Dog.bg Форуми : Завързано и изоставено младо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Завързано и изоставено младо куче Още една жертва на човешкото безумие

#1 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2009 - 10:25 AM

От петък е съсед открил завързано със зелен текстилен колан за едно дърво ново куче. На следващия ден някой го беше отвързал поне. Младо ми се вижда, с напълно отрязани уши, свито по цял ден, почти не се движи, притреперва и ако се приближиш си поръмжава тихичко. След 3 яденета, вече не ме ръмжеше, после хапна гранулки от ръката ми, а от снощи като ме види, освен, че не трепери, ами се оживява и леко потропва с опашчица даже. Не стои дълго изправен на крака, а като е прав му треперят крачетата (задните). Кучо е модел "голям", но е много слаб, прегърбен, сгънат...С малка глава. Ушите са до дъно отрязани неравномерно и не много отдавна. Има дълбок стар белег на главата си, с правилни ръбове. Има и др. петънца по кожата, но не мога да разбера дали е от рани или кожен проблем. Кучето доста мирише...Около него видях на няколко места рядко ако. Не знам дали си е негово. Струва ми се, че е мъжко. Първия ден не искаше да яде. Сега се храни с голям апетит. Харесва гранули. Плаши се от хора, като го приближат...До сега беше по храстите, а сутринта беше до подлеза. В квартала нямаме лоши бездомни кучета, но има лоши хора. Няколко кучета видях по чувалите за последните години...
Звъних на няколко познати за съдействие и на клиника "Добро хрумване". Няма възможност. Помогнете ми, да го види поне ветеринар. На кого мога да звъня? Какво може да се направи, преди да са завалели дъждовете?! Кучето не изглежда добре и е ужасно стресирано и наплашено, но страшно добричко! Трябва само да му се даде шанс да си покаже добротата.
Този приют в Надежда? Или някакъв нов скоро се откри...?
Снимките са лоши, че са ми от телефона. Ще сложа линк, че не са много за гледане...
Не знам кой малоумнок може да причини подбно нещо на мило същество като това?!
http://hela.snimka.b...436226.15620149
Моля ви, дайте идея какво може да се направи за кучо... Не мога да го взема, не мога да направя навес, че се краде всичко, което се сложи навън...
Всяка ваша споделена мисъл ще ми е от полза...

#2 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 10:51 AM

Божее, горкото същество. Определено има проблем. Ако става въпрос за София пробвай с Германо-българското дружество - г-жа Василева - 0899235019. Дано откликнат и други да ти дадат съвети. Намирай кучето, храни го всеки ден за да се сприятелиш с него и така ще можеш да го заведеш поне на ветеринар. Има ветеринари, които ходят и на адреси - нищо че адреса е на улицата - моята поне го прави.
Успех и дано му се връща същото на тоя, дето е направил това на кучето.

#3 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 11:02 AM

Благодаря ти missi! Да, но не е ясно дали ще оцелее дълго време...докато напълно ми се довери. А и се задават дъждове... Трябва човек с опит да го качи в кола. Сутринта пробвах да го преместя, но не поиска, дори и с храна. Стана неспокойно и се отказа от храната. Трудно и малко се движи. Задните крака са на Х и са нестабилни. Яде легнало пак...
Ще пробвам всичко, което кажете. Прати ми тел. и на този вет. лекар, който ходи по адреси, ако е удобно и ако става въпрос за София, разбира се...

#4 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2009 - 12:33 PM

Горкото животно, май някой се е гаврил с него, иначе не мога да си обясня отрязаните до дъно уши ud_009.gif
Щом е толкова стресирано, според мен най-добрия вариант е да се упои и да се прегледа в клиника !

#5 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 02:40 PM

Докторката е Стела Величкова и тела и е: 0886 626 131
Обаче мисля, че в случая ще ти е по-полезен д-р Панайотов - той е страхоен и има страшно много опит в тези случки със стресираните кучета - неговият тел. е 0889 678 444
Успех - спешно му трябва помощ на това животинче, моля те, пробвай с молба при Василева в Германо-българската помощ, направи всичко възможно.

#6 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 October 2009 - 03:06 PM

Син Кръст също имат стационар. Кученцето изглежда много добро и красиво. Моля те, пиши как се развиват нещата.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 03:51 PM

Благодаря на всички за отзивчивостта!
deni_avr, аз знам къде има стационар, но то не иска да се премести, камо ли да върви, а тежък за носене и не знам дали ще ми разреши. Все си мисля, че ако имаше организация или клиника с кола, ветеринар, които да го вземат, изследват, лекуват, нещата щяха да стоят по др. начин за него и за др. в подобна ситуация. Явно няма. Или аз не открих. За съжаление проблемите са комплексни...Ще видя какво ще правя...

И за мен е красива и мила душичка, като всички др. кученца, но всички си знаем, че е от онези, за които няма да се редят на опашка за осиновяване...Не знам каква ще му е съдбата. Не мога да приютя всички, които намирам и не мога да отмина безразлично. За сега ще карам едно по едно и не толкова надалече. Дано е още жив довечера и там. Трябва да има за утрешния дъжд подслон. Захващам се и с телефоните. Ще пиша, разбира се...Благодаря!

#8 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 09:09 AM

Пробва ли с Василева и д-р Панайотов? Той може да го упои за да го закарате някъде. Ние така карахме едно кученце на кастрация - Упоихме го щото беше голям и не се даваше, метнахме го в колаа на една съседка, закарахме го в клиниката, кастрираха го, и след няколко часа си го взехме пак упоен - събуди се на поляната, от която е тръгнал и си му беше добре. В нашата държава ако не си помогнем сами няма кой да ни помогне. Моля те, пиши какво става.

#9 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 09:43 AM

Снощи моята малката я водих на вет., че беше с разстройство и повръщане. Отидох по- късно да го видя и много ми се зарадва милото...

Махнах колана от вратлето и е обезпаразитен вътрешно. Постепенно се "разгъва" и сутринта ме посрещна на 4 крачета и се опита да подскочи да види дали му нося от вкусните гранулки. Опашчицата тропка все повече и я извади от крачетата си. smile.gif Докато папкаше си потропваше с нея пак от удоволствие. Храни се изправен. Много мило създание...Много! Ще гледам да му уговоря преглед на място като за начало...

missi, благодаря ти!!!!!!

Какво успях да направя вчера. Приют "Надежда" е под карантина. Там НИЩО не може да се направи, до колкото разбрах и да не е под карантина - нямали места?!
В Илинден не било приют, а кастрационен център?!
"Добро хрумване" и през седмицата не могат да дойдат.
И НИКОЙ не може да помогне с превоз.
Д-р Стоянов и д-р Панайотов се отзоваха за посещение, но днес ще се чуем допълнително за евентуалното ходене.
Д-р Стоянов и д-р Панайотов нямат стационари.
За място в "Добро хрумване" или в "Син кръст", само ако имат в деня преди да се тръгне.
В Перник нямат лекар!?

Мисля, че ако има някой мъж с мен, скоро ще може и без упойка да се транспортира. Въпроса е къде.

Всъщност освен "Надежда" има ли друг приют в София поне да остане за известно време и за лечение? Нали скоро откриха някакъв нов? Някой има ли идея за тел. и адрес?

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 October 2009 - 11:16 AM

Цитат(Hela @ Oct 27 2009, 09:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност освен "Надежда" има ли друг приют в София поне да остане за известно време и за лечение?

Няма.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 12:04 PM

Този, новия в Слатина по снимките изглеждаше много добре. Някакви телефони има ли, че не открих? Само адрес
bushkata, искаш да кажеш, че няма място дори за стари, болни животни и инвалиди? А Сеславци и те ли само като кастрационен център се изявяват?

Не мога да повярвам, че ще ми трябват връзки (които нЕмам!) да настаня някъде малтретирано животинче?! Какво е виновно, че попадна на мен?! ud_009.gif В какво безумие живеем?!

В противен случай, поправете ме, ако греша, но какви са възможностите на човек видял, например болно животинче:
1. В скоро време да се озове в зоопарк с различни по големина, цвят, пол и възраст кучовци, които не може да остави на улицата.
2. Да си затваря очите и да гледа само себе си.

#12 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 October 2009 - 12:10 PM

Не иде реч за връзки. Навсякъде е фраш. При мен е ужас в момента. Отказвам на хора, на които като цяло не мога да отказвам. Просто нямам място. Съжалявам.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 October 2009 - 12:27 PM

Този в Слатина беше напълнен в момента, в който беше открит. Той именно е за стари и болни кучета, но не може да събере всички такива от София.
Сеславци мислиш ли, че дори да приемаха е подходящо място за престой?

Какво са опциите?
Прибираш ако и колкото имаш възможност. Или гледаш, лекуваш на улицата. Или търсиш стационар.
Не знам защо си толкова учудена, да така е, приюти няма и това не е нещо ново.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 01:41 PM

Цитат(bushkata @ Oct 27 2009, 10:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Сеславци мислиш ли, че дори да приемаха е подходящо място за престой?

Не, не мисля. Ами това, което му се е случило, все си мисля, че му се е случило, защото е било на улицата, а не в Сеславци...

Благодаря за информацията.

#15 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 02:05 PM

След малко тръгвам натам. Днес ще има преглед!

#16 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 27 October 2009 - 02:11 PM

В Сеславци пък могат други неща да му се случат-евтаназия, сбиване до смърт с други кучета, гана, парвовироза...
Хора, попрочетете и се осъзнайте къд живеем.Реалността е такава.
Почти всички активни в този форум срещат и не подминават животно в беда.Справят се с хотел, стационар, в дома си...подготвят животните и им търсят дом, или като оздравят пак навън.
На светлинни години сме от белия свят!!Не бъркайте Анимал Планет с живота тук и сега!!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 02:32 PM

МИЛА РОДНА БЪЛГАРИО! Всичко, което ни се случва си го заслужаваме, защото само си говорим и нищо не правим. Дано нещо се промени. СТИСКАМЕ ТИ ПАЛЦИ Hela - бъди мъж! Най-вече на Кучо стискаме палци.

#18 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 02:34 PM

Цитат(dora7511 @ Oct 27 2009, 01:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В Сеславци пък могат други неща да му се случат-евтаназия, сбиване до смърт с други кучета, гана, парвовироза...

Да, така е. На улицата - също. А и не съм писала, че съм се запътила натам!
Няма да коментирам останалото. Очевидно не е по темата.

#19 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 05:04 PM

Имам малка, но за сметка на това добра новина! На кучо нищо съществено здравословно му няма и няма нужда от стационар и лечение. Малко рахит и много стрес. Надяваме се добрата гранулирана храна и малко добавки да са достатъчни за първото. За другото му трябват добри хора и време. На около 6 м. е и около 20 кг. Ще стане голямо момче. Срещу добро отношение и шепа гранулки бързо се сприятели с доктора, вдигаше краче да му се гали коремчето, даваше лапа след лапа, махаше с опашчица, буташе с нос...Изобщо сладурче. Не му е приятно да го пипат по главицата или резки движения с ръка и тогава свива опашка и трепери. Така е и като види непознати хора. Не му е комфортно на ушите и си тръска често главишата. Наистина скоро са отрязани...
Довечера съм се сетила да питам двама познати дали ще вземат още едно куче...Друг вариант нямам за сега. Дано излезе нещо от някъде...
Търси се временен или постоянен дом. Осигурявам храна, ваксини и всичко, каквото е необходимо!
В момента е в едни високи треви на Ботевградско шосе и сега почти беше тръгнал след мен. Не ми се мисли ако почне да шава повече...Надали ще може да се опази от трафика там...

Благодаря на всички от сърце , които се отзоваха на молбата ми и дадоха полезни съвети, контакти и информация -на тези, които ми писаха на личните съобщения и в темата! Човек е нищо сам! Благодаря ви!!! На добрия доктор - много здраве за доброто му сърце!!!

Ще пиша за развитието по- натам. Дано има късмет душицата нещастна за истински дом и добри хора. За сега продължаваме само със "спокойствие и силна храна", както казва Карлсон. smile.gif

#20 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 05:20 PM

Hela,много силно ви стискам палци,защото добре зная колко е трудна тая част с подслона.Продължавай да го обгрижваш въпреки че е на улицата,не се знае каква възможност може да изскочи.Трудното става като се обикнете взаимно и тези чувства ще растат от ден на ден.Трудно е,рисковно е и несигурно,ама при липса на друга алтернатива нямаш избор.Моля се да има повечко късмет малкия,той вече е късметлия че те е срещнал rc_036.gif .
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

• (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни