Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#881 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 February 2010 - 05:30 PM

Кучето ти се прави на мъж... ab_041.gif с две думи- пробва се къде- както може. Кажи вкъщи променило ли се е поведението му, или само навън, с мъжки кучета?
Социализацията трябва да се започне отново от самото начало- според мен...
Дано и Галето се включи- тя е специалиста md_064.gif

Това от мен, че нямам фонетичен и пиша като инвалид... oa_092.gif

#882 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2010 - 06:45 PM

Цитат(Tali @ Feb 16 2010, 05:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето ти се прави на мъж... ab_041.gif с две думи- пробва се къде- както може. Кажи вкъщи променило ли се е поведението му, или само навън, с мъжки кучета?
Социализацията трябва да се започне отново от самото начало- според мен...
Дано и Галето се включи- тя е специалиста md_064.gif

Това от мен, че нямам фонетичен и пиша като инвалид... oa_092.gif

Ми не,вкъщи всичко си е нормално.Ти казваш социализация.Как по-точно?Плюс това и другите се опитват да го мачкат,това че той не им се дава вече е друг въпрос.Не е само той виновен.Поне аз така мисля.Но като цяло последно време е изнервен и наистина се прави на мъж.Кажете как да подходя,да го подтискам ли или по-друг начин?
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#883 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 16 February 2010 - 08:18 PM

Писала съм и друг път какво мисля за безмисленото пускане на кучета в масово меле.Това е необходимо до една определена възраст,като заедно с тези общувания се гради връзката човек -куче.След тази бебешка възраст,кучето нищо не учи от това,освен,че играта с кучета е по-интересна от общуването със неговия човек.Човека от своя страна по този начин се разтоварва с компания и кафенце,докато кучето му се измори и изразходва енергията си/единственото положително в този кеч/.Само,че ако стопанина не научи кучето си да играе с него-да дърпат въже заедно,да носи топка или скача за фризби,в момента който кучето/естествено не всички кучета са доминантни/започва да се налага на другите и вече не е желано в общите игри,той няма какво да му предложи.
Работи по вашата връзка.Учи го да играете заедно.Започни да бягаш с него или го карай с колело.Събирай го да играе само с познати кучета,с които няма проблем или със женски.
Кучето ти е социализирано,но навлиза във възраст,в която започва да се налага,да доминира.
User's Signature

Качена снимка

#884 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 12:11 PM

Кучето ми няма грам териториална агресия,а е ве4е на 8месеца,някакви предложения?Сами ли изчаквате да я развият или ги мъчите хайваните да се озлобяват,все пак съм го взел да пази а той е един рапон.....добричък wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#885 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 12:38 PM

Цитат(Ivo Skoklev @ Feb 17 2010, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето ми няма грам териториална агресия,а е ве4е на 8месеца,някакви предложения?Сами ли изчаквате да я развият или ги мъчите хайваните да се озлобяват,все пак съм го взел да пази а той е един рапон.....добричък wub.gif

Шегуваш се,нали?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#886 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:01 PM

Цитат(Galiadogs @ Feb 16 2010, 08:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Писала съм и друг път какво мисля за безмисленото пускане на кучета в масово меле.Това е необходимо до една определена възраст,като заедно с тези общувания се гради връзката човек -куче.След тази бебешка възраст,кучето нищо не учи от това,освен,че играта с кучета е по-интересна от общуването със неговия човек.Човека от своя страна по този начин се разтоварва с компания и кафенце,докато кучето му се измори и изразходва енергията си/единственото положително в този кеч/.Само,че ако стопанина не научи кучето си да играе с него-да дърпат въже заедно,да носи топка или скача за фризби,в момента който кучето/естествено не всички кучета са доминантни/започва да се налага на другите и вече не е желано в общите игри,той няма какво да му предложи.
Работи по вашата връзка.Учи го да играете заедно.Започни да бягаш с него или го карай с колело.Събирай го да играе само с познати кучета,с които няма проблем или със женски.
Кучето ти е социализирано,но навлиза във възраст,в която започва да се налага,да доминира.

Ми не може да се оплаче от липса на игри.Хвърлям му пръчка,сега снежни топки,лятото няколко пъти сме излизали с колелото,но той беше още малък.Сега като се стопли времето ще почна пак.
Мерси за отговора!
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#887 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 17 February 2010 - 02:18 PM

Пръчките са опасни.Има случаи на забиване в гърлото.Снежните топки пък само лъжат кучето.В крайна сметка тича за нищо и така бързо ще му стане безинтересно.Има подходщи топки,рингове,фризбита.
User's Signature

Качена снимка

#888 Потребителят е офлайн   struggle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:54 PM

Цитат(Galiadogs @ Feb 17 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пръчките са опасни.Има случаи на забиване в гърлото.Снежните топки пък само лъжат кучето.В крайна сметка тича за нищо и така бързо ще му стане безинтересно.Има подходщи топки,рингове,фризбита.

Така е подкрепям! На мой приятел кучката пострада жестоко от хвърлена пръчка. Точно когато пръчката тупна на земята, кучката - засилена тъкмо да я захапе си засрещна моцунката с единия край на пръчката, а другия се беще забил в земята- нещо като ефекта на овчарския скок. Направо се набучи на нея. Беше с жестоко разбит нос след това. Пръчките са опасни наистина......
User's Signature

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!

#889 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 09:33 PM

Цитат(Ivo Skoklev @ Feb 17 2010, 10:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Рано му е още."Озлобяването" без ясна методика и цел е много опасно.Нямаш нужда от такива глупости,а от правилно обучение.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#890 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:01 AM

Цитат(alexy @ Feb 17 2010, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Ivo Skoklev @ Feb 17 2010, 10:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Рано му е още."Озлобяването" без ясна методика и цел е много опасно.Нямаш нужда от такива глупости,а от правилно обучение.

Oбучението запачва,макар и късно,все пак е ве4е на 8 месеца,опитвам се да кажа че при тази порода е нормално да има малко по-изострена агресивност и ториториално доминанство,но всяко правило си има и изключение,съгласен съм че правилната подготовка е много важна,защото все пак аз съм взел кучето за охрана,лиготийте му и спането по цял ден бяха до тук лека полека той трябва да свиква да есамостоятелен и да пораства,също и да си обърне режима защото ще пази нощно време.....та въпроси много,надявам се всичко да върви по план и да стане добър пес,макар да е добряк
User's Signature

Качена снимка

#891 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:08 AM

Цитат(struggle @ Feb 17 2010, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Galiadogs @ Feb 17 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Така е подкрепям! На мой приятел кучката пострада жестоко от хвърлена пръчка. Точно когато пръчката тупна на земята, кучката - засилена тъкмо да я захапе си засрещна моцунката с единия край на пръчката, а другия се беще забил в земята- нещо като ефекта на овчарския скок. Направо се набучи на нея. Беше с жестоко разбит нос след това. Пръчките са опасни наистина......

Много ги пазите хаваните,оставете ги да се радват....животното е по-близо до природата от човека....ако тръгнем да мислим за всичко....да не го събираме и с други кучета.....да не се разболее.....или пък това дето до 1.година да не бяга че не му били укрепнали стави и сухожилия...след като усеща че има сила нека бяга,защо трябва да ги възпрепятстваме само заради писани книги ии закони,животните в гората сами се гледат все пак wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#892 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:25 AM

Ivo,извинявай,не искам да прозвучи като заяждане,но...твоето куче от гората ли го взе?
Кучето не е вълка в гората.Човека се грижи за него.
Вярно е,че никакви крайности не са полезни.Както не е полезно да го оставиш на самотек,така и не е полезно да го държиш под стъклен похлупак.Същото важи и за децата.

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#893 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:43 AM

ae_085.gif От гората го взех.....и там се чувства и по-добре....хем не му капе козината по пода хем си бяга на воля,мосля че ме разбра tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#894 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:45 AM

кучето трябва да живее кучешки живот,а не този които пове4ето от нас му предлагаме,вкл. и аз,
User's Signature

Качена снимка

#895 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 February 2010 - 12:21 PM

Иво, и от мен извинявай, ама не мога да се съглася с теб по няколко пункта.
Най-вече - с това:
Цитат
опитвам се да кажа че при тази порода е нормално да има малко по-изострена агресивност и ториториално доминанство
.
Може би е трябвало да почетеш повече, преди да си избереш кучето за пазач. Доберманът ще пази повече теб и семейството ти (и то - без да го учиш на това), а не територия (двор или къща). А дали едно куче е доминантно или не - не е точно породна характеристика, а такава на конкретния екземпляр. Агресията не е типична черта на тази порода. Остави това, което си гледал по филмите.
Радвай се на добричкия рапон и цени интелигентността на тази порода. Учи го на послушание, след това можеш да идеш (примерно) на някоя от сбирките на "Сириус" и да поговориш с по-разбиращите там дали има нужда от допълнително обучение. Но чак след това.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#896 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 18 February 2010 - 12:37 PM

Цитат(gabipap @ Feb 18 2010, 10:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-вече - с това:
Цитат
опитвам се да кажа че при тази порода е нормално да има малко по-изострена агресивност и ториториално доминанство
.
Може би е трябвало да почетеш повече, преди да си избереш кучето за пазач. Доберманът ще пази повече теб и семейството ти (и то - без да го учиш на това), а не територия (двор или къща). А дали едно куче е доминантно или не - не е точно породна характеристика, а такава на конкретния екземпляр. Агресията не е типична черта на тази порода. Остави това, което си гледал по филмите.
Радвай се на добричкия рапон и цени интелигентността на тази порода. Учи го на послушание, след това можеш да идеш (примерно) на някоя от сбирките на "Сириус" и да поговориш с по-разбиращите там дали има нужда от допълнително обучение. Но чак след това.

В ''Сириус'' не се ангажират да дават съвети на хора с амбиций за кучета пазачи.Там е място за подготовка на кучетата и то от водачите им /с известна помощ и от треньорите / за BH и IPO.
Освен това Иво пише в тази тема не защото има проблем с агресията на своето куче,а защото търси такава.Освен това има скъпоценен под,на който не падат косми и куче тичащо в гората,където му е мястото.
User's Signature

Качена снимка

#897 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 February 2010 - 12:52 PM

Цитат
В ''Сириус'' не се ангажират да дават съвети на хора с амбиций за кучета пазачи.Там е място за подготовка на кучетата и то от водачите им /с известна помощ и от треньорите / за BH и IPO.

Аха, знам. Затова препоръчвам след като го научи на послушание да поговори с тях - дали има нужда. dry.gif
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#898 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 01:49 PM

Цитат(Galiadogs @ Feb 18 2010, 12:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-вече - с това:
Цитат
.

Освен това Иво пише в тази тема не защото има проблем с агресията на своето куче,а защото търси такава.Освен това има скъпоценен под,на който не падат косми и куче тичащо в гората,където му е мястото.

здравй,Галя....с теб се срешнахме,да.Усетих че наистина това което търся е съвсем различно от твоите тренировки,и макар да имах желание да работя с теб,се въздържах.Почувствах се неудобно и не изках да те занимавам с моите прищявки.Добра си в професията си,но както самата ти каза подготвяш кучета за друга цел.Благодаря и за съвета за удошвача,макар ве4е и това да му действа по-трудно.
PS:Пода не е скъпоцене,а и мисля че тук сме достатъчно зрели хора за да сменим начина на общуване на мааалко по-високо ниво.... smile.gif Повечето хора с кучета пазачи въобще не пишат и теми тук,нали.Все пак пове4ето от форума ги ползват за домашни любимци....не смятъм че е противозаконно да събирам информация,без някои постоянно да се заяжда ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#899 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 01:53 PM

Цитат(gabipap @ Feb 18 2010, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-вече - с това:
Цитат
.

Да,определено добермана не е подходящ за целта,но минало свършено такъв пес изках,такъв взех,това е една от добрите породи,макар да е малко по-изнежена.....тъй като кучето ще охранява предимно на закрито(ако въобше излезе нещо от цялата работа)...не смятам че ще има проблем....
User's Signature

Качена снимка

#900 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 18 February 2010 - 03:01 PM

Цитат(Ivo Skoklev @ Feb 18 2010, 12:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Galiadogs @ Feb 18 2010, 12:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-вече - с това:
Цитат
.

здравй,Галя....с теб се срешнахме,да.Усетих че наистина това което търся е съвсем различно от твоите тренировки,и макар да имах желание да работя с теб,се въздържах.Почувствах се неудобно и не изках да те занимавам с моите прищявки.Добра си в професията си,но както самата ти каза подготвяш кучета за друга цел.Благодаря и за съвета за удошвача,макар ве4е и това да му действа по-трудно.
PS:Пода не е скъпоцене,а и мисля че тук сме достатъчно зрели хора за да сменим начина на общуване на мааалко по-високо ниво.... smile.gif Повечето хора с кучета пазачи въобще не пишат и теми тук,нали.Все пак пове4ето от форума ги ползват за домашни любимци....не смятъм че е противозаконно да събирам информация,без някои постоянно да се заяжда ud_009.gif

Нищо лично,но мисля че при срещата ни също казах,че кучето е малко,за да проявява сериозен охранителен инстинкт.Също така с кучета пазачи,според мен трябва да се стига само до там-даване на възможност този инстинкт да се развие като охранява своето си място/това,което му е поверено/и дотам.Никакви озлобвания и други ''бойни''техники.Едва ли си постоянно там,за да осъществяваш контрол.Начетохме се на теми с кучета пазачи нахапали невинни хора.Освен това много категорично се изказа къде точно му е мстото на кучето,което също предизвика моята реакция.

User's Signature

Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема