Шарпланинец
Публикувано: 11 February 2006 - 09:07 PM
Цитат
Поздрави!
Ние говорим за СТРАХ.
Публикувано: 11 February 2006 - 09:10 PM
Цитат
Всички кучета в България независимо дали се наричат каракачанки или Бок произлизат от Пиринска Македония.
Тяхната генеалогия е пряко свързана с Пирин планина.
Публикувано: 11 February 2006 - 09:10 PM
Цитат
Цитат
Поздрави!
Ние говорим за СТРАХ.
Ами обясни ми тогава:
1. Сигурен ли си, че кучетата които си имал са били каракачански и по кои линии са били?
2. С колко каракачански кучета си имал контакт?
3. Формулирай "страх" и как си го установил?
Публикувано: 11 February 2006 - 09:11 PM
Цитат
Цитат
Всички кучета в България независимо дали се наричат каракачанки или Бок произлизат от Пиринска Македония.
Пирина е Българска земя! Няма кво да я делиш.. super
Поздрави!
Публикувано: 11 February 2006 - 09:21 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Поздрави!
Ние говорим за СТРАХ.
Ами обясни ми тогава:
1. Сигурен ли си, че кучетата които си имал са били каракачански и по кои линии са били?
Те не са били карака'ански те са македонски ку'eta а това което е сега в България е трагедия.
Доколкото разбрах ще ходиш на Белград,там могeш да видиш какво е тест за характер.
Страх е когато един човек се спусне с вик срещу едно куче то бяга или лае на почтено разстояние.
Смелото куче ,дори никога да не е обучавано ще гледа смело човека без да бяга или ще го атакува .
В Белград всички Руски породи се изложиха и то сериозно.
Азиатци ,кавказци се мятаха от страх и само това че са вързани ги спасяваше да не избягат някъде далече.
Но с Българската порода нещата са направо трагични.
15години се занимавам с дресировка.
Публикувано: 11 February 2006 - 09:22 PM
Цитат
Цитат
Г-н Илиев(ски), ......
абе к,ъв човек си ти бе! ouu
Публикувано: 11 February 2006 - 09:34 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Поздрави!
Ние говорим за СТРАХ.
Ами обясни ми тогава:
Те не са били карака'ански те са македонски ку'eta а това което е сега в България е трагедия.
Доколкото разбрах ще ходиш на Белград,там могeш да видиш какво е тест за характер.
Страх е когато един човек се спусне с вик срещу едно куче то бяга или лае на почтено разстояние.
Смелото куче ,дори никога да не е обучавано ще гледа смело човека без да бяга или ще го атакува .
В Белград всички Руски породи се изложиха и то сериозно.
Азиатци ,кавказци се мятаха от страх и само това че са вързани ги спасяваше да не избягат някъде далече.
Но с Българската порода нещата са направо трагични.
15години се занимавам с дресировка.
Съмнявам се че се занимавате с каракачански кучета.. 15 години..
Този тест ми е познат и на база видяното, продължавам да твърдя, че кучетата не са били каракачански (виж, за БОК може! - те не са една порода, колкото и да искаш да ги оприличаваш, "колегите" добре са се погрижили да ги отличат и като екстериор и като характер), за македонските не знам..
Имам само сведения за сегашното положение, което е меко казано позорно.. За съжаление БОК-поддръжниците правят същото и у нас!
Поздрави!
Публикувано: 13 February 2006 - 10:02 AM
Г-н Илиев проследих диалога по темата,съвременната наука ни дава лесно решение на дългият спор.Едно генетично иследване на породата и близките по тип породи(и сравнение) би ви дало подробна информация за същината на въпроса.Препоръчвам да направите същото и за цялата македонска нация(с един куршум два заека).И не забавяйте какво е казал дядо НИ Паисии (не се срамувай да се наречеш българин)!!! [/QUOTE]
без да ми се обиждаш ,но какво разбираш ти от генетично изследване.
вашите кучета дори нямат родословия ,а ти ми говориш за генетика.
Не съм виждал по страхлива порода досега от карака'анското куче. [/quote]
Не се обиждам,а такива иследвания(придружени с ДНК анализи) се правт и сега . Знанията ми са достатъчни за нивото на спорът който водим.А за смелоста на кучетата,заповядайте ,след глупостите които изписахте сигорен съм желаешите да изпитат кучетата ще са не малко.

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 13 February 2006 - 10:15 AM
Това се отнася и за всички останали.
Публикувано: 13 February 2006 - 12:32 PM
Цитат
Това се отнася и за всички останали.
OK!

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 13 February 2006 - 10:41 PM
Г-н Илиев проследих диалога по темата,съвременната наука ни дава лесно решение на дългият спор.Едно генетично иследване на породата и близките по тип породи(и сравнение) би ви дало подробна информация за същината на въпроса.Препоръчвам да направите същото и за цялата македонска нация(с един куршум два заека).И не забавяйте какво е казал дядо НИ Паисии (не се срамувай да се наречеш българин)!!! [/QUOTE]
без да ми се обиждаш ,но какво разбираш ти от генетично изследване.
вашите кучета дори нямат родословия ,а ти ми говориш за генетика.
Не съм виждал по страхлива порода досега от карака'анското куче. [/QUOTE]
Не се обиждам,а такива иследвания(придружени с ДНК анализи) се правт и сега . Знанията ми са достатъчни за нивото на спорът който водим.А за смелоста на кучетата,заповядайте ,след глупостите които изписахте сигорен съм желаешите да изпитат кучетата ще са не малко. [/quote]
лично те каня на неутрален терен ,на площадката на спортен клуб Сириус да докажеш колко са смели твоите кучета.
Ако това обвинение беше отправено към моята порода аз щях да направя всичко възможно да докажа обратното.
Затова АЗ Александър Илиев от Благоевград те каня на едно състезание ,сравнение на смелоста на една Българска порода с една Американска на неутрален терен и ако ти нямаш смелост и твоите кучета,да СЕ ЯВИ НЯКОИ ДРУГ,все пак живеем в родината на БОК или Каракачанското куче ,така че имате време да се подготвите.
по време на теста аз съм съгласен към вашите кучета да не бъде упражнявано никакво насилие ,но към моите ще позволя да бъда ритани ,удряни с всичка сила ,за да разбереш за какво иде реч.
http://amstaf.hit.bg
Въпреки думите използвани по-горе аз обичам всички кучета и породи.
Публикувано: 14 February 2006 - 12:43 PM
Те това не разбрах, каракачанците със стафове ли ше ги сравняваме или с шарпланинци?
Дай малко подробности, че може да се намерят желаещи ;)
Публикувано: 14 February 2006 - 02:29 PM
Публикувано: 05 March 2006 - 02:23 PM
и ми е много интересно как се в Белград породи като КО, САО се дънят/показват страх/, а шарпланинецът показва своята смелост - не ме разбирайте грешно не съм против породата... ама става малко досадно един единствен човек да ни я рекламира тука.... ами ако започнат немците да казват колко е велико НОК... bl)
Публикувано: 05 March 2006 - 02:26 PM
Цитат
и ми е много интересно как се в Белград породи като КО, САО се дънят/показват страх/, а шарпланинецът показва своята смелост - не ме разбирайте грешно не съм против породата... ама става малко досадно един единствен човек да ни я рекламира тука.... ами ако започнат немците да казват колко е велико НОК... bl)
Кога, в какво и как се е "дънил" Шарпланинеца. Бил ли е в естествената си среда и "издънил" ли се е по отношение на това, което се изисква от него като куче пазач на стадата.