Dog.bg Форуми : Бебенца в гробищата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бебенца в гробищата

#41 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 15 December 2009 - 03:22 PM

Здравейте от нас!

Девойките изглеждат добре, малко слабички, но поне ядат.

Черната майка е бременна. Аз нямаше да позная, но един ром, който работи там и с него често си говорим днес ми го каза. Като ходихме с Екото нея я нямаше и... Сега смятам да я заведа да я кастрират, защото тя ми се доверява и мисля, че ще мога да я закарам до вет. Само още не знам къде. Децата й - бялото и черничкото (които ги кастрирахме) са много добре! Растат и вече не са толкова слабички ab_041.gif

Сами... Бая ядове си имам с него честно да си кажа. В началото явно докато свикне беше послушен, но сега... Имам чувството ,че непрекъснато му се карам. И тоя навик да ме джвака веднага щом ме види още не мога да му го изкореня. С вестник го цапвам, щипя го - не помага особено. Вечер в нас настава война, защото той побеснява, започва да дивее, когато му се скарам започва да ме лае... Иначе се научи да се изхожда навън и да се качва навръщане по стълбите. Навън обаче още не мърда много, само в двора обикаля. На улицата го е страх.

User's Signature

"В цялата история на света има едно нещо, което с пари не може да се купи...
А именно - размахването на кучешката опашка."
- Джош Билингс.

#42 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 15 December 2009 - 08:40 PM

Нормално поведение на едно бебе smile.gif Мисля, че сега ви е много хубаво двамата, дали и родителското тяло няма да свикне с него и да си го оставите. Ти така добре се грижиш за него, направо не знам как ще ти даде сърце да го дадеш на някой. Браво за това което правиш! rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#43 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 December 2009 - 10:48 PM

Archiball, благодаря ти smile.gif
Ами родителското тяло (майка ми) свиква. Да не кажа голяма дума де... Свиква с него, днес го изведе даже на разходка... Не е като в началото като го гледаше все едно е прокажен, но не знам... Засега сме така. Скоро ще направя нови снимки и на девойките и на Сами, че много са пораснали ab_041.gif
User's Signature

- Джош Билингс.

#44 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2009 - 09:04 PM

Днес, отново с помощта на dora7511 ваксинирах Сами. smile.gif Най-накрая!
Все забравям да взема фотоапарата като ходя при девойките да ги снимам dry.gif Но да се надяваме следващия път да се сетя :) Да видите колко са пораснали.

За бременната утре ще говоря с Екото и ако не стане работата ще я водим в клиниката дето лекуваха Сами. Пак с помоща на dora7511 ae_085.gif
User's Signature

- Джош Билингс.

#45 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2009 - 06:23 PM

Здравейте...

За съжаление скоро не съм ходила на гробищата, защото покрай тези снегове не можех да си запаля колата, а и без това имах купища работа и задължения и не съм се спряла. С бременната майка също не направихме нищо, по същата причина.
Със Сами дори по празниците си имам ядове. Днес бяхме на нов вет близко до нас, защото на челцето му се появи една раничка и не знам от какво е, та ме успокои лекаря, че най-вероятно се е треснал някъде. Майка ми се паникьоса обаче и реши че е заразно ab_041.gif Същия вет ми препоръча януари пак да го ваксинирам и мисля да му се доверя. Купих му днес калции и така... Да се надяваме, че освен ежегодните ядове с него, други да нямам.
Опитах се да го снимам, но какъвто е палавник и само ме дебне да ме захапе ми беше адски трудно. Ето да го видите - доста е пораснал. Вече тежи 6.5 кг dog.gif А приятелките ми му измислиха порода - петниста хиена ab_041.gif

User's Signature

- Джош Билингс.

#46 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 January 2010 - 12:28 AM

Здравейте, отдавна не писала новости около нас, но нямах компютър доста време и така... А новините са доста. Някои хубави, някои лоши...

Мики най-вероятно е умряла. Или от премръзване, или от глад или някои я е здавил.

Всички кучета около бебетата вече са кастрирани, включително и двете останали кученца - Сара и Тара. В четвъртък с екип на екоравновесие ги заловихме и в понеделник ги върнаха кастрирани, а онази женската с огромния тумор я приспаха.

