- (14 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Завързано и изоставено младо куче Още една жертва на човешкото безумие
Публикувано: 26 October 2009 - 10:25 AM
Звъних на няколко познати за съдействие и на клиника "Добро хрумване". Няма възможност. Помогнете ми, да го види поне ветеринар. На кого мога да звъня? Какво може да се направи, преди да са завалели дъждовете?! Кучето не изглежда добре и е ужасно стресирано и наплашено, но страшно добричко! Трябва само да му се даде шанс да си покаже добротата.
Този приют в Надежда? Или някакъв нов скоро се откри...?
Снимките са лоши, че са ми от телефона. Ще сложа линк, че не са много за гледане...
Не знам кой малоумнок може да причини подбно нещо на мило същество като това?!
http://hela.snimka.b...436226.15620149
Моля ви, дайте идея какво може да се направи за кучо... Не мога да го взема, не мога да направя навес, че се краде всичко, което се сложи навън...
Всяка ваша споделена мисъл ще ми е от полза...
Публикувано: 26 October 2009 - 10:51 AM
Успех и дано му се връща същото на тоя, дето е направил това на кучето.
Публикувано: 26 October 2009 - 11:02 AM
Ще пробвам всичко, което кажете. Прати ми тел. и на този вет. лекар, който ходи по адреси, ако е удобно и ако става въпрос за София, разбира се...
Публикувано: 26 October 2009 - 02:40 PM
Обаче мисля, че в случая ще ти е по-полезен д-р Панайотов - той е страхоен и има страшно много опит в тези случки със стресираните кучета - неговият тел. е 0889 678 444
Успех - спешно му трябва помощ на това животинче, моля те, пробвай с молба при Василева в Германо-българската помощ, направи всичко възможно.
Публикувано: 26 October 2009 - 03:51 PM
deni_avr, аз знам къде има стационар, но то не иска да се премести, камо ли да върви, а тежък за носене и не знам дали ще ми разреши. Все си мисля, че ако имаше организация или клиника с кола, ветеринар, които да го вземат, изследват, лекуват, нещата щяха да стоят по др. начин за него и за др. в подобна ситуация. Явно няма. Или аз не открих. За съжаление проблемите са комплексни...Ще видя какво ще правя...
И за мен е красива и мила душичка, като всички др. кученца, но всички си знаем, че е от онези, за които няма да се редят на опашка за осиновяване...Не знам каква ще му е съдбата. Не мога да приютя всички, които намирам и не мога да отмина безразлично. За сега ще карам едно по едно и не толкова надалече. Дано е още жив довечера и там. Трябва да има за утрешния дъжд подслон. Захващам се и с телефоните. Ще пиша, разбира се...Благодаря!
Публикувано: 27 October 2009 - 09:09 AM
Публикувано: 27 October 2009 - 09:43 AM
Махнах колана от вратлето и е обезпаразитен вътрешно. Постепенно се "разгъва" и сутринта ме посрещна на 4 крачета и се опита да подскочи да види дали му нося от вкусните гранулки. Опашчицата тропка все повече и я извади от крачетата си.

missi, благодаря ти!!!!!!
Какво успях да направя вчера. Приют "Надежда" е под карантина. Там НИЩО не може да се направи, до колкото разбрах и да не е под карантина - нямали места?!
В Илинден не било приют, а кастрационен център?!
"Добро хрумване" и през седмицата не могат да дойдат.
И НИКОЙ не може да помогне с превоз.
Д-р Стоянов и д-р Панайотов се отзоваха за посещение, но днес ще се чуем допълнително за евентуалното ходене.
Д-р Стоянов и д-р Панайотов нямат стационари.
За място в "Добро хрумване" или в "Син кръст", само ако имат в деня преди да се тръгне.
В Перник нямат лекар!?
Мисля, че ако има някой мъж с мен, скоро ще може и без упойка да се транспортира. Въпроса е къде.
Всъщност освен "Надежда" има ли друг приют в София поне да остане за известно време и за лечение? Нали скоро откриха някакъв нов? Някой има ли идея за тел. и адрес?
Публикувано: 27 October 2009 - 11:16 AM
Няма.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 October 2009 - 12:04 PM
bushkata, искаш да кажеш, че няма място дори за стари, болни животни и инвалиди? А Сеславци и те ли само като кастрационен център се изявяват?
Не мога да повярвам, че ще ми трябват връзки (които нЕмам!) да настаня някъде малтретирано животинче?! Какво е виновно, че попадна на мен?!

В противен случай, поправете ме, ако греша, но какви са възможностите на човек видял, например болно животинче:
1. В скоро време да се озове в зоопарк с различни по големина, цвят, пол и възраст кучовци, които не може да остави на улицата.
2. Да си затваря очите и да гледа само себе си.
Публикувано: 27 October 2009 - 12:10 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 27 October 2009 - 12:27 PM
Сеславци мислиш ли, че дори да приемаха е подходящо място за престой?
Какво са опциите?
Прибираш ако и колкото имаш възможност. Или гледаш, лекуваш на улицата. Или търсиш стационар.
Не знам защо си толкова учудена, да така е, приюти няма и това не е нещо ново.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 October 2009 - 01:41 PM
Не, не мисля. Ами това, което му се е случило, все си мисля, че му се е случило, защото е било на улицата, а не в Сеславци...
Благодаря за информацията.
Публикувано: 27 October 2009 - 02:05 PM
Публикувано: 27 October 2009 - 02:11 PM
Хора, попрочетете и се осъзнайте къд живеем.Реалността е такава.
Почти всички активни в този форум срещат и не подминават животно в беда.Справят се с хотел, стационар, в дома си...подготвят животните и им търсят дом, или като оздравят пак навън.
На светлинни години сме от белия свят!!Не бъркайте Анимал Планет с живота тук и сега!!
Публикувано: 27 October 2009 - 02:34 PM
Да, така е. На улицата - също. А и не съм писала, че съм се запътила натам!
Няма да коментирам останалото. Очевидно не е по темата.
Публикувано: 27 October 2009 - 05:04 PM
Довечера съм се сетила да питам двама познати дали ще вземат още едно куче...Друг вариант нямам за сега. Дано излезе нещо от някъде...
Търси се временен или постоянен дом. Осигурявам храна, ваксини и всичко, каквото е необходимо!
В момента е в едни високи треви на Ботевградско шосе и сега почти беше тръгнал след мен. Не ми се мисли ако почне да шава повече...Надали ще може да се опази от трафика там...
Благодаря на всички от сърце , които се отзоваха на молбата ми и дадоха полезни съвети, контакти и информация -на тези, които ми писаха на личните съобщения и в темата! Човек е нищо сам! Благодаря ви!!! На добрия доктор - много здраве за доброто му сърце!!!
Ще пиша за развитието по- натам. Дано има късмет душицата нещастна за истински дом и добри хора. За сега продължаваме само със "спокойствие и силна храна", както казва Карлсон.

Публикувано: 27 October 2009 - 05:20 PM

- (14 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »