Помощ! Бебенца в кашон!
Публикувано: 30 September 2009 - 12:27 AM

Публикувано: 30 September 2009 - 09:31 AM
Публикувано: 30 September 2009 - 08:26 PM
Ето го Ори и едно от момичетата

Публикувано: 01 October 2009 - 10:17 AM
Публикувано: 02 October 2009 - 06:19 PM
От 2 дни едното момиче има проблеми. Упорито отказва да пие мляко. Плюе биберона. За 2 дни започна да й личи. Отделно, че непрекъснато трепери. Другите така хубаво започнаха да си играят и да се гонят, тя не. Хапва само пастет, но се подриска зловещо от него. Дадох й месо, яде, но пак дриска. И една флегматична, бавна. Днес й сложих бутилка, че много трепереше. На момчето нищо му няма вече, освен хигиенните навици.

Публикувано: 02 October 2009 - 08:32 PM
От 2 дни едното момиче има проблеми. Упорито отказва да пие мляко. Плюе биберона. За 2 дни започна да й личи. Отделно, че непрекъснато трепери. Другите така хубаво започнаха да си играят и да се гонят, тя не. Хапва само пастет, но се подриска зловещо от него. Дадох й месо, яде, но пак дриска. И една флегматична, бавна. Днес й сложих бутилка, че много трепереше. На момчето нищо му няма вече, освен хигиенните навици.
Да не е хипоглекимична?Като не ядат дълго време например, а може и от друго да им падне кръвната захар.Може да й дадеш малко мед и глюкоза.И да не е това няма да й навреди.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 04 October 2009 - 02:50 PM
Много трудно започна да ми става, а малките така и не започват да ядат сами. Като знам и осиновяването колко трудно ще бъде. Моля, ако имате познати, приятели, искащи коте, насочвайте ги към тези. Наистина няма да мога да ги гледам още дълго. Да не говорим, че родителите ми се канят да идват на гости и ще им стане лошо като видят какъв коткарник съм си спретнала.

Публикувано: 05 October 2009 - 08:58 AM
Публикувано: 05 October 2009 - 10:20 AM

Ако на твоите им понася, супер, но Уискаса не е много добра храна, особено за бебета.
Гатофила, ами да, момичето живна малко и затова реших да не те притеснявам, още повече като ми каза, че пастата ти не е отваряна. Все още плюе биберона, гранулите повече ги разнасят по пода, отколкото да ги ядат, независимо дали мокри или сухи. Това момиче, най-хилавкото, е най-самостоятелното, вече пие вода сама и много бързо схваща милата. Много е умна.

Публикувано: 05 October 2009 - 12:03 PM
Зъбките им са много малки ,все още немогат да ядат гранули,но идеята с киселото мляко е добра.Ще пробвам и аз.
Публикувано: 05 October 2009 - 12:13 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 October 2009 - 02:34 PM
Публикувано: 05 October 2009 - 05:50 PM
Дени направи за тях толкова много и продължава да прави. За което съм й безкрайно благодарна и задължена! А повярвайте ми - изключително трудно е с тези малчугани, които кой знае защо още не могат да свикнат да ядат самостоятелно и да се изхождат както и където трябва. Разбирам я на 100%, защото преди да идат у тях, мъниците бяха у нас и зная какво беше с домашното съсловие и с котките ми и въобще беше един невъобразим ужас - да ги крия от баща ми да не разбере, че у дома има малки котенца, да ги крия от котките ми, които никак не са дружелюбни към "пришълци", да се боря с приятеля ми и да тичам от работа бързо бързо да се прибера и да не зная какво ще заваря - я умрели от глад котенца, я изхвърлени от баща ми, който ги е открил или недай Боже - разпердушинени от моите котки.... Така че разбирам напълно какво е положението в момента и колко спешно малките се нуждаят от домове и от стопани, които ще имат възможността да са по-дълго при тях и да ги обгрижват, защото мъниците определено закъсняват с развитието. Може би действително е, защото нямат майка, не зная. Това и за мен са първите котенца, които на тази възраст още не могат да се хранят сами и трябва да се хранят с човешка помощ, а това е изключително трудно, когато човек е от сутрин до вечер на работа, защото тези мъници не могат като големи котки да се хранят два пъти на ден. То моите, дето са възрастни, като се прибера от работа ми скачат на ушите - прегладнели и едва устискват до втората дажба за деня, а хем си имат режим и честно казано си похапват доволно, та чак ветът ми казва да ги сложа на диета.
Стискам палци на изтърсачето да се оправи - тя наистина е много умно котенце:)
Публикувано: 05 October 2009 - 07:51 PM
Тази вечер имаше за вечеря на котешката дружина вкъщи пиле на грил. Нямам време да го варя един час, да го чакам да "съхне", та направих изключение и купих. Интересното беше, че голяма част от големите го отказаха, при все че пиле не съм им давала сума ти време. Може да е било някакво от тия кофтите. Малките обаче подивяха. Ядоха, мазаха, пак ядоха. Продължиха да пищят и аз реших да допълня с мляко. И какво стана - и трите броя отказаха биберона. Въртяха се в ръцете ми, плюеха, викам айде, ясна работата пилешка. Пуснах ги малко да се разходят из коридора, че явно искат човешка компания и какво намирам след 5 минути:
Чудото, наречено вода.
Половин час се въртяха около нея. Погонят се, погонят, и пак се върнат. Голямо забавление.
Та така, малките растат и е истински забавление да ги гледаш как се запознават със света.
Не че да се хваля, но от уикенда котетата вече не са заточеници на банята, а са в гостната ми,нали са ми един вид гости. Нямаме ухаещи изненади по пода за тези 3 дни. Да чукам на дърво и не предизвиквам съдбата. Може би влизат в час дребосите.