Dog.bg Форуми : Лабрадорка в беда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадорка в беда останала без стопанин ,малтретирана зверски-в Благоевград

#41 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2009 - 04:37 PM

Мисля,че ако се посъберат средства някой може да се нагърби да я лекува.Много ли е скъпо да се направи пълна кръвна картина,изследване на урина,снимка на скенер...Някой ако има представа каква сума е необходима ще е по-лесно да се събере.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#42 Потребителят е офлайн   SOLLETKA Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 September 2009 - 06:38 PM

Мили хора, не мога да я взема, съпруга ми е против, мисля че основателни причини изтъкна, но все пак не съм много съгласна с него, но както казах решението е тежко и зависи от всички членове на семейството. Децата което и куче да им покажа казват че е страхотно и за нея казаха че я искат, а каката си поплака като и прочетох историята, но не и спестявам нищо, тя е голяма вече. Ттакото обаче е категоричан. ea_103.gif
Пожелавам успех и на вас на кученцето smile.gif

#43 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 09:51 PM

Искрено се моля момичето да се оправи и да заживее нормален живот!
А какво всъщност представлява заболяването ѝ на пикочния мехур? Доста страшно ми звучи. Може ли да се лекува успешно в днешно време?

#44 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 September 2009 - 12:10 AM

Некрозата винаги звучи страшно, но медицинската ми неграмотност ми говори, че тя май е необратима, но не задължително трябва да продължи да се разраства, знам ли.
Апропо, пращам 30 трохички за лечението на Ира, нали така беше името на миличкото?

#45 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2009 - 06:06 AM

Цитат(чери @ Sep 25 2009, 02:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля,че ако се посъберат средства някой може да се нагърби да я лекува.Много ли е скъпо да се направи пълна кръвна картина,изследване на урина,снимка на скенер...Някой ако има представа каква сума е необходима ще е по-лесно да се събере.

Пратих парички за Ира, дано се намери по-скоро осиновител, защото кучето има нужда от грижи и като гледам колко е слаба и не се храни, мисля че няма издържи така дълго! Много ми е жал за нея, след толкова болка и страдания има нужда от много любов и дано я намери!

#46 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 08:16 AM

Благодаря от сърце на Гатофила и donika за помощта rc_036.gif Дано успеем да спасим момичето.
Получих информация,че скенер струва 150 лева,изследване на кръв към 25-30.
Мисля,че не е толкова непосилна тази сума.Някой може ли да препоръча клиника и добър специалист.
Осиновител е по-вероятно да се намери след като се знае какво е състоянието на кучето.
Но то действително много страда в момента,защото е свикнало да общува с хора,а не с кучета.Сигурно изживява голям стрес в момента милата.Призовавам който има възможност да и занесе нещо вкусничко,тя е свикнала на манджички с надробен хляб......не е хранена с гранули,затова не яде и е толкова слаба.

ПС: Жената,която се е грижила за Ира не може да ползва интернет.Лошото е,че не се познаваме с нея и е трудна комуникацията по този начин.Моля ако някой има по-сериозен интерес или намерения към кучето ,било да я заведе на лекар,да я вземе временно и т.н да ми пише на ЛС и ще му дам телефона на попечителката,или пък да ми изпрати своя номер,за по- ефективна комуникация.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 September 2009 - 08:25 AM

Цитат(чери @ Sep 26 2009, 09:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Призовавам който има възможност да и занесе нещо вкусничко,тя е свикнала на манджички с надробен хляб......не е хранена с гранули,затова не яде и е толкова слаба.

Предполагам, че голям фризер в приюта няма, но все пак да кажа.
Имах преди доста време куче, което ядеше само готвено. Когато тябваше да отсъствам и родителите ми да го гледат правех следното: варях пиле и дреболии с ориз в една огромна тенджера. След изстиване разделях храната на порции, слагах в отделни пликчета и замразявах във фризера. Така за хранещия оставаше само да извади пакетчето за деня сутринта, до следобяд то е размразено и се дава на кучето.
Та, ако имаше как да се осигури един фризер за там, можеше да се редуваме да й готвим.

И въпреки всичко, всяко куче може да свикне в един момент с гранулите (дали ще се подлъгва с овкусяване с пастети, с бульони и т.н.). Ако тя продължава да отказва храна и да слабее, мисля, че по-скоро проблема е здравословен.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#48 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 08:51 AM

Тази сутрин преведох 30 лева по сметката, като за основание писах "За Ира - лечение". Дано сладуранката да се оправи!

#49 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2009 - 09:18 AM

Чери,
лабчето нямаше ли да ходи при д-р Станкова?
Аз също преведох парички и мисля, че ще успеем да съберем за всички изследвания + стационар.

#50 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 09:49 AM

Цитат(neofly @ Sep 26 2009, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чери,
лабчето нямаше ли да ходи при д-р Станкова?
Аз също преведох парички и мисля, че ще успеем да съберем за всички изследвания + стационар.

Докторката ще се върне на първи.Май най -добре да я чакаме,или.....Или да я чакаме със резултати от изследвания.....не знам,Разбиращите да кажат,само да не изпуснем кучето ,не мога да преценя доколко времето има значение и дали се е влошила или си е била така....

User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2009 - 10:03 AM

Ами мисля, че в понеделник ще има пари, за да се направят всички изследвания.
Ако може някой от ветовете да даде съвет може ли да се изчака със скенера или не, би било супер.
До колкото разбирам има и друг вет. лекар в града, който може да вземе кръв и да прочете съответно кръвната картина.
Чери, попечителката ще е съгласна ли да се заеме с това?

#52 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 10:54 AM

Попечителката е в Благоевград,а кучето в Перник.Кучето е гледано от лекар в Благоевград,ама нищо конкретно не мога да кажа...Хубаво е да се заведе в клиника с по-добра апаратура и повече възможности за диагностика.И там да се направят всички видове изследвания ,а не да се разкарва кучето по повече места и да се стресира излишно .До колкото разбрах попечителката няма възможност да се заеме лично с това ,нито знае къде да я отведе,ама все пак ще питам.
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2009 - 11:30 AM

...
Попечителката е в Благоевград,а кучето в Перник.Кучето е гледано от лекар в Благоевград,ама нищо конкретно не мога да кажа...Хубаво е да се заведе в клиника с по-добра апаратура и повече възможности за диагностика.И там да се направят всички видове изследвания ,а не да се разкарва кучето по повече места и да се стресира излишно .До колкото разбрах попечителката няма възможност да се заеме лично с това ,нито знае къде да я отведе,ама все пак ще питам.
...

Аха. Разбирам. Аз мислех, че тя е в същия град. Ами то моето предложение е всъщност да се плати на вет. лекар да отиде при него на място и да му вземе кръв и после резултатите да са готови, когато д-р Станкова се върне или ако са готови по-рано, вет-ът да каже какви са.

#54 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2009 - 02:18 PM

Според написаното дотук като информация за Ира, писъците от болка и факта, че не се храни ...
кучето не бива да чака 1.10. :(
Кой знае какво още ще изскочи при изследванията.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#55 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 02:28 PM

И аз мисля, че изследванията ѝ трябва да се направят час по-скоро. За да не вземем да изпуснем кученка.

#56 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2009 - 02:41 PM

Хора, може ли някой да заведе Ира на всички необходими изследвания.
Не мога да помогна с транспорт, времето също не ми достига, но ще помогна с пари.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#57 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2009 - 03:10 PM

Ужасно е всичко което прочетох! Ще помогна дори и с малко ,но ще преведа парички за лечението на това беззащитно същество!Ще се моля за нея да се оправи по-скоро и си намери дом!
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 10:16 AM

Лабушка вече е при alba7 (огромни благодарности).Водена е при лекар .Тя ще пише по-късно и ще качи снимки.

User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   alba7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 12:37 PM

Цитат(чери @ Sep 27 2009, 08:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лабушка вече е при alba7 (огромни благодарности).Водена е при лекар .Тя ще пише по-късно и ще качи снимки.

Здравейте, всички загрижени за съдбата на едно препатило, но незагубило добротата и дружелюбието си ангелско същество. От този форум се запознах с нея, писах няколко пъти с молба за координатите й и накрая успях да се справя сама с издирването на телефоните на приюта. Информацията за състоянието й вече я знаех от сайта. Чрез жените от Перник се свързах с една много сърцата жена - Биляна, която е приятелка на попечителката и вчера (събота) имаше план да ходи за кученцето и да го води на преглед в София. Уговорихме се да отидем заедно. Няма да описвам състоянието й, защото снимките говорят най-красноречиво... Взехме я и първият ни преглед беше при рентгенолог. Направиха й две снимки в различни позиции на таза и бедрата - слава Богу, не са установени фрактури или разкъсвания на вътрешни органи. След това посетихме д-р Димов, "Бествет". Той я прегледа, измери й температурата, категорично отхвърли диагнозата за пикочния мехур (както преди това и рентгенологът) и каза, че, ако тя има такъв проблем, за дни е щяла да си отиде от натравяне. Тъй като поддържа 39.9 градуса, й изписа антибиотик "Амоксиклав" и болкоуспокояващо "Превикокс". В момента няма да й се прави кръвна картина, а след като премине курса на лечение т.е. след 7 дена. Тогава ще направим и поливалентната ваксина, защото тя е ваксинирана при стерилизацията само срещу бяс. Тогава са й направени вътрешно и външно обезпаразитяване. Отговориха ми, че няма нужда от преглед с ехограф (в клиниката има такъв), защото рентгеновите снимки са много качествени и няма нищо притеснително по вътрешните й органи. Според д-р Димов тя не вижда с нараненото оченце, но е оптимист, че най-вероятно няма да се наложи отстраняването му. Тъй като при глаукома, ако е глаукома, окото трябва да се отстрани, защото вътреочното налягане се повишава, окото нараства и започва да боли и да дразни кученцето. Подробно ме разпитаха дали го чеше с лапа, но отговорът е отрицателен. Насочиха ме към д-р Борисов, който е кучешки офталмолог. Тази седмица ни предстои и този преглед. По-нататък, ако кръвната картина го налага, в клиниката на д-р Димов от миналата есен, ако съм запомнила правилно, има и скенер. Но най-малкото ще мине на ехограф. Препоръчаха бавно и внимателно захранване, защото стомахът й е напълно празен и прехранването може да доведе до повръщане и дискомфорт. Изтеглиха я - тежи 25.400 кг, ръстът й е като на мъжко куче, големината на главата също - не мога точно да ги измеря, защото не искам да я притеснявам. Ако не беше толкова болезнено слаба, по външни белези е един прекрасен екземпляр на породата! Тя НЯМА НИКАКВИ проблеми с кученца, както някой по-горе беше писал. Нито се страхува, нито ги напада, нито ги отбягва - в приюта беше изключително назаинтересована и апатична, не заради неумението си да общува и да си играе с другите животни, а заради депресивното си състояние. Другата заблуда е, че не обича гранули - хапва с удоволствие, когато са приготвени с кисело млекце или костен бульон и са размесени с консерва! Продължава да е плаха, но още снощи при второто хранене помаха за първи път с опашка. Предпочита да се излежава и да си поспива - твърде отпаднала е, за да прави друго, въпреки че днес, на първата ни разходка дори се опита да тича след две кученца. Храни се с апетит. Изтърпява всякакви неприятни процедури - включително и вчерашната обилна баня. Никога не понечва да оголи зъби, камо ли да ухапе. Единствената й реакция на неодобрение е изскимтяването. Прави го, дори когато спи - предполагам, че е натъртена и я наболява, а също така, може би, сънува своите кошмари. В момента е у дома и живее с мен, съпруга ми и двете ми деца. Засега се определяме като приемно семейство, но... кой знае. Важното е, че тя не е на улицата, където я бият, не е в приюта, където от депресия не проявява почти никакъв апетит и слабее. Живее с хора, които проявяват и грижи, и търпение, и желание да я приемат такава, каквато е и няма да я върнат за нищо на света там, откъдето тя идва. А тя е прекрасно кученце! Тези примати, които са превърнали живота й в ад, с огромна лекота са можели да й намерят осиновители, ако са имали елементарна състрадателност. Засега финансова помощ не ни е необходима. Надяваме се да се справим с физическите и психичните й травми. Ако имаме нужда от съдействие, ще го търсим тук, където е пълно с хора, достатъчно емоционално и интелектуално развити, за да приемат за равноправни всички живи същества. Прилагам нейни снимки от първия й ден у дома. Поздрави на всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#60 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 27 September 2009 - 12:50 PM

alba7, най-сърдечни поздравления!
Браво на Вас!!!
Страхотни сте! Пожелавам бързо оздравяване на Ира и всичко най-добро на семейството Ви.

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни