Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 May 2008 - 12:05 PM

Цитат

Ние имаме същия проблем и действаме по същия начин,но когато я обърнем по гръб се ядосва още повеча.Има ли някакъв друг метод

Естествено, че ще се ядосва. Ако отидеш в работата си при шефа и му връчиш кофа и парцал и му кажеш: "Аре шефе да почистиш коридора, че е много кален!" - той дали ще се вбеси?
Та и вие така - кучето иска да се прави, прави се на шеф, в неговите очи то командва, а ти се опитваш да у налагаш правила. За това се ядосва.
Ако искаш да има ефект - продължавай, докато спре да се ядосва, т.е. примири се и се подчини. Иначе цял живот ти ще миеш коридора, а то ще те гледа и ще те мъмри, ако не свършиш нещо така, както то иска.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#362 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 June 2008 - 04:53 AM

Цитат

Ние имаме същия проблем и действаме по същия начин,но когато я обърнем по гръб се ядосва още повеча.Има ли някакъв друг метод

Vikt0r,

При моят малък разбойник също не минава номерът с обръщане по гръбче - продължава да се ръмжи и бие.

Обаче, ако го обърна по гръб, или на една страна, и го "настъпя" по врата - настъпването не е болезнено за кучето, по скоро е въпрос на жест - поставям стъпалото си върху него, в общи линии се успокоява за секунди.

Другият момент, е че когато мъникът се опитва да се прави на "мъж", продължава да стои "настъпен" до моментът в който го усетя че се е предал - примирил се е че е подчнен. "Усешатм" го по погледът, а също и примирително отпускане на тялотот му.

#363 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 10:33 AM

и при мен е така,но като я настъпя и после като си махна крака веднага скача върху мен,а тя е много голяма.НезнаМ как да я накарам да не скача по мен  :rolleyes:

#364 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 11:42 AM

И аз пробвах по начина ,по който ми каза  marttin и се получи.Обаче ,малко се мята и квичи,но и минава ;)

#365 Потребителят е офлайн   marttin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 02:49 PM

Цитат

и при мен е така,но като я настъпя и после като си махна крака веднага скача върху мен,а тя е много голяма.НезнаМ как да я накарам да не скача по мен  :rolleyes:

Това с "настъпването" го открих случайно - може и да е писано някъде във форумът. Просто при нас проработи. Но, най-важното е маймуната да е "настъпена" докато не усетиш примирение от нейна/негова страна.

Моят скромен опит с Bolt (момченце хъски на ~3.5м), който между впрочем проявява доминантна агресия, е че разтърсвания, мятания по гръбче, "настъпвания" са само върхът на айсбергът във взаимоотношеният с любимците ни.

Личните ми наблюдения са че най-същественото е цялостното ни поведение. Например, аз се отнасям строго към правещият се на "мъж", жениа ми е на моменти - ту строга, ту го глези. Ефектът е че нея я слуша само ако има пряк интерес - гладен стомах съчетан с лакомство в нейните ръце - иначе йок. Дечко е най интересният случай - огромно желание да се обучи как да се налага над кутрето, но пък излъчва някаква вътрешна нувереност или притеснение когато се занимава с Bolt. Дивачето ги хваща тия "притеснения" и се ослушва  ;D ;D ;D
Е, детенце е упорито - та и 10 пъти ще повтори "седни", докато кучето седне.
- Най интересното е че когато на кутрето му влязат бръмбари в главата и тръгне да се хапе, при мене, най-често, е достатъчно да му изсумтя, дечко като каже "Не, не се хапи, не се хапи" и нещата горе долу до тук, но жена ми обикновенно търси наща помощ  ;)

Другото което съм забелязъл е че са изключително важни ритуалите - създали сме си за хранене, за излизане (вкл. врата на апартамента, асансъор, входна врата), за прибиране (входна врата, асансъор, врата, баня, пиене на вода)
- Прави ми впечатление, че именно ритуалите - най-вече тяхното постоянно спазване, "напомнят" на разбойникът, че не той ще поръчва музиката.
- Само при малко нарушение на ритуалът (напр. да го оставя да се намъкне преди мен, а не да седи чинно седнал пред вратата докато аз сменям обувките с чехли) и в рамките на 5 мин ще съм свидетел на прояви на "мъжественост"  ;D ;)

cheers

#366 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 June 2008 - 09:09 PM

Искам да споделя; Райа много често застава до мен и започва да трака със зъби във въздуха- сякаш хапе. Тези движения са насочени към мен, но не ме докосва по никакъв начин, просто застава до мен и имитира хапане. Нормално ли е? Вашите кучета правят ли го и трябва ли да предприема нещо?
Иначе като цяло ме слуша и се подчинява, не се опитва да се налага и не проявява агресия. На игра понякога се изпуска и ме драска по- силно със зъби, но веднага казвам "Не!" и започва само да ме бута с муцуна.

#367 Потребителят е офлайн   asq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 11:11 AM

Здравейте!

И аз имам нужда от съвет.
Когато Тара беше по-малка,щом станеше време за сън,отиваше на мястото си без проблеми.Около един месец ме нямаше в къщи(кучето в същност го гледат родителите ми).Когато се прибрах,установих,че Тара се е научила да спи в нашите легла.Когато някой си легне,тя се качва при него и се настанява да спи.Няколко вечери подред пробвах щом се качи при мен,да я свалям от леглото и да я слагам на нейното,но тя просто изчаква да заспя отново и пак се настанява при мен.Случвало се е до 3 сутринта да се опитвам да я накарам да спи на мястото си,но сутрин,когато се събудя,пак я намирам при мен.
Това е само един от проблемите в поведението и,който явно ще трябва да разрешавам това лято,но специално с този нямам представа как да се оправя.
Някакви предложения?

ПП:За информация,Тара е на 4 месеца.

#368 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2008 - 01:50 PM

Незнам доколко ще ти послужи съветът ми, нито знам дали е правилен, но препоръчах на моя приятелка да остави кучето да си хареса нещо: одеало,стара дреха или някакъв парцал, просто нещо, което да си е нейно. После започни да го изместваш постепенно. Примерно след като е свикнала с нещото и местиш леглото плътно до твоето и го слагаш в легълцето. После ако желаеш и мести и леглото. Пак повтарям, не знам дали е удачно това, което ти казвам, но с моето куче е така. През деня спи където и скимне, ама вечер си търси одеалото, с което ми я дадоха. Местила съм го и тя пак си спеше при него. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#369 Потребителят е офлайн   asq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 09:20 AM

Пробвах по този начин,но Тара взима със зъби дрехата и идва с нея в леглото ми.Ако пък дрехата е застопорена,я изоставя и идва без нея :(.

Други идеи?

#370 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2008 - 03:23 PM

здравеите четох доста нешта тук за изграждането на характера на кучето и искам да питам, имам хаски на 4 месеца,не създава много проблеми ,изпалнява като и викна ,,не,, не се качва по диваните и масата знае че е забранено за нея там ,оставям храна на масата и не яде от нея,но има проблем налага се дая пляскам по някога и го правя с рака а не с весник това грешно ли е,наи вече го правя когато си сварши работата на килима а не в банята.и когато я галя и започва да хапе по рацете тогава пак я пляскам. кажете грешно ли е това.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#371 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2008 - 08:44 PM

Не е грешно.
п.с. Използвай по-често буква Ъ место А, защото е грешно  ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#372 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 26 June 2008 - 09:05 AM

Е, дойде и моя ред да се оплача...по-точно да поискам съвет. Хубавеца от аватара ми се казва бъки и е на 50 дни. При нас е от десет. Като го взехме ни мляскаще ръцете и усещахме само гъдел, но зъбките му доста бързо растат и вече боли, а тепърва предстои да растем още - при това не се знае колко, защото мама е далматинка, но татко е неизвестен. Прави много бели като всяко кутре. Четох, че в такива случаи трябва да хо хвана за кожата на шията и да го разтърся, обаче при нас ефекта е силно ръмжане и посяга да хапе. Може и да е на игра, защото в същото време върти опашка, обаче на мен тази игра нещо хич не ми харесва и ме плаши моментът, в който ще станем още по-големи. Така като ме изръмжи или гризне го тупвам с ръка по дупето /с вестник не мога, защото го яде/ и той започва още по-силно да се проявява като "мъж". Опитвам да не го глезя - не влиза в спалнята ни, яде след нас, не му позволявам да се качва на дивана....но не спира да опитва да ни изиграе..... Дори не мога да го погаля, защото за него това означава игра - съответно хапане...
User's Signature

Качена снимка

#373 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2008 - 11:31 AM

Не се притеснявай-всяко кученце прави така като малко,но като порасне няма да има такива проблеми.Засега кученцето е прекалено малко-изчакай го да направи поне 5 седмици и тогава му се карай-засега все още е малко да разбере. :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#374 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 June 2008 - 11:37 AM

Цитат

Не се притеснявай-всяко кученце прави така като малко,но като порасне няма да има такива проблеми.Засега кученцето е прекалено малко-изчакай го да направи поне 5 седмици и тогава му се карай-засега все още е малко да разбере. :blink:
Не съм съвсем съгласна. Щом ръмжи, като го хванеш за врата значи се съпротивлява и не иска да се подчини. Колкото повече се бунува и няма реакция (забрана и спиране на действието) толкова по-сложно ще е после да му "стъпят на врата".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#375 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2008 - 12:08 PM

Цитат

Е, дойде и моя ред да се оплача...по-точно да поискам съвет. Хубавеца от аватара ми се казва бъки и е на 50 дни. При нас е от десет. Като го взехме ни мляскаще ръцете и усещахме само гъдел, но зъбките му доста бързо растат и вече боли, а тепърва предстои да растем още - при това не се знае колко, защото мама е далматинка, но татко е неизвестен. Прави много бели като всяко кутре. Четох, че в такива случаи трябва да хо хвана за кожата на шията и да го разтърся, обаче при нас ефекта е силно ръмжане и посяга да хапе. Може и да е на игра, защото в същото време върти опашка, обаче на мен тази игра нещо хич не ми харесва и ме плаши моментът, в който ще станем още по-големи. Така като ме изръмжи или гризне го тупвам с ръка по дупето /с вестник не мога, защото го яде/ и той започва още по-силно да се проявява като "мъж". Опитвам да не го глезя - не влиза в спалнята ни, яде след нас, не му позволявам да се качва на дивана....но не спира да опитва да ни изиграе..... Дори не мога да го погаля, защото за него това означава игра - съответно хапане...

Ако се върнеш мааалко по-назад в тази тема, ще видиш същия пост като твоя, само че от мен :)
Винаги когато се опитва да те хапе показваш неодобрение, за да разбере кученцето, че не трябва. Вземи му кожени кокали, за да ги гризе когато го сърбят венците, понеже му растат зъбките, а сърби ужасно ( Майка ме беше открехнала за това, понеже и аз като съм била бебе много съм хапела  ;D )
Вземи му играчки, с които да играе. И да са кучешки, а не човешки. Като топка с въже, шишетата за моето мъниче са много интересни :)
Също така от мой опит бих те посъветвала да си прибереш всички възможни неща, до които може да се докопа понеже ще стават на дупки  ;D Аз откакто имам Макс стаята ми е идеално подредена ( всичко е скрито нависоко  ;D )
Ще проявява интерес към обувки, чехли, мръсни чорапи и като цяло дрехи :)
Ако има моменти, в които то остава само, му давай някоя твоя да си помирисва на теб, за да е по-спокоен ( аз така правя и мисля, че има ефект )
Ако се сетя още нещо, ще ти пиша на ЛС :) Ако имаш въпроси ( в което съм сигурна ) бих ти отговорила с удоволствие, ако имам нужните познания за това :)
Честито с кученцето, много е сладък Бъки :)))
Успех!

#376 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 June 2008 - 02:26 PM

Много благодаря :) Аз всъщност към момента правя точно това, което казваш - показвам неудобрение, показвам, че се сърдя, купила съм кучешки играчки - наденица, топка и т.н., скрила съм.....всичко! Няма чехли, няма обувки....всичко, което може да се прибере съм го прибрала още първата вечер. Това което не мога да скрия за тапетите и...четката за тоалетната  :rolleyes: Като се прибера и я видя по средата на коридора ми се доревава, ама просто не мога да си я прибера в някой шкаф по обективни причини :) За тапетите пък ме е страх да не му стане нещо от тях - иначе няма проблем, защото съм в нов апартамент и тепърва събираме пари за ремонт, така че ще се поправят сегашните пакости :)
За хапането обаче остава проблема, чудя се къде греша.
User's Signature

Качена снимка

#377 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2008 - 03:05 PM

Никъде  :blink: Моя пакостник все още се закача с мен  :blink:Но винаги го гледам лошо, а ако прекали ( ти сама ще разбереш кога идва този момент ) затварям го на терасата за 1-2 минути и се успокоява. Не му позволявай да се прави на важен, но трябва да бъдеш и внимателна към малкия, нали е бебе  :blink: Когато иска да играе ( хапе ) заигравайте се заедно с някоя играчка. За по - голям ефект скривай играчките докато не дойде момента за игра  :blink:
И най - важното! Всеки път когато хапе теб, четката за тоалетна или каквото и да е било казваш му "НЕ!". Сега е момента да разбере какво се иска от него. "Пусни" също. Понеже все още е много малък можеш да го научиш на тези. Знай, че всичко става бавно, но се изисква постояннство!
Аз все още се удивлявам как едно кученце може да бъде толкова безпомощно, наивно и се плаши от големия свят  :blink:
Гледай го както би гледала сина си. В мен вече се зараждат майчинските инстинкти, а съм на 20  ;D
=> Искам да споделя, че усещането за това е невероятно  :wub: :blink:

#378 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 June 2008 - 03:59 PM

И не си казваме, даже сигурно съседите са го научили вече, ама Бъки се прави на приятно разсеян. С играчките го залъгвам и действа за около 10 минути, след това му омръзва и погва мен.....понякога ми захапва опашката /косата ми е до кръста и много му привлича вниманието/ и се нагълтва с косми добичето.....вчера докато се изхождаше по голяма нужда му излезе цяк косъм от дупето, той даже изкимтя горкия. Търпение имам много, с хората съм нервна, но животните толкова ги обичам, че .... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2008 - 04:06 PM

... И аз имам проблем с косата..  ;D ;D
Е... какво да се прави  :blink: На кок и няма да я стига  ;) :blink:

#380 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 02 July 2008 - 02:18 PM

Мъка, мъка...явно пак не правя нещо както трябва. Старая се да изпълнявам всичко, написано тук, но май излезе проблемът с номер 2.......С приятеля ми се държим еднакво към Бъки, с изключение на това, че аз го храня малко по-често. Да обаче него го слуша, а мен не! Като прави нещо лошо и му викна "Не!" почва да ме ръмжи, приятелят ми като ми викне "Не!" спира да прави белята. Наистина не го глезя повече, имам строго отношение и в същото време му обръщам внимание. Старая се да правя всичко както е описано...според приятелка, която има куче, Бъки слушал приятеля ми, защото гласът му бил по-тежък. На мен това ми звучи малко тъпо...
За сега не е страшно, защото е още малък и си седи в нас, но като порастне ще е доста лошо, така че трябва да се справя на време. Моля за съвет.
User's Signature

Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема