Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 02 July 2008 - 02:42 PM

Публикувано: 02 July 2008 - 04:07 PM
И още един пример; приятеля ми си взе овчарка на 5 месеца. Не е обучена, дори името не си знае. Та значи тръгваме да ги разхождаме; Райа и Джина. Той води Джина- тя се дърпа, аз вода Райа- тя ходи нормално, почти не склонява към другото куче. Сменяме се; аз хващам овчарката и без изобщо да я хващам по- изкъсо или да правя каквото и да било- започва да ходи до мен, сякаш знае команда "Редом" и цял живот я е изпълнявала. А хъскито ми като усети, че е в чужди ръце започва с магариите. Приятеля ми подава команди "Не!" (за да не скача към Джина), Райа не слуша. Аз ако и кажа от разстояние; "Не", "Спри", "Седни", или каквото и да било изпълнява. То е нормално, защото аз се грижа за нея де, но това с овчарката ме учуди много...
Публикувано: 02 July 2008 - 04:20 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 02 July 2008 - 06:16 PM

Публикувано: 02 July 2008 - 08:04 PM
Цитат
:samodovolen: ... точно така бих определила и моето :-
Публикувано: 03 July 2008 - 08:46 AM
lonesome и останалите ми животни са страшно глезени /котаракът и папагалите/, но с тях няма проблеми, защото нямат такива зъби :yahoo: С Този хубавец съм строга, ама той нещо не го разбира :(
jujkavn, нямаме късмет, паднали са ни се страшни зверчета ;D Обаче пък като порастнат ще станат едни хубавииии и умниии :) Е, ако не са ни изяли до тогава :rolleyes:
Публикувано: 03 July 2008 - 10:10 AM
Публикувано: 03 July 2008 - 11:00 AM
Публикувано: 03 July 2008 - 11:01 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Естествено, че ще се ядосва. Ако отидеш в работата си при шефа и му връчиш кофа и парцал и му кажеш: "Аре шефе да почистиш коридора, че е много кален!" - той дали ще се вбеси?
Та и вие така - кучето иска да се прави, прави се на шеф, в неговите очи то командва, а ти се опитваш да у налагаш правила. За това се ядосва.
Ако искаш да има ефект - продължавай, докато спре да се ядосва, т.е. примири се и се подчини. Иначе цял живот ти ще миеш коридора, а то ще те гледа и ще те мъмри, ако не свършиш нещо така, както то иска. :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 July 2008 - 11:15 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 04 July 2008 - 02:46 PM
Публикувано: 04 July 2008 - 03:36 PM

Публикувано: 04 July 2008 - 04:36 PM
Помисли.
По- добре послушай бушката; щом не можеш да го държиш докато кротне, по- добре изобщо не го дръж и не опитвай. Така като го пускаш без да има смирение и резултат- нещата се влошават за теб. Ще стане неконтролируем, а ти сигурно не искаш такова куче?