Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 12 October 2007 - 12:14 PM
Публикувано: 12 October 2007 - 03:08 PM
Интересно ми е ако може да разкажеш малко по-подробно как точно го прибирате и как се опитвате да му забраните нещо. Ако има и други ситуации, в които скача да хапе - и за тях разкажи.
Нашият Нортън например на 2 пъти се опитва да ръмжи когато настоявам да изпълни нещо, което не разбира (аз загрях, че е така 2-рия път). А преди ръмжеше, когато не иска да изпълни команда, ама ако знаеш колко труд ни е коствало :mazohist:
Не го сравнявай с предишните си кучета. Явно е доминантен и иска по-твърда ръка и постоянство. Успех!

Публикувано: 26 October 2007 - 09:58 AM
Значи да разкажа докъде сме. Във всеки един момент мога да го накарам да седне, легне и т.н. без да имам храна, АКО е в близост до мен. На дълго въже пуснато зад него ме слуша, като имам две команди: "не", която бачка в 98% от случаите и "абе ти...."- това вече е сигурната крачка към изпълнението. Ако не изпълни нещо, ако тропна с крак до него, той реагира веднага.
Но моят проблем е че не всичко е на 100%, а особено ако не е в близост. Работя да го уча да сяда отдалече, също така като е на въжето да изпълнява команди, но дойде ли време да сме в близост с друго куче или котка, не винаги ме слуша. Възбудата му качи ли се- шансовете ми падат сериозно. Също така, като се разминаваме с други кучета, в 2/3 от случаите той скача върху тях, което е и най-главният признак, че не съм се наложила тотално. Скача за игра, но скача. Реакцията ми е спрямо стопаните на другото куче- или казвам не, дръпвам яко и го карам да сяда като след това получава наградка или просто го оставям да подуши спокойно другото куче.
Та, ясно ми е че на него му се играе с други кучета, но тъйкато без въжето влачещо се зад него, не го пускам (заради това че на растояние НЕ слуша достатъчно редовно), не мога да го пусна да си поиграят. Получава се една ситуация на раздразнение и аз съм в една въртележка, от която не мога да излезна.
С предишното ми, супер доминантно куче се оправих с доста.. хм.. брутални методи, като поваляне на земята, но с този не става. Ако го направя после или е тотално смазан психически и се свива и едвам ме гледа или изобщо не реагира.
100% съм на една крачка от това което искам от кучето ми, подчинение без да му смазвам характера, но не знам как да го направя. И да ви кажа, в тази ситуация съм от доста време и започвам да се изнервям и разходките ни стават леко неприятни, защото се чудя колко пъти ще трябва да озаптя 30кг куче, което скача срещу други, дали няма да го изпусна. А ако го изпусна как ще го хвана после и т.н. сещате се..
Публикувано: 14 November 2007 - 10:43 PM
Публикувано: 30 November 2007 - 11:26 AM
Публикувано: 30 November 2007 - 12:19 PM
Цитат
Ротвайлерът и без да го учиш ще си пази къщата. Хората се чудят как да си социализират кучетата, а ти искаш да го учиш да хапе. :o insult хубаво ти е писала.....
Публикувано: 30 November 2007 - 12:31 PM
Цитат
Как точно да хапе - само да пусне кръв или да хапе до кокал???
Ти наясно ли си със себе си какво искаш ??? :o :huh:
Чети , информирай се, няма да ти е излишно.
Цял под-форум има за Ротвайлера, почети пък тогава си задавай въпросите.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 December 2007 - 01:28 AM
Публикувано: 01 December 2007 - 08:06 AM
Цитат
Отговорът винаги ще е отрицателен, когато става въпрос за подтикване агресия в кучето.
Не познавам човек роден научен за поведението на кучетата, но всеки е започвал от порода, характер, отглеждане, хранене, обучение и т.н. Все важни неща.
Преди време съвсем любезно те насочихме откъде да почнеш:
Цитат
Цитат
Заповядай в подфорума за Ротвайлера. Там всички вкупом ще ти помагаме, ако имаш въпроси ;)
В под-форума не зададе един елементарен въпрос, като човек, интересуващ се за ротовете и всичко за тях и сега се появяваш със странният си въпрос и на всичкото отгоре се правиш на обиден.
Така, че не се сърди на нас, а на себе си.
Лично у мен изникват мисли, че си взел това куче точно с тази цел, дано да греша.
Ако наистина си загришен за кучето си и всичко за породата - задавай адекватни въпроси и ще получиш съответните отговори.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 December 2007 - 10:10 AM
П.П. - Да не стане накрая "куджо Х", ако си гледал този филм на ужасите.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 04 December 2007 - 01:17 PM
Едно агресивно куче, което не е добре обучено, може да е изключително опасно за собствения си стопанин и за семейството му. Ротовете са сериозна порода, не си прави експерименти.
Има не един случай на хора, нахапани от собствените си кучета - и то не, защото породата на кучето била такава или кучето нещо откачило, а защото не всеки е способен да овладее куче от (примерно) служебна порода.

Публикувано: 13 December 2007 - 11:13 AM
Имам уейст уайт хайленд териер на 3 месеца е и е много агресивна към други животни, ръмжи, лае и е нападателна. Освен това постоянно лае при всеки звук, или ако има куче или някакъв странен звук по телевизията.
Някой може ли да ми даде съвет как да се справим с проблема?
Публикувано: 14 December 2007 - 10:10 AM
Описаното от вас показва силно възбудима нервна система, междувпрочем, типично териерска.
Просто въвеждайте правила, спазвайте ги, не се дръжте нервно с кучето и се възпитавайте. Дръжте се спокойно и уверено. Все пак не очаквайте да добие нрава на немски дог.
Публикувано: 16 December 2007 - 02:03 PM
Ние сме отгледали две кучета, не сме нервни, нито неуравновесени, зная също, че териерите са малко своенравни, но не ми се иска да не мога да се събирам с други собственици на кучета или да не пуска никой в нас. Аз съм имала много доброжелюбни и мили кучета и малко се притесних в началото! ;)