Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 14 March 2012 - 02:58 PM
Публикувано: 14 March 2012 - 03:00 PM
Публикувано: 14 March 2012 - 06:51 PM

и
техните собственици

Публикувано: 14 March 2012 - 11:53 PM
Публикувано: 15 March 2012 - 06:38 PM

и
техните собственици

Публикувано: 15 March 2012 - 08:21 PM
Публикувано: 07 April 2012 - 08:21 PM
Започна да напада по-малки от нея кучета, които проявяват страх. Започва да лае и да напада, но само когато покажат страх! Случай отпреди малко за да се разбере за какво иде реч: Към поляната на която бяхме и тя играеше с други кучета идва куче, което е с приблизително нейния размер, тя отива при него да се запознаят и започват да се гонят, играта й обаче е груба и кученцето се стряска и отива да се скрие при стопанина си, точно в този момент тя се спуска да го лае и щрака със зъби около него. Като казвам, че играта й е груба имам предвид, че с кучетата с които играе тичат, гонят се, блъскат се на земята и се търкалят, гризкат се по врата и ушите и т.н., нормална игра.
Все още не съм много притеснена, но ако развие агресия към по-малките от нея...
Винаги е била нахална, без страх (не голям) се приближава към всички кучета, с всякакви размери и определено в компанията на други със същия размер се опитва тя да води парада.
Някой ако има идеи как да подтиснем това нека сподели?
Публикувано: 23 April 2012 - 09:01 PM

T. B.
Публикувано: 23 April 2012 - 09:17 PM

Публикувано: 24 April 2012 - 06:15 AM
owl, в 07 April 2012 - 08:21 PM, написа:
Започна да напада по-малки от нея кучета, които проявяват страх. Започва да лае и да напада, но само когато покажат страх! Случай отпреди малко за да се разбере за какво иде реч: Към поляната на която бяхме и тя играеше с други кучета идва куче, което е с приблизително нейния размер, тя отива при него да се запознаят и започват да се гонят, играта й обаче е груба и кученцето се стряска и отива да се скрие при стопанина си, точно в този момент тя се спуска да го лае и щрака със зъби около него. Като казвам, че играта й е груба имам предвид, че с кучетата с които играе тичат, гонят се, блъскат се на земята и се търкалят, гризкат се по врата и ушите и т.н., нормална игра.
Все още не съм много притеснена, но ако развие агресия към по-малките от нея...
Винаги е била нахална, без страх (не голям) се приближава към всички кучета, с всякакви размери и определено в компанията на други със същия размер се опитва тя да води парада.
Някой ако има идеи как да подтиснем това нека сподели?
Здравейте OWL,
На тази възраст кученцата започват да се „осъзнават”- всъщност Вие без да искате задавате ОТГОВОР ! Естествено,това поведение би влязло под знаменателят агресивно,ако не ставаше дума за бебе...,което трябва да Ви успокои.Тъй като питането е отправено в раздел „Агресия и доминантно поведение” искам да знаете ,че „търсеното” поведение се отключва при наличие на две условия,едното от които кучето Ви /засега/ не притежава : едното е инстинктивното поведение,другото е натрупаният опит.Важно условие,което невинаги се спазва от стопаните е кученцето да опознава света в компанията на връстници!!!Друго- мнозина пренебрегват мнението,че кучетата трябва „учат” организирано,т.е. местата за разходка не са подходящи за тази цел.
Вие сте умна жена и мисля че ме разбрахте.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 24 April 2012 - 09:12 AM
Досега тя е общувала предимно с нейни връстници и кучета с подобен на нейния размер и развитие, както и с по-големи. Проблем там нямаме.
Но няма как да предотвратя срещи с по-малки от нея на години и размер, а и не искам естествено, та когато започне да се държи така с някое бебе или мини куче, парирам я още в началото, хващам я за нашийника и я държа докато се успокои докато е близо до другото куче, след като се успокои и другото също се е кротнало я пускам отново, започват да се душат, нашата започва да се закача, малкото отново изпада в паника и тя пак почва да лае и щрака...
Публикувано: 25 April 2012 - 10:02 AM
"Първото разгонване настъпва в периода между 6 - 12 месечна възраст. Обикновено разгонването става два пъти годишно – през пролетта и есента, през 6 месеца (понякога през 5-8 месеца). Моята Норта се разгонва през 8 месеца - индивидуално е зависи от самото куче! Продължителността му е 14-21 дни, но за по-сигурно трябва да я пазиш поне 30 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира, половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
След като живее в двор това е голям проблем, защото през този период женските кучета издават миризма, която мъжките кучета я усещат и правят всичко възможно да се доберат при женската, затова спешно помислете как ще я изолирате за да няма достъп до нея! "

T. B.
Публикувано: 25 April 2012 - 10:13 AM
Публикувано: 29 April 2012 - 02:31 PM
Tanya Bacheva, в 25 April 2012 - 10:02 AM, написа:
"Първото разгонване настъпва в периода между 6 - 12 месечна възраст. Обикновено разгонването става два пъти годишно – през пролетта и есента, през 6 месеца (понякога през 5-8 месеца). Моята Норта се разгонва през 8 месеца - индивидуално е зависи от самото куче! Продължителността му е 14-21 дни, но за по-сигурно трябва да я пазиш поне 30 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира, половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
След като живее в двор това е голям проблем, защото през този период женските кучета издават миризма, която мъжките кучета я усещат и правят всичко възможно да се доберат при женската, затова спешно помислете как ще я изолирате за да няма достъп до нея! "
Сега убедихте ли се, че когато куче има проблем с поведението е нужно да го погледне специалист, който да ви каже причината за това поведение. А не във форума да се играе на гатанки и да се гадае, защо кучето ви се държи така.
Желая ви всичко най - хубаво, ии успехи с кутрето :)

и
техните собственици

Публикувано: 05 May 2012 - 09:55 AM
Пишете по разбрано,използвайте препинателни знаци,защото такъв обем трудно се чете така написан.
Опитайте се да бъдете по конкретна в даването на данни.Ако трябва систематизирайте си и тогава пишете.Но просто така разхвърляни мисли нищо не става ясно...освен едно,че трябва да започнете обучение веднага.
Публикувано: 05 May 2012 - 07:23 PM
Публикувано: 05 May 2012 - 10:39 PM
qgotka_1991, в 05 May 2012 - 09:00 PM, написа:
VGAlexandrov, в 05 May 2012 - 07:23 PM, написа:
За съжаление ,да трябва специалист,НО нито един от изброените Ви примери-не ми е проблем! в легло -ни най малко (когато я къпя много късно вечер спи в стаята ми ,но знае ,че на леглото шанс няма -Просто спи цяла нощ в седнала позиция до леглото) .Излиза след мен през вратите,а до храната -тя си се храни на огромният ми балкон-самостоятелно(въпреки ,че има момент ,в който ме вижда кога се храня,но е преди нейната дажба:) Да от 2 дена е само с наморник на разходка и има ефект .:)
Изпуснала сте кучето когато е било малко, сега ще е сложно, това с "равноправието" и да няма доминант няма как да успее, когато стане 60кг ротвайлерка а ви сте 50-60 жена...сещате се че разбира че е по силна и иска да се наложи, просто като много хора сте гледали на кучето, като на човек, колкото и да се държи на моменти като човек, то е вълк и вие сте неговата глутница...бързо при учителя и успех!