Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#541 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 29 October 2008 - 09:40 PM

Точно по този начин работих със страхлив кокер на 1година.Получи се.
User's Signature

Качена снимка

#542 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2008 - 09:43 PM

еми супер дано да се получи :) ама този страхлив кокер лаеше ли по хората :) забравих да кажа че лае и по коли които брамчът много  ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#543 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 29 October 2008 - 09:50 PM

Да ,лаеше по хора и даже  атакувал имитирайки,че ще захапе.
User's Signature

Качена снимка

#544 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:52 PM

благодаря ти много започваме курс по обучение дано да се получи и при нас :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#545 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 11:51 PM

Още веднъж благодаря за коментарите и помощта на всички.  :wub:

Цитат

Не разбирам защо сте решили, че има проблем с доминантност. По-късно ще отделя коментарите в друга тема.
Смятаме, че кучето си е по-доминантно по няколко причини. Първо, беше най-голямото в котилото и изяждаше на всички манджата - чак ни казаха, добре че го взехте, че и другите да могат да хапнат както трябва ;D После, пробва се да се качва по коленете на хората, по мебелите и т.н. Ние го учим и не даваме, той уж слуша, ама не винаги. Не винаги идва от първия път, като е без повод и го повикаш. Ако е зает с нещо си или дъвче някоя пръчка или топката - те поглежда с бялото на очите и продължава да прави каквото си прави...

Цитат

Малко повече търпение с него.Той,е само едно бебе.Наблегнете на основните команди за послушание.Но не прекалявайте,просто повтаряйте упражненията всеки ден за 20-тина минути,като ги редувате с игра.Ако пък,е много енергичен първо поиграйте малко с него и тогава учете.Не може,да искате от него перфектност,той сега се запознава с околния свят,и всичко му е интересно.
Така се опитваме да правим... Май сме много нетърпеливи с него  :blink:
Galiadogs, четох ги тези уроци, ама май трудно ги вдявам. Мислех си, че едно занятие е един ден, пък то май е да го повтаряш, докато кучето го научи безотказно... Пак ще ги прочета, благодаря.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 October 2008 - 12:06 AM

Цитат

Мислех си, че едно занятие е един ден, пък то май е да го повтаряш, докато кучето го научи безотказно... Пак ще ги прочета, благодаря.

Цитат

Предлагания курс е подробно описание на 15 упражнения, на които се основават основните навици по послушание. Тези упражнения се повеждат един път на ден, отработвайки всяко упражнение по два пъти. За да завършите курса са ви нужни 60 дена.

Но пък:

Цитат

Ако видите, че някое упражнение не е отработено както трябва, не преминавайте към следващото, докато не отстраните недостатъците.
По-добре да загубите седмица, отколкото да изкарате курса набързо, без да постигнете резултат.
:blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#547 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 11:58 AM

Как се коригира защитната агресия?  :blink:

може и да съм го подминала,само кажете къде го пише...

#548 Потребителят е офлайн   Parco Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 06:04 PM

Какво влагаш под "защитна агресия" ? Ако то защитава негова територия - дали трябва да го коригираш ? При други ситуации - играчка, храна и др.подобни - има филм на Сизър Милън с една болонка - добър пример ! Линка е при тема "Повелителят на кучетата".

#549 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 06:35 PM

Имам предвид не териториална, а защитна агресия. По време на разходка гледа подозрително някои хора(не всеки), когато я погалят не прави нищо, но аз я усещам, че е недоверчива и то в смисъл не да я е страх,а по-скоро е точно като пазач-очаква всичко,следи всяко движение и т.н. Страх ме е да не реши някой път като и се зарадват че ни нападат и да ухапе някой. И все пак това не е винаги-има случаи в които търпи доста нахални хорица,а веднъж почти ухапа един познат :o зарадва му се,познава го,но се случи.Той не си призна , но аз познавам кучето си и съм убедена,че я е пипнал по носа или зъбите(не й харесва това :-)  от тогава гледам да я понапазвам от нахалните хора,защото повечето като й се радват я щипят по носа,гледат й зъбите...
Та мога ли да я "успокоя",че не всеки ни мисли лошо по начина със страхливия кокер-да й давам наградка когато и се радват непознати?
От всички видове агресия само на тази ми прилича...
а и още нещо-прави ми впечатление,че като рабере че не ни мислят лошо и започва една радост ;D към тоаи, в който до преди малко се е съмнявала... ;D
п.п. тя е ротвайлер на годинка ;D

#550 Потребителят е офлайн   Parco Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 06:53 PM

Имаше някъде тема за социализирането на кучетата. А дотогава можеби - намордник, повод и повече внимание! Ротвайлера е сериозна порода а и сериозни килограми с мускули - така че трябва много добре да се разбирате. Аз имах подобни ситуации - беше в следствие на това че не се е срещал достатъчно с други животни и хора. В такава ситуация аз съм много внимателен - успокоявам го с думи и ако трябва опъвам повода за да не нападне и подавам команда НЕ !
А момента е много деликатен - кучо може да е провокиран и от страха /или злобата/ на човека и да нападне, ти не можеш да контролираш страха на хората ?!
След като сте достигнали добро владеене на основните команди при наличие на дразнители, трябва да я развеждаш между хора и да я наблюдаваш и възпитаваш.
П.С. Между другото аз не разрешавам на всеки да ми пипа кучето, а и е нормално първо да те попитат! Много, много не им давай да я опипват!

#551 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 07:22 PM

за сега изпълнява командите,които трябва , но без дразнители.след още някое време започваме и при такива обстановки с дразнители :blink: винаги е на повод, а отскоро и с намордник(разгонена е и е леко раздразнителна отвреме на време към други кучета :rolleyes:). А към хората,които не ги е страх не реагира и им се радва без да е много подозрителна :blink:
а за пипането-докато отреагирам те вече са и се нахвърлили и тогава почвам да им казвам да не я имат за някой плюшко :rolleyes: ;D
може би грешката си е в мен-като по-малка все я разхождах на места , на които да е по-спокойно и да няма хора и сега като види повечко арод и се получава така...след като оттренираме командите изключително добре и ще започна да я вкарвам в повече народ на едно място,за да свиква с мисълта... :blink:

Благодаря за съветите ;)

#552 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 02:54 PM

Здравейте.Почнах да чета темата от самото начало,но не ми стигат сили и време да я изчета цялата.Горе-долу се ориентирах в това къде греша, но въпреки всичко много ми се ще да се консултирам със специалист в тази област.Молбата ми е да ме насочите към такъв, защото ми се струва че изпускам положението от контрол ,а не ми се ще да се разделям  с кучето си.
User's Signature

Качена снимка

#553 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2008 - 12:43 PM

Здравейте отново. Днес по време на сутрешната разходка Рея намери салфетка и реши да си я носи. Аз, както обикновено казах - "Пусни", но този път тя продължи да я носи сякаш съм й казала "Браво". След това се наведох и се опитах да отворя устата й, а тя стискаше зъбите като клещи, пак й казах "Пусни" и пробвах по-силно, тогава кучето изръмжа и стисна зъби върху ръката ми. Не ме ухапа силно, дори не ме драсна, но факт беше, че не беше на игра, нито добронамерено гризкане. Разтресох я, а реакцията й беше - скачане върху мен с озъбване и нещо като слайване. Продължихме разходката - Рея, сякаш нищо не е станало и аз - объркана и малко уплашена от случката.
Моля за съвет как трябва да се постъпи в такава ситуация, защото имам чувството, че губя контрол над нея. И друг път е лаела в знак на несъгласие, но този път беше по-различно. Припомням - Рея е НОК, вече е на 5 месеца.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#554 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2008 - 11:33 PM

И аз имам проблем, подобен на горния. Спайк (френски булдог на 3 и половина месеца) е куче- прахосмукачка. Проблемът ми е, че не ми позволява да му бръкна в устата. Той принципно много силно протеситра когато някой иска да му бръкне в устата или да му види зъбите, но когато се опитвам да изкарам някой боклук от там нещата стават още по - зле. Преди малко го усетих, че му е време за тоалетна и отидохме вън. Докато му дойде музата се поразходи и пак започна както обикновено да яде миниатюрни бучици пръст. След като многото ми НЕ-та и заплахи не помогнаха се опитах да му изкарам боклука от устата, а той започна да ми ръмжи и се опита да ме захапе. "НЕ" отново не подейства, той си повися малко във въздуха и после се прибрахме. Иначе позволява да му ровя из паницата докато яде. Как мога го накрам да приема бъркането в устата като нещо нормално?
User's Signature

Качена снимка

#555 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 19 November 2008 - 12:01 AM

Защо не опитате с размяната.Примерно искаш салфетка,а предлагаш парцал примерно.Явно кученцата ви приемат това за плячка,а вас за евентуална конкуренция.Apso беше описвала тези техники,но не помня в наказателния кодекс ли бяха.Утре на свежа глава ще погледна.
User's Signature

Качена снимка

#556 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2008 - 08:00 AM

Аз все повече се обеждавам, че "НЕ" не е особенно ефективно при прахосмукачките. Освен това рискувате да развалите хубавата команда. Размяната и играта са по-добри решения.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#557 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:23 AM

здравейте,малко съм обезпокоена и дано не съм сгрешила мястото за въпроса си.та,имам кокер на 1год и почти 5 месеца.наското поведението му силно ме обезпокои и незнам дали това е някакъв вид агресия и доминантно поведение или ревност.като цяло е много любвеобилен,изпълнява командите ,които му задавам особено ако сме на вън и неагресивен.всмисъл,че дори когато са проявявали агресия други кучета  към него не е реагирал агресивно,а само отбранително и то в редки случай.наскоро обаче се бяха събрали доста кучовци за игра.едното ротвайлер ( което познавам по други обстоятелства ),дойде при мен и аз естествено му се зарадвах и му дадох от гранулите,които нося със себе си.това продължи около 3-4 мин.след което последва сбиване,по точно моя му налетя с ръмжене и хапане.разтървахме ги,точно след това дойде и другото куче пак едра порода искаше да ме подуши,а моя пак налетя да го хапе.обезпокоих се силно,защото само преди това всички си играеха задружно.е,като резултат аз си го вързах и се отделихме.той се настани при мен на пейката и беше повече от щастлив.на какво може да се дължи това му поведение?само да уточня той е силно привързан към мен,ходи след мен като малка сянка,а когато искам да погаля друго куче,което не познава ми бута ръцете.
наистина съм притеснена.благодаря ви предварително.
User's Signature

Качена снимка

#558 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2008 - 11:40 AM

Цитат

здравейте,малко съм обезпокоена и дано не съм сгрешила мястото за въпроса си.та,имам кокер на 1год и почти 5 месеца.наското поведението му силно ме обезпокои и незнам дали това е някакъв вид агресия и доминантно поведение или ревност.като цяло е много любвеобилен,изпълнява командите ,които му задавам особено ако сме на вън и неагресивен.всмисъл,че дори когато са проявявали агресия други кучета  към него не е реагирал агресивно,а само отбранително и то в редки случай.наскоро обаче се бяха събрали доста кучовци за игра.едното ротвайлер ( което познавам по други обстоятелства ),дойде при мен и аз естествено му се зарадвах и му дадох от гранулите,които нося със себе си.това продължи около 3-4 мин.след което последва сбиване,по точно моя му налетя с ръмжене и хапане.разтървахме ги,точно след това дойде и другото куче пак едра порода искаше да ме подуши,а моя пак налетя да го хапе.обезпокоих се силно,защото само преди това всички си играеха задружно.е,като резултат аз си го вързах и се отделихме.той се настани при мен на пейката и беше повече от щастлив.на какво може да се дължи това му поведение?само да уточня той е силно привързан към мен,ходи след мен като малка сянка,а когато искам да погаля друго куче,което не познава ми бута ръцете.
наистина съм притеснена.благодаря ви предварително.

На гранулите - създали сте ситуация на конкуренция за храна.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#559 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 01:10 PM

margokk и аз така си помислих,но притеснението ми дойде от там,че много пъти съм давала гранули и на други кучета,но не е реагирал така,учуди ме и факта,че тръгна да налита и на другото куче,а дори не го бях докоснала,то искаше само да ме подуши.дано да е само инцедент,явно трябва да спра да давам "подаръци" на събратята му.
User's Signature

Качена снимка

#560 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2008 - 01:13 PM

По принцип не е хубаво да се дават подаръци. Поощренията са за коректно изпълнена задача.
User's Signature

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни