Tali, в Apr 11 2009, 09:41 PM, написа:
Защо не опиташ да го разхождаш периодично на повод във ограждението при кокошкие?
Като тръгне към някоя, корекция и "Не!"... Предполагам, че с времето ще свикне с тях и няма да ги закача...
Ние така направихме с другите кучета, понеже Райа постоянно се дърпаше и скачаше към тях. Сега 97% от тях отминаваме без проблеми.
Казват, че трябва да усетиш първия момент, в който кучето минава в състояние "възбуда" при вида на кокошките. Тогава се подава корекция, за да се напомни, че ти си тоя, който...
Ние имаме същия проблем, с тази разлика, че става дума за птици на ята, които не са ни на разположение постоянно, за да тренираме... И при неуспешна "тренировка", откачаме около час да го гоним покрай брега... Оттам знам, че ако успея да го извикам, преди да е минал в състояние "амок", се опомня, връща се при мен, мога да го заиграя, обаче изпусна ли го - отиде... Веднъж му събирах тоалетните остатъци, докато се обърна - вече беше погнал една врана. Гони я сигурно 15-тина минути, горката вече капна, искаше да кацне... направо бях се ужасила, че ще я изяде, но в този момент природата ми помогна - той клекна и се нагъзи тоалетно и тогава успях да го сграбча за козината, та да го спра....
Много ти стискам палци.