Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1241 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2012 - 10:41 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 05 May 2012 - 10:39 PM, написа:

и да няма доминант няма как да успее, когато стане 60кг ротвайлерка а ви сте 50-60 жена...сещате се че разбира че е по силна и иска да се наложи, просто като много хора сте гледали на кучето, като на човек, колкото и да се държи на моменти като човек, то е вълк и вие сте неговата глутница...бързо при учителя и успех!

Какъв е тоя шит бе? И съвети си седнал да даваш тук...:zz_020:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1242 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 11:49 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 07 May 2012 - 10:41 AM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 05 May 2012 - 10:39 PM, написа:

и да няма доминант няма как да успее, когато стане 60кг ротвайлерка а ви сте 50-60 жена...сещате се че разбира че е по силна и иска да се наложи, просто като много хора сте гледали на кучето, като на човек, колкото и да се държи на моменти като човек, то е вълк и вие сте неговата глутница...бързо при учителя и успех!

Какъв е тоя шит бе? И съвети си седнал да даваш тук...:zz_020:

мани пълно е с учители и специалисти едно време дедо ти и баща ти само в кучешки училища са си възпитавали кучето.

#1243 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 03:46 PM

Цитат

мани пълно е с учители и специалисти едно време дедо ти и баща ти само в кучешки училища са си възпитавали кучето.

Ама разбира се: и по форуми са си писали, и ФБ са ползвали и мобилни телефони са имали- и дедо ти, и баба ти! :db_046:

Пишете тука за да търсите съвет. Като ви дадат съвет, то не ви харесва. Или се интересувайте от компетентно мнение, или дръжте на верига и хвърляйте по половинка сух хляб както е правил дедо ви на село.

#1244 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 04:16 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 07 May 2012 - 03:46 PM, написа:

Цитат

Ама разбира се: и по форуми са си писали, и ФБ са ползвали и мобилни телефони са имали- и дедо ти, и баба ти! :db_046:

Пишете тука за да търсите съвет. Като ви дадат съвет, то не ви харесва. Или се интересувайте от компетентно мнение, или дръжте на верига и хвърляйте по половинка сух хляб както е правил дедо ви на село.

именно раздела е за съвети, а не некви т.нар специалисти във всяка тема да пишат "потърси специалист аз съм супер специалист между другото". между другото аз нямам село и храня кучето си с гранули и месо, не знам защо намесваш тия работи в момента, хората са успявали да си възпитат кучетата (и продължават) и без помощта на вещи специалисти, повечето от които в бг са пълни утрепляци.

#1245 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 May 2012 - 04:31 PM

Ама да бе затова по паркове и градинки е пълно с прекрасно възпитани кучета дето стопаните им не могат да си ги извикат,сбиват се не смеят да ги хванат щото се страхуват,не могат да им вземат играчката от устата и др още неща и по половин час си играят на криеница и гоненица за да се приберат у тях си с кучето.
И да когато стопаните не могат да се справят сами с дадена ситуация е хубаво да се посъветват и отидат при специалист. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1246 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 05:21 PM

да, ако продължаваме така в обществото има дилъри, убийци, педофили може още по-мрачни картини да обрисуваме. просто не може във всяка тема някви специалистчета да се саморекламират то се губи смисъла на форума, ако на всеки въпрос ще предлагаме услугите си. и не съм съгласен, до нас има огромен парк и на ден срещам по 20-30 кучинки и рядко срещам дебили. направо всички да ходиме по специалисти ли какво. престанете да обобщавате всички хора и безпричино чак да обвинявате че държи някой кучето си на синджир и го храни с хляб ебати тъпото поведение нито познаваш човека нито знаеш как си гледа кучето, ама като някакъв висш орган ще се изказва, нали ще ме наклепа така и като се сета как се грижа и полагам усилия за кучето си направо ще целуне пода като ми каже така.

#1247 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 05:32 PM

ама ти що се слагаш нявсякъде-като ощипана мома.Тук говорим принципно.Някой някъде да е казал кръстоносеца си храни кучето с хляб и го държи на синджир.Никой не е казал това,че ти си гледаш кучето добре е похвално но голям % от стопаните,даже хората ,които притежават кучета не се грижат така за тях.А и като стана дума за селата и как се гледат кучета там хайде да не си говорим с какви пумии се хранят кучетата там,както и Диадра го е казала на метър синджир и комат хляб през ден в най-добрия случай.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1248 Потребителят е офлайн   cowgirl Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 05:01 PM

Здравейте,

имам следния проблем: имам женски френски булдог,който е много общителен и никога не е показвал агресия към куче или човек,напротив обича много игрите с кучета и с хора. Няма проблем с възпитание,изпълнява команди, не е агресивна към храната си. Не и позволявам да спи при мен, но последните два пъти се промъкна и легна на едно одеало на земята и при опит да я вдигна започна да ми ръмжи и посегна да хапе,но само опит.Същото го направи и на мъжа ми.От никое друго място не реагира така,нито като я смъквам от дивана или от леглото на детето. Моля ви помогнете,че се притесних,имайки предвид какво спокойно и добро куче е.

#1249 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 02:27 PM

Здравейте!

От няколко седмици имам прекрасно черно лабрадорско съкровище. В момента е на 2 месеца и половина. Чета, гледам, слушам, интересувам се... държа да я възпитам добре. Не съм сигурна дали ще задам въпроса си в правилната тема (чета я, стигнала съм до 44та стр. :ab_041: ).
Бебето слуша, изпълнява, дивее. Много е умна. Имаме малко проблем с хапането, но мисля, че ще се справим.
Друг член на нашето семейство е 2г. кастриран котарак Джак. Търпят се. В началните дни бяха нон стоп под наблюдение, за да няма инциденти. Най-лошото, което е станало са няколко драскотини на нослето на Рейн (кучето). Усещам, че тя добива смелост и започва да лае и преследва котарака. Ние с приятеля ми реагираме само ако има сериозен конфликт - прекратяваме спора и се скарваме на виновника. Искам да попитам дали постъпваме правилно и дали ние трябва да поставим Джак на определено място в глутницата?
Иначе това е максималната близост без ръмжене/съскане:

Качена снимка

Предварително благодаря за отговорите и се извинявам ако темата е погрешна. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1250 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 05:07 AM

Ние живеем в много малък апартамент и решихме да й разрешаваме на дивана, но на нашето легло - не. Спазваме всички правила, за да разбере, че ние сме над нея в глутницата. Проблемът ми е само с котката. Те ли трябва да се разберат или ние да ги степенуваме?
User's Signature

Качена снимка

#1251 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 07:07 AM

Ще се разберат сами. Само внимавайте в началото някой да не пострада по-сериозно. После всичко ще си дойде на мястото.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1252 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 09:20 AM

Показване на мнениетоGAG, в 19 May 2012 - 07:07 AM, написа:

Ще се разберат сами. Само внимавайте в началото някой да не пострада по-сериозно. После всичко ще си дойде на мястото.

Благодаря. до момента са към 3 седмици заедно. Бих казала, че са свикнали, но на моменти се "сдърпват". Много се надявам да станат другарчета!
User's Signature

Качена снимка

#1253 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 07:13 PM

Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#1254 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 12:25 AM

Здравейте. Преди около седмица си взех кученце на около 40 дена и се казва Кристо. Много е игриво и не прави много бели, освен че вади боклуците от коша. Много обича да хапе и мислех в началото, че е защото зъбите му растат, но забелязах, че не дъвче а захапва, започва да дърпа, да си тръска главата и да ръмжи леко.
Днес излязохме с една приятелка и нейното куче (пак на същата възраст), много си играха в началото, но мойто взе, че понаби нейното и то със злоба, едва ги разделих и като се има в предвид, че само моето хапеше нейното. Прибрахме се вкъщи и си играехме, но изведнъж му стана нещо започна да ме лае, захапа ме, дърпаше, тръскаше глава и много силно със злоба ме ръмжеше. Естествено скарах му се, тупнах го леко по дупето колкото да се стресне и то отиде в ляглото си, легна, гледаше ме виновно и скимтеше леко, но не му обърнах внимание. От 3 дена постоянно е в крата ми и не спира да ги дъвче, мога и да го влача така, но няма да ги пусне. Има си куп играчки за дъвчене, но не им обръща внимание, само хората дъвче (главно мен, тъй като аз го храня и гледам и има най-много контакти с мен). Възможно ли е да се озлобява, да търси внимание или просто ме ревнува от другото куче. Притеснявам се, защото предполагам, че ще стане доста едро и силно, а пък и вкъщи има малко дете и не искам да стане някоя беля.
User's Signature

Качена снимка

#1255 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 06:52 AM

Показване на мнениетоludata94, в 22 May 2012 - 12:25 AM, написа:

Извинете, че се намесвам, но Вие извеждате кученце на 47 дена? Не е ли прекалено малко?
User's Signature

Качена снимка

#1256 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 01:19 PM

Показване на мнениетоSalida, в 22 May 2012 - 06:52 AM, написа:

Извинете, че се намесвам, но Вие извеждате кученце на 47 дена? Не е ли прекалено малко?

Еми не, то му се свива душичката вътре вкъщи пък и четох, че е хубаво за костите на малките кученца да излизат, а и искам да свикне с други животни.
User's Signature

Качена снимка

#1257 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 01:34 PM

Кученцето трябва да излиза и да се среща с други животни едва 10-14 дни след поставена 3та ваксина.В момента рискувате здравето на вашето кутре заради слухове от типа:''чул съм''
Всичко по-горните Ви писания може да намерите в раздела за поведение и обучение на малкото куче.
Това не е агресивно поведение!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1258 Потребителят е офлайн   Markony Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Мухарски риболов

Публикувано: 22 May 2012 - 10:05 PM

Показване на мнениетоSalida, в 19 May 2012 - 05:07 AM, написа:

Ние живеем в много малък апартамент и решихме да й разрешаваме на дивана, но на нашето легло - не. Спазваме всички правила, за да разбере, че ние сме над нея в глутницата. Проблемът ми е само с котката. Те ли трябва да се разберат или ние да ги степенуваме?

Като въдворявате ред според мен е редно да важи и за двата любимеца,защото в противен случай ще има повод за разместване.Котарака е в пъти по -опасен от кучката в пряк сблъсък,така че не им давайте повод за разпри.Говоря от опит,не от знания.В смисъл сега като чета форума си виждам грешките от преди 10 години.Имам НОК и улична превъзходна женска котка.Идея съм нямал че се бият заради леглото и възглавницата.Обикновено кучето си ближеше раните ,а котката пак си я качвахме на леглото..и предизвиквахме от незнание следващата разпра.С други думи вкъщи котката е била на върха на глутницата,щото и разрешавахе всичко..ядеше от масата ,просеше храна,късаше мебели,спеше в леглото и накрая ни се качи на главата ,като одраска лицето на бебето.Замина си в наши познати,а кучето стана най-примерното в света.Знаеше си мястото и нямаше с кого да се бори за по-горно стъпало.Надявам се да съм бил полезен!

#1259 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 10:23 AM

Да, полезен сте, благодаря!
Иначе при нас никое животно няма право да се качва на леглото. Общо взето важат едни и същи правила и за двамата. Гледаме да нямат повод за разпри. Първо се храним ние, след това котката (на високо място) и след това кучето. Спят си на отделни места, всеки си има местенце, на което може да си почине и да се чувства спокоен.
User's Signature

Качена снимка

#1260 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 10:44 AM

Показване на мнениетоludata94, в 22 May 2012 - 01:19 PM, написа:

Показване на мнениетоSalida, в 22 May 2012 - 06:52 AM, написа:

Еми не, то му се свива душичката вътре вкъщи пък и четох, че е хубаво за костите на малките кученца да излизат, а и искам да свикне с други животни.

Присъединявам се към съветите да не го извеждате. Все още е прекалено малко...Ако не вярвате на нас, свържете се с ветеринар и обсъдете въпроса. Но наистина по този начин рискувате живота на кученцето!!!

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни