elsss, в 30 October 2010 - 10:41 AM, написа:
Вчера за първи път отидохме с нашия пухчо в кучешката градинка в квартал Южен, до парка...мнгого е хубава и оградата е цяла за сега

, обаче е адски мръсна ....

имаше хиляди листа, за калта да не говорим, дупки по земята пълни с вода в които наши белчо пропадна и стана целия кален ....

ужас направо... имаше кошче за събиране на акитата, новъпреки това едно хъски с малко момиченце се изходи три пъти , а тя се направи , че не го вижда .... после едни пинчери цопнаха там и препикаха мен и годеника ми

ох както и да е...въпроса ми е дали има начин да се изчисти ....в смисъл можем ли ние , които я ползваме да я оправим или трябва от общината да я чистят ....
На въпросната градинка оградата един алкохолик я сряза близо 18 метра,но го заловиха на место.2 седм.там нямаше ограда,след което конфискуваната мрежа от полицията бе предадена на Общината и още на същия ден бяха дошли майстори да я снаждат наново.Дупките с вода са направени именно от кучетата,които обожават да копаят.Някои-и да цопват в калните локви.Какво значи-пълно с листа...в парка листата са си част от природата и не смятам това за вид замърсяване.Кошчето за събиране на отпадъците си го чистим ние,видим ли някой,който се е заплеснал или се прави на разсеян и не почиства след кучето си-буквално го изяждаме с парцалите и или започва да си чисти,или директно му се заявава,че повече не му е местото там.Има един дядка (бивш военен),свикнал да издава заповеди и понеже "го било гнус да чисти подобни неща",предложи ние да ги чистим вместо него.Мисля,че съм по-устата и от Надедо (на Алек),та му се изрепчих,за малко и да ми посегне,но другите застанаха зад моята позиция и той се изнесе възмутен.И повече не е влизал.Е,още един път си пусна кучето вътре да си свърши работата,понеже,видите ли,то само там предпочиташе и тъкмо се изнизваше,когато една жена на възраст с куче му направи наново забележка,той и подметна да си гледа работата и....си получи фекалиите на кучето запратени буквално в краката му,както вече бе излазъл от клетката.Жената се бе навела,взела и захвърлила по него.Малкото момиче с хъскито ми е ясно кое е и вечно се прави на ощипано,но и него не го оставяме да и мине номера.Затова и вас съветвам,ако станете свидетели на подобна картинка,да не си траете.За локвите...и без дупки,при обилен валеж са събира малко езерце в единия край,понеже по прицип там земята не бе равнна и преди клетката да стане факт.Ние само внимаваме да не си изкълчим крака в някоя от дупките,а за това,че после получаваме кални лапички по дрехите или че някой ни е препикал....е,това са рисковете на живото предаване.Все едно да направя на проблем,че както бях приклекнала преди 3 месеца,самоедът на Надето (Алек) буквално ми изкъпа кръста с уриниране

.Та това са кучета и се държат точно като такива,а ние да се съобразяваме къде стъпваме,стоим и как сме облечени.Някой да помни ленинските съботници по татово време?Излизаха хората пред и зад блоковете си организирани с мотики и чували и се грижеха за боклуците и тревната площ.Дори децата сега в у-ще ги викат да правят оборки,нали?Ние да не сме родени със златни пъпове нещо?!Кой се сети от нас и се хваща по малко да почисти и този пример определено заразява и останалите.Дори си носим повече торбички,за да услужваме на тези,които в момента не носят.