Dog.bg Форуми : JOSERA мнения?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

JOSERA мнения? немска храна Оцени темата: ***** 1 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 September 2013 - 10:00 AM

Все пак това е форум и тук хората споделят мнения от личния си опит.
Един би хранил с едно,друг с друго според това как се отразява храната на съответното животно,а и цената в повечето случаи оказва влияние.
20кг Йосера Актив лично аз намирах за 55лв,кучето ми е хранено с нея за период от повече от 6м.
Поради заболяване се наложи смяна.
Кучето беше енергично,весело със хубав лъскав косъм,козината не се скубеше,акото малко и стегнато.
Кучето се чувстваше добре и на джоба ми тогава се отразяваше добре.
Имам наблюдения и върху други кучета хранени с Йосера лошо мнение не съм чула.
Мисля всички сме на едно мнение,че всяка храна се отразява различно на всяко едно куче.
Имам 6 кучета в момента при мен-3 се хранят с една марка,а другите 3 всяко с различна въпрос на поносимост към храната.
:ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 11:09 PM

Не е високо качество храна. Пробвах я, но не съм впечатлен и доволен. Те произвеждат по принцип храна за всякакъв добитък. :dh_188:

#103 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2013 - 07:50 PM

За премиум или суперпремиум говориш?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 09:13 PM

За Flatazor говори - с това си храни кучето човекът, може и да я внася. Може и да не я внася.
Ми не е редно да се плюе небрежно по другите храни. Съвсем примерно, ако ще купувам от ценовата категория на Флатазор, ще си купя Акана или Tast of the Wild и НИКОГА няма да посегна към Флатазор - по много причини.
Това е тема за друга марка обаче.

#105 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 09:33 PM

Показване на мнениетоshifter, в 15 October 2013 - 07:13 PM, написа:

За Flatazor говори - с това си храни кучето човекът, може и да я внася. Може и да не я внася.
Ми не е редно да се плюе небрежно по другите храни. Съвсем примерно, ако ще купувам от ценовата категория на Флатазор, ще си купя Акана или Tast of the Wild и НИКОГА няма да посегна към Флатазор - по много причини.
Това е тема за друга марка обаче.

:) не говоря за флатазор. говоря за йосера. пробвал съм им супер премиума класа, и премиума. ами... не струва - за мен. не е кой знае какво. даже напротив. флатазор, съм си отворил тема за нея. не не внасям храни, не се занимавам , професията ми е друга. :ba_025:

ще се аргументирам за йосерата :

1. кучето изкарва огромни количества изпражнения
2. самата храна ми изглежда супер мазна
3. изобщо не се отразява на кучето.
4. дори от нея започна да слабее, не му се отрази дори завишената дозировка (като експеримент)
Колега, как реши, че плюя небрежно!? Аз изказвам мнението си, ако я внасяш - извинявай, не искам да обидя бизнеса ти, продуктите ти, нито теб. Изказвам лично мнение. Но от известно време наблюдавам в България, как се плюе даден продукт/стока, защото видиш ли някой не пазари нашите боклуци. :zz_020:
Освен това, аз може да не съм критерий с едно куче, но имам познат с развъдник за определена порода, храни една шепа кучета и той също е недоволен от храната. :ud_009:

#106 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2013 - 09:36 PM

Цитат

Мисля всички сме на едно мнение,че всяка храна се отразява различно на всяко едно куче.

Мой познат с развъдник за НОК храни само с нея и кучетата му са в перфектна форма,излизат на ринга и печелят.
Уважавам мнението ти и съм съгласна,че не се е отразила за твоето животно добре,но пък е и грубо да се каже боклук.
:md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 09:45 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 October 2013 - 07:36 PM, написа:

Цитат

Мой познат с развъдник за НОК храни само с нея и кучетата му са в перфектна форма,излизат на ринга и печелят.
Уважавам мнението ти и съм съгласна,че не се е отразила за твоето животно добре,но пък е и грубо да се каже боклук.
:md_064:

Виж, аз нито съм специалист, нито съм панацея. Изказвайки мнението си, то си е мое и мога да си кажа, каквото искам. Имам си това право. Нито съм задължил някой да го възприема напълно. Както вече се видя, се аргументирах. Моят опит е от пазаруването ми като потребител, за едно куче. Кучето ми не е капризно, не е и лакомо. Даже е икономично. Но съм опитвал много храни. И обикновено като пазаря храната му го правя за 5-6-7 месеца напред. Най-добро впечатление ми прави Флатазор и Нутрам. Като нутрама ми направи приятно впечатление и опаковката и закопчаването с ципа. Постарали са се хората.
Аз гледам предимно енергийното състояние на кучето, козината, акото, тонус. То кво друго да се гледа. Факт е, че с нутрам и флатазора може да тича, да го карам да се упражнява на командите и игри 4ч. без да седне или легне или да каталяса.

Апропо, въпросното лице, с което обменям опит и мнение за храненето на галеника, е човек който ходи изкарва курсове, специализации, интересува се , чете и ходи на място в тези заводи и фирми производители.

#108 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2013 - 09:58 PM

И е ходил специално в завода на Йосера?
Вярно е че можеш да си кажеш каквото си искаш,но е не е редно една храна да се каже,че е боклук само,защото на твоя звяр не се е отразила добре.
Ми тогава същото може да се каже за всички храни. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 10:07 PM

Да ходил е, и не само. Ами за мен е некачествена, окей, щом боклук ти е тежка дума. Така ще го кажа, некачествена е. :ae_085: Кой знае какво да идеш в завод на дадена фирма, че нали на някои това им е бизнеса.

#110 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2013 - 10:10 PM

Хах така по-добре ми звучи :ab_041:
Ми не знам на мен ми се струва много трудна работа това с ходенето до завод,ама не ги разбирам аз тези работи.
Хайде едно наздраве :beer: от мен и да не разводняваме повече темата.Не виждам смисъл от спор,просто всеки си изказва мнението от ли1ен опит с конкретната марка.
Поздрави :re_037:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 October 2013 - 09:52 AM

Големите търговци на зоо продукти изпращат хора в заводите, аз също познавам такива, които са ходили по заводи.

Йосера е добра храна като за чувал от 50лв. За толкова пари- толкова, на този пазар :md_064:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 10:22 AM

Показване на мнениетоowl, в 16 October 2013 - 07:52 AM, написа:

Големите търговци на зоо продукти изпращат хора в заводите, аз също познавам такива, които са ходили по заводи.

Йосера е добра храна като за чувал от 50лв. За толкова пари- толкова, на този пазар :md_064:

Абсолютно същото исках да кажа. Със същия успех и качество мога да купя Аро или някоя друга марка в Метро или Кауфланд. :) Това е моето мнение. Аз така мисля. А ходенето по заводите, това е най-лесното. Няколко имейла и хората са повече от благосклонни , за да съдействат и да правят бизнес с нас, колкото и малки да сме и нищожни.

Колегата беше писал, че има нещо против флатазор, защо, ако смея да питам?

#113 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 October 2013 - 10:49 AM

Нищо по-различно от стандартните, може би затова е писал.

Flatazor Adult Maxi: Dehydrated meats. Corn. Wheat. Animal fat. Duck fat. Apple fibres. Beet pulp. Animal protein hydrolysates. Linseed. Corn gluten. Fish autolysats (Organolysats 0,6%). Sea salt. Fructo-oligosaccharides. Hydrolyzed
cartilage. Chondroitin sulphate. Glucosamine sulphate. Preservatives. Vitamins and trace elements.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2013 - 12:02 PM

Всичко е индивидуално и опира до животно!
Аз познавам доста хора които хранят с храната и за момента остават доволни. Един приятел има пит, който до сега е хранил само и единствено с месо, ориз и зеленчуци..От 2 месеца храни с Йосера супер премиум и казва, че не е виждал кучето си толкова енергично.. Мога да дам още много примери, но така или иначе всеки храни с каквото иска и с каквото се отразява добре на неговото животно!
Не е най-добрата храна на пазара, но има и доста по-лоши от нея!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#115 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 12:12 PM

Обикновено като ми кажат , че дават месо, и като попитам, "какво месо" е или кожи или някакви боклуци и изрезки. :)
някои хора под месо определят кожи, пръжки, боклуците от дюнерите и други подобни гадости.

#116 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2013 - 12:25 PM

Да и аз това попитах..но той взимаше месо в истинския смисъл на думата!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#117 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 02:20 PM

Както каза и owl, мен лично съставът на Флатазор с нищо не ме впечатлява, че да е толкова златен. За същите пари ще взема много по-добра като състав храна. Примерно Нутрам.
Иначе то за ходене по заводи, и аз съм ходила; и у нас, и в чужбина. В Германия не съм, но в Испания съм; въобще не е това, което повечето хора си представят :af_089: , ни на входа, ни на изхода.
Не смятам обаче, че си прав да сравняваш Josera с боклука от Метро,peternm - разликата в качеството е извънредно съществена, особено като се има предвид цената.
Аз например съм доволна, кучетата ми се чувстват добре, в добра кондиция са и т.н., отпадъчният продукт не е повече от обичайното и има еднакъв и редовен цвят (което също е показател).
Иначе мнение всеки има право да изказва, но не и да плюе - точно защото е твърде лесно и удобно да наплюеш другия просто ей така те на. Едно е да кажеш, че "мен качеството не ме удовлетворява хич, защото това, това, това и това", друго - "ма тва е боклук и толкоз".
Между другото, peternm , много марки произвеждат И други видове фураж. Голяма част от инсталациите са на един и същ принцип, включително с еднакви процеси. Нормално е една такава инсталация да произвежда манджа, друга - смески за пилета, прасета и прочие. Нормално е също строителството на такива инсталации да е на едно място... въпрос на логистика, средства, работници, терени, разрешителни и мн.други. Та дори и на компютърното управление (щото тия неща се управляват с голяма компютърна система).
Всъщност, много е интересно в заводите за манджи и има какво да се види, пък ако ще и в "Джъмбо" в Нови Пазар.

#118 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 October 2013 - 02:31 PM

Храните от Метро, Кауфланд, Лидл и т.н. нямат база за сравнение с Йосера, това са хипер бюджетни храни, а в състава им откровено си пише, че са на основата на зърнени храни.

Показване на мнениетоshifter, в 16 October 2013 - 02:20 PM, написа:

Между другото, peternm , много марки произвеждат И други видове фураж. Голяма част от инсталациите са на един и същ принцип, включително с еднакви процеси. Нормално е една такава инсталация да произвежда манджа, друга - смески за пилета, прасета и прочие. Нормално е също строителството на такива инсталации да е на едно място... въпрос на логистика, средства, работници, терени, разрешителни и мн.други. Та дори и на компютърното управление (щото тия неща се управляват с голяма компютърна система).
Всъщност, много е интересно в заводите за манджи и има какво да се види, пък ако ще и в "Джъмбо" в Нови Пазар.

Абсолютно вярно.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 02:48 PM

Аз мисля, че се аргументирах защо мисля така. Наясно съм, че това което се представя не е така. Не само в кучешките продукти и пр. Пределно съм запознат. Сравних, защото масовите цветни боклуци, които продават в монополните вериги на цена не отстъпват на Йосерата с 10-15лв. за мен това не е драстична разлика.

Никъде не съм казал, че флатазор е върха на храните. Просто споделях опит и мнение. Не знам вие от къде си набавяте храните, но цената на флатазора е много по-изгодна като цена/количество ( и качество ) тъй като съм се убедил вече, от други храни. :) Въпрос на пазар и търсене предлагане е всичко. За мен лично, се преекспонира с grain free - терминологията и съставките. :) Също така знам, че не само йосера произвеждат смески и храни за всякакъв добитък. Споменах го само като факт. Да не говорим , че има и другото - отива българина в примерно завод на Еукануба или друга марка, казва за тия Х евро искам да ми направиш един пакет 15кг примерно, и нали се сещаш, че съставката/качеството ще е различно за пазара в ЕС и България. :dh_188:

Аз съм си купувал храна за кучето от Италия, от Англия, Германия ами разликата е голяма за мен. :dog:

Да бъда честен, трудно ми е да определя разлика лично между нутрам и флатазор. Ползвал съм ги и двете храни. Ами... еднакво се отразяват на кучето, ако го отвържа сутринта да тича, септември ще го прибера уморен. :ab_041:

#120 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 06:45 PM

Ми не, не сте се аргументирал. Точно обратното. Ето затова се дразня и реагирам, и щях да реагирам, в която и тема да е възникнало изказването Ви.
Ще се повторя, че специално сравнението с цветните боклуци е нереално - качеството на Josera е в пъти по-добро от тези цветни боклуци. Лично според мен е по-добро от други сходни в същия клас и нямам предвид цветните боклуци. И споменаването "само като факт" на храната за добитък е оправдание и половина: ако беше само като факт, щяхте да го формулирате другояче. Просто за вас ние ряпа ядем, явно.
За цената - ами не знам откъде го взимате и не ме интересува - всеки си търси изгодни условия. Отваряме интернет и гледаме средната цена в зоомагазините: 130 кинта за 15 кг. чувал. Йей :ud_009: , дали не е същата цена като на Акана, Тейст ъв дъ Уайлд, че дори Ориджен? Да споменем също Оливърс, Дженезис и един куп други храни.
Дали те са по-добри от посочената от вас марка? Не знам, не съм я пробвала, но при равни други условия ще купя примерно Ардън Грейндж, защото за същата средна цена по магазините ще получа супер-качество. И трудно ще ме убедите, че в сравнение с посочения по-назад в темата състав на Флатазор, Ардън Грейндж примерно не е с класи по-добър за кучето ми.
Темата за качеството на храни, произвеждани за българския/източноевропейския/руския пазар и за западния е дъвкана много и не й е тук мястото; дали изобщо е доказуемо или е градска легенда... сложна работа. Нормално е заводът в Русия, Румъния, Сърбия и заводът във Франция да имат (драстични) разлики - икономията е майка на крадването. Но икономия от произведена в западен завод храна за нашата част на света... ... ... И не, НЕ МОЖЕ да се отиде в завод и да си поръчате "1 или 100 или милион" чувала от дадена марка, ама с окастрена рецепта за окастрена цена: това е разваляне на имиджа на марката и в нормалните страни никой няма да се съгласи. Та дори и в Източния блок вече става проблемно.
Та... стига вече.
Josera е една от много добрите храни в собствения си ценови клас и не претендира за нищо друго, за разлика от МНОГО други марки. Много храни със сходен състав се предлагат на двойни и тройни цени от производител. Тъжна работа.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни