Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1221 Потребителят е офлайн   tachi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2012 - 02:58 PM

значи бяхме на разходка и го изпуснах беше вечер,погони едни кучета от квартала,след 10 минути си дойде ден два след това започна да ми ръмжи,а и се е загонил с женско и аз мисля че това му отвори агресията,но днес ме и ухапа слушаме но като вляза в хола започва да ръмжи и да забелва зъби свалям го на земята спира за време и пак по 2-3 часа се боря с него

#1222 Потребителят е офлайн   tachi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 03:00 PM

като малко кутре суер добро играесе с кучета, с хора нямаше никакви проблеми но предполагам че след изпускането нещо е станало дали се збило с друго или заради женската но вече ма агресия спрямо мен и сега спрямо Мъжете, но не и към баща ми и един приятел вички останали мъже ги лае и им ръмжи

#1223 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 14 March 2012 - 06:51 PM

Напълно неприемливо е кучето да проявява агресия към членове на семейството Ви. Още повече да се опита да Ви нарани. Не мога да ви дам конкретен съвет, защото става въпрос за нещо много сериозно, и на "сляпо" не мога да Ви кажа, как да постъпите в дадената ситуация.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#1224 Потребителят е офлайн   tachi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 11:53 PM

кучето в момента ни е в ранчото и ще пробвам там понеже нашън въобще не ми ръмжи само в нас найвече в хола нонашън се играеклати ми опашка тича идва си при мен докато влезем в нас и почва ръмвене и лаене нчямам идея но го преметих заради опастност да ухапе някой човек който идва в нас и да ме боли главата ще пиша какво се случва на новата почва и дали има същото поведение Благодаря

#1225 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 15 March 2012 - 06:38 PM

Потърсете специалист, с който да работите, за да можете да решите проблемът си. Защото това негово поведение е много опастно. А само с писане във форума, трудно бихте получите конкретен съвет.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#1226 Потребителят е офлайн   dimasdogs Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 08:21 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 15 March 2012 - 06:38 PM, написа:

Потърсете специалист, с който да работите, за да можете да решите проблемът си. Защото това негово поведение е много опастно. А само с писане във форума, трудно бихте получите конкретен съвет.

Смятам,че това е най- точния съвет! Поздрави!!!

#1227 Потребителят е офлайн   tachi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 March 2012 - 12:23 AM

ще потърся и пак ще пиша за развитието

#1228 Потребителят е офлайн   galabs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2012 - 06:31 PM

може ли някой да ми каже колко струва обучение на куче и собственик.и знаете ли такъв в бургас.ако да можете ли да ми дадете телефон за връзка,че от известно време имам проблем с кучето ми и не съм обидена че ще се справя сама.

#1229 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2012 - 08:21 PM

От около седмица наблюдавам промяна в поведението на 5 меесечното ми куче (женско).

Започна да напада по-малки от нея кучета, които проявяват страх. Започва да лае и да напада, но само когато покажат страх! Случай отпреди малко за да се разбере за какво иде реч: Към поляната на която бяхме и тя играеше с други кучета идва куче, което е с приблизително нейния размер, тя отива при него да се запознаят и започват да се гонят, играта й обаче е груба и кученцето се стряска и отива да се скрие при стопанина си, точно в този момент тя се спуска да го лае и щрака със зъби около него. Като казвам, че играта й е груба имам предвид, че с кучетата с които играе тичат, гонят се, блъскат се на земята и се търкалят, гризкат се по врата и ушите и т.н., нормална игра.

Все още не съм много притеснена, но ако развие агресия към по-малките от нея...

Винаги е била нахална, без страх (не голям) се приближава към всички кучета, с всякакви размери и определено в компанията на други със същия размер се опитва тя да води парада.

Някой ако има идеи как да подтиснем това нека сподели?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   Tanya Bacheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 09:01 PM

Здравейте, имам женски ротвайлер на почти 8 месеца, до момента бе адски дружелюбна-радваше се и играеше с всички кучета.....големи,малки,бездомни и домашни. Сприятели се с 2 кучета на нейната възраст - англ. сетер и риджбек, гонитби,игри....всичко по реда си, въобще кучешко приятелство, бяха невероятни, да ги гледаш как се гонят и боричкат-удоволствие. Преди време прояви агресия към сетера, мисля, че беше заради един мъжкар,сетерчето е много игриво и дружелюбно, може би за това мъжкия отклони играта си към него. Агресията се изрази отново в игра, но започна да ръмжи и да хапе доста по-грубо.Сложих моето куче да легне,за да се успокои , дадох им да се подушат след минута две и... пак игра,все едно нищо не беше станало. Днес докато играеше с риджбека се появи сетера и агресията и беше още по страшна. Опитах по същия начин да я успокоя, но не успях, почна да ръмжи и мен и дори се опита да ме ухапе може би за да я пусна или защото по някакъв начин съм я унижила пред прятелите и , добре че отместих ръката си. Тръгнахме си и докато вървеше не спря да се дърпа,ръмжи и да гледа сетера.В момента който останахме сами я изкомандвах да легне и сложих ръка на врата и и почнах да и се карам, незнам дали е разбрала за какво е, но всъщност щеше да ми откъсне ръката. ПО време на играта със сетера отново я виках, карах и се за да усети че не трябва да играе така. По принцип е много послушна ( изпълнява редом, седни, мирно, не яде до като не и кажа свободно),не знам какво се случи, сетера е много дружелюбен, не я е предизвикал с нищо,търси единствено игра??Как да увладея държанието и преди да е станало късно, искам да стопирам тази агресия но не знам как,страхувам се че може да я прояви към мен или към някой случаен човек! Кучето ми наистина е социално и до преди една седмица всичко беше ОК,до преди минути всичко беше ОК, незнам от къде се появи тази агресия към сетера. Случвало се е други кучета да се опитват да я нападнат или ухапят, но тя не им отвръша, напротив отдръпва се и дори не ги лае или ръмжи, обръща се и ги оставя на заден план. Доста съм твърда (не като да съм не уверена), стого и казвам командите, отначало малко я лигавех но разбрах че така няма да се получат нещата. Удряла съм я няколко пъти при не послушание,след днешната случка също, като се прибрахме продължи да не ме слуша, не искаше да отговори на "Ела тук" може би се страхуваше че пак ще яде бои с каишката, незнам.... по принцип я наказвам като лежи мирно на земята. Сбъркала ли съм някъде или е просто приятелска ревност??? Как да процедирам от тук на там ?? Това сигнал ли е за нещо по-лошо?? Моля Ви за отговор, не искам един ден да ми евтанизират кучето !
User's Signature

T. B.

#1231 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 April 2012 - 09:17 PM

Потърсете и поработете със специалист :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1232 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 24 April 2012 - 06:15 AM

Показване на мнениетоowl, в 07 April 2012 - 08:21 PM, написа:

От около седмица наблюдавам промяна в поведението на 5 меесечното ми куче (женско).

Започна да напада по-малки от нея кучета, които проявяват страх. Започва да лае и да напада, но само когато покажат страх! Случай отпреди малко за да се разбере за какво иде реч: Към поляната на която бяхме и тя играеше с други кучета идва куче, което е с приблизително нейния размер, тя отива при него да се запознаят и започват да се гонят, играта й обаче е груба и кученцето се стряска и отива да се скрие при стопанина си, точно в този момент тя се спуска да го лае и щрака със зъби около него. Като казвам, че играта й е груба имам предвид, че с кучетата с които играе тичат, гонят се, блъскат се на земята и се търкалят, гризкат се по врата и ушите и т.н., нормална игра.

Все още не съм много притеснена, но ако развие агресия към по-малките от нея...

Винаги е била нахална, без страх (не голям) се приближава към всички кучета, с всякакви размери и определено в компанията на други със същия размер се опитва тя да води парада.

Някой ако има идеи как да подтиснем това нека сподели?

Здравейте OWL,
На тази възраст кученцата започват да се „осъзнават”- всъщност Вие без да искате задавате ОТГОВОР ! Естествено,това поведение би влязло под знаменателят агресивно,ако не ставаше дума за бебе...,което трябва да Ви успокои.Тъй като питането е отправено в раздел „Агресия и доминантно поведение” искам да знаете ,че „търсеното” поведение се отключва при наличие на две условия,едното от които кучето Ви /засега/ не притежава : едното е инстинктивното поведение,другото е натрупаният опит.Важно условие,което невинаги се спазва от стопаните е кученцето да опознава света в компанията на връстници!!!Друго- мнозина пренебрегват мнението,че кучетата трябва „учат” организирано,т.е. местата за разходка не са подходящи за тази цел.
Вие сте умна жена и мисля че ме разбрахте.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1233 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 April 2012 - 09:12 AM

Напълно съм наясно, че тепърва се осъзнава и изгражда като характер. И тъй като си познавам куче и виждам, че има някои дадености, които аз се опитвам да подтисна. Както казах засега не съм притеснена.

Досега тя е общувала предимно с нейни връстници и кучета с подобен на нейния размер и развитие, както и с по-големи. Проблем там нямаме.
Но няма как да предотвратя срещи с по-малки от нея на години и размер, а и не искам естествено, та когато започне да се държи така с някое бебе или мини куче, парирам я още в началото, хващам я за нашийника и я държа докато се успокои докато е близо до другото куче, след като се успокои и другото също се е кротнало я пускам отново, започват да се душат, нашата започва да се закача, малкото отново изпада в паника и тя пак почва да лае и щрака...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1234 Потребителят е офлайн   Tanya Bacheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 10:02 AM

здравейте отново, оказа се че моята ротвайлерка се е разгонила за първи път, продължи да се държи доста странно и се страхуваше от повечето кучета, а както вече ви казах се опита да разкъса едно сетерче - женско и на нейната възраст.... случайно минах покрай ветринарния и той ми спомена че най-вероятно е това, четох, четох и намерих едно мнение и се обнадеждих че кучето ми не е агресивно а явно бушуват хормоните и инстинктите и :

"Първото разгонване настъпва в периода между 6 - 12 месечна възраст. Обикновено разгонването става два пъти годишно – през пролетта и есента, през 6 месеца (понякога през 5-8 месеца). Моята Норта се разгонва през 8 месеца - индивидуално е зависи от самото куче! Продължителността му е 14-21 дни, но за по-сигурно трябва да я пазиш поне 30 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира, половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
След като живее в двор това е голям проблем, защото през този период женските кучета издават миризма, която мъжките кучета я усещат и правят всичко възможно да се доберат при женската, затова спешно помислете как ще я изолирате за да няма достъп до нея! "
User's Signature

T. B.

#1235 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2012 - 10:13 AM

И това може да е или вече започва да се усеща силна и да се опитва да доминира и да ги мачка.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1236 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 12:07 PM

когато кучето почне да те лае и да ти посяга лай го и ти и го ухапи 1-2 пъти

#1237 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 29 April 2012 - 02:31 PM

Показване на мнениетоTanya Bacheva, в 25 April 2012 - 10:02 AM, написа:

здравейте отново, оказа се че моята ротвайлерка се е разгонила за първи път, продължи да се държи доста странно и се страхуваше от повечето кучета, а както вече ви казах се опита да разкъса едно сетерче - женско и на нейната възраст.... случайно минах покрай ветринарния и той ми спомена че най-вероятно е това, четох, четох и намерих едно мнение и се обнадеждих че кучето ми не е агресивно а явно бушуват хормоните и инстинктите и :

"Първото разгонване настъпва в периода между 6 - 12 месечна възраст. Обикновено разгонването става два пъти годишно – през пролетта и есента, през 6 месеца (понякога през 5-8 месеца). Моята Норта се разгонва през 8 месеца - индивидуално е зависи от самото куче! Продължителността му е 14-21 дни, но за по-сигурно трябва да я пазиш поне 30 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира, половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
След като живее в двор това е голям проблем, защото през този период женските кучета издават миризма, която мъжките кучета я усещат и правят всичко възможно да се доберат при женската, затова спешно помислете как ще я изолирате за да няма достъп до нея! "

Сега убедихте ли се, че когато куче има проблем с поведението е нужно да го погледне специалист, който да ви каже причината за това поведение. А не във форума да се играе на гатанки и да се гадае, защо кучето ви се държи така.
Желая ви всичко най - хубаво, ии успехи с кутрето :)
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#1238 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2012 - 09:55 AM

Единствения съвет е да отивате веднага при специалист докато не е станала беля и то голяма.Яко някъде сте объркала нещата и сега Вие сте под нея в йерархията.
Пишете по разбрано,използвайте препинателни знаци,защото такъв обем трудно се чете така написан.
Опитайте се да бъдете по конкретна в даването на данни.Ако трябва систематизирайте си и тогава пишете.Но просто така разхвърляни мисли нищо не става ясно...освен едно,че трябва да започнете обучение веднага.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1239 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2012 - 07:23 PM

Учител задълително, като начало я карайте да заслужи всичко- да изпълнява команди преди да се храни, да излиза след вас през вратата (с намордник) никакво спане на леглото и винаги да се храни след вас!! Покажете й че зависи изцяло от вас и вие сте водача! И учител задължително ! Успех :)))

#1240 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2012 - 10:39 PM

Показване на мнениетоqgotka_1991, в 05 May 2012 - 09:00 PM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 05 May 2012 - 07:23 PM, написа:

Учител задълително, като начало я карайте да заслужи всичко- да изпълнява команди преди да се храни, да излиза след вас през вратата (с намордник) никакво спане на леглото и винаги да се храни след вас!! Покажете й че зависи изцяло от вас и вие сте водача! И учител задължително ! Успех :)))

За съжаление ,да трябва специалист,НО нито един от изброените Ви примери-не ми е проблем! в легло -ни най малко (когато я къпя много късно вечер спи в стаята ми ,но знае ,че на леглото шанс няма -Просто спи цяла нощ в седнала позиция до леглото) .Излиза след мен през вратите,а до храната -тя си се храни на огромният ми балкон-самостоятелно(въпреки ,че има момент ,в който ме вижда кога се храня,но е преди нейната дажба:) Да от 2 дена е само с наморник на разходка и има ефект .:)

Изпуснала сте кучето когато е било малко, сега ще е сложно, това с "равноправието" и да няма доминант няма как да успее, когато стане 60кг ротвайлерка а ви сте 50-60 жена...сещате се че разбира че е по силна и иска да се наложи, просто като много хора сте гледали на кучето, като на човек, колкото и да се държи на моменти като човек, то е вълк и вие сте неговата глутница...бързо при учителя и успех!

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни