Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 20 March 2008 - 11:37 PM
Важното е, че с метода който пробвах има резултат. До преди десетина дни ръмжането беше зверско а и се нахвърляше настървено да хапе малкия. За щастие ръмженето доста намаля от тогава, пак си го има но е по скоро нещо като мърморене ;D Вече не се нахвърля а в най лошия случай пак да оголи зъбите и да заръмжи ама тогава :angry: Процедирам все още с отнемането на чинията му когато заръмжи а вече ако случайно се отпусне и започне със злоба да ръмжи го тръшкам на земята и пердах през муцуната с кво добарам около мен и няма пускане докато не се успокои.
Публикувано: 23 March 2008 - 07:59 PM
Публикувано: 26 March 2008 - 11:34 AM
Публикувано: 26 March 2008 - 11:50 AM

Ще останеш завинаги в сърцата ни!
Публикувано: 28 March 2008 - 12:29 AM
Публикувано: 28 March 2008 - 11:12 AM
Публикувано: 28 March 2008 - 11:40 AM
Цитат
Кучето скимти и се дърпа, защото не иска да се подчини. Именно това е идеята на този метод - да се дърпа, дърпа, някои хапят и издват кански звуци, но държиш докато не кротне - т.е. това значи "предавам се, ти си шефа, спирам". Така го убеждаваш, че ти си боса и то трябва да го разбере и да се примири и предаде.
Това, което ти правиш няма да има никакъв ефект. Даже обратното. Каквото и да правиш, после го пускаш, когато то се разбунтува - в неговите очи то е победител, то е шефа и то ще диктува правилата.
Все едно на пищящо в магазина дете "Искаааааааааааааааам, близалка!" да кажеш, че няма да му купиш, но най-накрая все пак да му я купиш. Нали се сещаш - следващия път, като му откажеш писъка ще е по-силен, защото то знае, че така ще стане неговото.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 March 2008 - 04:00 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 11:57 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 March 2008 - 12:03 PM
Купете строг нашийник.
Започнете да отработвате на спокойно място, като брат ви наблюдава и наказва кучето при неподчинение.
Всякаква игра с поводи и друга екипировка е забранена.
За момента вие не сте над кучето в йерархията, а брат ви е. Трябва да се изкачите нагоре. Прочетете и темата за Втори номер. Справочникът на темите е в подписа ми.
И по-леко с изразите, тук не псуваме.
Публикувано: 30 March 2008 - 12:34 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 March 2008 - 05:22 PM