Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 29 October 2008 - 11:51 PM
Цитат
Цитат
Galiadogs, четох ги тези уроци, ама май трудно ги вдявам. Мислех си, че едно занятие е един ден, пък то май е да го повтаряш, докато кучето го научи безотказно... Пак ще ги прочета, благодаря.
Публикувано: 30 October 2008 - 12:06 AM
Цитат
Цитат
Но пък:
Цитат
По-добре да загубите седмица, отколкото да изкарате курса набързо, без да постигнете резултат.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 November 2008 - 06:04 PM
Публикувано: 02 November 2008 - 06:35 PM
Та мога ли да я "успокоя",че не всеки ни мисли лошо по начина със страхливия кокер-да й давам наградка когато и се радват непознати?
От всички видове агресия само на тази ми прилича...
а и още нещо-прави ми впечатление,че като рабере че не ни мислят лошо и започва една радост ;D към тоаи, в който до преди малко се е съмнявала... ;D
п.п. тя е ротвайлер на годинка ;D
Публикувано: 02 November 2008 - 06:53 PM
А момента е много деликатен - кучо може да е провокиран и от страха /или злобата/ на човека и да нападне, ти не можеш да контролираш страха на хората ?!
След като сте достигнали добро владеене на основните команди при наличие на дразнители, трябва да я развеждаш между хора и да я наблюдаваш и възпитаваш.
П.С. Между другото аз не разрешавам на всеки да ми пипа кучето, а и е нормално първо да те попитат! Много, много не им давай да я опипват!
Публикувано: 02 November 2008 - 07:22 PM
а за пипането-докато отреагирам те вече са и се нахвърлили и тогава почвам да им казвам да не я имат за някой плюшко :rolleyes: ;D
може би грешката си е в мен-като по-малка все я разхождах на места , на които да е по-спокойно и да няма хора и сега като види повечко арод и се получава така...след като оттренираме командите изключително добре и ще започна да я вкарвам в повече народ на едно място,за да свиква с мисълта... :blink:
Благодаря за съветите ;)
Публикувано: 03 November 2008 - 02:54 PM
Публикувано: 18 November 2008 - 12:43 PM
Моля за съвет как трябва да се постъпи в такава ситуация, защото имам чувството, че губя контрол над нея. И друг път е лаела в знак на несъгласие, но този път беше по-различно. Припомням - Рея е НОК, вече е на 5 месеца.

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 18 November 2008 - 11:33 PM

Публикувано: 19 November 2008 - 12:01 AM
Публикувано: 19 November 2008 - 08:00 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 20 November 2008 - 11:23 AM
наистина съм притеснена.благодаря ви предварително.

Публикувано: 20 November 2008 - 11:40 AM
Цитат
наистина съм притеснена.благодаря ви предварително.
На гранулите - създали сте ситуация на конкуренция за храна.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 20 November 2008 - 01:10 PM

Публикувано: 20 November 2008 - 01:13 PM