Dog.bg Форуми : Лабрадорка в беда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадорка в беда останала без стопанин ,малтретирана зверски-в Благоевград

#101 Потребителят е офлайн   alba7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2009 - 11:48 AM

Последна информация за приятелите на Индирка. Вчера поставихме втората инжекция Дипрофос и след това я заведохме на очен лекар, защото от няколко дена ми се струва, че дясното й оченце леко побелява. Оказа се, че тревогите ми са били съвсем оправдани - очното налягане от 7 при първия преглед е повишено на 47.3 при вчерашния. Максимално допустимото е 20... Това причинява болки и има много голяма вероятност да не иска да яде заради този проблем - имало връзка между мускулите на челюстта и окото. Най-вероятната причина за това неочаквано влошаване е именно Дипрофос-а - това бил нерядък страничен ефект на препарата според очния лекар. Засега сме на два вида капки за окото и контролен преглед след една седмица. Тревогите ни не спират... Лекуваме едно, увреждаме друго. А междувременно хапваме слабо, все така куцукаме и, макар и по-рядко, проплакваме. Предстои ни ЕКГ, а поливалентната ваксина ще почака по-добри времена.

#102 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 12:52 PM

Горката изтормозена животинка,край нямат мъките и и Вашите притеснения...Стискам палци да тръгнат вече нещата към оправяне,много хора го мислим това изтерзано същество .Милата Индирка,намери спокоен и любящ дом,дано скоро да се оттърве от болежките и страховете си и да заживеете заедно пълноценно и щастливо.Свалям Ви шапка за това което правите за нея,за търпението и всеотдайността и Ви пожелавам това добро да Ви се върне хилядократно.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#103 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 01:37 PM

Горката душичка, имала още да страда.
Alba7, hоре главата! Захванали сте се с трудна, но благородна задача и затова знам,че скоро ще дойде край и на вашите мъки.
И Индира, и вие заслужавате да се отпуснете най-сетне и да се насладите и на хубавата страна на живота с куче.

#104 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 02:09 PM

А не може ли да й се дават някакви успокоителни, докато преодолее стреса?

#105 Потребителят е офлайн   alba7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 07:35 PM

Цитат(PURSY @ Oct 16 2009, 12:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А не може ли да й се дават някакви успокоителни, докато преодолее стреса?

Ние също се сетихме за този вариант, споменахме пред докторите, но никой не откликна. Предполагам, че успокоителнити ще я направят още по-апатична и сънлива. Може би се надяват и без лекарства да се справи със стреса и потиснатостта си. Днес окото е малко по-добре - кръвоносните съдове не са така разширени и склерата не е така червена. Белотата засега стои, надявам се да е обратимо. Лекарят спомена варианта да се отстрани окото, защото било по-добре за животинката. Това е проблем, който според него ще рецидивира. Не знам, засега опитваме това лечение и се надяваме на резултат. Иначе днес тя е с невероятен за себе си апетит - яде три пъти по пълна купа, за разходките си тръгваше, без да изплаква. Маха с опашка и е малко по-контактна. Не бързам да се хваля, защото шамарите само това чакат - да се успокоим...

#106 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 October 2009 - 07:42 PM

Дясното оче ли беше това, за което Борисов каза, че е загубено? Ако да, можи би затова побелява. Иначе може да е някакъв кератит.
А всъщност каква е причината за проблема с това око?

Стискам палци да вървите само към добро!
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   hani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 07:13 AM

Милата малка душичка, много се радвам за тази крехка промяна към по добро. Според мен това, че вече яде с апетит и маха с опашка е един добър признак, но да изчакаме. Трябва само още малко време, пак изчетох темата и мисля, че се споменаваше за две годишен период на малтретиране. Не разабрах само проблема със здравото око ли е.
Грижете се добре за нея, ние сме съпричастни с Вас. alba7, Бог да благослови цялото Ви семейство!!!

#108 Потребителят е офлайн   alba7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 11:59 AM

Цитат(Nickey @ Oct 17 2009, 06:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дясното оче ли беше това, за което Борисов каза, че е загубено? Ако да, можи би затова побелява. Иначе може да е някакъв кератит.
А всъщност каква е причината за проблема с това око?

Стискам палци да вървите само към добро!

Да, става дума за дясното око. Причината за загубата му, както и за всичките й здравословни и психични проблеми, са преживени травми, т.е. тя е била ударена по главата (вероятно неведнъж, за съжаление). Има срастване, което изцяло е скрило ретината или зеницата - не запомних обясненията на д-р Борисов (то едно ли беше....). Тя не вижда с него, но окото, освен увеличено, не изглеждаше болно. Докато преди седмица забелязах, че побелява, а това не е нормално дори за едно невиждащо око. Това е било причинено от доста завишено очно налягане. Ако капките, които й слагам, не помогнат, остава като вариант да се отстрани очето, защото от това повишено налягане боли. А последното, от което тя има нужда, е нещо да я боли. Стигат й проблемите със задните крачета... Много дълъг път има да извърви, милата душичка. Дано ни стигнат силите...

#109 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 12:51 PM

Ех, как се надявах да прочета нещо позитивно за Индирка, дано по-скоро се похвалите с положителни емоции, вие най-много ги заслужавате!

И като се сетя, че човека, причинил всичките тези проблеми остава безнаказан, ужас!

#110 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 07:56 PM

Какво е положението при Индирка,има ли някаква промяна?
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Nikita_72 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 10:01 PM

Alba7 поклон пред цялото Ви семейство. Хора като Вас ме карат да вярвам , че доброто все още го има. Нямам думи да опиша какво изпитвам в момента...То е само едно огромно благодаря за всичко което правите. Прекланям се пред безграничната Ви доброта!!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 11:16 AM

Не се отчайвайте за очето на Индирка, и ние си мислехме, че Рой/Рио ще ослепее, но ето,че с капките, които ни изписа д-р Димов, Рио вече е много добре, вижда и с двете очи и отокът на окото напълно е спаднал. Вярно е, че вече два месеца му се слагат тези капки, но ето, че има резултат. Успех и на Индирка, а на вас кураж!

#113 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 11:57 AM

Дано кученка да се оправи! Толкова ми се иска да се върне към нормален начин на живот!

#114 Потребителят е офлайн   alba7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 08:48 PM

Цитат(чери1 @ Oct 21 2009, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво е положението при Индирка,има ли някаква промяна?

Здравейте! Много отдавна не съм писала и сигурно това ви е разтревожило. Бъдете сигурни, че няма причина да се притеснявате за Индирка, поне що се отнася до грижите, вниманието и обичта (мисля, че не е пресилено), които получава от нашето семейство. Грижите за нея са разпределени между всички нас и ги полагаме с много внимание и надежда да доведат до добър изход. Прегледите ни при лекарите продължават всяка седмица. Дипрофос-ът, който предизвика проблемите с окото, но пък решително облекчи болките в задните й крачета, е вече спрян след постепенно намаляване. Миналия четвъртък беше последният прием. Окото, макар и бавно, се подобрява - не, че ще прогледне с него, но поне проблемът с очното налягане ще се тушира. Д-р Борисов е винаги на разположение, а за нашите приятели от Бест Вет нямам думи! Тяхната съпричастност е трогателна - благодаря, д-р Димов, Тейка, Надя и другите лекари! Това, което предстои са кръвни изследвания, по всяка вероятност поливалентна ваксина и скенер, който ще помогне да се установи точно проблемът със задните й крака и ще предопредели нашите последващи действия - дали ще се наложи операция, или не. Това са медицинските ни "акции", а човешките ни са ежедневни и всеотдайни. Тя също започна да откликва, макар и плахо. Това, с което категорично мога да се похваля, е, че най-сетне се храни. Дори имаме резултат - ребрата й вече няма опасност да пробият кожата ;) Хапва гранули Bento Kronen High Energy, бульон и месце от фенери, извара и хляб. Приема витаминен комплекс Vita-Bon. Поведенчески също има промяна за добро - маха енергично с опашка, вече имаме първата гонена котка, снощи дори удостои съпруга ми с посрещане на вратата, на разходка не отделя поглед от мен, приема всички процедури (къпане, подсушаване, капки в очите) с невероятно спокойствие. Много е послушна, много е съобразителна, много е умна. Не знам дали от съчувствие само, но всички в нашия парк са нейни страхотни приятели и изразяват всеотдайна подкрепа - така че, не й липсва и социален живот. Мислех си, че ще е лесно и бързо; мислех си, че всичко свършва с прибирането й от приюта, а се оказа, че точно тогава започва. Ще ви пиша веднага щом имаме някакви новини. Благодаря за вашата подкрепа!

#115 Потребителят е офлайн   hani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 09:00 PM

alba7, но това са страхотни новини, нещата при вас явно вървят на добре, нищо че е по бавничко. Бъдете упорити и силни, ние всички ви подкрепяме, макар и мислено.

#116 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 November 2009 - 09:01 PM

Аз също намирам голяма промяна в Индирка.Последния път ми се зарадва и ме близна по ухапаната ръка-как разбра,че там има нещо.Много по-уверено се държи и вече наистина ребрата и не се броят.Маха с опашлето и похапва предложената и бисквитка.Готова е дори да те дари с целувка по носа.Има страхотен късмет,че попадна точно на тези прекрасни хора!!!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#117 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 02:42 AM

Да си призная често мислех за Индирка.Не че няма за кой да се безпокоя ,ама това куче влезе трайно в сърцето ми.
И липсата на новини ту ме плашеше,ту ме успокояваше.И не щеш ли днес ,преди днепните новини ми звъни приятелка от София и ми вика- колко малък е светът -"твойта" лабрадорка е пред мен,виждам я как тича след пръчка.Викам си -няма начин....,ама името съвпада-Индира..... и била взета от приют.Бога ми щях да падна,после се възнесох на седмото небе.
Не издържах и се обадих на alba7 и за съжаление се оказа че не е била тя.Просто съвпадение....,дано това да е добър знак,че скоро и "нашата"Индира ще може да тича след пръчка....защото тя го заслужава след ада през който не само че е минала,ами е била там 2 дълги години.И нейното семейство заслужава да се наслади на такава гледка.Пожелавам им го от сърце.
Благодаря ви още веднъж alba7 че са нагърбихте с такава тежка задача и че с такава всеотдайност се грижите за това изтормозено същество.Невероятни сте,малко са хората като вас.
И се радвам за положителната посока в която вървят нещата,нищо че става бавничко,и с малки крачки много далеч се стига.С нетърпение ще очаквам новини и искрено се надявам да са все по-хубави.Слагам снимки от другата Индира,взета от приют ,защото това е невероятно съвпадение,както казва "фотографката"- як съвпадък ab_041.gif -
може да се видите някъде ,светът наистина е малък....
И ще се радвам да видя "нашата" позагладила косъм Индирка wub.gif ,зарадвайте ни със снимчици някой път oc_171.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   alba7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 09:56 PM

Здравейте! Не съм писала скоро, защото бяхме в мъчително очакване на отговори. Преди десет дена д-р Димов поиска нови рентгенови снимки - този път на гръбначния й стълб. След като ги прегледа, се усъмни, че може да става дума за тумор или възпаление на прешлените, след което препоръча да се направи биопсия. Преди седмица направихме биопсията и очаквахме резултата... до днес. Когато дойде добрата новина, съобщена ни от Тейка (нашият ангел-хранител) - няма тумор, няма възпаление. Най-вероятно става дума за атрофия, вследствие на многобройните и нелеки травми, които е понасяла повече от година и половина. Ще направим и скенер след известно време. Засега терапията е с Превикокс. За да ни е пълно щастието ;) тя е сополива и отново е на антибиотик. Вероятно става дума за някакъв вирус и, като се има предвид слабата й имунна защита, няма нищо чудно. Чакаме я да оздравее от това, за да я ваксинираме. С окото - прегледите продължават. Днес беше поредният - очното налягане вече 19, което е успокоително, но все пак тя все още на капки и може би постигането на този добър резултат се дължи на лекарствата. След три седмици сме отново при д-р Борисов, като междувременно просто намаляваме приема на капките. Поведенчески тя вече е съвсем различно куче. Вече имаме две разходки в Борисовата гредина, където са моите приятели-кучкари. Тича (куцукайки), играе, закача се с кученцата и демонстрира много добро самочувствие и доверие. Единственото, от което мога да се оплача е, че не се храни достатъчно. Малко съм предпазлива с хвалбите, защото последния път, когато я похвалих, преживяхме една от най-кошмарните нощи - писъците й бяха като от филм на ужасите. Това, слава Богу, оттогава не се е случвало, но... Засега новините са добри и да се надяваме, че хубавото наистина вече започва! Длъжник съм ви за снимки, знам, но все не ми остава време. Ще го направя. Поздрави!

#119 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 06:31 AM

алба7 вие сте истински ангел vb_024.gif
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#120 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 09:43 AM

Благодаря, че сподели добрите новини! Ще почакаме още малко за снимки, само ни радвай с нови и все добри новини!

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни