Dog.bg Форуми : Помощ! Бебенца в кашон!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бебенца в кашон!

#141 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2009 - 12:38 PM

Малките от днес са ваксинирани с бяс и регуларна ваксина. Благодарности на Дора за съдействието!

И сега почиваме докато кака чисти разпиляна пръст; за 18-ти път eg_033.gif

User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 November 2009 - 08:50 PM

Последните дни получих запитвания от обявите от ибей. Сега ще падне голямо писане с кандидат стопаните, с организация, към която искам да отправя молба за проверка на стопаните. Дали всяка организация в Германия е читава, как мислите? Ако избера произволно от интернет дали ще улуча някоя свястна?

Иначе едното от днешните писма звучи така:

Hallo,

mein Name ist ..... und ich habe gerade Ihre Anzeige ьber den kleinen Orni und seine Schwestern gelesen.
Der Kleine ist wirklich supersьЯ, deswegen wollte ich fragen ob er auch einzeln abzugeben ist oder nur mit seinen Schwestern?
Ich wьrde mich sehr ьber eine Antwort freuen.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 November 2009 - 08:58 PM

Дали всички организации са читави идея си нямам, но виждам едно недоразумение в писмото. Човекът, който ти е писал си мисли, че Ори е момче и пита дали се дава и без сестрите му ...

#144 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 01 December 2009 - 12:10 AM

Оправихме го това, писахме, че всички са момичета. Тази вечер с безценната помощ на Веси си спретнахме една длъъжка кореспонденция. Едно коте иска семейство от Лайпциг, едно коте иска студентка с приятеля си от Дрезден. Писах на две организации съответно в двата града да ми съдействат с проучване на семействата и подписане на договори. В случай на осиновяване стопаните ще отидат до Берлин, за да посрещнат котетата. НО аз все пак искам някой да се види с тези хора на живо там.

Голямо писане падна, а Веси сигурно ме мрази ab_041.gif Тя преведе има няма десетина писма. Благодаря й от сърце!
Стискайте ни палци!
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 December 2009 - 12:19 AM

Да бе, любов, любов wub.gif Ще разпитам дали някой може да ги провери ab_041.gif Дано на мъниците им излезе късмета ae_085.gif

#146 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 December 2009 - 09:43 PM

Едното семейство се отказа от котето, защото било голямо. Само момичето иска Къди - най-гальовната. Помолих я да си помисли добре за възрастта и всичко, но отговорът й бе много разумен и аз мисля, че ще излезе сериозна. От организациите не ни пишат. Само 2, за да ми кажат, че се намират далеч от Дрезден и не могат да помогнат. Сега издирвам организации от Дрезден, които да помогнат за намиране на дом на другите две и да държат връзка със семейството на едното коте. Искам да ги пратя трите заедно, а не само едното, което е безсмислно. Затова трябва да се намерят домове и за другите две от Дрезден. Ако тук има хора от там, помагайте.

Отново да благодаря на Веси за цялата галимация с писането насам натам.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 December 2009 - 12:46 PM

Съфорумци, има ли днес някой по-свободен да ми помогне с превода на 4 писма до германско? Че много ми се събраха и не искам да ги бавя хората.
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 December 2009 - 05:00 PM

Нещата при нас вървят прекрасно! Чак не смея да се хваля и радвам. Стопанката на едното котенце ми пише страхотни писма, много я харесвам. Ще мине през процедурите на една от тамошните организации, която макар и лаконично ми писа, че са съгласни да я проверят и упражняват контрол. Не че мисля, че ще се наложи, момичето е ужасно сериозна към бъдещия си котешки ангажимент. Отделно тя ме свърза с нейна приятелка, която е активна в помощта към животни в нужда и ще приюти другите две дами в дома си до намиране на постоянен дом.

Момичетата остава само да се чипират, а реваксинацията ще бъде там, защото не искат да чакат. Искаха да прекарат Коледа с котето, но аз нямам финансовата подготовка за това още.

Котетата и аз сърдечно благодарим за коледния подарък на Ma-ti и половинката му!

Котетата ще пътуват след празниците карго най-вероятно, защото няма друга възможност. Бих била благодарна на всяка помощ за пътя. По предварителни данни щяло да излезе около 400 лв., но не съм проверявала това още.
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 07 December 2009 - 11:26 PM

Ще се пръсна от кеф просто. Бъдещата осиновителка на едно от момичетата днес ми прати поредното прекасно писмо. Накратко пише, че от 3 дни чете книги за отглеждане на котки, че се притеснява от срещата си с хората от Организацията /която помолих да се срещне с нея, за да не изпращам коте при непознати все пак/, моли ме да й пратя одеалце на Къди, за да свикенла по-бързо, с какво се хранила и каква тоалетна ползвала за да й купи същите, изобщо съм на седмото небе. И само като сравня това поведение с поведението на повечето тукашни осиновители, осъзнавам, че имаме още много да се цивилизоваме...

Много, много благодаря на Веси и Неофлай за това, че се отзовават на моите безкрайни и досадни молби за превод! Момичета, бъдете сигурни, че това е за последно. Няма да ми стане навик :)
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2009 - 03:19 PM

Моите 20 лв. за календарите са преведени вече и бих искала да отидат за пътуването на тези котенца. Не са много, но са от сърце. smile.gif
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#151 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 08 December 2009 - 03:33 PM

Благодаря, Кристина! Много мило и благородно от твоя страна! Някой ден ще върна жеста ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 10:30 AM

Има все още непотвърдена вероятност котетата да пътуват на 5.01. За жалост аз съм в изключително лошо финансово положение. Чакам заплатата си за ноември още. Не мога да отделя нито лев в момента за тяхното пътуване. Ако сред вас има хора, които биха помогнали дори със заем, бих била много благодарна.
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 17 December 2009 - 10:46 AM

Или с хубава храничка за бебетата, някакъв китен,джуниър??
Дени наистина го е закършила, а ламите ядат...и трябва да летят!!
Положението е наистина сериозно и трагично.
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 December 2009 - 10:50 AM

Благодаря на In_None за отделените средства за пътя! В този сдухан момент от живота ми се радвам, че съществуват хора като тези тук, в този форум! Нямате представа колко много ми помагате и не само финансово!!
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 03:16 PM

Искам специално и много да благодаря на Грима и Мечопух. Грима ми донесе храна РК за бебета цял чувал като се разбрахме каквото остане да го метна на Дора за котките на Сдружението. Малките се нахвърлиха като пощурели, признавам, че почерпих и Рижко и Джак. '

Чувствам се задължена към вас, както и към Ма-ти, така че ако някога прецените, че мога да ви бъда полезна с нещо, ще бъда много щастлива!
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 04:56 PM

А ... моят принос е толкова скромен, че чак ми е неудобно да ми благодариш. Искрено се надявам малката госпожичка с акнето да се оправя по-скоро, да се събират парички за път и да литват веднага след празниците кой към нов стопанин, къй към приемен дом е Германия.

#157 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 December 2009 - 12:51 PM

Скромен или не, приносът помогна извънредно много при така стеклите се обстоятелства!

За жалост освен за Къди в германско не се намериха домове за двете й сестрички. Хората се отказали. На мен не ми остава нищо друго освен да пиша на други организации с молба да приютят двете сестрички. В краен случай може да замине само Къди, чиято стопанка просто копнее за нея и не минава ден без да ми прати мейл. Интересува се от всичко за Къди и няма търпение да я зърне на живо. Наистина страхотно момиче.

Стиснете по едно палче за останалите две моми!

На всички Честита Коледа! Благодаря на много хора, помогнали ми през годините по един или друг начин и им пожелавам да са живи и здрави и все така истински! Без вас тази страна и това място нямаше да са същите!
Пожелавам на всички много късмет, положителни емоции и нека новата година донесе по-малко бездомници по улиците ни и повече сила и обич в сърцата ни за тези в нужда!
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 December 2009 - 01:13 PM

Съфорумци, с голямо съжаление пиша отново с молба за помощ. 5-ти януари приближава, а по всичко личи, че дотогава аз няма да успея да си взема декемврийската заплата и няма да успея да платя пътя на момичетата. Няма и от кого да поискам заем. Затова моля ако някой от вас може да ми заеме някакви средства, с които да осигурим пътя на котетата, аз ще му ги/им върна около 10-ти. Стопанката на Къди също се е активизирала и разпространявала историята на момичетата сред приятели с цел да намерим подслон и за другите й две сестрички. Така ми е притеснено вече. Момичето чака Къди с такова нетърпение, което е направило впечатление дори на жената от организацията, която помолих да я проверят. Силно се надявам историята им скоро да приключи в онзи другия раздел. Отново благодаря на всички, които удариха едно рамо до този момент на мен и момичетата!
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2009 - 01:30 PM

Цитат(deni_avr @ Dec 30 2009, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Стопанката на Къди също се е активизирала и разпространявала историята на момичетата сред приятели с цел да намерим подслон и за другите й две сестрички.

А нали тях уж щеше за временно да ги вземе някакво момиче, което помага на тамошна организация? Кажи колко парички има събрани до сега и колко ще трябват за пътя, за да знаят хората колко още трябват.

#160 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 December 2009 - 01:44 PM

Да, нейната приятелка беше уредила дом за тях в Берлин, но хората се отказали.
За паричките нямам представа колко ще струва. Има вариант да са придружител, което ще е по-евтино, но още не е потвърдено, ако това отпадне ще е карго. Засега има дарението на Ин_ноне 50 лв и доколкото си спомням календарите на Уинд /не знам дали е валидно още това/, както и календарите на Кристина.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема