Нова кучешка поляна в пловдив добре дошли
Публикувано: 31 October 2010 - 04:41 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 31 October 2010 - 07:45 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 31 October 2010 - 08:10 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 01 November 2010 - 01:17 AM

Публикувано: 13 November 2010 - 08:18 AM

#127 Guest_navar_*
Публикувано: 13 December 2010 - 12:33 PM
доста време не бях ходил на кучешката поляна ,за която отворих тази тема...миналата седмица отидохме да поработим малко защита с кучетата и вижте в какво се е превърнала тя....искам да апелирам към всички собственици,които намират за много сладко кучето им да копае дупки,докато те чоплят слънчоглед седнали на естакадата-Колеги,някои от нас ползват тази естакада по предназначение,а не като пейка,кучетата ни ходят по нея,прескачат я,а с вашите сладки дупчици ,които вашето сладко кокерче или хъски ( цитирам тези породи,защото разбрах че две от копаещите кучета са такива-все пак в квартала се познаваме) вероятността някое от нашите кучета да си счупи краката нараства много пъти,със същия процент нараства и вероятността някой стопанин да си счупи краката..не че очаквам че някой собственик на куче изкопало дупка,ще тръгне да ги заравя-ще ги заровим ние,които работим там...
но поляната е наша,и ако скоро се превърне в поле от кратери като от противопехотни мини,къде на майка си в шортите ще разхождаме кучетата си бе , селяни ..
общината ни направи поляна,и вместо да я пазите я превръщате в място за копане на дупки-ако ви се копае,отивайте на къра...
това е българския синдром-кво ми пука,да не е моя..ваша е,и скоро няма да има къде да си пускате кучетата-а общината няма да запълни дупките...
ето снимчица на какво прилича...коментарите ги оставям за вас

Публикувано: 14 December 2010 - 04:36 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 15 December 2010 - 12:58 AM
Хора и кучета са в клетката с различна цел-тенировки-като вас, игра, социализация...
Интересите им не съвпадат с вашите и са "тъпаци" ли?
Нанук е моето куче, обременено от живата на улицата, предпочита да не играе със себеподобни-за сега. Последния месец, единственото занимание, което представлява интерес за нея, е да копае плитки дупки.
Не смятам да я спирам, ако това и доставя удоволствие.
Публикувано: 15 December 2010 - 01:07 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 15 December 2010 - 01:18 AM
Ама май това което " имах предвид" не го споменах в предния пост.
#133 Guest_navar_*
Публикувано: 15 December 2010 - 01:25 AM
tigi, в 15 December 2010 - 12:03 AM, написа:
Хора и кучета са в клетката с различна цел-тенировки-като вас, игра, социализация...
Интересите им не съвпадат с вашите и са "тъпаци" ли?
Нанук е моето куче, обременено от живата на улицата, предпочита да не играе със себеподобни-за сега. Последния месец, единственото занимание, което представлява интерес за нея, е да копае плитки дупки.
Не смятам да я спирам, ако това и доставя удоволствие.
ахам,схващам поредната жертва на балканския синдром-значи ако на моите ротвайлери им доставя удоволствие да давят вашето куче,или котката на съседката,да скачат по децата,да препикават колата на комшията аз трябва да им се радвам и да не им отнемам това удоволствие??
поляната е направена за разходка на кучета,а уредите-за ползване по предназначение..
копаенето на дупки дълбоки по 30 см,там където други кучета и хора ходят,не е нито забавно,нито колегиално,нито нормално-защото освен вашето куче,тази поляна се ползва от още 50,и съм сигурен че ако вашето куче копае във вашия двор няма да го поощрявате-но на чужд гръб и 100 тояги са малко..а заниманията на вашето нарушават нормалното ползване по предназначение-а предназначението не е вашата нанук,да се учи да копае,нито аз да си кълча краката в дупките и ,а недай си боже някое от кучетата ми да си счупи крака докато скача,на препятствието за скачане..
достатъчно ясно ли го написах,или да го кажа още по просто-ако на кучето ми му доставя удоволствие да сере пред вашата врата,аз трябва ли да го поощрявам,защото не искам да му отнема това удоволствие??
п.п. а това на снимките според вас плитки дупки ли са?? представям си тогава какво значи дълбоки-може би като тези на Рогошко шосе???
отделен въпрос е ако си водите кучето на поляната само с цел да изкопае някоя друга дуока,за да не рови по дивана у вас....но ,нали не забравяте че освен вас и вашето куче има още подобни ??
Публикувано: 15 December 2010 - 10:28 AM
По същество не сме на диаметрално противопоставяне.
Отлично знам какво трябва и не трябва да да поощрявам в поведението на кучетата ми, така че сравненията ти са неуместни.
#135 Guest_navar_*
Публикувано: 15 December 2010 - 06:06 PM
Публикувано: 15 December 2010 - 08:57 PM
За това си мисля, че един разговор /дай Боже/, би помогнол и при вас нещата да са по- нормални.
Публикувано: 18 December 2010 - 09:09 AM

Публикувано: 11 April 2011 - 08:06 AM

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 02 May 2011 - 07:50 PM
17:00 / 02.05.2011

Двамата собственици на домашни кучета - Мирослав Нейчев и Адриана Стайкова направиха символичната първа копка за изграждането на площадка за разходка и дресува на домашни кучета в район "Тракия". Теренът се намира в парка срещу СОУ "Черноризец Храбър" и ще бъде на площ от 1 декар.Мястото е на достатъчно отдалечено място от площадката за безопасност на движението и от хората, които посещават парка.Оградата и съоръженията ще бъдат готови до 20 дни, обещаха от районната администрация и фирмата-изпълнител.кметът на района Гиньо Матев съобщи, че през следващите месеци подобни площадки за кучета ще бъдат направени и в останалите квартали на района. Матев не пропусна да насърчи всички стопани на четириноги, че кучетата трябва да се водят с необходимите поводи и наморници, за да не пострадат случайни минувачи. След като бъде готова площадката, именно там ще бъде мястото, където животните ще могат да се разхождат свободно.
В район "Тракия" има регистрирани 530 домашни кучета. До момента собствениците на 160 от тях не са заплатили таксата за притежание за куче за 2011 година. За това от отдел "Екология" на районната администрация призоваха стопаните на тези домашни кучета да се явят в кметството и да погасят задълженията си, тъй като срокът вече изтече.
© Plovdiv24.bg |
Източник: http://news.plovdiv2...l#ixzz1LDoh0Vuy
Публикувано: 02 May 2011 - 09:56 PM