Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1161 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 June 2011 - 09:39 AM

Питайте Токчев и Алекси от доберманския форум и двамата са от В. Т-во. Определено ще са ви много полезни, стига да имат време и желание. Свържете се с тях и ги питайте, макар че системата не ми дава да ви пратя лично съобщение, вероятно нямате необходимия бр. постове все още.

Аз когато търсих преди години попаднах на инструктор, който искаше кучето да му бъде закарано при него, което е много далеч от това, което дефакто трябва да се прави при обучение. Просто нямах др. алтернатива тогава. Казвам ви го, за да изберете по-доброто, ако все пак имате някакви колебания.

Освен това непременно погледнете и тази тема:
http://forum.dog.bg/...B8%D1%89%D0%B5/

Успех!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1162 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2011 - 11:22 PM

Здравейте и от мен! Аз съм една от многото, която има проблем с агресивно куче. Моето е девойка на 7 месеца. Смесица е между Джак Ръсел Териер и улична превъзходна. Осинових я преди 5 месеца-роди се в една дупка в гората.Беше най-малкото от кутренцата-изтърсачето. Като бебе беше доста плашлива и дълго време гласчето й не се чуваше. Даже по едно време взехме да се притесняваме дали изобщо ще започне да лае-за щастие/ а вече стана и за нещастие/ кученцето започна да бавка и то доста силно. От изплашено и страхливо диваче се превърна в агресивна девойка. Разходките ни са голямо мъчение. Дълго време не искаше да си общува с никое куче навън-само уличната пред блока хареса, защото явно си мислеше, че е майка й. Имаме едно комшийско бигълче, което е мъжко и е много добро, но месеци наред тя не искаше да си общува с него-лаеше го и скачаше да го хапе.Сега вече този проблем го нямаме, защото аз бях много настоятелна да се сприятели с него и свикнаха заедно,макар и от време на време пак да скача да го хапе. Проблемът ми обаче не е този. Много лошо се държи с всички останали хора и животни. Само да види някой, че се приближава към нея и започва да го лае, скача насреща му. а понякога си показва и зъбите. Досега никого не е ухапала, но се притеснявам да не сръба някой-недай си боже и дете.С майка се опитваме по всякакъв начин да й покажем, че така не бива и че трябва да престане-карам й се, удрям я с каишката, дръпвам я рязко,когато започне да бавка и й казвам натъртено "Не!", но тя въобще не възприема и след 5 минути пак започва да лае и да плаши хората. Притесняваме и фактът, че тя доста трудно възприема какво й се говори. Месеци наред я учихме, че не бива да пиша из апартамента, а в банята. Сега пък толкова много свикна да пишка в банята, че не иска да се изхожда навън. Прави го, но когато вече е много на зор и не може да стиска повече. Мислех, че когато се изходи за пръв път и я похвалих вече ще си пишка и ака навън,но уви-все още това не й е навик. Не знам как да я възпитавам, защото е много труден характер- огромен инат и не ми обръща внимание, когато й говоря или й се карам. Само когато ме вбеси адски много и изляза от релси усеща какво става и взема под внимание думите ми. Какво да правя с нея и как да я накарам да спре да лае хората? Преди имах пинчер и той също беше голям разбойник, но когато му се скарвах ме разбираше веднага и ме слушаше много, а тази малката въобще не ми обръща внимание.

#1163 Потребителят е офлайн   evgeniy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:German Shepherd,Car Detailing

Публикувано: 18 June 2011 - 11:35 PM

Показване на мнениетоАдриана Станчева, в 18 June 2011 - 11:22 PM, написа:

потърси Arolski9111 много отзивчиво момче 0878787912 Асен Аролски на мен ми помогна :ba_025:,няма да съжаляваш!

http://forum.dog.bg/...0/page__st__120

Здравейте и от мен! Аз съм една от многото, която има проблем с агресивно куче. Моето е девойка на 7 месеца. Смесица е между Джак Ръсел Териер и улична превъзходна. Осинових я преди 5 месеца-роди се в една дупка в гората.Беше най-малкото от кутренцата-изтърсачето. Като бебе беше доста плашлива и дълго време гласчето й не се чуваше. Даже по едно време взехме да се притесняваме дали изобщо ще започне да лае-за щастие/ а вече стана и за нещастие/ кученцето започна да бавка и то доста силно. От изплашено и страхливо диваче се превърна в агресивна девойка. Разходките ни са голямо мъчение. Дълго време не искаше да си общува с никое куче навън-само уличната пред блока хареса, защото явно си мислеше, че е майка й. Имаме едно комшийско бигълче, което е мъжко и е много добро, но месеци наред тя не искаше да си общува с него-лаеше го и скачаше да го хапе.Сега вече този проблем го нямаме, защото аз бях много настоятелна да се сприятели с него и свикнаха заедно,макар и от време на време пак да скача да го хапе. Проблемът ми обаче не е този. Много лошо се държи с всички останали хора и животни. Само да види някой, че се приближава към нея и започва да го лае, скача насреща му. а понякога си показва и зъбите. Досега никого не е ухапала, но се притеснявам да не сръба някой-недай си боже и дете.С майка се опитваме по всякакъв начин да й покажем, че така не бива и че трябва да престане-карам й се, удрям я с каишката, дръпвам я рязко,когато започне да бавка и й казвам натъртено "Не!", но тя въобще не възприема и след 5 минути пак започва да лае и да плаши хората. Притесняваме и фактът, че тя доста трудно възприема какво й се говори. Месеци наред я учихме, че не бива да пиша из апартамента, а в банята. Сега пък толкова много свикна да пишка в банята, че не иска да се изхожда навън. Прави го, но когато вече е много на зор и не може да стиска повече. Мислех, че когато се изходи за пръв път и я похвалих вече ще си пишка и ака навън,но уви-все още това не й е навик. Не знам как да я възпитавам, защото е много труден характер- огромен инат и не ми обръща внимание, когато й говоря или й се карам. Само когато ме вбеси адски много и изляза от релси усеща какво става и взема под внимание думите ми. Какво да правя с нея и как да я накарам да спре да лае хората? Преди имах пинчер и той също беше голям разбойник, но когато му се скарвах ме разбираше веднага и ме слушаше много, а тази малката въобще не ми обръща внимание.

#1164 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2011 - 07:12 AM

Показване на мнениетоicemenn, в 03 June 2011 - 12:33 AM, написа:

Искам да добавя,Кучето е абсолютно спокойно,послушно,изпълнява всичко и е напълно контролируем почтви във всяка ситуация,но когато се храни само се превъзбужда,дори мен да ме няма там,той ПОЛУДЯВА/във всички аспекти на думата/ Когато храната му свърши е пак същия,мил послушен и т.н.Кучето не оставяно никога гладно?

/а това дали си пасваме?Ако момиче с такъв харакер намеря директно се женя!Това естествено е в кръга на шегата Благодаря на колегата от предния пост за откровеността и отделеното време

Смени му купичката за храна(преди да дадеш манджата нека поседи малко с команда ,не давай храна без да е изпълнил задачата )ако не помогне смени му времено поне мястото за хранене,КОГАТО СЕ НАХРАНИ НЕ ВДИГАЙ КУПАТА ОТ ЗЕМЯТА ОСТАВИ Я ПОНЕ ЧАС, ТАКА ЧЕ ТОЙ ДА СЕ УВЕРИ ЧЕ В НЕЯ НЯМА ВЕЧЕ НИЩО,НЕ МУ ИЗСИПВАЙ ХРАНА ТАМ КАДЕТО СЕ ХРАНИ МАНДЖАТА СЕ ПРИГОТВЯ ТАКА ЧЕ ТОЙ ДА ТЕ ВИЖДА ЧЕ ГО ПРАВИШ НО ДА НЕ УЧАСТВА В ТОВА ,в никакъв случай не му позволявай да ти се качва на главата,ако трябва смени и часът на хранене,не го пляскай това няма да помогне,по скоро наказание,ти си го познаваш ,знаеш от какво се респектира,пробвай с лакомство извън купичката му,нещо такова ,аз обикновено държа две саламчета едното е "да" едното е "не",налагаше се да повтаря доста пъти "това е не"но постигнахме успех,сега мия чинии саламчето е на земята куч ми се дави в лигни но докато не посоча саламчето и не кажа "хайде"той не посяга,хубава е да не си пази храната от теб,ти трябва да си по горе в ирархията и ти решаваш кога и какво кучето ти може да яде,само ще кажа ,моят е много доминантен но навън там аз не мога да се справя с него наумили си нещо спиране няма,но във вкъщи знае какво е позволено и какво не,не забравяй той е животно при тях е инстинкт да си пазаят храната, тоест нормално е ,ти трябва да изградиш доверие в него.

Отбелязвам че кучето в друг случай не проявява агресивност без нужда.Например не дава някой да ме потупа по-силно по рамото веднага почва да лае и скача,но това мисля че е нормално да ме пази -ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО ОБАЧЕ,КУЧЕТО НАПАДА САМО ПО КОМАНДА,ТО ВИ ПАЗИ СЯКАШ ВИЕ СТЕ ПО СЛАБИЯ(ВСЕ ЕДНО СЕ ОСТАВИЛИ ТОЙ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯТА КОЕ МОЖЕ И КОЕ НЕ),ТОВА Е ВАЖНО ДА КОРИГИРАТЕ АМА НАИСТИНА ВАЖНО

ПОЗДРАВИ
User's Signature

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон
Нека бъдем добри ,добрината лекува,добрината отваря врати:)

#1165 Потребителят е офлайн   Didda Икона

Публикувано: 08 July 2011 - 12:19 PM

Здравейте!

По-подходяща тема не можах да намеря. Надявам се тук да се намери някой, който да ми даде съвет, защото съм в голяма нужда...
Имам 11 месечно куче. Ходили сме на училище, също така и на няколко частни урока, но основният проблем, който имам не се променя.

Става въпрос за изразено доминантно поведение (или поне аз така си мисля...)

Още от малък съм свикнала да го пускам да си тича с други кучета и сам, знам, че трябва да се изразходва енергия. Само, че малко по малко от малък се научи, че като е на разстояние и аз нямам контрол върху него и съответно става все по-зле.. вече изчерпах всичките си методи да го хващам - от привикване с награда, до издебване в момент, в който бдителността му е намалена (играе с други кучета). Положението е такова, че вече не идва и с награда.. т.е. осъзнаел е, че след като е направил нещо лошо, аз съм се скарала от разстоние и тои знае, че е виновен и не идва, защото ще му се карам и ще го вържа. Това съм го сгрешила в обучението му още от малък, но в момента до такава степен се е затвърдило, че няма променяне. Иначе всички останали правила от едно известно време ( 2-3 месеца) се спазват безусловно. Изпълнява всякакви команди.. знае ги много добре. Не яде преди да му позволя ( само вкъщи де, навън като е пуснат яде каквото види и бяга от мен като се опитам да се приближа). Навън командите ги изпълнява, но някак с леки оглушки.. прави се че не чува.. общо взето, въпреки че по всякакъв начин се опитвам да доминирам, той сякаш не ми обръща внимание. Заставям го да прави някакви неща.. да лежи, да стои, да чака.. уж с идеята да разбере, че аз съм над него, но когато го пусна - край. Сега го водя с един повод 5 метра и си го пускам пак без да го държа, но с висящ повод, за да мога да го хвана, тъй като освен всичко е много недобронамерен към всякакви дразнители - от колела, скейтборди.. до дечица с колички и т.н. и не мога да си позволя да ги лае из парка, а не искам да е постоянно вързан или с този глупав повод, който събира всичките мизерии на София.

Страхът му най-вероятно е заучен и от това, че като малък съм го понатупвала, както ме бяха посъветвали разни "кучкари" и той от там най-верочтно е започнал да бяга и после това се е доразвило и се е превърнало почти в инстинкт.. като ме види че се приближавам и бяга.. а от доста време не му правя нищо.. само леки шамарчета ако много ме дразни, но нищо сериозно.. и не знам какво да направя.. писна ми и да тормозя другите кучкари из парка да ми го хващат, защото аз не мога.. а той и толкова се е изхитрил вече, че и от тях бяга.. бяга от всеки който понечи да го хване и в комлект с агресивното му поведение към различни дразнители (включително пищящи деца) си е доста страшничко :(

Моля за спешна помощ.. дано някой се отзове...

#1166 Потребителят е офлайн   radoslavaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 July 2011 - 08:53 PM

Здравейте,аз още не съм изчела цялата тема и за това моля да бъда извинена ако се повтаря въпроса ми.Та проблема е следния имам 2 кучета Френски булдог на 4 години и Неаполитански мастин на 7 месеца,и двете са женски.И ето го проблема започнаха да се бият,от началото си мислех че те ще си решат проблемите и не се мешах но на последък започна да се лее кръв.Снощи ходех в 12 часа да ги разтървавам-резултата беше че булдока ми е на решета.Иначе като са разделени са много добри,аз ги гледам в къща с две малки деца,момиченцето ми направо ползва мастинката като пони,възглавница и т.н. нито едни път не е проявила агресия,но съберат ли се двете кучета става страшно.Та въпроса ми е това ще бъде вечно или е просто временно от сорта- Кой ще бъде шефа на двора.
Благодаря ви предварително

#1167 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2011 - 09:00 PM

Значи имам Бокер на 8 месеца.Проблема е че напада другите кучета.Прави така от когато го държа само вързан и не го пускам.Може да е и защото се страхувам да не направи нещо на другото куче и го приема погрешно.Незнам как постъпя.Иначе като е пуснат не прави чак така просто се душат и ако не се харесват тогава се скарват или се одръпват едно от друго.Но сега изобщо немога да отида при другите кучета защото той се побърква.Още е малък и искам да ми помогнете как да спра това държание.Преди всички му се радваха обичаха го сега всички го отбягват за да не се скара с кучето им.Има само 2-3 кучета със които не се кара и те са на почивка.При всяка първа и втора среща се кара с тях а на третата ако са пуснат стават първи приятели и си играят страхотно.Моля ви помогнете ми да коригирам поведението му! Благодаря ви!
Ако има нещо питайте.

#1168 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 02:19 AM

Здравейте! :re_037:
Моят проблем е следния.Кучето ми вкъщи се държи перфектно,а на вън се променя скача на всички кучета.От скоро е така,на мен никога не ми е посягало.На 8 месеца е и е Боксер.Искам да ми помогнете как да коригирам поведението му?Да не се бие със другите кучета.Случайно си върви друго куче и той напада.... Без причина го прави,нито някои го притеснява,нито го закчат.Прави така когато е на повод,но и без него пак прави така но по рядко.Има само 3-4 кучета със които играе,но другите.Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете да се оправим не ни е късно.Двама човека ми писаха за което много им благодаря единият ми препоръра душач а другия да ходим при профисионалист.Не живея в България и незнам къде има а мисля че сами ше се справим.Искам да ми помогнете да спре да прави така и да бъде отново като преди - добър и мил със всички.Има случаи когато скача и по деца ... Като малък едно Хъски много го биеше уж на игра но незнам.Също едно бебче на едни познати го тормозеше и от тогава не обича децата но за него умира.Много ще съм благодарен ако ми помогнете да се оправи защото от толкова любим на всички вече никои не си пуска кучето да играе с него и не го гали никой,а и ми е криво така нито може да е свободен,нито нищо.Преди време избяга и откакво го намерихме е само на повод и от тогава е така.Беше много изплашен и като чуеше свирене от кола и се плашеше,може да е станало нещо по пъта и да се изплаши знам ли ... Но определено искам да сме си като преди.Иначе със мене проблеми никакви дава да го галя докато яде,дава да бутам във купата му докато яде,търпелив е,много бързо схваща знаем всички команди освен ела и в момента я учим за да знае и нея добре.И след като я научи искам пак да го пускам да играе със другите,но като е агресивен няма как.Мисля че е и защото като се приближи дете или куче се боя да не направи нещо и тогава точно скача ... Само като се притесня защото знам какво прави преди да скочи и го дръпвам и веднага скача.Боксера е порада която обожава деца а моят не ги харесва само детето на приятелите ни него,направо умират един за друг обичат се повече от незнам просто голяма любов.Това не е шега ще стане нещо опасно и не ми се мисли.Също забравих да добавя че играе само със малките кученца т.е бебетата.Единствените му големи приятели са НОК и 2 Ротвайлера.
ЩЕ СЪМ ВИ АДСКИ БЛАГОДАРЕН АКО МИ ПОМОГНЕТЕ ! :ae_085:

Благодаря много! :be_107:

#1169 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 11 July 2011 - 11:53 AM

Показване на мнениетоDidda, в 08 July 2011 - 10:19 AM, написа:

Здравейте!

По-подходяща тема не можах да намеря. Надявам се тук да се намери някой, който да ми даде съвет, защото съм в голяма нужда...
Имам 11 месечно куче. Ходили сме на училище, също така и на няколко частни урока, но основният проблем, който имам не се променя.

Става въпрос за изразено доминантно поведение (или поне аз така си мисля...)

Още от малък съм свикнала да го пускам да си тича с други кучета и сам, знам, че трябва да се изразходва енергия. Само, че малко по малко от малък се научи, че като е на разстояние и аз нямам контрол върху него и съответно става все по-зле.. вече изчерпах всичките си методи да го хващам - от привикване с награда, до издебване в момент, в който бдителността му е намалена (играе с други кучета). Положението е такова, че вече не идва и с награда.. т.е. осъзнаел е, че след като е направил нещо лошо, аз съм се скарала от разстоние и тои знае, че е виновен и не идва, защото ще му се карам и ще го вържа. Това съм го сгрешила в обучението му още от малък, но в момента до такава степен се е затвърдило, че няма променяне. Иначе всички останали правила от едно известно време ( 2-3 месеца) се спазват безусловно. Изпълнява всякакви команди.. знае ги много добре. Не яде преди да му позволя ( само вкъщи де, навън като е пуснат яде каквото види и бяга от мен като се опитам да се приближа). Навън командите ги изпълнява, но някак с леки оглушки.. прави се че не чува.. общо взето, въпреки че по всякакъв начин се опитвам да доминирам, той сякаш не ми обръща внимание. Заставям го да прави някакви неща.. да лежи, да стои, да чака.. уж с идеята да разбере, че аз съм над него, но когато го пусна - край. Сега го водя с един повод 5 метра и си го пускам пак без да го държа, но с висящ повод, за да мога да го хвана, тъй като освен всичко е много недобронамерен към всякакви дразнители - от колела, скейтборди.. до дечица с колички и т.н. и не мога да си позволя да ги лае из парка, а не искам да е постоянно вързан или с този глупав повод, който събира всичките мизерии на София.

Страхът му най-вероятно е заучен и от това, че като малък съм го понатупвала, както ме бяха посъветвали разни "кучкари" и той от там най-верочтно е започнал да бяга и после това се е доразвило и се е превърнало почти в инстинкт.. като ме види че се приближавам и бяга.. а от доста време не му правя нищо.. само леки шамарчета ако много ме дразни, но нищо сериозно.. и не знам какво да направя.. писна ми и да тормозя другите кучкари из парка да ми го хващат, защото аз не мога.. а той и толкова се е изхитрил вече, че и от тях бяга.. бяга от всеки който понечи да го хване и в комлект с агресивното му поведение към различни дразнители (включително пищящи деца) си е доста страшничко :(

Моля за спешна помощ.. дано някой се отзове...

Заповядайте в неделя в Южен парк при сцената от 10ч - там провеждаме тренировки -ABC-BG , а също и тренираме аджилити.
Проблема ви е решим и с малко помощ и промяна на вашето поведение и кучето ще се промени .
Края на септември планираме есенен семинар - Обучение на кучето BH , както и възобновяване на лекциите на Animal behavior College BG от 1 октомври.

My link - координати

#1170 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 11 July 2011 - 12:03 PM

Показване на мнениетоboxer_s6, в 11 July 2011 - 12:19 AM, написа:

Здравейте! :re_037:
Моят проблем е следния.Кучето ми вкъщи се държи перфектно,а на вън се променя скача на всички кучета.От скоро е така,на мен никога не ми е посягало.На 8 месеца е и е Боксер.Искам да ми помогнете как да коригирам поведението му?Да не се бие със другите кучета.Случайно си върви друго куче и той напада.... Без причина го прави,нито някои го притеснява,нито го закчат.Прави така когато е на повод,но и без него пак прави така но по рядко.Има само 3-4 кучета със които играе,но другите.Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете да се оправим не ни е късно.Двама човека ми писаха за което много им благодаря единият ми препоръра душач а другия да ходим при профисионалист.Не живея в България и незнам къде има а мисля че сами ше се справим.Искам да ми помогнете да спре да прави така и да бъде отново като преди - добър и мил със всички.Има случаи когато скача и по деца ... Като малък едно Хъски много го биеше уж на игра но незнам.Също едно бебче на едни познати го тормозеше и от тогава не обича децата но за него умира.Много ще съм благодарен ако ми помогнете да се оправи защото от толкова любим на всички вече никои не си пуска кучето да играе с него и не го гали никой,а и ми е криво така нито може да е свободен,нито нищо.Преди време избяга и откакво го намерихме е само на повод и от тогава е така.Беше много изплашен и като чуеше свирене от кола и се плашеше,може да е станало нещо по пъта и да се изплаши знам ли ... Но определено искам да сме си като преди.Иначе със мене проблеми никакви дава да го галя докато яде,дава да бутам във купата му докато яде,търпелив е,много бързо схваща знаем всички команди освен ела и в момента я учим за да знае и нея добре.И след като я научи искам пак да го пускам да играе със другите,но като е агресивен няма как.Мисля че е и защото като се приближи дете или куче се боя да не направи нещо и тогава точно скача ... Само като се притесня защото знам какво прави преди да скочи и го дръпвам и веднага скача.Боксера е порада която обожава деца а моят не ги харесва само детето на приятелите ни него,направо умират един за друг обичат се повече от незнам просто голяма любов.Това не е шега ще стане нещо опасно и не ми се мисли.Също забравих да добавя че играе само със малките кученца т.е бебетата.Единствените му големи приятели са НОК и 2 Ротвайлера.
ЩЕ СЪМ ВИ АДСКИ БЛАГОДАРЕН АКО МИ ПОМОГНЕТЕ ! :ae_085:

Благодаря много! :be_107:

Здравейте , ще ви пратя препратка към една статия - надявам се да ви помогне до известна степен, както да промените отношението си към кучето и така и за да можете да комуникирате по добре с него .
My link - lecture ethology

Доста сте преживели - боксерът е слънчево куче и надявам се да успеете отново да се радвате на слънчевият му характер - за професионалист - кажете в коя страна и кой град сте и ще успеем да намерим подходящия треньор.

#1171 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 July 2011 - 01:06 PM

ами ако споделиш откъде си ,ще те насочим към специалист

#1172 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 05:35 PM

В Гърция.

#1173 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 10:34 AM

Никой не помага :dh_188: Поне ми дайте 1-2 статии защото не намирам нищо в нета намирам само за кучета агресивни към колелета и хора :ab_041:

#1174 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2011 - 10:38 AM

Мисля, че това може да ти даде идеи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1175 Потребителят е офлайн   desitamd Икона

Публикувано: 17 July 2011 - 08:52 PM

Здравейте! Моля Ви за помощ и съвет как да се справя със следната ситуация: имам куче смесица между болонка и пинчер, вече е на 15 години и агресията, която проявява към мен и моето семейство вече ескалира. Не можем да минаваме покрай него, когато се храни, окупира леглото ми и хапе ако реша да го преместя, трудно е покрай другите кучета, когато сме на разходка, защото ръмжи и налита да хапе, живеем в малък апартамент и разминаването с него в стаите е истинско приключение, с краен резултат рани и синини за мен и майка ми. Вече не ни дава да му слагаме каишка, само като я види и пощурява, трудно ни е да го къпем и т.н. Потупването с вестник не върши работа, втурва се яростно срещу вестника и срещу нас, забележки със сериозен тон не помагат. Моля да не ме упреквате за въпроса ми, но знаете ли някакви успокоителни, които ще ми помагат в критични ситуации, както и в случаите, когато трябва да отидем на лекар. Четох за D.A.P. спрей, който успокоявал кучетата при изнервящи ги ситуации, попадах на статии за аромотерапии, тепърва ще търся още информация, но се надявам и на Вашата помощ, за която предварително благодаря.

#1176 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 July 2011 - 11:06 AM

Показване на мнениетоdesitamd, в 17 July 2011 - 06:52 PM, написа:

Здравейте! Моля Ви за помощ и съвет как да се справя със следната ситуация: имам куче смесица между болонка и пинчер, вече е на 15 години и агресията, която проявява към мен и моето семейство вече ескалира. Не можем да минаваме покрай него, когато се храни, окупира леглото ми и хапе ако реша да го преместя, трудно е покрай другите кучета, когато сме на разходка, защото ръмжи и налита да хапе, живеем в малък апартамент и разминаването с него в стаите е истинско приключение, с краен резултат рани и синини за мен и майка ми. Вече не ни дава да му слагаме каишка, само като я види и пощурява, трудно ни е да го къпем и т.н. Потупването с вестник не върши работа, втурва се яростно срещу вестника и срещу нас, забележки със сериозен тон не помагат. Моля да не ме упреквате за въпроса ми, но знаете ли някакви успокоителни, които ще ми помагат в критични ситуации, както и в случаите, когато трябва да отидем на лекар. Четох за D.A.P. спрей, който успокоявал кучетата при изнервящи ги ситуации, попадах на статии за аромотерапии, тепърва ще търся още информация, но се надявам и на Вашата помощ, за която предварително благодаря.

Здравейте , трябва ви сериозна консултация с ветеринарен лекар - при възрастните кучета освен болеви има и страхов синдром -да не го наранят . Много е възможно да има заболяване - дори зъбния камък създава предпоставка за агресия - заведете го на лекар първо нека го прегледа и да се установи здравословното състояние - след това вече ще се знае как да се коригира поведението.

#1177 Потребителят е офлайн   desitamd Икона

Публикувано: 19 July 2011 - 06:57 PM

Благодаря за съвета, точно това мисля да направя :za_127:

#1178 Потребителят е офлайн   Agressiva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2011 - 08:15 PM

Здравейте.
Четох темата, но до колкото разбирам от коментарите на повечето стопани на кучета, че става дума за по-големички. А моят Ари е на един месец.
Притеснява ме хапането по ръцете и краката. Купих му гумени играчки обаче краката и ръцете пак му се виждат по-интересни...
Опитвам се да му казвам "Не" и да му обръщам гръб, той пак се опитва да се закача и т.н.
Дали, защото е още малък и не ме разбира или да продължавам така да се опитвам да го отучвам?

#1179 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 22 July 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоAgressiva, в 21 July 2011 - 08:15 PM, написа:

Здравейте.
Четох темата, но до колкото разбирам от коментарите на повечето стопани на кучета, че става дума за по-големички. А моят Ари е на един месец.
Притеснява ме хапането по ръцете и краката. Купих му гумени играчки обаче краката и ръцете пак му се виждат по-интересни...
Опитвам се да му казвам "Не" и да му обръщам гръб, той пак се опитва да се закача и т.н.
Дали, защото е още малък и не ме разбира или да продължавам така да се опитвам да го отучвам?

Когато той ви хапе на вас ви е неприятно нали така ? ! А когато вие казвате НЕ какво се случва ? Обръщате гръб на кучето. За да го накарате да спре трябва да го научите да асоциира командата НЕ с ваше действие , което ще му бъде неприятно! Иначе от само себе си няма да се промени нищо ( най - много да ескалира още повече ) :ae_085:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   Agressiva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2011 - 11:37 AM

Не ми е приятно, казвам му "Не", ако пак продължава почнах да го хващам зад вратлето и да го разтърсвам. И като, че ли проработва, защото почва само да ме ближе.
Направи ми впечатление, че се опитах да му приложа това да влиза след мен и да си чака за паничката. В първия момент като бяхме пред вратата и с крак му попречих да мине се въртя, оглеждаше в стаята какво става, обърна ми гръб и замина на някъде, обаче после се върна и чакаше. И чакаше и за паничката.
Дали наистина им резултат или да изчакам още малко, защото е на месец едва и няколко дни. Или да започна с този курс на обучение, защото не искам да го изпусна?

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни