Dog.bg Форуми : Шарпланинец

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шарпланинец

#41 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 02 January 2006 - 12:42 AM

Качена снимка
Това са афтохонни представители това не е съвременния селекциониран шарпланинец.
Молосите са от епир днешна западна Македония и Албания.
Именно чичото на Александър царят на Епир му е подарил първото куче.
Маиката на Александър Олимпия е държала в двореца то'но тези Епирски кучета от които се е страхувал Филип.
Много преди Александър3-ти и Филип ,Архелаи и Александър 2 -ри е имал също такива голями и свирепи кучета.
В древна Македония са се почитали две животни козата и кучето.
Именно такива кучета се гледаха и в Пиринска Македония преди 20 и повече години.
А това че не можете да видите красотата в чуждите кучета то това си е ваш проблем.

#42 Потребителят е офлайн   castor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2006 - 12:43 AM

Цитат

Добре, но само в ръста ли е разликата? А детайлите по главата? Кое и как отличава главата на шарпланинец от главата на КО, но ако може унагледено със снимки - в момента се опитвам да се уча от такива неща.

Та все още чакам отговор...

#43 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 12:52 AM

Господин Атанасов омръзна ми да се хвалите че се познавате с тоя и оня това няма никакво значение.
Единственото което правите е да преписвате отляво и отдясно и да се правите на разбирач.
Никои не познава селекционера Атанасов а някакъв теоретик ,знанията на които не са базирани на неговия личен опит.
Пишете за овчарки ,колко кучета сте произвели с името на вашия кеннел и какви титли имат те?Николко.
Аз ще се радвам да споря с хора които наистина се занимават с развъдна деиност а не с теория.

#44 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 12:59 AM

Цитат

Господин Атанасов омръзна ми да се хвалите че се познавате с тоя и оня това няма никакво значение.
Единственото което правите е да преписвате отляво и отдясно и да се правите на разбирач.
Никои не познава селекционера Атанасов а някакъв теоретик ,знанията на които не са базирани на неговия личен опит.
Пишете за овчарки ,колко кучета сте произвели с името на вашия кеннел и какви титли имат те?Николко.
Аз ще се радвам да споря с хора които наистина се занимават с развъдна деиност а не с теория.

Ами това е част от трагизма Ви, г-н Илиев. Че разделяте теория от практика.

Ако е така, то хората щяха още да живеят по пещерите и да драскат с въглени по стените.

Няма практика, която да не е базирана на теорията. И това го знае всеки образован и средноинтелигентен човек. Вие развивате друга теория. Ами тогава, намерете си категорията в която да се причислите, защото явно тя не е между двете, изброени от мене.

Подобни въпроси преди доста време ми бяха зададени от друг "специалист". Тогава му отговорих, но на нивото, което демонстрирате не си заслужава да давам отговор. Доста стъпала надолу трябва да слеза.

Вие демнстирате необоснована злоба - слабост г-н Илиев, слабост !
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   castor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 02:24 AM

Този "трагизъм" го споделят все повече хора, г-н Атанасов. Човек остава със странно впечатление след прочитане на многобройните ви плодовити постинги... "това някъде не съм ли го чувал"... b) cheers

#46 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 11:29 AM

на мен всички представени кучета до тук ми блъскат на КО...

#47 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2006 - 12:13 PM

ILIEV - прочетох темата за Шарпланинец и няколко неща не ми харесаха. Не ми харесва че темата отива на ВЕЛИКА МАКЕДЕНИЯ, щом ти харесва да ди македонец, ходи в Mакедония да и там обяснявай колко е Велика Македония. Сега очаквам да изкараш и някой източник че АСТ е стара македонска порода, известана по македония още преди Филип Македонски, но в последствие от открадната от Американци. Като пишем за кучета нека, да пишем за тях стига с тия мАкЕдОнСкИ номера. Гледай филма Мера Според Мера и чуй какво казва Дилбер Танас.

#48 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 02:28 PM

Цитат

Големи се и страшни кучината на Молосите от Епир.Нивните глави се огромни,а долгата и густа волна е наичесто темна.-Аристотел.

Те т'ва е!
И Аристотел е бил македонец!

#49 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 02:37 PM

Не е бил, ама се е грижил за великото царско македонско поголовие.. r) n) Да говорим за кучета!

#50 Потребителят е офлайн   vergilski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 04:10 PM

Според някои "македонци" Аристотел наистина е "македонец". Истинското му име е РИСТО. Но гърците го прекръстили на АРИСТОТЕЛ !
Вероятно се забавлаявате в момента,но някои хората на югозапад веруват в това ! l)

#51 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 January 2006 - 04:21 PM

няма начин да го разберат тези хора - да говориш с езика на разума - no sens.Емоция -още по-лошо. не знам как.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#52 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 07:43 PM

Вижте ако нешто не ви харесва не го четете,не всеки трябва да харесва всички породи.
FCI е дала породата на две държави-Македония-Сърбия.
Аз цитирам какво те твърдят за своята порода ,дошъл ли е някои чужденец да поучава селекционерите на Българските породи.
Не и никои не се интересува.
Аз отворих тази тема за любителите на тази порода.
Какво лошо има в това да се знаят някои исторически факти за кинологията.
Аз не съм виновен че първия закон за защита на кучешки породи е издаден в Македония.
Аз не съм виновен че първия паметник на куче е издигнат пак от Македонец.
Това са факти от историята на тази порода.
Няма молосоидна порода която за историята на своята порода да не пише за древна Македония и кучетата по това време.Защото по това време молосите са били в Македония преди походите на Александър и именно на своето куче тои издига паметник във Вавилон..
По време на своите походи тои получава като подарък и пленява много кучета от Азия ,които идват в Македония-това го пише във всички книжки за Молосоидни породи.
Ами това е история бе хора.
Какъв е тоя шовинизъм,щом не е Българско не е истина.
Ами ако шарпланинеца които е на територията на Молосите и Македония няма право да претендира за произхода на своите предци то коакво остава за другите породи.
Значи щом на вас не ви харесва да изтрием историята.
Ами то'но това правеха комунистите 45г.

#53 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2006 - 07:54 PM

То всеки може да чете Евангелието като дявола. Предлагам да се говори за породата, а не да се избива на шувенистична вълна.

п/с Има ли смисъл да се убеждаваме за неща от рода, че най-хубавата порода е пловдивската порода и че най-хуабовото куче е пловдивското куче. Сега остава да пропагандираме, че най-хубаво е македонското куче и най-хубавата порода е македонската порода.

#54 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 07:55 PM

Що се отнася до комунистите, трябва да сте им благодарни, защото именно те стоят в основата на създадената държава Македония.

Искам да ви попитам, г-н Илиев - говори се за автохтонна порода шарпланинец, която няма нищо общо с шарпланинеца. И тъй като стандарта на породата не позволява да бъде регистрирана, според вас ще изгрее ли нова звезда под слънцето? И защо новата звезда, всъщност ще е старата, автентичната?

Убава работа, ама македонска! cheers

#55 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 08:01 PM

още веднъж ще попитам - защо повечето кучета /да не кажа всички/ от снимките публикувани тук ми приличат на КО

#56 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 08:14 PM

Цитат

Що се отнася до комунистите, трябва да сте им благодарни, защото именно те стоят в основата на създадената държава Македония.

Искам да ви попитам, г-н Илиев - говори се за автохонна порода шарпланинец, която няма нищо общо с шарпланинеца. И тъй като стандарта на породата не позволява да бъде регистрирана, според вас ще изгрее ли нова звезда под слънцето? И защо новата звезда, всъщност ще е старата, автентичната?

Македония е на 2800г и тогава комунисти не е имало.
Ако искате да задавате въпроси за Македония има други форуми.
Говоря за Македония защото породата е неина.
Имам чувството че всички от форум каракачанско куче са тук.
Меgду другото преди 2 месеца бях на Гръцки CACIB и там видях доста представители на Гръцкото овчарско куче .
Направи ми впечатление че са доста еднотипни и си мисля че те ще регистрират първи своята порода,а това стане ли Българската порода няма шaнс за регистрация.
Пак ви приканвам да говорим за кучетата и да не отклоняваме темата.
После никъде не съм казал че шарпланинеца е по велика порода от други.

#57 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 08:20 PM

Цитат

още веднъж ще попитам - защо повечето кучета /да не кажа всички/ от снимките публикувани тук ми приличат на КО

Приятелю когато имаш качествен изходен материял не ти трябва кавказка овчарка.
После там от където произхожда кавказката овчарка Александър Велики е строил градове.Мoже и да е изпратил и някоя кавказка овчарка в Македония.
Не знам дали знаеш че кавказките и другите руски породи са напълно неспособни да задържат човек извън своята територия.

#58 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2006 - 08:20 PM

Така, за да не се прецаква темата, призовавам да се говори по темата за шарпланинеца. В крайна сметка все има право вярва в нещо.

п/с Всички теми постове от този натък, в който има нещо което не е по тема кучета, и се избива на етност, държавност и т.н. ще бъдат, коригирани или трити при необходимост.

#59 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 08:26 PM

Не се интересувам от тая порода, но следя....
Нека говорим за кучета.
Нищо лично поздрави на всичките които сте в този прекрасен форум!!!
Бъдете здрави и шастливи!!!
d)

#60 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2006 - 08:35 PM

Цитат

Цитат

Искам да ви попитам, г-н Илиев - говори се за автохонна порода шарпланинец, която няма нищо общо с шарпланинеца. И тъй като стандарта на породата не позволява да бъде регистрирана, според вас ще изгрее ли нова звезда под слънцето? И защо новата звезда, всъщност ще е старата, автентичната?

Македония е на 2800г и тогава комунисти не е имало.
Ако искате да задавате въпроси за Македония има други форуми.
Говоря за Македония защото породата е неина.
Имам чувството че всички от форум каракачанско куче са тук.
Меgду другото преди 2 месеца бях на Гръцки CACIB и там видях доста представители на Гръцкото овчарско куче .
Направи ми впечатление че са доста еднотипни и си мисля че те ще регистрират първи своята порода,а това стане ли Българската порода няма шaнс за регистрация.
Пак ви приканвам да говорим за кучетата и да не отклоняваме темата.
После никъде не съм казал че шарпланинеца е по велика порода от други.

Оставете убежденията си на страна за секунда.. Зададох ви въпроси. При това съществени. Очаквам отговори по тях, а не по историята на Македония. С нея съм запозната. b)

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни