Куче уби 5-годишно момиченце в Разградско Инцидентът е станал на улицата, но кучето, нападнало детето не е уличн
Публикувано: 19 October 2009 - 10:17 PM
Цитат:
"Ми тя мойта кучка е разгонена,ма тука има един ... такъв - корав мъжкар - той напада"
Какво общо има едното с другото?Защо "кучката" на въпросната госпожа не е кастрирана-нали е нейна,нали се грижи за нея?Или грижите отново са криворазбрани,припокриващи се единствено с хранене понякога?И като напада тоя "мъжкар" защо е по улиците?
Поредната ИДИОТЩИНА с НЕЛЕПИ последствия...
Съболезнования на близките на момиченцето.Била е на 5 годинки - какво е видяла и разбрала от живота?
Публикувано: 19 October 2009 - 10:20 PM

Публикувано: 19 October 2009 - 10:47 PM
Едит: Римела, Ок, ти си плащаш всички данъци - похвално, сигурно си една от изключително малкото, които го правят. Но... винаги с това НО! Какво постигаш като ги платиш? ......
Ами аз определено не съм "граждански активна личност" - каквото и да значи това.
Не се боря, не призовавам, не водя агитката, не ме показват по телевизията, не съм "герой на нашето време".
Не съм готова за гладна стачка с мото "За какво похарчихте парите от моята "такса куче" - искам да знам!

Просто ... живея си моя живот.
Има едно понятие - обществен договор. Аз си изпълнявам задълженията по законите на държавата, в която живея - а тя, държавата, трябва да си изпъпнява задълженията към мен, нейна гражданка.
В частност - да ми осигурява лична безопасност на обществени места. За мен, за близките ми, за децата ми и за баба ми.
Нямам право да се възмущавам, ако това не е така, при положение, че самата аз съм некоректна - не съм си платила такса куче например.
Е, поне аз така мисля ...
Сигурно съм старомодна.

Ще си ппащам такса куче - дори единствена да го правя.
Ще си чистя след кучето - дори да ми се смеят всички.
А вие ... ами всеки си решава за себе си, живеем в гражданско общество, всеки има право на избор и отговаря за себе си.
Сори за офф-а.
Лека пръст на невинното дете, загинало от нелепа смърт, докато ние тук си приказваме кой - виновен, кой - не.
Публикувано: 19 October 2009 - 11:17 PM
По новините на БТВ бяха направили цяла таблица колко хора са били нахапани от кучета последните три години и най-отдолу й имаше нарисувано кръвожадно куче. Защо тези теми никога не се коментират (поне аз не съм чула) по телевизията? Хората трябва да знаят истината. Че каквато попара си надрубиш, такава ще си сърбаш. Ако си безотговорен стопанин и не ти пука в какво ще се превърне кучето ти, ще трябва да се сблъскаш с последствията. За съжаление в повечето случаи всички други страдат, но не и виновника. Страда потърпевшият, страда и кучето, защото какво ли би се случило с куче "убиец"?
Според мен всички сме виновни, и това че си плащате данъците и се грижите за домашните си любимци е похвално, наистина, но не ви оневинява напълно. Всички сме общо и трябва да се учим взаимно. Много хора не знаят за този форум. Много хора не виждат как възпитавате кучетата си. Много хора гледат отгоре на нещата и не разбират защо събирате акито на кучето си. Знам, че не можем да отговаряме за действията на другите, но можем по малко да променим света и да го направим по-добър.

"В цялата история на света има едно нещо, което с пари не може да се купи...
А именно - размахването на кучешката опашка."
- Джош Билингс.
Публикувано: 19 October 2009 - 11:30 PM

и това не е моето обкръжение или някаква извадка от об6тъеството ни,която да е разли4на-такова е то самото.разли4ните се явяваме ние,а не те,за6тото сме по-малко!голямата пародия е,4е съ6тите тези хора после правят така,4е др да страдат заради безотгово рността им и пак те после цъкат пред тв-ра ве4ер,когато дават новините!

Публикувано: 19 October 2009 - 11:48 PM
Според мен всички сме виновни, и това че си плащате данъците и се грижите за домашните си любимци е похвално, наистина, но не ви оневинява напълно. Всички сме общо и трябва да се учим взаимно. Много хора не знаят за този форум. Много хора не виждат как възпитавате кучетата си. Много хора гледат отгоре на нещата и не разбират защо събирате акито на кучето си. Знам, че не можем да отговаряме за действията на другите, но можем по малко да променим света и да го направим по-добър.
Ами зорлян наука се не възприема!
И аз не знаех каква отговорност поемам, взимайки си куче - ама се разтърсих, намерих, прочетох, научих, разбрах...
И още се уча, разбира се - всички се учим, до последния си ден!
Стига да сме наясно, че ТРЯБВА да го направим - да се научим как е правилно.
За желаещите - има публикувани закони и наредби, статии, форуми с информация, въпроси и отговори...
А за останалите, дето не знаят и не им пука? Просто някой трябва да ги ЗАСТАВИ да се научат.
И този някой не съм аз, а облечените с власт, които могат и трябва да приложат закона в цялата му строгост - освен с наказателна, още и с възпитателна цел. За да не хрумне на никого да го нарушава - никога!
Когато наплашените от строгостта на закона хора решат да се научат как е правилно - удря часът на тези, готови доброволно да им помогнат.
И аз съм от тях - ако се стигне до това...
А иначе - ами който иска, да гледа как разхождам кучето си, как му чистя и как то ме слуша.
Ако му харесва така - да опита, всеки може!

Публикувано: 20 October 2009 - 12:21 AM

простотия и невежество-навсякъде(особено в бг),но хората с правилно мислене,според мен са тези,които могат да променят тези нагласи.дори да не е изцяло,поне 6те се запо4не от някъде
о6те веднъж

Публикувано: 20 October 2009 - 06:42 AM
За съжаление вината не е обща, но ще бъде споделена, както винаги става в такива случаи.

Доброто е заразно!
Публикувано: 20 October 2009 - 07:06 AM
А за кучетата-жалко,че те отново се превръщат в идеалната изкупителна жертва,само защото нищо не могат да кажат.
Трагедията е ужасна,детето си е заминало от този свят без време...Но нека ,,властите" потърсят истинският отговорник за това,не в лицето на животните,а в това на хората-най-висшите от тях.
Публикувано: 20 October 2009 - 07:52 AM

Публикувано: 20 October 2009 - 09:28 AM
Изпитах и друго, притеснение от това, че сега като се разхождаме отново ще има тъпи забележки от хора, които дори себе си не могат да гледат нормално.
Ще си кажа мнението и за данъците, бих си го плащал наистина ако тая държава ми осигуряваше нещо, уви не е така.
И не говоря само за площадки и места за разходки, говоря за всичко, за агонията на нормалните хора, които са нямали възможността да учат висше, или такива като нас, които започнаха, но финансите им не стигнаха за да продължат напред, повярвайте ми аз познавам много такива хора.
За мизерията, която се шири навсякъде, за това, че у нас един нормален човек, с една нормална заплата не може да си осигури собственото препитание пък камо ли да плаща сума ти и данъци за розовите БМВ- та на МО, или пък за столове от по 6 хиляди лева за директора на горското еди къде си.
Та нашето куче също е от улицата, няма платен данък, не е чипирано, но е ваксиниран и обезпаразитен, има си паспорт и т.н., гледаме си го в апартамент, разхождаме си го и вярвайте ми това куче не само не знае какво е да ухапе някого, но дори и да лае по някого не знае, изключвам случаите, когато някой си играе с него, пък и откъде пари за данъци и подобни неща като той не спира да се контузва, сега пак сме контузени, поряза се на едно стъкло, на една поляна само първото ходене ми струваше 15 лева, а утре ще ходим пак.
Омръзнаха ми подобни изпълнения, честно, някой някъде прави някаква простотия и всички трябва да обираме пешкира. Защо?
Съжалявам, някой ще каже това не е мой проблем пич и сигурно ще е прав, но не мога да се съглася с всички законови норми в нашата родина, просто защото не виждам къде се прави нещо за нас, хората в нея.
Публикувано: 20 October 2009 - 09:48 AM
По случая няма да кажа нищо, защото за мен е повече от ясно, че стопаните на животните са виновни и обърканите им мозъци, защото да си стопанин не е само да даваш на животното да яде!
Искам да разкажа за подобна случка, преди няколко дена когато бях във ветеринарният кабинат до стола до мен имаше една жена с малко кученце със разкъсвания и множество други наранявания. Жената както минавала по тротоара с кучето от една къща излиза домашно куче/нещо от сорта на териерите/ без предопреждение нахапва нейното кученце, после напада и нея и изведнъж стопанина на кучето излиза от къщата пребира си кучето, заклучва вратата и се покрива и повече не се показва. Минаващи хора по улицата помагат на жената и се почва ходене по мъките за да се опита да спаси животинчето си и да се оттърси от ужаса, който са преживели. Но никой тогава не е викнал полиция, жалба не е подадена, аз се опитах да и кажа, че въпреки травмата която има трябва да се опита да реагира да направи нещо, но не знам мисля че нищо не е последвало и днес, утре или може след 5 години това куче пак да излезе и този път да убие някой, защото собственикът му иска куче пазач. Та мисълта ми е много години трябва да минат докато хората разберат, че да гледаш животно е ОТГОВОРНОСТ не само РАДОСТ, и също така много време докато в България се научат, че трябва да си търсим правата!
Публикувано: 20 October 2009 - 12:26 PM
По новините на БТВ бяха направили цяла таблица колко хора са били нахапани от кучета последните три години и най-отдолу й имаше нарисувано кръвожадно куче. Защо тези теми никога не се коментират (поне аз не съм чула) по телевизията? Хората трябва да знаят истината. Че каквато попара си надрубиш, такава ще си сърбаш. Ако си безотговорен стопанин и не ти пука в какво ще се превърне кучето ти, ще трябва да се сблъскаш с последствията. За съжаление в повечето случаи всички други страдат, но не и виновника. Страда потърпевшият, страда и кучето, защото какво ли би се случило с куче "убиец"?
Агитирам хора в кои съм повярвала- видях потенциал в тях и... какво?
Пробвам да ги накарам да покажат какво могат за да има хора кого да следват и получих такъв отговор
*Всеки си се бори за своята си кауза - чудесно, ама точно тази кауза не е моя! Това е положението - какво да правя?!
Аз самата пиша тук, защото ми е приятно и интересно. Ще спра да участвам във форума, ако това не е така. Нямам своя кауза - не призовавам, не агитирам, не шантажирам. Съответно - не приемам това и от други!
Опитах се да ти обясня по човешки какво мисля и как разбирам нещата - напразно съм си губила времето -за жалост. Явно мнението ми не те интересува - важна е масовката за собствената ти идея, другото е без значение...
Е, остани си със здраве, дано намериш последователи, готови публично да ти се отчетат -за да попълнят бройката! *
На форум Имаме 24,461 реални регистрирани потребители (активни) от тях колко са могат да покажат че кучето им знае Седни? Колко са от тях искат да обучават своите кучета ? околко 100.Колко от тях са станали състезатели? Десетина?Говорим и говорим за аджилити 16 години! без да има аджилити, за флайбол, без да има флайбол....
Признавам трябва ми/?/ БРОЙКА! поне по 1 на регион на БГ готови публично да се покажат какво могат! за да всеки начимаеш би могъл в своят регион да потъри совет и помощ, не задължително от тренер, но поне от по нареднал в обучение на кучета.
http://forum.dog.bg/...st=20&start=20..

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 20 October 2009 - 12:29 PM
Милото детенце!
Всеки път, когато попадна на тема , където някои си търси "куче-бодигард" , куче , което "да знае как да пази стопанина си", куче , което "да атакува по команда" си мисля , че това е поредното нещастие , очакващо да се случи.
Толкова хора развъждат агресивни кучета , за които нямат никакъв опит и още по-малко нужда.
Искрени съболезнования към близките на детенцето.
i az taka misla

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 20 October 2009 - 02:56 PM
Публикувано: 21 October 2009 - 10:27 PM
Преди време ,помните ли - убитата от кучета англичанка в Ямболско.Пак такива някакви полусобствени..медиите се взривиха от горест. Нещо да сте чули ,прочели за развитието на случая? Някой наказан??
Преди време ,спомняте ли си -убит човек в Горна баня от кучета ,наречени питбули.Кучета бяха конфискувани от полицията ( вече са мъртви ,умряха от незнайна причина ,едно след друго в полицейския изолатор).Тогава пак медите се взривиха и много много горест се изля.Нещо да сте чули, прочели за развитието на случая ?Някой наказан??
Няма наказани.Има жертви.И медийна слуз.
Няма търсене на вина .Няма наказания.Няма контрол.Няма респект.НВМС е кух безумен орган.Полицията не иска и/или не може да си свърши работата.
Няма достатъчен обществен натиск върху тях.Има единствено медийна слуз.
п.п.Утре сутрин в 7.30 часа по БТВ по темата.Пак.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 22 October 2009 - 08:25 AM
Преди време ,помните ли - убитата от кучета англичанка в Ямболско.Пак такива някакви полусобствени..медиите се взривиха от горест. Нещо да сте чули ,прочели за развитието на случая? Някой наказан??
Преди време ,спомняте ли си -убит човек в Горна баня от кучета ,наречени питбули.Кучета бяха конфискувани от полицията ( вече са мъртви ,умряха от незнайна причина ,едно след друго в полицейския изолатор).Тогава пак медите се взривиха и много много горест се изля.Нещо да сте чули, прочели за развитието на случая ?Някой наказан??
Няма наказани.Има жертви.И медийна слуз.
Няма търсене на вина .Няма наказания.Няма контрол.Няма респект.НВМС е кух безумен орган.Полицията не иска и/или не може да си свърши работата.
Няма достатъчен обществен натиск върху тях.Има единствено медийна слуз.
п.п.Утре сутрин в 7.30 часа по БТВ по темата.Пак.
Много точно казано - кухи институции и медийна слуз. Докога? Колко хора трябва да умрат за да се случи нещо в тъпата ни държава, и то не кой знае какво, а нещо което би трябвало да се случва ежедневно и във всяка сфера от живота ни - контрола върху спазване на законите.
А предаването сутринта беше поредното безмислено дърдорене, след поредния трагичен случай.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 October 2009 - 08:28 AM
Това каза кметът на община Завет Ахтер Велиев, цитиран от Дарик радио.
7 от кучетата са били малки, а другите 14, за които се предполага, че са нахапали детето до смърт, вече са изпратени в кучкарник в Исперих и приспани, допълни той. Велиев обясни, че още преди две седмици е получен сигнал в кметството, че Банкова е създала нелегален приют за кучета, а при проверка на място в присъствието на полицай е направено устно предупреждение да не извежда животните и да ги впише в регистър.
Първоначалната санкция, която общината има право да налага, е 10 лева, а при неспазване на предписанията глобата е 200 лв.
Публикувано: 22 October 2009 - 09:09 AM
Отглеждането на нерегистрирани животни, свободното им пускане по улиците и свободното им сране - всичко това е забранено в Завет и селата наоколо. Пише го в местната наредба за обществения ред и чистотата. Глобите са от 20 до 300 лева за първо нарушение. И от 50 до 500 лева за всяко следващо. Ако отидеш до магазина за хляб с 20 кучета без платени данъци, без каишки и всяко от тях изцапа по пътя в общинския бюджет би трябвало да влязат около 3000 лева. Вместо това в общинските гробища влиза катафалка с детски ковчег. Защото кучетата са добри и не хапят. Защото чиновниците са добри марди и също не хапят.
Не вярвайте на нито един кмет, който се оправдава с пари за липсата на кучешка дисциплина. Трябва да имаш лайна в ушите, за да не чуеш в едно неголямо село кой отглежда глутница на двора. И да не му отидеш на гости с касов апарат, вместо да чакаш медиите да ти дойдат на гости, защото има черва и кръв за снимане. Всяка община разполага с наредба, предпазваща я от кучешка анархия. Тази наредба обаче е мъртвородена като кучешко лайно. И остава непрочетена, дори когато безполезността й се превръща в погребение. Няма нищо ненормално, че псета са изяли живо дете. Няма нищо ненормално, защото след всяка трагедия заради неспазване на правилата се случва поне симулация на ред. Когато потъне кораб, се проверяват транспортните фирми. Когато има ново отвличане, се предлага закон. Само кучетата нищо не влачат след себе си - диря няма след тях. Те си лаят, а траурното шествие към гробищата си върви. Единствено кучетата не могат да разлаят кучетата поне за кратко. И да събудят чиновниците за несвършената им работа.
Ако домашните кучета в действителност бяха толкова, колкото официално регистрираните нямаше да стигнат за скромна киноложка изложба. Ако данъците от тях в действителност бяха събирани парите щяха да стигнат за приют във всяка община. И нямаше да спорим дали е хуманно да се стрелят, или тровят мастиите в квартала. Особено ако притесняват децата, прибиращи се от училище. Въобще не е хуманно, но не е и нормално най-големите защитници на безпризорната глутница да бъдат собствениците, които не си плащат кучешките данъци. Ако тяхната любов към животните беше искрена щяха да участват доброволно във финансовото екоравновесие. Системата взема от по-богатите и по-работещите хора, за да даде на по-бедните и по-безработните. Не взема обаче от по-добре гледаните кучета, за да даде на по-бездомните. И те се спасяват, както намерят за добре. Ще отнесат главата на труп, ще вземат краката на баба, докато накрая не изядат живо дете. А след това винаги ще се намери кой да говори, че кучетата са били добри. Така продължава да говори кучкарката от Сушево. Която много обича животните, но не обича да им плаща данъците и да ги държи на въже. Така продължават да говорят всички кучкари, които много обичат животните, но не обичат да чистят тротоара след сутрешната им разходка. И аз обичам оръжията, но не мога да се разхождам с насочен пистолет. Като успокоявам притеснените погледи, че не съм го заредил и няма нищо страшно.
Всяка следа от кучешки зъб би трябвало да е възможност за въвеждане на кучешки ред. А не възможност за нов истеричен разговор кой какво обича. В наредбите не пише нищо за чувства. Нито има изключения за кучета, които са добри и не хапят. Има правила, които въобще не са лоши и просто трябва да се спазват. От тях всяка община първо ще стане по-богата, а след това по-спокойна и по-чиста. И на никого няма да му се наложи да прави абсурдния избор хората или животните са по-важният приоритет. Докато домашните кучетата безплатно си лаят, а лайната им неприбрано си стоят, парите за безпризорните глутници няма да стигат. А последната жертва няма да е нещастна екзотика. Тя е обичайната жертва, която всеки ден се казва различно и живее на различно място. И която еднакво бързо забравяме с надеждата, че останалите кучета не хапят и не ядат деца.
Това е от Новинар.