Около празниците трябваше с дора да кастрираме по спешност черната майка, която кръстих Нала, напомняща ми за лувицата Нала, която сама се бореше срещу мизерията и глада, също като тази душичка. Беше бременна и за малко не я изпуснахме.

Кастриран е и мъжкият, Роко, които се оказа, че има поколения на доста места.

Женската, както и бебетата и са следващите в списъка за кастриране.

Най-невероятното се случи - хванахме Рита, жълтата женска, която и двата пъти избяга като стрела, но този път екипа я намери, докато аз неуспешно се рових из една бодлива тел. Истинско постижение! Не успях да я снимам след кастрацията, защото избяга много бързо, както може да се сетите... Но да ви я припомня

Ами дано не съм забравила някои. Сега ще ви пусна още малко снимки на кученцата на Нала, Блеки и Белушко (още не им знам пола да им се не знае). Те са си много добре, Блеки е загладил косъм даже. Красавци.

----

Кучетата в гробищата нямат край, мога да изпиша още много. Има захвърлени домашни, кучета-мечта, направо са страхотни. Едно умно те гледа, друго се сърди, когато спреш да го галиш и с лапичка закача те, трето ближе ти ръката от благодарност, че просто си му обърнал внимание... Когато някои мине и види цялата върволица от кучета около мен, които ми скачат и ми се радват първоначално се стряскат, после се отвращават и накрая гледат колкото се може по-бързо да отминат. Надявам се поне тук да има хора със сърца, готови да помогнат. Сама не мога да се справя, а на това място кучетата не заслужават по-малко внимание, от всички други. Вярно - не са в приют, където няма слънчева светлина, нито са на улицата, където може да ги блъсне кола, но също имат нужда от храна и подслон, но най-важното от човешка обич.

User's Signature

- Джош Билингс.

#47 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 14 January 2010 - 12:47 AM

Сега за Сами.
Какво да ви кажа - расте и хубавее. Вече е два пъти колкото сестричките си, ако не и повече. Иначе е послушанко. Само докато ме няма прави малко белички, но... Няма как. Тези дни ще ходим до вет да му извадя паспорт.

На първата си разходка в парка.

Вкъщи:

И от днес на копитото. Беше истински рай за него :

User's Signature

- Джош Билингс.

#48 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2010 - 01:11 AM

Браво на вас!!! Страхотна работа сте свършили!

Браво и на Дора, че толкова е помогнала! rc_036.gif

trixie, каква прекрасна и рядка комбинация - в теб събрани в едно и външна, и вътрешна красота!

#49 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 January 2010 - 07:20 PM

Много се извинявам, снощи не бях много в час. Исках да кажа, че с Дора имахме такива намерения да го направим преди празниците,но не стана и накрая аз я хванах и от екоравновесие я взеха заедно с другите
User's Signature

- Джош Билингс.

#50 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2010 - 04:25 PM

Здравейте!
Сами вече си има паспорт и е ваксиниран срещу бяс.
В гробищата не съм ходила скоро защото се контузих лошо на коляното и няма как...
Ето малко снимки на разбойника.

User's Signature

- Джош Билингс.

#51 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 February 2010 - 08:21 PM

trixie, сериозна работа си свършила, чудесно е, че толкова много кучета си кастрирала!
Един съвет - по възможност гледай да храниш кучетата на по-скрити места, да не те гледат много-много хората. Защото се дразнят и на тебе нищо не могат да направят, но ще си го изкарат на животинките.
Малките са много милички, дано имат късмет.

#52 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 11:02 PM

Цитат(nort2005 @ Feb 2 2010, 07:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
trixie, сериозна работа си свършила, чудесно е, че толкова много кучета си кастрирала!
Един съвет - по възможност гледай да храниш кучетата на по-скрити места, да не те гледат много-много хората. Защото се дразнят и на тебе нищо не могат да направят, но ще си го изкарат на животинките.
Малките са много милички, дано имат късмет.

Благодаря за съвета, аз гледам да е по-навътре, но не винаги успявам, защото малките са много нетърпеливи.
Утре се каня да отида с рейса, поне да видя какво е положението, дано ги намеря...
User's Signature

- Джош Билингс.

#53 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2010 - 04:40 PM

Кучетата в гробищата са на същото дередже, с това изключение, че вече около половин час ми отнема докато ги намеря.

Сами проявява агресия. Когато се храни ръмжи, ако реша да го погаля и към другите кучета също. В началото не беше така. В същото време е страхлив и страшно умен и бързо възприема. Не мога да ви го обясня.
Той изцежда всичките ми нерви и не знам колко време ще издържа.
Щом го пусна да потича или скапаната му каишка сама се освободи (сега отивам да купувам нова, защото вече не се издържа), започваме да си играем на гоненица. Не знам на кой да благодаря, че все още не го е ударила кола.
Освен това, въпреки всичките ми опити и наказания продължава да хапе. Е четох всички възможни теми, които можах да намеря и вече ми писна да чета. Знам че човек трябва да е издържлив и че се иска постоянство, само дето не знам нервите ми колко ще издържат. Да не говорим за другите неща - майка ми и това че не й е приятно да имаме куче, и брат ми, който за щастие не живее тук и който го мрази.

User's Signature

- Джош Билингс.

#54 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 03:25 PM

Как е тази беля? ab_041.gif Никой ли оше не го е харесал? ud_009.gif
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#55 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 04:04 PM

Не се отчайвай!
Трябва да знаеш, че това което си направила и правиш е чудесно и има много хора, които са с теб!
Ти постъпваш правилно и вървиш по пътя си със сърце, така че цялата Вселена ще ти помага!
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#56 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2010 - 05:37 PM

Здравейте, отдавна не съм писала новини, защото отдавна не бях ходила в гробищата. Някои от вас може да са ни забравили, други сега да се запознаят с историята им, но кучетата в гробищата не са ви забравили.

Сара и Тара изглеждат сравнително добре, имат апетит и са страшни пазачки. Стоят на пост и дебнят някой да не доближи. Тара гони Сара от яденето и това си личи - Тара е някак по-здрава и по-пълна от Сара. Майка им за секунди я видях, както винаги побягва щом ме види, но ми се видя добре.
Ето малко снимки на двете сестрички -

Естествено да не забравим Нала и дечицата й, които вече са по-големи от нея...

Състоянието на кучетата около входовете и на места, където има охрана обаче е критично. Две женски разгонени, страшно много мъжки... Скоро пак Екоравновесие трябва да викам. Приятна изненада бе, че една бяла женска е кастрирана, както и един мъжки. Има и още едно кутило с пораснали кученца, а домашните захвърлени - бебетата не са уживели, това беше ясно, а по-големите вече са се смалили двойно и изглеждат вече като помиари...

User's Signature

- Джош Билингс.

#57 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2010 - 05:52 PM

И за да ви оправя настроението да ви кажа, че Сами стана куче и половина. Вече е на 7 месеца, тежи 22кг, висок е почти колкото мен и е игрив колкото за три кучета взети заедно. Все още си имам малко проблеми с него, но с много търпение и повтаряне смятам, че всичко ще се оправи ae_085.gif

User's Signature

- Джош Билингс.

#58 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2010 - 06:01 PM

Сами вече е кастриран! ab_041.gif В четвъртък беше операцията, всичко мина наред с нея, но започна да се пази и да хапе лекаря, когато се опита да му забие мускулната инжекция и доста се боричкахме докато му сложим наморник... eg_033.gif Иначе е добре, възтановява се и дебелее ae_085.gif
User's Signature

- Джош Билингс.

#59 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2010 - 05:53 PM

Времето минава, сезоните се сменят, но кучетата в гробищата са си там. И стават все повече. Имаме си нови нещастничета. Една бяла женска си мислех, че е кастрирана, а се оказа, че не е и е родила... Надявам се тези да имат по-голям късмет от двете останали сестрички на Сами, които се борят самички с живота. Ето малко снимки от днес, дано някоя добра душа тук ги види и реши да промени съдбата на някое добро сърце оттам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

- Джош Билингс.

#60 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2010 - 07:03 PM

Това си е за жалба срещу Екото :eg_033: Ясно се вижда отрязаното ухо, а бебетата сигурно са на извънземните, да ги вземат мътните и кретени! :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни