Dog.bg Форуми : Булмастиф

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Булмастиф

#101 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2006 - 10:24 AM

Цитат

Ми , Марта- къде намерих 5 броя- седях си с поверените ми миткови...

b) Подозирах го!!! 1super

Ти обаче продължаваш да ме "тровиш"!!! a)
И след тази история как мислиш се чувствам аз - човек, дето е свикнал да е сред от 3 до 13 булмастифа (вкл. и сладките бебчета)... s) Еххх.... r)

А той Клифчо си е такъв - със самочувствие! w) b) l) b)

За клуба - няма проблем! super best То и аз от 3 г. нямам булмастиф, ама не ми пречи да работя за интересите на породата и клуба... b) cheers

#102 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 09:25 AM

На 23.07.2006 г., на CACIB Камчия са се явили 6 булмастифа от България, Франция, Русия и Украйна. Съдия е бил Иван Димитров, а не предварително обявения Sasho Peshev.

Ето и резултатите:
Клас Intermedia:
Bella Ragazza - женска, р.04.10.2004 г. от Франция - CAC, RCACIB
Beka STAVES - женска, р.20.01.2005 г. соб.: Силвия Желева, Варна - RCAC

Клас Оpen:
Arest STAVES - мъжки, соб.: Даниела Господинова, Варна - CAC, RCACIB
Boston Black - мъжки, Русия - RCAC

Клас Champions:
CH Balta - женска, Русия - CAC, CACIB
CH Shah
- мъжки, Украйна - CAC, CACIB, BOB

Качена снимка
CH Shah от Украйна на изложбите в Камчия 2005 г.

И така победител с BOB е станал CH Shah от Украйна, който без конкуренция участва и взе всички титли на миналогодишната изложба в Камчия. Той има вече титлата BG CH.
А на титлата "Шампион на България" имат право Arest STAVES, който и без това вече имаше 2 титли CAC и му трябваше само една, а също и Bella Ragazza от Франция, CH Balta от Русия.

С нетърпение очакваме включването през следващите изложбени дни и на "тежката артилерия" в клас "Шампиони" или най-сериозните претенденти не само за титлата BOB - Duch на Андрей от Румъния и Blondy from Atomzone на Емо от Варна!

Качена снимка
А това е новото попълнение "Шампион на България" от БНК "Булмастиф":
Arest (Арчи) и собственичката му Даниела Господинова (снимката е от изложбата в Добрич)

#103 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2006 - 10:29 AM

Снимката е без коментар
Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2006 - 11:31 AM

Качена снимка
CH. Brave Heart's Aint That Something
Eто това е глава на едно изключително куче, която не се нуждае от коментар... wink b)

Тази също:
Качена снимка

И едни от най-красивите глави на булмастифи в България от сайта на клуба::
Качена снимка Качена снимка
CH.ATOM DE AYAX и брат му ANIBAL DE AYAX, синове на небезизвестния Аyax от София

А за снимката, която си сложил, аз само ще подчертая някой неща от стандарта (който може да видиш тук на първа страница) wink r) :
ГЛАВА И ЧЕРЕП. ............
Погледната отпред носната гъба е широка, с добре разтворени и добре открити ноздри, а отстрани -плоска не заострена и не вдигната.Бърните са не разпуснати и не висят на края на долната челюст.
Стопът (преходът от челото към муцуната) е добре изразен.

ОЧИ.Тъмни или орехови,средно големи, поставени на ширината на муцуната и разделени от бразда.

УШИ.Висящи, във вид на равнобедрен триъгълник,поставени високо и широко,на нивото на тила, придавайки на главата квадратен формат,което е много важно. Те трябва да бъдат не големи, с по-тъмен цвят от основната окраска. При напрегнато или възбудено куче краят на ушите могат да бъдат на нивото на външните ъгли на очите.

ЦВЯТ. Всеки отенък на чист и ясен тон на тигрово, пясъчно или червено. Тъмната маска на муцуната, която стига до над очите е задължителна, придавайки на кучето нужното изражение.

Освен това ще кажа, че независимо, че не е записано като недостатък в стандарта, НО вече все повече развъдчици и съдиите се обръщат внимание и на кучетата с признаци на ентропия (завръщането на клепачите на вътре, при което миглите силно дразнят окото) и тесни ноздри (това затруднява дишането) и допускането им до разплод не е желателно, освен ако кучето не носи в себе си други изключително ценни качества...
Виж дясното око на кучето от твоята снимка и ноздрите... r)

Според илюстрования стандарт на породата това са идеалните глави за мъжки и женски булмастиф:
Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2006 - 03:31 PM

На 27.07.2006 г., на CAC Камчия са били записани 7 булмастифа, явили са се 6 от България, Русия, Украйна и Румъния. Съдия е бил Георги Ефтимов, който е показал точна преценка, познаване на стандарата на породата и е отделил достатъчно внимание на кучетата и собствениците. Изобщо много хора са били доволни от неговото съдене, не само булмастифите, а и от другите породи - това са били коментарите след изложбите... b)

Ето и резултатите:
Клас Intermedia:
Bella Ragazza - женска, р.04.10.2004 г. от Франция - не се е явила

Клас Оpen:
Beka STAVES - женска, р.20.01.2005 г. соб.: Силвия Желева, Варна - CAC
Arest STAVES - мъжки, соб.: Даниела Господинова, Варна - RCAC
Boston Black - мъжки, р.17.06.2002 г., Русия - CAC - тук има повече инфо и снимка на Boston Black

Клас Champions:
CH Balta - женска, Русия - CAC
CH Shah
- мъжки, Украйна - RCAC
CH Dynamic Force One Man Show - мъжки, Румъния - CAC, BOB

Как е минало представянето на кучетата? Изцяло според очакванията... b)
След включването в изложбите и на Дъч (Dynamic Force One Man Show) от Румъния, мисля че за никого (освен за чужденците wink ) не е изненада спечеления BOB! super best
Дъч е едно прекрасно куче, което макар че няма още 2 г. се представя много успешно на почти всички изложби! Само за няколко той стана Шампион на България, Молдова и Румъния и няколко пъти BOG и BIS, а преди това беше Млад шампион на Румъния и Вице-Европейски млад шампион 2005 г. (това е неговата страничка)

Качена снимка Duch

Качена снимка Shah

Наистина собсвениците на Шах (това е личната му страничка и най-вече ТУК) са били видимо разочаровани от появата на това куче и обезпокоени за плановете си за следващата изложба, където Шах и Дъч са в пряка конкуренция за титлата CH на Македония.

На тази изложба и Beka Staves получи право за титла "Шампион на България" . Тя е на 17 мес. и имаше 2 титли CAC и по-принцип и трябваше само една и без "промоциите" на тези изолжби... ;)
Честито на Силвия и Бека! bravoS

Това е новото попълнение "Шампион на България" на БНК "Булмастиф": Beka Staves b)
Качена снимка

Качена снимка

За съжаление, Arest (Арчи) не се е представил добре... Той просто решил да си полегне в ринга и отказал да прави кавито и да е усилия, за да се представи подобаващо, но такива неща могат да се случат на всеки... l) l) l)

С нетърпение очаквам представянето на 30.07. CACIB Камчия и на другия сериозен претендент за титлата BOB - CH Blondy from ATOMZONE!!! 1super

#106 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2006 - 10:45 AM

На 30.07.2006 г. изложбата беше обявена за 9.30 ч., а почна в 11 ч.! r) И кучетата наистина слънчасаха - сянката беше малко, горещината непоносима... Дори и малкото участници бяха на път да се откажат и не мога да кажа, колко са останали изобщо за BOG и др. конкурси... Единствената сянка беше в ринговете и ние бяхме доста облагодетелствени, защото IV ринг, където бяха част от 2 гр., беше най-сенчест...

Иначе от записаните 7 булмастифа, за съжаление се явиха само 3 бр. Но другите кучета от Русия и Франция, просто бяха решили, че тези титли не са им важни, а след като нямат шансове за BOB (при наличието на Shah ;) ) - няма смисъл да мъчат кучетата си...
Съдия трябваше да бъде Slobodan Milosevski, но беше Георги Христозов.

Ето и резултатите:
Клас Intermedia:
Bella Ragazza - женска, р.04.10.2004 г. от Франция - не се е яви
Beka STAVES - женска, р.20.01.2005 г. соб.: Силвия Желева, Варна - не се е яви

Клас Оpen:
Arest STAVES - мъжки, соб.: Даниела Господинова, Варна - CAC, RCACIB
Boston Black - мъжки, р.17.06.2002 г., Русия - не се е яви - страничката на Boston Black

Клас Champions:
CH Balta - женска, Русия - не се е яви - страничката на CH Balta
CH Blondy from Atomzone - женска, произв. и соб.: Емил Борисов - р-к "ATOMZONE", Варна - CAC, CACIB, BOB
CH Shah - мъжки, Украйна - CAC, CACIB - страничката на CH Shah и тук

Изненади за нас нямаше, а и за всички, които познават Blondy и бяха видели конкуренцията в предните дни... ;) b) Тя въпреки горещините и дъъъългото чакане успя да се представи блестящо и дори спечели възхищение от страна на руската и украинската агитка! Запитаха ни от къде е това куче и бяха приятно изненадани, че е поколение на български развъдник "Atomzone".

Качена снимка Качена снимка
Blondy from Atomzone и нейните родители - CH Atom de Ayax и Arizona from Atomzone, всички собственост на "Atomzone"

Собствениците на Shah отново останаха разочаровани - той излезе единствено и само, заради BOBa, защото както казаха собствениците му "другите титли не му трябвали"... r)
Всъщност Шах е типично голямо руско куче, добре сложено и отличен представител на породата, но основното нещо, което му липсаше и днес беше - темперамент! Очевидно беше, че не го тренират и поддържат физическата му форма - за разлика от тази на Блонди и на конкурента му от предните дни Дъч.
Ще си позволя да припомня стандарта:

Цитат

РЪСТ И ТЕГЛО:...............
Трябва да се отчете, че височината на кучето трябва да съответства на теглото му. Особено внимание се обръща на доброто телосложение и активноста на кучето.

Имаме доста снимки от днешния ден на булмастифите, но ще ги кача в последствие. Тогава ще можете и сами да направите сравнението.

Интересното е, че рядко женско куче печели БОБ, а Blondy има "загуби" единствено и само от баща си - Atom de Ayax (но също има и спечелени 2 титли в конкуренция с него b) ) и веднъж от Дъч в Добрич, но там нещата бяха доста на кантар. Всичките нейни и титли са спечелени в конкуренция на други булмастифи от БГ и чужбина.
Жалко че, не остана да се яви за BOG, но просто беше непоносимо горещо, а не се знаеше и кога ще започнат конкурсите... s)

Съжалявам също и че Дъч го нямаше и не можах да го видя на живо - но той днес беше записан за друга изложба в Румъния.
Обаче всички, които го бяха гледали на 27ми - CAC Камчия и 28ми - CAC Mакедония бяха много впечатлени от него и представянето му! И самите руснаци и украинци проявиха сериозен интерес към плановете за заплождане на Блонди с Дъч. 1super

Повече информация и снимки от изложбите (и от CAC Македония) - ще кача в последствие.

#107 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2006 - 02:33 PM

Не стана ли вече "в последствие", че да видим снимките bl) d)

#108 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2006 - 03:16 PM

Цитат

Не стана ли вече "в последствие", че да видим снимките  bl)  d)

l) l) l)

Ето и част от обещаните снимки. Тези са от 30.07. CACIB Камчия.

CH Аtom de Ayax (в ляво), който само придружаваше дъщеря си CH Blondy from Atomzone - чакат ли чакат на едно от малкото сенчести места... r)

Качена снимка

Качена снимка
(Тези 2 снимки са правени от Г.Ефтимов)

Най-после започна отсъждането. В клас открит се яви само Arest Staves (Арчи).
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
Aрчи получава CAC и остава за определянето на CACIBa при мъжките.

#109 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2006 - 03:17 PM

След това започна съденето на клас "Шампиони".
Първо CH Blondy from Atomzone и нейния собственик (и производител ;) ) Емил Борисов от Варна влизат в ринга с бодра стъпка, независимо от горещините и дългото чакане - опита в ринга си е опит... wink b)

Качена снимка

Показване на зъби и захапка...
Качена снимка

Съдия Георги Христозов отдели доста внимание и на движенията на кучето.
Качена снимка

Качена снимка

Блонди в перфектна стойка... super best
Качена снимка

която беше заснета и от "специалния пратеник на Догчемпионс" - съдия Георги Ефтимов... ;)
Качена снимка

А ето и още негови снимки - просто идеални! Благодарим! 1super Качена снимка

Качена снимка

Блонди получава CAC и CACIB и остава за съденето определяне на "Най-хубаво куче на породата" - BOB.

#110 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2006 - 03:19 PM

През това време на CH Shah от Украйна търпеливо чакаше реда си на сянка...
Качена снимка

Качена снимка

И съденето на Shah:
Качена снимка

Качена снимка

Поставяне в стойка:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
(Снимка: Г.Ефтимов)

Качена снимка

Качена снимка
(Снимка: Г.Ефтимов)

CH Shah получава CAC и CACIB, а Arest Staves - RCACIB.
Oстава да се определи кой ще е победителя за породата - Blondy или Shah.

#111 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2006 - 03:21 PM

Eто и моменти от отсъждането за BOB:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Поставяне в стойка:
Качена снимка

Качена снимка

Blondy и Емо са готови... ;)
Качена снимка

Вниманието на Блонди привлечено от секретаря на ринга и тя придобива доста сериозно изражение... l)
Качена снимка

Победителя е определен.
Съдията Георги Христозов поздравява Емил Борисов и CH Blondy from Atomzone с титлата BOB и съответно собственика на CH Shah за второто място.

Качена снимка

Качена снимка

Емо и Блонди напускат доволни ринга.
Собственика на Шах ни поздрави за победата и каза, че Блонди е изключителна женска! 1super

#112 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2006 - 03:38 PM

И като говорим за глави... wink
ЕТО още една топла-топла снимка на главата на Shah...

(Снимката е от албума на Milla! Страхотен албум - БРАВО! bravoS )

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2006 - 07:27 AM

Ето една глава точно по стандарта bravoS bravoS

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 August 2006 - 11:08 AM

Blondy e много красива,личи си,че е страхотно куче w) Но и Shah също е голям красавец според мен r)
Аз искам да попитам Марта,колко горе-долу трябва да тежи една женска на около годинка.Защото аз се притеснявам ,че Киара е слабичка,въпреки,че всички,които я виждат казват,че хич не е така :)) Тя в момента е около 42-43 килограма.Това добре ли е или.... bl)

#115 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2006 - 07:19 AM

От петък трябва да се места в темата Наполетански мастиф bravoS d) Ама нали сме братовчеди и при вас ще пописвам victoryVVV

#116 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2006 - 01:52 PM

:) Да пусна снимка на мен и Габриела и тук, все пак нали сме братовчеди :) Искам да благодаря на Марта, която ми помогна да си намеря това прекрасно куче и ми даде някои мног ценни съвети BEER

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2006 - 09:30 PM

Ей много е сладка малката,да ти е жива и здрава:) Аз много исках да си взема и една Неаполитанска мастифка на 2 години,собственика и не можеше да се грижи за нея вече.А на мен тя много ми хареса,не беше сива,а кафява,голяма красавица.Обаче ми казаха,че както Киара( Булмастифката ми) е много доминантна няма да могат да живеят двете заедно и аз за това се отказах.Иначе след Булмастиф другата порода кучета,които много ми харесват са Неаполитанците и може би Кане Корсо :))))))

#118 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 September 2006 - 02:36 PM

Мила Марта, искам да ти честитя голямата ви радост!От сърце желая много здраве и обич!И да ни зарадвате със снимки на Бебо! w)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#119 Потребителят е офлайн   Napoletano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2006 - 05:11 PM

Бебо роди ли се вече ?! Аз чаках да се обади на ICQ-то ама явно на човек не му е до чат след като роди :D : D :D

#120 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 September 2006 - 05:13 PM

да - на 29 -ти се роди момчето! w)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5