Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 July 2008 - 08:47 AM

Цитат

Това не е "излишен тормоз" а задължителен "тормоз". По- добре ти да го тормозиш по този начин 3 или 4 пъти или колкото са нужни, отколкото той да те тормози Цял Живот!
Помисли.
По- добре послушай бушката; щом не можеш да го държиш докато кротне, по- добре изобщо не го дръж и не опитвай. Така като го пускаш без да има смирение и резултат- нещата се влошават за теб. Ще стане неконтролируем, а ти сигурно не искаш такова куче?

много вярно!!!  :palec:

#402 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 07 July 2008 - 09:06 AM

Естествено, че не искам чудовище, но вече не знам какво да правя.....събота го държах до кротване /наложи се няколко пъти/ - резултатът трае 5 минути и след това отново ми се мята на краката и започва да ме гризе....много му е весело, но аз вече цялата съм надрана и нахапана - все едно, че отново имам малко коте у дома.
User's Signature

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 07 July 2008 - 09:51 AM

Разбрах,че си купила играчки.А играеш ли с кученцето или просто го оставяш само да играе?За предпочитане са играчки-дърпалки/може и топка да е но с връзчица/да си подърпате малко,да го оставиш да победи и да се порадва на плячката.Много са подходящи велурени парцали или гедория.Когато не играеш с кучо,играчките се прибират.Вадиш ги с цел-сега ще играем.Не му ги оставяи да се забавлява сам-бързо омръзват и после няма как да му отвлечеш вниманието с тях.
User's Signature

Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2008 - 10:05 AM

Аз съм прилагала методът с готварска ръкавица и омотана кърпа на ръката, когато ще играем с хапане и като беше малък всеки ден по около половин час съм играла така с него. Останалото време като хапеше съм го натискала към земята за гушата, в предадено състояние докато кротне и така всеки път като показваше агресия (или желание за груба игра). Много бързо разбра (2-3 дена), че подобно поведение е разрешено, само когато съм с ръкавицата.

#405 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2008 - 10:10 AM

Значи корекцията има 3 степени:
1. Казваш Ох! и демонстрираш болка
2. Притискаш или разтърсваш за врата. Ама като не става - не го прави, казаха ти вече. В момента го учиш, че ю-ху, колкото повече хапя по-забавно става.
3. Игнорираш напълно. Обръщаш гръб и казваш - играй с сам. Игра с мен само като спреш да хапеш.

#406 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 July 2008 - 11:22 AM

Значи с играчките със сигурност греша. Играя си с него, дърпам му ги, после ги пускам, обаче грешката ми е, че не му ги прибирам - винаги са му на разположение, освен като ги измия докато изсъхнат. Вече ще ги прибирам. С натискането явно наистина не става, въпреки че се старах да правя точно както казвате. Със сърденето към момента е най-резултатно, но рядко успявам да го изтърпя, защото преди да осъзнае, че съм му сърдита много ме ръфа. Ръкавицата също е добра идея, с нея ще си играем довечера, поне това хапане да си спестя. Утре свикват събрание на входа /от скоро сме в този апартамент/ и много ме е страх, че заради неговото лаене и моето викане може да ни направят проблеми съседите  :(
User's Signature

Качена снимка

#407 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 July 2008 - 08:27 PM

Преди малко се разхождахме в един парк. Ходиме си ние Редом и се разминаваме с едно момче. Той отдалече се усмихва и докато се разминавахме ходейки прокара ръка по гърба на Райа. И тя веднага се обърна и щракна със зъби, имах чувството, че ако ръката му беше там щеше да я откъсне. И преди сме имали такива "набези" от НАГЛИ минувачи, но не им обръщаме внимание, за пръв път реагира така.
Какво да правя за да не се повтаря? Не мога да предупреждавам всеки човек, който е на 5 метра пред мен да не пипа кучето, защото не всеки смее да я гали, а немога и да предвидя дали следващия или изобщо кога Райа пак ще реагира така.

#408 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 08:35 PM

Хъски, което хапе? Интересно
Сложи й намордник. Не може да рискуваш да захапе някой. Представи си, че някое дете се затича да я гушне.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 July 2008 - 08:39 PM

Цитат

имах чувството, че ако ръката му беше там щеше да я откъсне.
Хъски на 5 месеца едва ли би могло да "отхапе" ръката на някого.
Но коригирайте това поведение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#410 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 July 2008 - 09:22 PM

Ех, не исках да го кажа буквално, забравила съм кавичките  ;D

#411 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 10:16 PM

Ако кучето се озъби когато посегна към храната му (само зъбене, без да ръмжи или да посяга) това значи ли, че смята, че съм по - долу в йерархията от него?
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 11 July 2008 - 11:16 AM

Цитат

Преди малко се разхождахме в един парк. Ходиме си ние Редом и се разминаваме с едно момче. Той отдалече се усмихва и докато се разминавахме ходейки прокара ръка по гърба на Райа.

Представи си че той би бил в 3-4 пъти поголям от теб и така прокара ръка по теб. Какво ти би направила?

Преди да си взема малко куче, винаги съм имала голямите. И дори не си мъслех че някой ден ще имам проблеми с хора и най-вече с деца. Никой не иска да рискува да гали голямо кучето без да попита. С малкото....хваштат за опашка, нахлуват да мачкат, един път един дядо хванал кучето ми на ръце и искал да избяга- мъжът ми го хванал - Ами аз помислих че кученце е само... :kuchence:
Куче беше с панделки, ресано, с нагръдник и мен след 3 крачки от него :huh: Най страшните деца, колкото по малки, толково по страшни. Един път едно 2-3 годишно дете нападнало моето кученце кога той бил на 8 месяца и направо  грабно го за панделки на главата (на моето) куче и искал да ги откъсне. Ужас! По чудо никой не е пострадал. Сега аз като виждам деца- обикалям ги. И на всяко хлапе казвам - Моето куче ХАПЕ! По добре да кажа че той хапе, от колкото да имам проблеми.
Моето решение на този проблем, ако някой мен попита - Мога ли да да погаля вашето куче? аз мога да дам дори да се го вземат на ръце. Но, ако някой идва с намерение сам да пипне моето куче - веднага казвам -ХАПЕ!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#413 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 July 2008 - 11:24 AM

Цитат

...се разминавахме ходейки прокара ръка по гърба на Райа. И тя веднага се обърна и щракна със зъби, имах чувството, че ако ръката му беше там щеше да я откъсне. И преди сме имали такива "набези" от НАГЛИ минувачи, но не им обръщаме внимание, за пръв път реагира така...

Проблем тук не е в агресия от страна на кучето (реакция напълно адекватна) , а в това че кучето не погледнало на своят Водач и не получило разрешение на тази реакция. Кучето само взе решение. Куче беще Водач. А дали е този който се смята себеси за "водача" заслужава внимание на едно куче?  ;)
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#414 Потребителят е офлайн   yani4ka74 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 02:25 PM

Искам да попитам и аз нещо в тази връзка.Вчера както всеки ден водих малкия(на 5 месеца)в парка.Ходим максимално често с цел социализация,защото определено изпитва страх от себеподобни осебенно по едри породи.Имаме голям напредък и тъкмо се радвах,че започна да се отпуска и да играе когато вчера го нападна женско хъски на 3г.Като казвам нападна имам в предвид наистина нападна а не просто груба игра.За щастие моите викове и незабавна намеса предотвратиха по сериозно нараняване отърва се само с одрано уше,но много сериозна уплаха и квичене доста след инцидента.Върнахме се много назад,а обяснението на стопанката беше,че той бил бебе и затова,нейното не обичало бебета,но да не се притеснявам като порасне щели да си играят :o Доколкото знам тук от форума нито едно психически здраво куче не би нападнало бебе.Моля ви кажете аз ли бъркам нещо и как да действам от тук на татък,защото и аз доста се уплаших.Само да уточня,че малкия не я провокира с нищо тръгна към нея въртейки опашка.

#415 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 July 2008 - 02:38 PM

Цитат

...И преди сме имали такива "набези" от НАГЛИ минувачи, но не им обръщаме внимание, за пръв път реагира така.
Какво да правя за да не се повтаря? Не мога да предупреждавам всеки човек, който е на 5 метра пред мен да не пипа кучето, защото не всеки смее да я гали, а немога и да предвидя дали следващия или изобщо кога Райа пак ще реагира така.

Има 3 варианта:
1. Започваш да тренираш своето куче в посока "Всеки един непознат е твоят Приятел, и той може да теб-моето кученце да  гушка, мачка, води на повод..."   Този тренинг е задължителен за изложбени кучета. В западни страни дори има спецални кучешки фланелки с надпис " Погали мен", за да всеки който поиска може да погали този куче и  по този начин куче свиква с такива "набези". Това не е метод, а общо описание на него. Метод май трябва да описан в хендлинг или социализация на куче
2. Намордник. Не виждам нито един минус, само плюсове :
+  всеко едно куче трябва да има намордник, той задължителен при пътуване с градския транстрорт и обществени места ( жп гари, паркове...)
+ Куче не може да изъяде нещо и да се отрови
+ Не може да хапе, да дъвче каишка ...
3.Не подлагаш кучето на "риск" и не го водиш там къде има такава опасност за него.
User's Signature

Качена снимка
училище

#416 Потребителят е офлайн   Axel1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 06:12 PM

Аз имам един въпрос приятели.
Собственик съм на НОК, купих го от БГ преди 4 месеца.
Аксел е с много уравновесен характер. Подчинява се без проблем.Не е агресивен, не лае без причина. Водя го в парка веки ден, за да се социализира и т.н. До тук добре, но сега той е на 7 мес. Не обича да гони топки, но обожава да тича и играе с др. кучета. Съответно др. по- възрастни кучета го игнорираха до сега. От три - четри дни започна да лае по кучетата, които отказват да играят с него. Съответно др. животно се обръща и започва да ръмжи и хапе. Да де, но Аксел е най- голямото по размер куче в парка за сега и изведнъж сякаш го разбра, скочи и започна да се бие. Разбира се го спрях веднага, вързах го и го сложих да легне. След като се успокои го пуснах отново. На втория и третия ден пак така и днес ми стана много мъчно, защото хората с които от 4 месеца се виждам всяка сутрин сега бягат от нас. Никой не е наранен не беше неконтролируема ситуация, но това е. Аз не смятам, че ще бъде правилно да го изолирам?!
Вие как мислите? Къде греша?
Поздрави

#417 Потребителят е офлайн   istoikow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 08:06 AM

От 3 седмици имам голдън ретривър и вече е на 2 месеца. Знам че е все още малък и му растат зъби и гледа все нещо да дъвче. Но проблемът е че той ръмжи , хапе (хапе и то доста силно) , размята глава. Винаги иска да се храни преди нас или с нас , и в последно време се опитва да премине преди нас. Когато ме хапе силно го удрям с вестник и му викам ама той продължава да хапе и дори по-силно. Моля ви , дайте съвет как да го възпитам да не хапе така.

#418 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2008 - 08:36 AM

Цитат

От 3 седмици имам голдън ретривър и вече е на 2 месеца. Знам че е все още малък и му растат зъби и гледа все нещо да дъвче. Но проблемът е че той ръмжи , хапе (хапе и то доста силно) , размята глава. Винаги иска да се храни преди нас или с нас , и в последно време се опитва да премине преди нас. Когато ме хапе силно го удрям с вестник и му викам ама той продължава да хапе и дори по-силно. Моля ви , дайте съвет как да го възпитам да не хапе така.

Ако прочетете цялата тема ще си отговорите сам, ще разберете как да се справите с това. Има си начини да спреш това държание, и ако това не се случва с вестник и викане, пробваш да го притиснеш към земята и така докато се успокои. Ще бъде недоволен, ще се опитва да се изплъзне и да хапе. Казваш му "НЕ!" и докато не се успокои не го пускаш!
Храненето - винаги след като се нахрани семейството, независимо, че си иска своето! Не трябва да се дава на кучето храна от масата.. И още много други полезни съвети има за възпитанието на кучето в тази тема, както и в много други, които трябва да прочетеш..
Късмет с кучо :)

#419 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2008 - 05:13 PM

Здравейте, от скоро след дългият и тежък период от близо 5 мес. без куче най-сетне преди 2 дни зверчето пристигна :yahoo:.То е дого аржентино на 45 дни.Прочетох цялата тема(не за първи път де)и все пак имам 2 въпросчета :blink:.Че ме погризква при игра така е, но интересното е , че първо дълго и усърдно ближе мястото и после хоп-гриз, надявам се, че целта му не е да се налага, а просто да си играе, при хващане зад вратлето гледа сконфузно и прекратява(до след малко).Другото-дали ще е грешка ако оставя НЕто за погризването за след седмица ,2,защото иначе само НЕ ще си казваме(не дъвчи това не дъвчи онова и неща от тоя род).Предишното ми куче беше боксер и с възпитанието се бях справила прекрасно, но сега се оказва, че бая неща съм забравила :huh:,все пак беше преди 10 год.

#420 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 July 2008 - 08:37 AM

Хаха и мен ме облизжа понякога преди да захапе...само дето по никакъв повод не пуска :)
Може да ни имат за мръсни и да искат да ни поизмият преди да си хапнат :)
На въпроса ти за съжаление не мога да отговоря, защото при мен е тежък случай и никой от методите за укротяване към момента не действа. Пожелавам ти повече успех :)
User's Signature

Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема