Лабрадорка в беда останала без стопанин ,малтретирана зверски-в Благоевград
Публикувано: 16 October 2009 - 11:48 AM
Публикувано: 16 October 2009 - 12:52 PM
Публикувано: 16 October 2009 - 01:37 PM
Alba7, hоре главата! Захванали сте се с трудна, но благородна задача и затова знам,че скоро ще дойде край и на вашите мъки.
И Индира, и вие заслужавате да се отпуснете най-сетне и да се насладите и на хубавата страна на живота с куче.
Публикувано: 17 October 2009 - 07:35 PM
Ние също се сетихме за този вариант, споменахме пред докторите, но никой не откликна. Предполагам, че успокоителнити ще я направят още по-апатична и сънлива. Може би се надяват и без лекарства да се справи със стреса и потиснатостта си. Днес окото е малко по-добре - кръвоносните съдове не са така разширени и склерата не е така червена. Белотата засега стои, надявам се да е обратимо. Лекарят спомена варианта да се отстрани окото, защото било по-добре за животинката. Това е проблем, който според него ще рецидивира. Не знам, засега опитваме това лечение и се надяваме на резултат. Иначе днес тя е с невероятен за себе си апетит - яде три пъти по пълна купа, за разходките си тръгваше, без да изплаква. Маха с опашка и е малко по-контактна. Не бързам да се хваля, защото шамарите само това чакат - да се успокоим...
Публикувано: 18 October 2009 - 07:13 AM
Грижете се добре за нея, ние сме съпричастни с Вас. alba7, Бог да благослови цялото Ви семейство!!!
Публикувано: 18 October 2009 - 11:59 AM
А всъщност каква е причината за проблема с това око?
Стискам палци да вървите само към добро!
Да, става дума за дясното око. Причината за загубата му, както и за всичките й здравословни и психични проблеми, са преживени травми, т.е. тя е била ударена по главата (вероятно неведнъж, за съжаление). Има срастване, което изцяло е скрило ретината или зеницата - не запомних обясненията на д-р Борисов (то едно ли беше....). Тя не вижда с него, но окото, освен увеличено, не изглеждаше болно. Докато преди седмица забелязах, че побелява, а това не е нормално дори за едно невиждащо око. Това е било причинено от доста завишено очно налягане. Ако капките, които й слагам, не помогнат, остава като вариант да се отстрани очето, защото от това повишено налягане боли. А последното, от което тя има нужда, е нещо да я боли. Стигат й проблемите със задните крачета... Много дълъг път има да извърви, милата душичка. Дано ни стигнат силите...
Публикувано: 23 October 2009 - 10:01 PM
Публикувано: 26 October 2009 - 11:16 AM
Публикувано: 05 November 2009 - 08:48 PM
Здравейте! Много отдавна не съм писала и сигурно това ви е разтревожило. Бъдете сигурни, че няма причина да се притеснявате за Индирка, поне що се отнася до грижите, вниманието и обичта (мисля, че не е пресилено), които получава от нашето семейство. Грижите за нея са разпределени между всички нас и ги полагаме с много внимание и надежда да доведат до добър изход. Прегледите ни при лекарите продължават всяка седмица. Дипрофос-ът, който предизвика проблемите с окото, но пък решително облекчи болките в задните й крачета, е вече спрян след постепенно намаляване. Миналия четвъртък беше последният прием. Окото, макар и бавно, се подобрява - не, че ще прогледне с него, но поне проблемът с очното налягане ще се тушира. Д-р Борисов е винаги на разположение, а за нашите приятели от Бест Вет нямам думи! Тяхната съпричастност е трогателна - благодаря, д-р Димов, Тейка, Надя и другите лекари! Това, което предстои са кръвни изследвания, по всяка вероятност поливалентна ваксина и скенер, който ще помогне да се установи точно проблемът със задните й крака и ще предопредели нашите последващи действия - дали ще се наложи операция, или не. Това са медицинските ни "акции", а човешките ни са ежедневни и всеотдайни. Тя също започна да откликва, макар и плахо. Това, с което категорично мога да се похваля, е, че най-сетне се храни. Дори имаме резултат - ребрата й вече няма опасност да пробият кожата ;) Хапва гранули Bento Kronen High Energy, бульон и месце от фенери, извара и хляб. Приема витаминен комплекс Vita-Bon. Поведенчески също има промяна за добро - маха енергично с опашка, вече имаме първата гонена котка, снощи дори удостои съпруга ми с посрещане на вратата, на разходка не отделя поглед от мен, приема всички процедури (къпане, подсушаване, капки в очите) с невероятно спокойствие. Много е послушна, много е съобразителна, много е умна. Не знам дали от съчувствие само, но всички в нашия парк са нейни страхотни приятели и изразяват всеотдайна подкрепа - така че, не й липсва и социален живот. Мислех си, че ще е лесно и бързо; мислех си, че всичко свършва с прибирането й от приюта, а се оказа, че точно тогава започва. Ще ви пиша веднага щом имаме някакви новини. Благодаря за вашата подкрепа!
Публикувано: 05 November 2009 - 09:01 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 06 November 2009 - 02:42 AM
И липсата на новини ту ме плашеше,ту ме успокояваше.И не щеш ли днес ,преди днепните новини ми звъни приятелка от София и ми вика- колко малък е светът -"твойта" лабрадорка е пред мен,виждам я как тича след пръчка.Викам си -няма начин....,ама името съвпада-Индира..... и била взета от приют.Бога ми щях да падна,после се възнесох на седмото небе.
Не издържах и се обадих на alba7 и за съжаление се оказа че не е била тя.Просто съвпадение....,дано това да е добър знак,че скоро и "нашата"Индира ще може да тича след пръчка....защото тя го заслужава след ада през който не само че е минала,ами е била там 2 дълги години.И нейното семейство заслужава да се наслади на такава гледка.Пожелавам им го от сърце.
Благодаря ви още веднъж alba7 че са нагърбихте с такава тежка задача и че с такава всеотдайност се грижите за това изтормозено същество.Невероятни сте,малко са хората като вас.
И се радвам за положителната посока в която вървят нещата,нищо че става бавничко,и с малки крачки много далеч се стига.С нетърпение ще очаквам новини и искрено се надявам да са все по-хубави.Слагам снимки от другата Индира,взета от приют ,защото това е невероятно съвпадение,както казва "фотографката"- як съвпадък

може да се видите някъде ,светът наистина е малък....
И ще се радвам да видя "нашата" позагладила косъм Индирка

Публикувано: 17 November 2009 - 09:56 PM
Публикувано: 18 November 2009 - 09:43 AM