чудесата! А каква е безумна лигла и подмазвачка ... и само дебне дали от някъде ще изпадне храна. Няма изхранване ламята. wub.gif
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#43 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2009 - 04:22 PM

Мислите си, че няма да ви досаждаме, че няма да ви занимаваме със себе си ...? Не, нищо подобно ab_041.gif
Само малко да позагладим косъма и да се позакрепим, пак ще се появим във всички възможни сайтове за обяви, ще си показваме големия нос и ще си вирим дългата опашка, защото сме едни просто чудесни и си търсим стопани!

П.П. Всички вкъщи казват, че прилича на мравояд! Всъщност, яде като прасе ... Опашката й пък, е като на лемур. Според мен, няма такава чаровница! А на краката ..., нищо ни няма, така сме по-ефектни! wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2009 - 04:32 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Супер е. Направо е велика.

#45 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2009 - 04:36 PM

Цитат(neofly @ Nov 22 2009, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Супер е. Направо е велика.

О, благодарим, благодарим smile.gif

П.П. Погледът й е уникален обаче!
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 22 November 2009 - 09:10 PM

Обожавам такива кучета.Образ от всякъде,ужасно е сладка и само като я погледнеш ти става ясно,че единственото,за което мисли е хранаааааа ab_041.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#47 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 November 2009 - 10:41 PM

Инче радвам се за Цеце....... af_089.gif Виж я колко е щастлива. И наистина изглежда цялата нос.... ab_041.gif
Да ви е жива и здрава и вие всичките, които направихте за Цеце чудеса. rc_036.gif
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#48 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 November 2009 - 12:27 PM

А така, хвалете ни, хвалете ни! Благодарим! Много сме хубавички wub.gif

Да не говорим, че малката ламя с много имена (сега отговаря на Тара, защото в клиниката 13 дена така й казваха), има хигиенни навици. За два дни в къщи само веднъж си позволи да се изпишка.

Добричко е детето! Единствено като види ХРАНА й пада пердето и е неконтролируема, но има нужда милото, че сега е едно джезве кости! С големия хобот изсмуква всичко по норматив ab_041.gif

Моля, имайте ни предвид, че си търсим най-добрите стопани!
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 December 2009 - 01:18 PM

Здравейте!

Не съм писала отдавна, защото имах доста грижи и проблеми покрай малката ламя...
Както бях писала в началото, когато се оказа, че няма къде другаде да я настаня, след като я изпишат от клиниката, освен вкъщи - това е изключително сложен и нежелателен вариант, т.к. завися и от отношението и решението на другите хора, с които живея!

Е, не мина много време и положението стана доста неприятно! След около седмица престой в нас, от най-послушното кученце, Тара се превърна в бедствие на 4 крака. Както се стискаше през първата 1 седмица и пишкаше и акаше само на разходка (по два пъти на ден), така започна да се напишква и нааква, да яде аканото, да се омазва доволно; плетените столове и маса също ги беше отпочнала, а всички саксии бяха съборени и пръстта добре размазана по нея и в пишканото и аканото + черешката на тортата - завивката й, разкъсана на парчета, добре напоена във въпросната смес... От 4-5 дена това е редовната картинка, която човек може да завари в нейното леговище - голяма остъклена тераса. Влизам, измивам, подреждам и после пак.
На мен това не ми пречи, но в началото на тази седмица ми се наложи да замина за два дена в командировка. Тогава е било най-лошото, проявила се е доста сериозно, а мен ме нямаше да оправям поразиите и така ... малката маймуна си провали всички шансове за оставане в нас!

Порових се из форума, доста почетох и ми е ясно каква е диагнозата – страх да остане сама, страх от раздяла със стопанина (mil_, тук е момента да ти благодаря за хубавите ти постове, много са полезни!). Лошото е, че на останалите обитатели вкъщи и особено на майка ми (която не е добре здравословно!) им дойде в повече и настояват да я махна възможно най-бързо!

Разпитвам като побъркана за дом вече от една седмица и точно на вас, които четете това, не е нужно да ви обяснявам как не мога да й намеря. А времето си минава ... Не мисля, че в нейния случай е подходящо да я прехвърлям в поредния приемен дом, защото съвсем би се объркала и разстроила, но ... нямам друг избор и трябва бързо да намеря решение на този въпрос! В противен случай, в скоро време аз ще си търся дом с двете кучета ...

Иначе, днес ще гледам да я наснимам и да й пусна снимки – превърнала се е в прекрасно куче – голяма, загладила косъма и погледът й изглежда още по-благ и умен! Другата седмица ще я заведа на контролни изследвания и се надявам поне там всичко да е наред! После остава ваксина и кастрация, но не знам дали ще дочака тези манипулации вкъщи! При всички положения, поемаме издръжката й и разходите за кастрация и ваксинка! Просто й търся дом!!!

П.П. Не стоя безучастно да кърша пръсти, опитвам се да коригирам проблема й! Големите бели, които е сътворила са били в мое отсътсвие, явно защото много се привърза към мен и е страдала!

Ина
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 03:05 PM

Ина, и аз имам същия проблем с моите 3 пъпинца - 2 дена бяхме много послушнички, не шавахме много, а след това започна страшна вихрушка. Правим същото омазване и всичко, което докопаме, се унищожава по най-изобретателен начин. (При нас те имат отделена кухня и коридор, но имам чувството, че пространството винаги ще е малко) Отдавам това по-скоро на младостта на кучетата и на скуката им, на желанието да се приоткриват новите неща от живота и да се тренират кучешките способности: остротата на зъбите, борбата с противници.

Моят съвет към теб:
Вариантите са два - или да се осигури постоянно човешко присъствие до кучето (което ми се струва нереално, при полжение, че наистина не си самотна пенсионерка) Или да премахнете всички, всички предмети,които ви трябват от местообитанието на кучинка. Ние така направихме (в коридора се намира огромната ми лавица с книги, и щом забелязах, че започват да ги заиграват, прибрах всичко ценно, което им е достъпно и им оставих 2 ненужни книги с дебели корици да си точат зъбите на тях). Заредихме с предметчета,които биха им били приятни за гризане и боричкане. Е, бъркотията хич не приключва с това, но поне не се ядосваме за нашите си неща... Тези прекрасни плетени столове у вас... голяма грешка да й ги оставите...

Трудно ще й намериш дом, дори много трудно - аз самата разпитвам като гламава и хем при мен са 3 сладинки бебенца, здравички и пухкави, пак няма засега никакъв резултат... Но поне да си уредите нещата вкъщи така, че да не се ядосват вашите, докато куча е при вас...

#51 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 December 2009 - 04:45 PM

JennyB, благодаря ти, че се включи в темата със съвет и добри думи!
Все пак, аз от години (от малка) гледам кучета и ... имам известен опит. Всъщност, далеч съм била от мисълта, че ще взема малката ламя и няма да има някакви премеждия. (Е, това с папкането на собствените й екскременти не го очаквах съвсем, а и не се бях сблъсквала с подобен случай до сега, но ... за всичко си има първи път!) Заради сегашния ми куч (също прибран от улицата преди около 3.5 год - потрошен, беше го блъснала маршрутка!) пък, се наложи да сменяме холната гарнитура и ... още чакат за смяна останалите мебели ... Той се оказа изтърбушвач на дивани и термит-противник на остри ръбове на мебелите!
Именно, защото знаех горе долу какво може да се очаква, писах преди време, че решението да я прибера в нас е изключително нежелателно. Т.е., голям проблем е, когато всички вкъщи са ти сърдити, не ти говорят и най вече и основно - когато тормозиш болната си майка, защото на нея вече подобен род изживявания й идват в повече! Аз, както писах, мога да си чистя лайна и пишкано и разкъсано и пръст и не ми дреме, но това в случая не играе особена роля! Такива ми ти работи ...., мн кофти положение наистина. Надявам се да се случи чудо и от някъде бързо-бързо да изникне нейния човек.

П.П. В раздел "Homeless" пускам темата й и на немски, скорострелно преведена днес от neofly! rc_036.gif

П.П.2 А, за да ви покажа колко хубава ми е станала ламята, прикачвам няколко снимки, направени буквално преди минути.

Поздрави,
Ина

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2009 - 04:52 PM

ab_041.gif

Тя упорито си дъвче обаче плетените столове. wb_052.gif

Много е готина. Може да й купиш едin конг:

http://www.kongcompa...orlds_best.html

Хубаво е така да го натъпчеш с кренвирши, примерно, че дори ти да не можеш да ги изкараш. Токко се занимава с такъв добре натъпкан по цял ден и като се върна, му ги вадя и той е много доволен. Не се спира дори за секунда, освен ако не заспи, защото е много ароматна занимавка.
Пробвай!

#53 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 December 2009 - 04:57 PM

Цитат(neofly @ Dec 6 2009, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif

Тя упорито си дъвче обаче плетените столове. wb_052.gif

Много е готина. Може да й купиш едin конг:

http://www.kongcompa...orlds_best.html

Хубаво е така да го натъпчеш с кренвирши, примерно, че дори ти да не можеш да ги изкараш. Токко се занимава с такъв добре натъпкан по цял ден и като се върна, му ги вадя и той е много доволен. Не се спира дори за секунда, освен ако не заспи, защото е много ароматна занимавка.
Пробвай!

Супер идея е този конг! Ще потърся задължително! Някой, ако има идея в БГ къде се продава, да казва.
Иначе, аз й купувам кожени кокали, от най-големия размер, ама вече стана много бърза - само един ден й е нужен, за да го издъвче целия. После подхващаме плетените мебели, които всъщност, не им е за първи път да ги гризат и вече май не стават за нищо ....

П.П. Животинка иначе е ужасно добра, много умна и схваща всичко супер бързо! На разходка не ме изпуска от очи. Знае команди "седни", "фу/не", а сега се учим и на "редом". Знае и "място" и колкото и да не й се иска, се подчинява и изпълнява, като й се каже! Знае, че като пишка и ака навън, задължително получава наградка и като свърши каквото трябва, директно се строява пред мен zz_227.gif
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 December 2009 - 10:02 PM

Инче здрасти. Много е готина милата. Съчувствам ти обаче за проблемите. Тя все пак е малко на възраст куче и все още иска игра. Аз на какво съм била подложани като моите бяха малки...................просто не ми се иска да си спомням. Като се върнех от работа- двама малки палавника са пробили дупки в стената на коридора, обърнали са саксиите и са ги изровили по целия хол, сдъфкали краищата на масата......абе ужас. Може би и при нея е ат крехката възраст , освен проблема с оставането сама. Ех просто ти стискам палци да се намери най - доброто решение, за да си отдъхнеш и ти. А това с роднините също ми е мнооооого ясно. Аз съм тази, която е черната овца в моята фамилия ab_041.gif
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#55 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2009 - 10:24 PM

Цитат(InaG @ Dec 6 2009, 04:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Супер идея е този конг! Ще потърся задължително! Някой, ако има идея в БГ къде се продава, да казва.

Аз не съм пробвала да давам на кучо такъв конг, но имаме от този тип играчка - един кокал с дупка и понякога му пъхам нещо вътре да го изважда - харесва му smile.gif
Такива конгове всакави размери и видове съм виждала в Зоо Център на Околовръстното af_089.gif Има ги в страшно голямо разнообразие и дори някакви специални лакомства, с които да го пълниш, но мисля че можеш да го пълниш с всичко wb_052.gif
Помня, че не бяха никак евтини... не са по няколко левчета, но пак има играчки от този тип с дупки и са по-евтини tb_195.gif
А може и на други места да има smile.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2009 - 07:49 PM

Здравейте,

Не й е мястото на момичето на вън на студа (в кучешки хотел), след тежката пневмония, която изкара! На този етап, това е единственото, което мога да й осигуря, а дори и то не е сигурно още на 100% ...
Друг проблем е, че на едното от задните крачета (осакатени след катастрофата), отново е станала рана и се е показала костта! Утре, живот и здраве, ще я водим на контролни изследвания в Син кръст (за пневмонията) и ще питаме и за крачето ... При всички положения, не е ли в домашни условия, има голяма вероятност крачето отново да забере!

Ще плащам на месец на някой, който би се наел да я прибере в дома си временно, а допълнително ще осигурявам храната, витаминките и т.н.! Просто й трябва топло местенце и малко внимание. Като й се обръща внимание е най-доброто дете - никакви бели! Явно самичко (по около 9-10 часа/ден) много страда, обяснимо е!!!

Мисля да разлепя и подобни обяви из квартала, но ми се струва малко рисковано, т.к. няма да са изпитани хора ...

П.П. Иначе, имаме си вече конг и по 1-2 кожени кокала на ден (големи) опустошаваме zz_227.gif
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 December 2009 - 03:18 PM

Здравейте и весела Коледа от мен и ламята (официално Тара)!
Отдавна не съм писала в темата й, но не защото при нас не се случва нищо, напротив...

18.12.2009 - Тара беше кастрирана. PURSY е виновна! ea_103.gif ab_041.gif Мила, PURSY, много ти благодарим за съдействието и за това, че спести голямо перо в разходите около Тарита, които не са никак малко!
28.12.2009 - Тара беше ваксинирана, чипирана и паспортизирана ab_041.gif
Благодарим и на tey4e за съдействието и подкрепата тези дни!

Предстои най-тежкия за мен, но най-вече за Тара, момент - окончателно е уговорена датата за преместване на момичето на хотел. На 30-ти ще я водим ... Много е привързана към мен и се надявам да не понесе прекалено тежко раздялата ни! Стискам палци по-бързо да намери своите хора, към които също да се привърже така и завинаги dh_188.gif
Съзнавам, че ще е голяма крачка назад в социализирането и възпитанието й, във всичко постигнато до тук, но на този етап нямам друг избор (писала съм и преди в темата...). През изминалата една седмица Тара доста се промени, не прави бели, не рови саксии и единствен проблем ни остана това, че пишка и ака напук, когато не получава достатъчно внимание и седи дълго време сама, но и тези бели значително намаляха.

За да не става този ми пост прекалено тъжен, прикачвам и няколко весели снимки от слънчевата ни обедна разходка на 26-ти. Много поиграха, потичаха и ... доволно се омазаха в кал с моя хубостник. Въобще - чудно беше smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 December 2009 - 03:28 PM

Кучетата нищо не правят напук.Всичко се дължи на стрес и страх от самота.Дано режима в хотела е добър и с това да помогне,за преодоляване на проблемите й.Искрено вярвам и се надявам,че ще се намери човек за такава душица и от сърце и го пожелавам.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 December 2009 - 03:33 PM

Цитат(Galiadogs @ Dec 28 2009, 04:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучетата нищо не правят напук.Всичко се дължи на стрес и страх от самота.Дано режима в хотела е добър и с това да помогне,за преодоляване на проблемите й.Искрено вярвам и се надявам,че ще се намери човек за такава душица и от сърце и го пожелавам.

Благодаря ти, Галя, за милите думи и мерси, че ме поправи ... "На пук" е образно казано ... Виждам я какво й липсва, чудесно я разбирам. Все едно цял живот съм я гледала! Чудя се всъщност коя от двете ни е по-привързана!
Най-вече знам, че й трябва малко време, за да се научи, да свикне и много много любов!
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 03:37 PM

Голям късмет на Тарита оттук-нататък в предстоящото й осиновяване! smile.gif

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5