Dog.bg Форуми : За осиновяванията в чужбина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За осиновяванията в чужбина Wij willen helpen!!!!

#61 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2009 - 11:51 AM

За тази Сивка Интерпол ще се сезира ли? zz_020.gif

#62 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 11:54 AM

Към недоволните
Кой ви е обещавал снимки и подробна информациш-едва ли не за всеки изминал ден?
Кой е винивен,че на вас не ви се занимава и чакате на някой друг да ви изпрати животните в чужбина?Като сте толкова недоволни сега,да я бяхте свършили сами тази работа!
Кой ви накара на сила да си изпращате животните?

На това аз му казвам "Неблагодарност".

П.С.Вместо да съсипвате всичко се пробвайте вие,недоволните и неблагодарните,лично да изпратите по едно животно-да намерите дом,приют,билет,клетка,да покриете ветеринарните изисквания и т.н.!
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2009 - 12:03 PM

Цитат(ansf @ Oct 22 2009, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Писах, писах и изтривах, затова ще съм кратка.

Не оценявате това което се прави, нито колко време, нерви, средства и усилия са нужни за да се изгради някаква връзка с чужбина, камо ли да се запази.

Още повече, не схващате, че всяко едно подхвърлено обвинение, особенно ако е изтискано от левия пръст на десния крак - тоест неоснователно, може да доведе до последици необратими и разрушаване на връзката.

Никой не иска да работи и да се занимава в условията на заплахи, недоверие или излишни, подчертавам необосновани обвинения. При равни други условия - тоест приюта може да си намери кучета от къде ли не, може да прекрати взаимоотношения.

Още повече замислете се - каква обида е за приют изградил уважение и признание в Холандия, да се обяснява на някакви хорица тука, какво прави с животните си.

Взете се кротнете и пребройте поне до 10 преди да напишете поредната помийна глупост.

Свободна страна , свободни хора! Ако не знаете котето беше взето по спешност преди да са изтекли срокът от един месец от ваксините. Не искам хора, те си знаят кои са , които слагат ваксини на кокета с разстройство и после обвиняват други, че са им ги предали болни да ми дават акъл. При евентуални изследвания в Германия може да се окаже , че титъра на антителата е нисък и тогава какво ще се случи с тази котка която не отговаря здравословно. Това не са помии а факти, които могат да окажат влияние на съдбата на животното. Не трябва ли да сме коректни към бъдещите осиновители и не е ли това работа на хората, които ги изпращат. А между другото животното не мизерстваше тук, хранено е с отлична храна- пастети Гурмет и не съм се полакомила за чужбина , решихме да използваме тази възможност и да удържим на обещанието да поемем разходите и на друго заминаващо коте, мисла, че в случая е за повече от две . Преди да сте ме обвинили и в скъперничество ще кажа , че парите са последното, което би ни отказало да помогнем и на друго животно от улицата , първото е простотията , нека влеза във вашия тон

#64 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 12:07 PM

Вие като попечител на това коте сте можели да откажете и ваксинирането и заминаването!Защо не сте го направили?И защо другите са ви виновни?Някой на сила ли ви накара да качите тази котка в самолета?
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 12:15 PM

някой може да реши, че съм объркала мястото , но само ще кажа

по-скоро цитирам

Цитат
Знае командата, но не изпълнява - Така е, като си е купил дипломата.

#66 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 12:16 PM

Винету, Вашето вече е наистина самохвалство. Сега изтъквате какви пари и за колко сте дали.

Дали сте котето, а сега мрънкате защо е взето. Ама защо така, защо иначе. На Вашата съвест ще тежат пропилените шансове на толкова много котки, които няма да намерят нормален дом, заради Вашите интриги и глупости! А може би нямате съвест??? Имали сте връзки в Германия - ако беше вярно, щяхте да знаете как стоят нещата там и че притесненията Ви са напълно необосновани!!! Ние да не сме паднали от Марс, че само Вие знаете как стоят нещата и как се правят?!?!?!

Ужким интелигентна жена (поне това се опитвахте да ни внушите с всички тия приказки колко факултета сте завършили и прочие), а реагирате като 10годишна ... "Аз си държа на своето и туй то!" Ако Ви беше грижа за бездомните, щяхте да помислите малко, ако толкова нещо все още не Ви е ясно, да питате отново, а не да заплашвате и да проваляте толкова добро дело!

Аз съм невъздържана и не ми пука много от мнението на хората за мен, но животните не са виновни за нищо. И помагам, без да апелирам с това. Не ми е нужно признание на някой си. И по никакъв начин не бих се опитвала да разруша нещо хубаво, постигнато с толкова труд. Помислете си кое е по-важно за Вас - себичността Ви или грижата за животните. Тогава вече предприемете нужните (според Вас) действия. Заради такива като Вас, начинанието с Холандия едва не се провали. Нямам как да разбера толкова много завист и злост, които се излъчват от хора, които УЖ милеят за животните!!!

Извинявам се на останалите от форума за тона. Някои хора не знаят къде да спрат. Аз съм ходила в чужбина и достатъчно контактувам с чужденци и подобни упреци за страни, където законите РАБОТЯТ направо ме вбесяват!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 October 2009 - 12:17 PM

Драга Винету,
чета ви от няколко дни. Не че ми стана ясна цялата сапунка около това ваше коте... ама айде... Личи си, че го избивате на мелодрама и че сте се вживели, ама ок, българи сме, влече ни.
Аз лично съм гледала две кучета заминали за две различни държави, по два различни пътя, осигурени от различни хора в този форум. И като такава, т.е. в същото положение като вас, ми е било криво че нямам сведение. Ама айде поставете се на мястото на хората в съответната държава, дали можете? По цял ден пристигат животни, отнякъде, заминават при осиновители, това знаете ли колко работа е за един приют в онези, белите държави, та мислите ли, че главната им работа е да уведомяват какво и как се случва с едно коте, куче.... Тяхната работа е да намери подходящ ДОМ на котето, където гарантирано то да изживее живота си, а не по цял ден да пише обяснителни писма и да дава обяснения къде и защо. Там си има институции, които следят в какви домове отиват и как биват гледани. Това трябва да ви е достатъчно, както е достатъчно на мен. Чаках месеци наред за някаква информация за едното куче, получих я, без да съм давала зор. За другото не съм получила, няма и да получа, не се и надявам. Аз знам, че всичко е наред.
А на вас не ви прави чест да отхапвате ръката, която ви е била подадена, независимо дали сте молили за нея или не. Хем не ви харесва чужбината и какво става там, хем си пращате котето там. Защо? След като сте имали пари да го гледате, да го бяхте гледали? Или да му бяхте осигурили дом в близост до вас, всеки ден щяхте да получавате сведения за него. И само да вметна, гурме не е качествена храна, малко сте се заблудили, а срока за изграждане на имунитет не е месец след ваксината, а 2 седмици.... Та... моля ви се, от името на всички нещастни животни, които имат малка надежда да заминат за някъде - Не им проваляйте шанса с типично българския си манталитет. Така или иначе каквото се е случило се е случило. Информацията няма да ви даде по-голямо спокойствие, щом сега не сте спокойни. Само ще прецакате шанса на много други. А ако не ви харесва, повече не пращайте в чужбина, осигурявайте дом и спокоен живот тук, наблизо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#68 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 12:19 PM

Цитат(elena07 @ Oct 22 2009, 01:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вие като попечител на това коте сте можели да откажете и ваксинирането и заминаването!Защо не сте го направили?И защо другите са ви виновни?Някой на сила ли ви накара да качите тази котка в самолета?

Уведомила съм за точната дата на кастрацията, както и за тази на ваксините и обезпаразитяването, всичко беше написано в паспорта и подпечатоно от ветеринарен лекар и котката беше приета , дори трябваше да се изреже страницата с кастрацията , защото тя замина като майка. След като ветеринарите във Фракфурт са толкова стриктни как ще погледнат на това. Писаха ни , че е спешно и решихме да не отказваме предвид, че сигурно става въпрос за средства и щом са решили да я приемат така сигурно хората, които я изпращат имат някаква информация, макар че и ветеринарят ми каза че е по-добре да мине повече време.

#69 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 12:22 PM

Цитат(vinetu @ Oct 22 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Увесомила съм за точната дата на кастрацията, както и за тази на ваксините и обезпаразитяването, всичко беше написано в паспорта и подпечатоно от ветеринарен лекар и котката беше приета , дори трябваше да се изреже страницата с кастрацията , защото тя замина като майка. След като ветеринарите във Фракфурт са толкова стриктни как ще погреднат на това. Писаха ни , че е спешно и решихме да не отказваме предвид, че сигурно става въпрос за средства и щом са решили са я приемат така сигурно хората, които я изпращат имат някаква информация, ммакар ,че и ветеринарят ми каза че е по-добре да мине повече време.

Ето,че сама си казахте,че никой по никакъв начин не ви е принудил да изпратите котката там!Качили сте я на самолета с пълното съзнание,че не всичко е изрядно и че така ви е по-лесно,отколкото да чакате някой да я осинови тук!
И какво се получава,хем сте искала това коте да замине,защото така е по-лесно,хем сега не спирате да се оплаквате и да злепоставяте хората,които са ви улеснили и помогнали!?

Предпочитам да не ми отговаряте!
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 12:29 PM

Цитат(vinetu @ Oct 22 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Уведомила съм за точната дата на кастрацията, както и за тази на ваксините и обезпаразитяването, всичко беше написано в паспорта и подпечатоно от ветеринарен лекар и котката беше приета , дори трябваше да се изреже страницата с кастрацията , защото тя замина като майка. След като ветеринарите във Фракфурт са толкова стриктни как ще погледнат на това. Писаха ни , че е спешно и решихме да не отказваме предвид, че сигурно става въпрос за средства и щом са решили да я приемат така сигурно хората, които я изпращат имат някаква информация, макар че и ветеринарят ми каза че е по-добре да мине повече време.

За самотната, не приемам съвети за това как да си храня животните и как да ги ваксинирам, а след като може да четете четете и ще се боря за истината за моето коте докрай. И престанете да плашите с мизерията в тази страна и в нея има добри и отговорни хора. От 25 години се занимавам с животни и колко съм спасила и колко храня си е лично моя работа, имам медицинско образование и не приемам съвети от лаици нито за медицина нито за това докъде се простират правата ми. Межу другото и в къщи си пореваваме за това, което може би сме направили с котето, не само германците плачат, за да предадем драматизъм на темата- един срещу всички.

#71 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 October 2009 - 12:33 PM

Продължава да не ви прави чест да обиждате непознати.
Като оставим фукането ви настрана, нито съм ви дала съвет, нито съм ви обидила.
Аз имах конкретна молба към вас.
Вие решавате да нападате.
А заплахата само вие сте си я видели.
Жалко, че само животни ще страдат от това ви държание. А уж ви е мило за тях....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#72 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 12:35 PM

И пак не отговори "Кой те накара на сила да изпраиш котето в чужбина?"!
Хайде слезни малко на земята!Ти ли си най-великата,че всички трябва да се занимават с теб и в България и в Германия!
Толкова като ти е ревливо,да си го беше гледала котето във вас!Защо го изпрати в Германия?
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2009 - 12:37 PM

А дали аз мога да кажа, че за 25 години никак не сте се научили как наистина се гледа добре животно?!?!?! Не приемала съвети??? Колко ли сте уморили, без да си дадете сметка? Онзи ден прекрасно куче ми умря в ръцете, заради неправилно хранене. В ужасни мъки!!! Медицинско образование имала! Идея си нямате колко зло причинявате и колко още искате да нанесете! Не мисля, че имате място тук, по-скоро сте за форума на мамите - там поне открито си разменят рецепти за отрови, а не се крият зад някаква фалшива и обсебваща "любов"!

Май ми трябва бан за няколко дни, че с такива същества като горната, ще взема да извърша някое престъпление!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 12:45 PM

Искам да апелирам към всички да се въздържате от емоционални коментари по темата.
За такива случаи важи приказката, че ако в локва се хвърли макар и правилен довод, пак ще се опръскаш с кал.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 12:50 PM

Тази тема се чете и от чужденци, представям си как изглеждаме в очите им dry.gif
Самата тема съществува заради едно такове плюене, съмнения и скалъпени факти от жалко дребно човече.
В момента vinetu, си се запънала като магаре на мост и се излагаш не само пред форума, излагаш се и пред хора, които нямат нищо общо със страната ни и въпреки това искат да помогнат. По-лошото е, че излагаш и всички нас.

User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 12:56 PM

Цитат(Fullmoon @ Oct 22 2009, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да апелирам към всички да се въздържате от емоционални коментари по темата.
За такива случаи важи приказката, че ако в локва се хвърли макар и правилен довод, пак ще се опръскаш с кал.

Искам да ви помоля да не си губите повече времето с мен, един болен човек както някой от вас се е изразил и да ме оставите да постъпя както смятам за редно. Ако получа някаква информация може да я споделя за спокоиствие и на други, които не знаят нищо за животните си, ако разбира се някой се интересува от нея, защото не съм нито малодушна ,нито злопаметна.

#77 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 12:58 PM

Цитат(vinetu @ Oct 22 2009, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Искам да ви помоля да не си губите повече времето с мен, един болен човек както някой от вас се е изразил и да ме оставите да постъпя както смятам за редно. Ако получа някаква информация може да я споделя за спокоиствие и на други, които не знаят нищо за животните си, ако разбира се някой се интересува от нея, защото не съм нито малодушна ,нито злопаметна.

жалко дребно човече!!!

#78 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 12:59 PM

Цитат(vinetu @ Oct 22 2009, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vinetu @ Oct 22 2009, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>

жалко дребно човече!!!

Нямах предвид теб, а едно друго лице, което изля много помия ;)
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2009 - 01:01 PM

Цитат(vinetu @ Oct 22 2009, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За самотната, не приемам съвети за това как да си храня животните и как да ги ваксинирам, а след като може да четете четете и ще се боря за истината за моето коте докрай. И престанете да плашите с мизерията в тази страна и в нея има добри и отговорни хора. От 25 години се занимавам с животни и колко съм спасила и колко храня си е лично моя работа, имам медицинско образование и не приемам съвети от лаици нито за медицина нито за това докъде се простират правата ми. Межу другото и в къщи си пореваваме за това, което може би сме направили с котето, не само германците плачат, за да предадем драматизъм на темата- един срещу всички.

Не познавам лично никой от групата Без дом, не съм пращала животни, не съм имала възможност да помогна, но съм прочела всяка тема. На някой съм плакала, на други съм се радвала със чисто детско чувство на радост. Никога в мен не е настъпвало съмнението, че може да има нещо нередно, че може животните да се дават на лаборатории, за шапки или кюфтета. Когато има снимка от осиновеното вече животинче, се радвам и си казвам "хубаво е да има и такива хора", а когато няма сника... еи не си представям кюфтета.
винету, не ти прави чест да говориш така. Би трябвало да се срамуваш, че застваш срещу такива хора. Ти си пратила едно коте в Германия. ЕДНО! Браво, но бравото за теб ще е малко, а за тях... за стотиците (174 май) изпратени от тях... в Холандия? Аз само като страничен наблюдател съм останала с прекрасно впечатление от тях и те имат моите адмираций (и бушката и Илит, и Мил, и др Бобадова, и Лъчезар, и самотната, и още и още) за това което правят.
Ти наистина трябва да се засрамиш..., защото аз се срамувам от твойте намерения.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 01:08 PM

Предварително се извинявам за това че ще попремина границите.
Момичета, защо се притеснявате че човек като Винету може да провали дългогодишното ви партньорство с хората от приютите в чужбина?

Според мен е достатъчно ако стане нужда да обяснявате, просто да напишете, че българия се намира в дългогодишна финансова, духовна и екзестенциална криза. В тази връзка количеството на психичните разстройства се увеличава прогресивно, а имайки предвид разрухата в системата ни по здравеопазване, тези хора често остават нелекувани, извън болничните заведения и могат свободно да пишат по форумите.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни