Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 18 April 2008 - 11:22 AM

Публикувано: 25 April 2008 - 10:17 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 April 2008 - 07:10 AM
Цитат
Според мен в случая това е по-доброто решение, защото като порасне, както казваш, няма да е 10кг. мъник . Щом само по този начин спира да се звери :angry: От време на време, ей тъй, без повод, го хващай и го обръщай по гръб в подчинена поза, а ако се съпротивлява ... не му се давай :viking: :OK:

Публикувано: 15 May 2008 - 08:35 PM
Публикувано: 19 May 2008 - 01:15 PM
Казвам се Боряна и току що се регистрирах. Четох доста теми от форум, но никъде не срещнах моят проблем. Имам ротвайлер. Нямах никакви проблеми с него, докато един ден не захапа член от сейството.И това нещо започна да зачестява.Преди месец бях жестоко захапана без видима причина. Бях седнала и той с глава започна да ме побутва, за да го погаля в момента в който посегнах да го направя ме захапа съзнателно и не пусна веднага. Беше със злоба и ръмжене. Бих искала някой, ако предполага каква е причината да ми каже, аз не я откривам. С командите, на които съм го учила нямам проблем, слуша ме. Просто вече никой от семейството му няма доверие. Стана много агресивен и не позволява на никой да се доближи до мен, още повече да разговарям с някой. Кучето ми е на 2 г. и 3 мес.
Благодаря ви!
Публикувано: 20 May 2008 - 09:33 AM
(все оше несъм минала всички страници)
Анук е на 3г и 11м и от скоро започна да се опитва да ме захапва
не стиска силно но изръмжава като го направи.
Като сме навън и се разхождаме, ако тя е до мен, а наоколо видя, че има котки или деца
я хващам за да не хукне след котката или да не отиде при децата (никакво внимание не обръща на децата,
ако почнат да й се радват тя сяда и чака да я галят,
но има страхливи деца и още по пищящи майки)
в такива ситуации като ме захапе я връзвам на повода и цялата разходка преминава без да я пускам да тича.
Тази сутрин прибираме се от разходка, легна си тя в леглото- но повърна, беше яла трева
дръпнах я от леглото да го изчистя и да махна калъфката,
но докато отида за кърпа тя пак се наместваше да легна
леко я избутах да не се изцапа и ме захапа. не стисна силно, но изръмжа.
Винаги ядле след нас, никога не й се дават неща от масата
когато ние ядем не идва да досажда (като седнем идва - все едно проверява какво правим,
А ядете - и отива да си легне някъде)
Но за излизането през врата, асансьор, стълби - там нещата са както дойде
аз напред тя напред. Играчките й ги държим винаги достъпни за нея.
От довечера - Аз съм първа на вратата,а играчките се прибират.
Леглото й е ново - него също го прибирам.
Да видим какво ще стане, а ако ме захапе пак
ще има падни, легни, седни, стани докато не каталяса.
С деншното захапване стнаха 4 за около 3 месеца
Дали е от новото легло - може да е решила да става водач.
Преди спеше на обикновенна постелка.
Приемам всякакви предложения и съвети.
незнам от какво може да е провокирано това й поведение
Публикувано: 20 May 2008 - 01:35 PM
И това с падни, стани, легни... също за едно хъски не ми се вижда да бъде в помощ. Честно казано нямам много опит в това, но аз бих заложила на моментната корекция и налагане.
За преминаването през врати ще ми е интересно да науча повече. Извинявам се ако е писано вече в темата /вероятно/ но каква е връзката му с донинантното поведение и агресията. Аз например никога не излизам преди кучетата. За влизането според зависи най -вчече от времето.

JulyVell Siberians
Публикувано: 20 May 2008 - 01:53 PM
това за вратите и аз не го знаех
Цитат
в тази тема го прочетах.
Цитат
Веднага се скарвам ама........
Немога да разбера от какво е провокирано това й поведение
незнам дали са 3 месеца може би от по-скоро.
Ще я водя и на доктор да не би да я боли нещо - макар, че си тича не е оклюмана
По принцип не е от много ядящите, но напоследък изобщо не яде
и вчера имаше дри.....с.
По миналата седмица пак се случи да има
Направо съм се пищисала какво да правя
изобщо не ми харесва, че се промъква такова нещо в поведението й
Публикувано: 20 May 2008 - 02:08 PM
Но ти си познаваш кучетата най-добре и не ти го казвам това да те "уча". Това с вратите аз бях започнала да го отработвам и с двете споменати кучета, защото е по-удобно аз да минавам първа- така няма блъсканица, няма изненади (котки например) зад ъгъла на вратата, имам всичкото спокойствие на света да заключа и т.н.
Публикувано: 20 May 2008 - 02:23 PM
ние сме на последния етаж
със съседите от етажа почти не се засичаме.
Даже и с другите съседи е така.
Ако й кажа да седне за да отключа и да вляза или изляза първо аз нямаме проблем.(но това е само ако и кажа да седи
и да чака , ако не кажа нищо значи тя е с предимство)
Но никога не съм го свързвала с доминантност.
просто зависи от ситуацията. Но това ще се промени от днес.
Публикувано: 20 May 2008 - 02:30 PM
Пробвай с коридорите и пътечките, особено по стълбите забелязах че най-много си проличава.
Иначе за проблемът ти си нямам представа. Малко е странно на 3г и кусур да се появяват такива неща, ама може да е имало други знаци на доминантност, които да не сте забелязали и просто нещата плавно да еволюират, може нещо хормонално да има или друго от здравна гледна точка. Нямам идея наистина.
Публикувано: 20 May 2008 - 02:47 PM
разбирам, че това не е 100% сигурно,
но е нещо над което мога да поработя с Анук.
Иначе и аз незнам.
Не ми е първо куче, като изключим кучетата коит сме имали като бях дете
Преди Анук имах кавказак овчарка която почина на 10г.
Много беше послушна. Гледахме я в къщата на двора, но ходеше с нас на морето и в апартамента.
На двора беше типичното куче пазач, но изпълняваше всички команди
без да се наложи да повторя.
Беше доста едра за породата , а ме бяха предупредили че стават доста агресивни.
Както й да е успях да я възпитам и доста хора се чудеха как пикла дето е 20кила
може да управлява това чудовище само с жестове.
Обаче Анук е това вече е друга Бира - имат, инат, инат. Ината е издигнат в култ.
Цитат
някаква насока като какво може да са били тези неща и да несъм обърнала внимание
иначе и аз се замислям за
Цитат
Публикувано: 20 May 2008 - 07:09 PM
от известно време насам моя кучо се държи доста странно към мен ( и приятеля ми единствено ).. хапе ме, махайки с опашка.. но неговото хапене хич не е безболезнено, целите ми ръце, крака .. цялата съм надраскана и синя.. преди си казвах, то е бебе ( 2 месеца и половина ) и си играе, но започва все по-често да прави този номер и почнах вече да му извивам врата ( не мога да го ударя, осъзнавам, че си е бебе ) и така докато се успокои, но ми се зъби и ме хапе лошо :(
По цял ден съм в къщи с него, играем си, аз го храня, с мен спи, общо взето ме възприема като майка, показвал е любов към мен, но тази "агресия" не мога да си я обясня.. не винаги е такъв.. не знам как да постъпя :(
Първите няколко пъти го "наказвах" като го затварям на терасата ( той не обича да е затворен там и по принцип там си го наказвам ) но не е достатъчно. В някои случаи ( когато се опитва да си хапне цвете или да дърпа мокета като му кажа "НЕ" и спира да го прави ), но когато почне да ме хапе "НЕ" - не важи..
Питах се, възможно ли е да показва, че ме обича като ме хапе така? понякога маха с опашка когато го прави..
като му извия врата и полудява още повече.. скача и лицето ми да хапе..
моето макси агресивен ли ще става за напред? Моля ви за съвет, не знам как да постъпя :'(
п.с. след два дена му е втората ваксина, дори още не сме изкарвани на разходка.. може би стоенето в къщи го подлудява?
...сега се замислих докато го наблюдавам.. възможно ли е да си чеше зъбките по този начин? Видях,че задните му зъбки едва излизат на хоризонта, вероятно ръката ми е удобна за "дъвчене" и почесване? може би играчките му не са толкова приятни за гризкане?
моето макси е добричко и от нищо не го лишавам ( старая се )
Публикувано: 20 May 2008 - 08:34 PM
Цитат
Възможно е, но аз лично не бих използвала такъв подход. Не знам, хъски кучето е друго куче.
А ти какво ще кажеш за тези врати коридори и преминаването през тях? Никога не съм имала подобен проблем и не съм чувала някой от познатите ми да е имал. В крайна сметка за мен няма значение кой кога и в какъв ред влиза или излиза, освен в асансьора, защото сме доста и там рябва ред. Ред който аз съм наложила. Не съм забелязала реда на влизане и излизане да има отношение към йерархията и между самите кучета. В същност от моите кучета няма такова, което да доминира над другите или да оспорва нещо. Или може би просто алфа кучето ми е твърде толерантно и възпитано. До сега съм имала само едно кратко спречкване, може би проба за доминантност преди 4 години, но аз не толерирам такива неща.
За това, поради липса на личен опит и наблюдения в това отношение, ми звучи малко нереално.

JulyVell Siberians