Dog.bg Форуми : Помощ! Бебенца в кашон!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бебенца в кашон!

#61 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 October 2009 - 09:42 PM

Идеята за киселото мляко беше чудесна. Пробвах ги само на него, подивяха. И откакто откриха водата, непрекъснато се бутат над паничката с вода. Мисля, че много им харесва усещането, поне на този етап.

Големи са образи.
За жалост от кандидат стопани няма и следа.
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 09:57 PM

Ей, супер! Браво на децата! Смесвай им кис. мляко с натрошени гранулки, за да привикнат към вкуса и после да могат да се научат.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 07 October 2009 - 10:01 PM

Да, благодаря ти! За толкова години и толкова котета, все си мислех, че знаеш всичко, но истината е, че винаги имаш нужда от някой, който да се сети за правилното нещо в дадена ситуация. Гранулките ги слагам през деня, когато ме няма. Хапват ги и сухи, къде ще ходят, като стоят сами по цял ден :(

Трицветките ще станат гоооолеми хубавици, а Ори ще бъде бандид ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 October 2009 - 08:56 PM

Koтетата растат с часове. Нещата се нормализираха при нас. Всички вече имат идеални навици, отдавна не са затворници в банята, спряха да пищят когато са гладни или когато ме видят и за моя радост и тримцата изглеждат здрави и много игриви. Биберона категорично го отказват от дни насам и затова предадох щафетата на Кикита. Грима, отново благодаря! Разстройството също спря. Утре ще се обезпаразитяваме. Държах да е през уикенда, за да го направя на гладно и да изчакам час след това. Хапват гранули без да ги мокря, понастоящем не създават абсолютно никакви проблеми, милите. Много са самостоятелни, по цял ден и нощ са сами и не правят никакви бели. Научиха се да ядат и от купи и вече не мажат както преди, за моя радост.

Запознах ги с част от бандата, беше невероятно смешно. Големите хем любопитни, хем ги е страх. Най-интересното беше, че никой не изсъска, никой не посегна, никой не изръмжа.

Сега само добри стопани чакаме.
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 October 2009 - 05:38 PM

Милите куклички! Дано скоро и стопаните се появят! ns22.gif Офанзивата продължава:)

#66 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2009 - 12:04 PM

Момиченцата вече учат английски, нали от рано вече се подготвя младото поколение, че да бъде конкурентно :)

Големи са сладури, днес трябва да им напускам повечко обяви и дано....дано...

User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 October 2009 - 12:51 PM

А Ори smile.gif? Той не мисли ли да изучава някакъв чужд език? Все пак и той трябва да е конкурентноспособен!

#68 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2009 - 01:04 PM

Ори е мързелив. Нали е момче. Разчита на чара си ab_041.gif
Ей го и него.

И изтърсачето. Вало, кажи моля те как беше кръстила момичетата, че забравих.

пс. Да не се ошашка някой - червеното петънце до Ори на земята не е кръв, а листенце от червените ми сакъзчета :)
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 23 October 2009 - 12:06 PM

Имахме кандидатка за Ори и тъкмо да се видим на живо и хората намерили на спирката малко коте. Ори се размина. То като са навсякъде, явно не бива да се размотаваш много много.
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2009 - 02:03 PM

Май е време аз да те окуражавам. Котенцата са много хубави. Не е възможно да не се харесват. Пусни в други сайтове, колкото можеш повече снимки. Имай търпение!
При мен нямаше, нямаше кандидати и изведнъж нещата се подредиха. Хората изравяха снимки от най-старите обяви и питаха имам ли още котета. Невероятно, но всички първо искаха сивото, женско тигърче. А уж тигрите не се търсят.
Е, Малък Зузи си изпусна шанса. Пребори се с писък и инат с добрите хора, но всяко зло за добро.

#71 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 23 October 2009 - 02:25 PM

Благодаря! При мен много пъти се е случвало да питат за отдавна задомени котета и като им предложа настоящите пък не ги искат.

Точно в момента лошото е, че придумвам майка ми да вземе котетата от Бургас с нея в Търново. Знам, че и те ще опрат до мен. Тя е доста песимистична за задомяване на сиви котета в Търновско. А за да мога да помогна на тях, тези тук трябва да се пласират. Ония са и по-големи, което е по-лошо. Абе, край няма.

Тези тричките мисля да ги ваксинирам другата седмица.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 October 2009 - 01:08 PM

Ох, хубаво е да си имаш малки котета. Толкова са глупави и интересни. Всичко им е любопитно, не се пазят, не се страхуват. Започнах да ги пускам при моите от време на време. Рижко е направо запленен. Така сладко си играят и се закачат.Много много весели котета.

Така искам да се задомят, че да прибера Лоти в празната стая. Знам, че няма да стане, но все се надявам. Днес им напусках още обяви по оня списък. Дано имат късмет.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2009 - 07:45 PM

Много са красиви wub.gif , дано.
Те са си за харесване. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 07:17 AM

Хора, помните ли предисторията на котанчетата? Как бяха домъкнати в кашон от едни деца, които са ги намерили при кофа за боклук, след като клошар им е казал, че мяукат мъници там? Ако си спомняте тринките бижута имаха и все още имат братче - един риж красавец, който бе взет от една моя позната и бе качен на вилата при баба й. Тъкмо за него искам да ви помоля да ми дадете съвет.... Вчера майката на тази моя позната се свърза с мен по скайп и ме помоли да съм питала някой вет какво може да се дава на котенце, което има лишеи по муцунката.... Били като черни буболечки, но били лишеи. Аз я попитах за кое коте става дума и тя ми каза, че става дума за рижавия мъник. Изстръпнах, защото тези лишеи ми прозвучаха много страшно и сериозно.Почнах да я разпитвам за котето и тя ми обясни, че от два дена е така, но тя си мислела, че от само себе си ще му мине, защото той си бил и без това бесник - само бели правел, даже щял да се задави с кокал преди няколко дена!!!! КОКАЛ!!! Дали му кокал, като си мислели, че само ще го смуче, а той се опитал да го глътне... Призля ми! Тази моя позната, която отмъкна котето там вече не живее в София - и надали ще се върне някога, но когато бе взела мъника ми даде твърди уверения, че баба й ще се грижи добре за котето. Нямаше и как да я спра да го вземе, защото тогава котетата още спяха навън зад трафопоста в кашона, така че и да не ми беше казала, че ще го вземе - можеше преспокойно да го направи и без да разбера....
Опитах се да убедя майка й да го заведе на вет, защото как може така някой да каже с какво да се лекуват тези лишеи, като не е видял за какво става дума, а може и въобще да не са лишеи.... Но тя ми заобяснява, че котето било много диво, щяло да я издере ако го понесе в рейсовете, което е пълна глупост, защото всички виждате колко са големи мъниците - е, колкото и да дере, няма как да я издере, та то е още толкова малко! Тогава й предложих транспортната си клетка, като само някой трябваше да слезе и да я вземе и занесе до Бункера, защото аз съм на работа и няма как да свърша това, а котето е и тяхно все пак - малко инициатива и отговорност можеха да проявят. Сина й и без това по нейни думи трябвало вчера да спи в апартамента им в "Овча купел" - те всъщност ни бяха съседи преди да се преместят. Каза ми да му позвъня на вратата и да му дам клетката, а той можело и след няколко дни да се качи на Бункера, което супер много ме подразни, защото преюз това време аз оставам без клетка, котето кой знае как ще се влоши, а синът й дори не работи и нищо не го спира да се качи веднага. Ужас направо. После пък ми каза, че няма пари. Уфф, така или иначе й казах, че аз ще поема разноските за котето по вета, само да го доведат - и клетка ще им дам и всичко, само от тях се иска да го доведат до Овча купел! Звънях на сина й много пъти на вратата, явно или не е бил там, до късно останах за да звъня, но пак никой не отвори.
Посъветвайте ме моля ви, какво да ги правя тея хора? Ще си погине животното ей така от безхаберието им! Чувал ли е някой за подобни лишеи? Какво представляват, много ли са опасни, заразни ли са за други животни?
Питам, защото явно никой от тях няма да се погрижи за котето, аз обаче днес не мога да се кача чак до Бункера, твърде е далече и от работа няма как да изклинча за толкова дълго време....Сигурно ще мога чак уикенда, ами до тогава, ако това е заболяване, което се развива бързо? Хич не зная, ужас! Чудя се просто какво да направя.... Знам, че котката не е моя, ама как така да го оставя с тези лишеи или кой знае какво е това там? Дали има някой от форума с автомобил, който да живее в близост и да може да ми съдейства? Това е в близост до Младост и Малинова долина. Аз ще заплатя бензина или газта...
Моля, дайте ми съвет, какво да правя? Направо ми се иска да им го взема котето и да не им го върна повече, ама после какво ще го правя, къде да го дяна....ама че гадна ситуация.....

#75 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 07:20 AM

Ето го котанчо, за който става всъщност дума....

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#76 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 26 October 2009 - 07:27 AM

Не зная дали а същото иде реч, но аз съм виждала доста често черни струпейчета по муцунката, особенно около устата и нослето, които се дължат на некачствено хранене.Когато храната се промени на хубава суха или повечко месце всичко се оправя.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 07:51 AM

Но трябва да го види лекар, нали? Мисля, че точно там каза че са - около муцунката и по нея, като черни струпеи, точно така... Мога ли тогава да съм спокойна, че няма да се гътне мъникът? Поне докато намеря начин да се3 кача там. А и храна ще занеса, то се е видяло, че те няма да му осигурят. Щом кокал са му дали, кой знае с какво го тъпчат....
Цитат(dora7511 @ Oct 26 2009, 06:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не зная дали а същото иде реч, но аз съм виждала доста често черни струпейчета по муцунката, особенно около устата и нослето, които се дължат на некачствено хранене.Когато храната се промени на хубава суха или повечко месце всичко се оправя.

#78 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 26 October 2009 - 08:58 AM

Ако е това което си мисля, няма нужда от лекар , а от хубва храна.Ти ще го изхранваш цял живот ли??
Хубаво е да отидеш и да разбереш с какво го хранят.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 October 2009 - 09:59 AM

Вало, чудя се дали вземеш котето и да го върнем при братчето и сестричетата му. Тия селски изпълнения не водят до нищо хубаво за животните. Аз направо не знам как са успели да го отгледат като беше сукалче. Тия дето са при мен като ги гледам как се тъпчат и как се търкалят с големите кореми и как тичат и играят, става ми жал за братчето им.
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2009 - 10:11 AM

И аз си го мислех, ти не можеш цял живот да носиш храна, а хубавата храна си е скъпа.
Излъжи ги благородно ,че ще го водиш на лекар за муцунката и че този проблем е сериозен, заразен....и после не го връщаш!
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема