Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#261 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2008 - 10:56 PM

Днес ще ръмжи за храната, утре ще изръмжи, като го настъпите.Тогава какво ще направите? Ще внимавате къде стъпвате предполагам...  ;)
Няма по-сляп човек от този, който не иска да види.
Всьо най най.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 11:13 PM

Моето куче проявява агресия към сешоара. Ръмжи му и го хапе  ;D ;D ;D Как се оправя т'ва?
User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   didi_ed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 11:21 PM

Ами тръшкаш го и го поставяш на място  ;D

#264 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 11:37 PM

Благодаря на всички за отговорите ;)
Важното е, че с метода който пробвах има резултат. До преди десетина дни ръмжането беше зверско а и се нахвърляше настървено да хапе малкия. За щастие ръмженето доста намаля от тогава, пак си го има но е по скоро нещо като мърморене  ;D Вече не се нахвърля а в най лошия случай пак да оголи зъбите и да заръмжи ама тогава  :angry:  Процедирам все още с отнемането на чинията му когато заръмжи а вече ако случайно се отпусне и започне със злоба да ръмжи го тръшкам на земята и пердах през муцуната с кво добарам около мен и няма пускане докато не се успокои.

#265 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2008 - 11:41 PM

Цитат

Ами тръшкаш го и го поставяш на място  ;D

ама аз сериозно питах...
User's Signature

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 07:59 PM

Моя кучо пък почва да ръмжи по други мъжкари, когато е покрай някоя женска! Днес когато бяхме на училище не можех да повярвам, че се държи така  :o Избира си някое момиче и ако някой друг отиде до нея, за да я подуши започва да му ръмжи  :'(  Незнам дали е нормално... Това не е защитна агресия и се притеснявам, че може да се превърне в по-сериозен проблем! Дори когато се наредим в кръг и започнем да ходим редом с другите кучета-той се опита да стигне до някое от съседните кучета и отново ръмжи :'(

#267 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 March 2008 - 11:34 AM

Мойта започва да ме ръмжи, да ме лае и дори скача да ме хапе, когато започна да и се карам защото е направила нещо или ме е сръфала по- силно (нали и растат зъби сега). Та; като започна да се карам тя сякаш се настървя още повече и почва да хапе още по- силно...  :'( В такива случай "Не!" почти винаги е безсилно  :(

#268 Потребителят е офлайн   bis85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 11:50 AM

И при нас ситуацията е същата проявява агресия когато му се скараш за нещо или когато ме хапне по силничко защото и на нашия му растат зъби и го сърбят.Тогава единствено почва дА ръмжи и бръчка муцуна злобно.Побваме с метода за натискане към земята и той със все сила се опитва да си обърне главата и да те захапе в този момент.Още сме малки за училище и трябва да се справяме сами за сега
User's Signature

Ще останеш завинаги в сърцата ни!

#269 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 12:29 AM

Аз се учудвам че малки кучета проявяват агресия.Прочетох цялата тема и определено останах шокирана от някои постове.Моето куче е на почти пет месеца и за момента по никакъв начин не демонстрира каквато и да била агресия.Аз не съм го виждала до момента да ръмжи,а какво остава да се пуска да хапе.Дори напротив,имам впредвид че когато си играе(той винаги е затрупан с много и всевъзможни играчки),пр.дъвче кожен кокал,носи ми кокала и сякаш ми предлага кокала си и аз да започна да го дъвча.С храненето също нямаме проблеми,докато яде мога да му досипвам допълнително,да му бъркам в купата докато се храни,в устата също му бъркам понякога,когато захапе прекалено голям за него залък.Просто за момента не проявява агресия,надявам се и занапред да си остане такъв.Когато се храним на масата,по никакъв начин не ни притеснява,все едно го няма,също така винаги върви след мен,не той ме води на разходка,а аз него водя.Единствената грешка от моя страна е че може би не трябва да му позволявам да спи с мен на леглото,но пък и не искам да го гоня от леглото.Той го заслужава.Аз съм сравнително нов потребител и искам да благодаря на всички за страхотния форум.Откривам страшно много полезна информация,която със сигурност ще ме улесни в отглежглеждането на моя пекинез.Дори днес научихме командите "Легни" и "Седни",благодарение на тема от форума,за което съм щастлива. :yahoo: ;D

#270 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 March 2008 - 11:12 AM

бис85 и аз започнах да използвам този метод; с натискане на главата. Не я държа по много; най- много минута съм я държала. Иначе като я държа повече започва да се върти и скимти и ми става жал. Не винаги продължава да ме хапе, но понякога се опитва след това наказание. Ти по колко време държиш твоето куче? А и мойта сякаш не разбира защо я наказвам, и че това е наказание. Така ми се струва поне  :(

#271 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 March 2008 - 11:40 AM

Цитат

бис85 и аз започнах да използвам този метод; с натискане на главата. Не я държа по много; най- много минута съм я държала. Иначе като я държа повече започва да се върти и скимти и ми става жал. Не винаги продължава да ме хапе, но понякога се опитва след това наказание. Ти по колко време държиш твоето куче? А и мойта сякаш не разбира защо я наказвам, и че това е наказание. Така ми се струва поне  :(

Кучето скимти и се дърпа, защото  не иска да се подчини. Именно това е идеята на този метод - да се дърпа, дърпа, някои хапят и издват кански звуци, но държиш докато не кротне - т.е. това значи "предавам се, ти си шефа, спирам". Така го убеждаваш, че ти си боса и то трябва да го разбере и да се примири и предаде.
Това, което ти правиш няма да има  никакъв ефект. Даже обратното. Каквото и да правиш, после го пускаш, когато то се разбунтува - в неговите очи то е победител, то е шефа и то ще диктува правилата.
Все едно на пищящо в магазина дете "Искаааааааааааааааам, близалка!" да кажеш, че няма да му купиш, но най-накрая все пак да  му я купиш. Нали се сещаш - следващия път, като му откажеш писъка ще е по-силен, защото то знае, че така ще стане неговото.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#272 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 March 2008 - 04:00 PM

Благодаря bushkata. Другия път ще го държа докато кротне. ;)

#273 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 08:50 PM

Може да се опиташ да го обърнеш по гръб и ако те заръмжи, отвърни му със същото. Успех  ;)
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2008 - 08:41 AM

Вижте мама какво прави за корекция, не изглежда много нежно ... не са от захар кученцата, коригирайте смело
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=13911.0;attach=102960;image
Снимката е на старото куче от тема Страшни кучета

#275 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 March 2008 - 11:57 AM

Здравейте на всички, имама питбул на 1година и 2м., проблема с моя лигльо е следния:като тръгна да го извеждам скача като луд и си дърпа повода,докато не го захапе е луда работа, и нищо не помага,навън става още по зле,просто разходката с него е ад,сега сме с две каишки като луда съм,едната я захапва, а с другата го водя,но в даден момент решава и другата  да захапе,почва скачане и хапане каквото сдобара,т.е.,дрехите ми ,ръцете ми ,лудница,бахти кучето.Това само при мен, при брат ми не прави така,не знам вече и аз какво да правя.Гледах филми с Сизър Милан,укротителя на кучета в Америка,всичко добре,ама е на филм.Просто вече не знам,дай някакъв съвет,че си ебало майката.  :sos: :'(
User's Signature

#276 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2008 - 12:03 PM

Прочетете темата за Редом.
Купете строг нашийник.
Започнете да отработвате на спокойно място, като брат ви наблюдава и наказва кучето при неподчинение.
Всякаква игра с поводи и друга екипировка е забранена.
За момента вие не сте над кучето в йерархията, а брат ви е. Трябва да се изкачите нагоре. Прочетете и темата за Втори номер. Справочникът на темите е в подписа ми.
И по-леко с изразите, тук не псуваме.

#277 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 March 2008 - 12:14 PM

Съжалявам за езика,но просто бях афектирана.Това е 4 то куче в нашата къща,до сега с предните не съм имала проблем и за това съм толкова разстроена.
User's Signature

#278 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2008 - 12:18 PM

За някои породи е необходима много по-активна физическа принуда (корекции) и много по-категорично психологическо превъзходство, отколкото за други

#279 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 March 2008 - 12:34 PM

Това ми е ясно,въпросът е,че в къщи слуша,никакъв проблем,нито е агресивен, а навън просто става съвсем друго куче.Ако е пуснат без повод никакъв проблем,само че има много бздомни кучета и той все пак е питбул,за това го водя на повод.Мислех да се поинтересувам дали няма някой в България като въпросния Сизър Милан,всичко бих направила само това да се оправи.Обичам си кучето и искам да е щастливо.Благодаря ви много за съветите.
User's Signature

#280 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 05:22 PM

след като вече имаш други 3 кучета би трябвало да ти е ясно, че поведението у дома и извън него е различно, че на кучето му влиаят фактори като свобода, други кучета и т.н. Научете добре командите ела, до мен (редом) и т.н. и тогава ще си говорим ;). Моето куче също е доста лошо, не напада, но иска да му се поклонят, ако ли не...Знаем командите, които ни трябват и не се разхождаме на поляни с много кучета, а уличните не напада, само когато те му се зверят, имам чувството че му е под достойнството да им обърне внимание даже-те го лаят, а той ги подминава

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни