Dog.bg Форуми : Помощ! Бебенца в кашон!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бебенца в кашон!

#41 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 September 2009 - 11:47 PM

Как е Ори?

#42 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 September 2009 - 12:27 AM

Не знам, странна работа е. Снощи бях сигурна, че нещо лошо ще се случи. Държах го в ръце отпуснат, не сучеше, биберона просто седеше в устата му. Днес вечерта хапна, но един вял такъв, апатичен, все се скрива в клетката. Сутринта коремът му просто щеше да се пръсне и 20 минути съм го масажирала с по-силен натиск. Изака нещо като тапа, много твърдо, може това да му е бил проблема, не знам. Тази вечер хапна, но ми излгежда по-слабичък. Едното момиче го изпревари в наддаването. Толкова е лакома, та чак се задавя. Суче най-дълго. Не бяха близнали накиснатите гранули цял ден.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 September 2009 - 09:31 AM

Дано да се оправи горкото мъниче. За пореден път се уверявам как снимките лъжат. Бях убедена, че котенцата са по-големи и вече биха могли и самички да се хранят.

#44 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 September 2009 - 08:26 PM

Добре е Ори днес. Хапна доста мляко и обилно се омаза с пастет. Мисля, че е било нещо временно, може би запекът. Малко се притеснявам, че цял ден седят на тъмно в банята. Дали има опасност заради липса на светлина да хванат рахит и като цяло липса на витамин Д? Още не мога да ги оставя сами в стаята. Днес нямаше акано в тоалетната, а изъвн нея. Ще ме уморят направо. Тоалетната им е чиста, близо сложена и въпреки това отиват на половин метър след нея и там вършат работата.

Ето го Ори и едно от момичетата

User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 10:17 AM

Дени, мисля че тук решаващ е примера. Убедила съм се, че малки отраснали без майка, се научават по-късно и по-трудно за всичко. За ядене, за тоалетна. Мисля, че разковничето е в това да гледат от някой от другите ти котки - независимо пола. Като видят, че гранулите са за ядене, че тоалетната е за акането, ще се чудиш колко бързо са осъзнали всичко. Освен това в момента е решаващо да се осъзнаят като котки. Малката ми Джиджи се мислеше за куче, защото кучето й обръщаше внимание, а котката я избягваше. Прецени кой е най-подходящ (може и двама) от квартирантите ти и да седи с тях. А лампата не им ли светваш? Вярно, че котките имат добро зрение, но все пак.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 October 2009 - 06:19 PM

Много си права, Оли! Но не мога да ги пусна още. Болести....страхувам се.
От 2 дни едното момиче има проблеми. Упорито отказва да пие мляко. Плюе биберона. За 2 дни започна да й личи. Отделно, че непрекъснато трепери. Другите така хубаво започнаха да си играят и да се гонят, тя не. Хапва само пастет, но се подриска зловещо от него. Дадох й месо, яде, но пак дриска. И една флегматична, бавна. Днес й сложих бутилка, че много трепереше. На момчето нищо му няма вече, освен хигиенните навици.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 October 2009 - 08:32 PM

Цитат(deni_avr @ Oct 2 2009, 04:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много си права, Оли! Но не мога да ги пусна още. Болести....страхувам се.
От 2 дни едното момиче има проблеми. Упорито отказва да пие мляко. Плюе биберона. За 2 дни започна да й личи. Отделно, че непрекъснато трепери. Другите така хубаво започнаха да си играят и да се гонят, тя не. Хапва само пастет, но се подриска зловещо от него. Дадох й месо, яде, но пак дриска. И една флегматична, бавна. Днес й сложих бутилка, че много трепереше. На момчето нищо му няма вече, освен хигиенните навици.

Да не е хипоглекимична?Като не ядат дълго време например, а може и от друго да им падне кръвната захар.Може да й дадеш малко мед и глюкоза.И да не е това няма да й навреди.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 October 2009 - 10:47 PM

Ще пробвам с мед още тази вечер. Мерси! Утре помолих Гатофила ако може да ми услужи с малко от пастата на Вирбак, тя се съгласи.
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 October 2009 - 02:50 PM

Малко снимки

Много трудно започна да ми става, а малките така и не започват да ядат сами. Като знам и осиновяването колко трудно ще бъде. Моля, ако имате познати, приятели, искащи коте, насочвайте ги към тези. Наистина няма да мога да ги гледам още дълго. Да не говорим, че родителите ми се канят да идват на гости и ще им стане лошо като видят какъв коткарник съм си спретнала.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 05 October 2009 - 08:58 AM

Точно толкова големи котенца прибрах в събота от кашон до контейнера.Както писах в един пост нарочно подминах кашона с пискащи вътре бебета,но уви.Децата ги бяха извадили и те се озоваха на паркинга.Ще направя тема за тях отделнослед като ги снимам.Искам да кажа че са на 1м. Хранят се сами.Давам им пастет уискас и паучета уискас.Ядат като лами .Изхождат се без проблем.Аз лично не съм много компетентна относно котки,но ту във форума съм чела че изхождането на малките е проблем.И това ме притесняваше много,но явно те нямат проблем.Тежат по 300 гр.Казаха че са на окло 1 месец.Но се учудвам че "твоите" мъници не се хранят сами.

#51 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2009 - 09:59 AM

Какво стана, Дени, не дойде за пастата. Това означава, че мъничето се е оправило, или?

#52 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 October 2009 - 10:20 AM

Не знам, Нелвит, "моите" все така ги мързи. На пастета са много лакоми, но им докарва разстройство ако го ядат всеки ден. До вчера бяха разстроени. Още не съм ги обезпаразитила. Може и заради това да е. Чакам си тъпата заплата закъсняваща, за да посетя любимите си ветове, че не сме се виждали отдавна af_089.gif

Ако на твоите им понася, супер, но Уискаса не е много добра храна, особено за бебета.

Гатофила, ами да, момичето живна малко и затова реших да не те притеснявам, още повече като ми каза, че пастата ти не е отваряна. Все още плюе биберона, гранулите повече ги разнасят по пода, отколкото да ги ядат, независимо дали мокри или сухи. Това момиче, най-хилавкото, е най-самостоятелното, вече пие вода сама и много бързо схваща милата. Много е умна.
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 10:22 AM

Пробвай с натрошени гранули + кис. мляко - да стане на пастичка. И със спринцовка в муцунката цръцкай smile.gif Въпросът е да свикнат с вкуса на гранулите.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 October 2009 - 10:38 AM

Благодаря, Ники! За кисело мляко не се бях сещала. Досега им разтварях гранулите в тяхното си мляко, но довечера ще пробвам с киселото мляко. Нямам пасатор, но онова миксерче на Нескафе мисля, че би свършило работа. :)

Мерси!
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 10:41 AM

Нашите кученца така захранихме, иначе не им идваше на ум да ядат от купички. Можеш и да ги натрошиш с хаванче и да изчакаш 10тина мин да се разкиснат от млякото и да донамачкаш. Аз в началото лекичко топлех млякото.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 October 2009 - 12:03 PM

Защо уискас не е добре храна?
Зъбките им са много малки ,все още немогат да ядат гранули,но идеята с киселото мляко е добра.Ще пробвам и аз.

#57 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 October 2009 - 12:13 PM

Уискас по принцип е нисък клас храна. От пастетите едно, че повечето се подрискват, защото в тях има предимно субпродукти. После, ако може да яде пастет, аз лично бих им сварила пиле, ситно накълцано и бих го омешала с извара, кисело мляко и малко пастет, само за вкус. Също добре е накиснати гранули, смачкани на каша и овкусени с малко пастет.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#58 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 October 2009 - 02:34 PM

иМА МНОГО СИТНИ ГРАНУЛИ ,НО И ТЕ ЩЕ СА ИМ ТРУДНИ ЗА ДЪВЧЕНЕ.ЗНАЧИ МОГА ДА ГИ НАКИСНА ДА ОМЕКНАТ И ДА ГИ РАЗМЕШАМ С НЕЩО ДРУГО ЕВЕНТУАЛНО.

#59 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 05:50 PM

Хора, нека заедно да помогнем на мъниците по-бързо да намерят нови домове!
Дени направи за тях толкова много и продължава да прави. За което съм й безкрайно благодарна и задължена! А повярвайте ми - изключително трудно е с тези малчугани, които кой знае защо още не могат да свикнат да ядат самостоятелно и да се изхождат както и където трябва. Разбирам я на 100%, защото преди да идат у тях, мъниците бяха у нас и зная какво беше с домашното съсловие и с котките ми и въобще беше един невъобразим ужас - да ги крия от баща ми да не разбере, че у дома има малки котенца, да ги крия от котките ми, които никак не са дружелюбни към "пришълци", да се боря с приятеля ми и да тичам от работа бързо бързо да се прибера и да не зная какво ще заваря - я умрели от глад котенца, я изхвърлени от баща ми, който ги е открил или недай Боже - разпердушинени от моите котки.... Така че разбирам напълно какво е положението в момента и колко спешно малките се нуждаят от домове и от стопани, които ще имат възможността да са по-дълго при тях и да ги обгрижват, защото мъниците определено закъсняват с развитието. Може би действително е, защото нямат майка, не зная. Това и за мен са първите котенца, които на тази възраст още не могат да се хранят сами и трябва да се хранят с човешка помощ, а това е изключително трудно, когато човек е от сутрин до вечер на работа, защото тези мъници не могат като големи котки да се хранят два пъти на ден. То моите, дето са възрастни, като се прибера от работа ми скачат на ушите - прегладнели и едва устискват до втората дажба за деня, а хем си имат режим и честно казано си похапват доволно, та чак ветът ми казва да ги сложа на диета.
Стискам палци на изтърсачето да се оправи - тя наистина е много умно котенце:)

#60 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 October 2009 - 07:51 PM

Благодаря, Вало!

Тази вечер имаше за вечеря на котешката дружина вкъщи пиле на грил. Нямам време да го варя един час, да го чакам да "съхне", та направих изключение и купих. Интересното беше, че голяма част от големите го отказаха, при все че пиле не съм им давала сума ти време. Може да е било някакво от тия кофтите. Малките обаче подивяха. Ядоха, мазаха, пак ядоха. Продължиха да пищят и аз реших да допълня с мляко. И какво стана - и трите броя отказаха биберона. Въртяха се в ръцете ми, плюеха, викам айде, ясна работата пилешка. Пуснах ги малко да се разходят из коридора, че явно искат човешка компания и какво намирам след 5 минути:

Чудото, наречено вода.

Половин час се въртяха около нея. Погонят се, погонят, и пак се върнат. Голямо забавление.
Та така, малките растат и е истински забавление да ги гледаш как се запознават със света.

Не че да се хваля, но от уикенда котетата вече не са заточеници на банята, а са в гостната ми,нали са ми един вид гости. Нямаме ухаещи изненади по пода за тези 3 дни. Да чукам на дърво и не предизвиквам съдбата. Може би влизат в час дребосите.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема