Dog.bg Форуми : Нова кучешка поляна в пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нова кучешка поляна в пловдив добре дошли

#121 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 31 October 2010 - 04:41 PM

Разбира се , че е наша отговорността, имах предвид дали няма някой да ме напусува , че чистя , преди ми се е случвало ... та за това, за листата имах предвид , че като не си чистят кучешките акита и стават едни топчета с листа и е адски трудно да се различат и ги настъпваме..аз нямам претенции да е чисто като в клиника, не се и нервя , че ме маркирват, то един пинчер колко пикае...(а това с Алек е много забавно) , просто да е по чисто, има всякакви найлончета и шишета , които явно са за кучетата .... просто предлагах, дори по - скоро питах
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#122 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2010 - 07:45 PM

...от друга страна....листата пречат на калта да полепва по краката ни и козината на кучетата.Днес вие,с приятеля Ви,бяхте пак там,ако не се лъжа,и сами видяхте колко се забавляват кучетата,а и ние покрай тях.Боклуците си ги чистим периодично,сплотени сме и вече има добри приятели сред нас,дори си организираме излети заедно,споделяме и обменяме информация за подопечните ни и не само за тях.Нещо като форум на живо-ха ха.Кучетата там се социализират,а агресивните....процедираме както и с недобросъвестните стопани по отношение на отпадъците.Ако не си коригират поведението на кучетата си,ги съветваме да не влизат при останалите при риск за сбиване.Освен боклуците,там често се подмятат оставени от нас играчки,носим вода и оставаме бутилки с нея за другите кучета,носим и торбички...Само ме е яд,че клетката не е под наблюдение постоянно и често децата вандалстват в нея или нарочно крадат дори найлоновите пликчета втора употреба-ей така,за да направят пакост.При наличието на кал и изровени ями,те влизат с колелета да карат вътре-това няма логическо обяснение,освен ниска култура и желание да си проявят магариите.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#123 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 31 October 2010 - 08:10 PM

Да бяхме днес към 17 часа, наистина имаше доста кучета и как само си играеха. Не се бях сетила за това с листата, явно си имат и предимства, пък и видях днес доста хора да си чистят , така че вече не се притеснявам. Не знам кое е вашето куче , просто защото имаше няколко май 2 , а по едно време 3 и се ошашавих .... определено ще го водим все на тази полянка ... А това за децата, явно е нормално , защото и в предишни ми квартал имаше подобни случай , даже докато имаше кучета си влизаха, какво да се прави не може да сте там по цял ден , за да им правите забележка ... въпрос на възпитание
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#124 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2010 - 12:13 AM

elsss много ще се зарадвам, ако се засечем :) някой ден там да видя бебето :flagbg:
Ако не се лъжа, точно в този форум бях публикувала снимки на деца в действие :) про положение, че кучето ми беше вътре ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#125 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2010 - 01:17 AM

И аз бих се радвала да видя прословутият Алек :ab_041: на снимките тук във форума е голям красавец, а на живо 100% е по - хубав .... дано се засечем наистина някой път
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 08:18 AM

За информация-чешмичката вече е зазимена.Носим вода и сипваме,за да пият хайваните.Как още не са откраднали кофата...Децата с кучета наскоро пак по собствена иницитива направиха оборка вътре-акита и отпадъци.И го правят по наш пример-на възрастните. :ba_025:
User's Signature

#127 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 December 2010 - 12:33 PM

не че се надявам да постигна нещо ,ама да опитам..
доста време не бях ходил на кучешката поляна ,за която отворих тази тема...миналата седмица отидохме да поработим малко защита с кучетата и вижте в какво се е превърнала тя....искам да апелирам към всички собственици,които намират за много сладко кучето им да копае дупки,докато те чоплят слънчоглед седнали на естакадата-Колеги,някои от нас ползват тази естакада по предназначение,а не като пейка,кучетата ни ходят по нея,прескачат я,а с вашите сладки дупчици ,които вашето сладко кокерче или хъски ( цитирам тези породи,защото разбрах че две от копаещите кучета са такива-все пак в квартала се познаваме) вероятността някое от нашите кучета да си счупи краката нараства много пъти,със същия процент нараства и вероятността някой стопанин да си счупи краката..не че очаквам че някой собственик на куче изкопало дупка,ще тръгне да ги заравя-ще ги заровим ние,които работим там...
но поляната е наша,и ако скоро се превърне в поле от кратери като от противопехотни мини,къде на майка си в шортите ще разхождаме кучетата си бе , селяни ..
общината ни направи поляна,и вместо да я пазите я превръщате в място за копане на дупки-ако ви се копае,отивайте на къра...
това е българския синдром-кво ми пука,да не е моя..ваша е,и скоро няма да има къде да си пускате кучетата-а общината няма да запълни дупките...
ето снимчица на какво прилича...коментарите ги оставям за васПрикачена снимка
Прикачена снимка

#128 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 December 2010 - 04:36 PM

Какво друго да очакваш от бългаския манталитет? То хубаво кучео е копало една дупка преди да си усетил. Забрани му и корегирай работата ама къде толкоз акъл у простия народ.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#129 Guest_navar_*

Публикувано: 14 December 2010 - 11:18 PM

ти пък ,ще коригира ..защо.така хубаво се занимава кучето ,докато стопаните чоплят слънчоглед,и са тоолкова сладки докато рият..а тези които ползват поляната по предназначение-кво ми пука за тях,и техните кучета..

#130 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2010 - 12:58 AM

Какво означава "по предназначение"?
Хора и кучета са в клетката с различна цел-тенировки-като вас, игра, социализация...
Интересите им не съвпадат с вашите и са "тъпаци" ли?
Нанук е моето куче, обременено от живата на улицата, предпочита да не играе със себеподобни-за сега. Последния месец, единственото занимание, което представлява интерес за нея, е да копае плитки дупки.
Не смятам да я спирам, ако това и доставя удоволствие.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#131 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 December 2010 - 01:07 AM

Тиги, тука не си права. Същото място се използва и от други хора и щом действието на кучето ти предоставя риск за другите. Това трябва да има корекция. То не, че моите не копят правят цели ями, но ги правят там дето някои ха мине ха не. Предимно край реката по пясъка. Иначе и в парка се опитват :dog:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#132 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2010 - 01:18 AM

Имах предвид, Мето, че един обикновен разговор с ползващите ограждението, според мен би свършил повече работа, от недоволстването тук. Аз не бих имала нищо против да запълня дупките, ако някой ми каже, че това му пречи. Иначе приемаме със смях, моето падане в някоя от дупките...например.
Ама май това което " имах предвид" не го споменах в предния пост.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#133 Guest_navar_*

Публикувано: 15 December 2010 - 01:25 AM

Показване на мнениетоtigi, в 15 December 2010 - 12:03 AM, написа:

Какво означава "по предназначение"?
Хора и кучета са в клетката с различна цел-тенировки-като вас, игра, социализация...
Интересите им не съвпадат с вашите и са "тъпаци" ли?
Нанук е моето куче, обременено от живата на улицата, предпочита да не играе със себеподобни-за сега. Последния месец, единственото занимание, което представлява интерес за нея, е да копае плитки дупки.
Не смятам да я спирам, ако това и доставя удоволствие.

ахам,схващам поредната жертва на балканския синдром-значи ако на моите ротвайлери им доставя удоволствие да давят вашето куче,или котката на съседката,да скачат по децата,да препикават колата на комшията аз трябва да им се радвам и да не им отнемам това удоволствие??
поляната е направена за разходка на кучета,а уредите-за ползване по предназначение..
копаенето на дупки дълбоки по 30 см,там където други кучета и хора ходят,не е нито забавно,нито колегиално,нито нормално-защото освен вашето куче,тази поляна се ползва от още 50,и съм сигурен че ако вашето куче копае във вашия двор няма да го поощрявате-но на чужд гръб и 100 тояги са малко..а заниманията на вашето нарушават нормалното ползване по предназначение-а предназначението не е вашата нанук,да се учи да копае,нито аз да си кълча краката в дупките и ,а недай си боже някое от кучетата ми да си счупи крака докато скача,на препятствието за скачане..
достатъчно ясно ли го написах,или да го кажа още по просто-ако на кучето ми му доставя удоволствие да сере пред вашата врата,аз трябва ли да го поощрявам,защото не искам да му отнема това удоволствие??
п.п. а това на снимките според вас плитки дупки ли са?? представям си тогава какво значи дълбоки-може би като тези на Рогошко шосе???
отделен въпрос е ако си водите кучето на поляната само с цел да изкопае някоя друга дуока,за да не рови по дивана у вас....но ,нали не забравяте че освен вас и вашето куче има още подобни ??

#134 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2010 - 10:28 AM

Излишно се палиш.
По същество не сме на диаметрално противопоставяне.
Отлично знам какво трябва и не трябва да да поощрявам в поведението на кучетата ми, така че сравненията ти са неуместни.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#135 Guest_navar_*

Публикувано: 15 December 2010 - 06:06 PM

уместни са-е не в твоя случай,а в случая с тези стопани ,чиито животни са направили това на снимките..сама виждаш че това не е инцидентно,тук се е копало дни наред..и като завали я дъжд,я сняг и спре да се вижда къде са дупките кво праим-стъпваме вътре и се трошим..що??щот някой не си гледа кучето кви ги върши..

#136 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2010 - 08:57 PM

В нашата клетка сме постигнали невероятна симбиоза помеждуси. Малко по малко, тези, които не се съобразяваха с общоприетите изисквания, наложени някак от самосебе си, спряха да я посещават. Та тези, които останахме правим каквото се наложи, за да се чувстват добре всички, които я посещават.
За това си мисля, че един разговор /дай Боже/, би помогнол и при вас нещата да са по- нормални.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 09:09 AM

Навар,там,където ходите Вие,полянката е в пъти по-читава.Дупките да са ви косур.Заповядайте на нашата и ще се отчаяте.И без дупки е такава кал,образува се след валеж естествен водоем,където кучетата по желание скачат "главичка" без да се наранят.Имаме само естакада,която ползваме заедно с кучетата.А тя така левашки е сглобена,че в луфтовете лапите на кучетата пропадат и могат да се заклещят и наранят.Кокер спокойно се скрива,ако легне в една от нашите дупки.Да,Общината все пак ги е направила.Отбила е номера само.Вандали постоянно я рушат,трошат рамките на мрежите,дънят с топки в оградата,пият вътре и трошат после стъклените бутилки,лапетата с колелета използват естакадата или крадат оставените от нас найлонови торбички.Постоянно някой от нас или колективно я поддържаме с каквито средства разполагаме.Наскоро и нашата врата се строши и точно Тиги организира "групата на Шаро" с ток,елекрожен и прочие,за да се завари до 2 часа и пак да сме спокойни,че клетката се затваря.Да питам-при вас има пясък-защо ли?Не е ли точно да ровят там четириногите?Малко от списвашите тук посещават тази полянка,и предлагам да оставите бележка на видно място в нея-по-ще хване дикиш.С апел ако ще рият,да ходят в ъгъла на пясъчника или да запълват стопаните опасните дупки после.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2011 - 08:06 AM

Ние тракийците вече може да се похвалим поне с проект за 4 полянки в нашия квартал. От началото на 2010год. до преди няколко дена моя милост мине немине .. и звънка в общината да напомни, че има кучета. Сигурно не съм единствената, която е звъняла и прочие, но в нашата държава трябва да си настоятелен, постоянство му е майката :flagbg: Тази година постигнахме успех. След няколко разговора с кмета на Пловдив стана ясно, че в Тракия са регистрирани най-много кучета, та по тази логика и БЕЗПАРИЧИЕТО се направиха поне проекти, но кога ще се изпълнят,,, срока е до края на 2011 съответно за 1 или 2 площадки. Останалите ще почакат.. Важното е, че направихме крачка напред :ba_025:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#139 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 07:50 PM

Първа копка на площадка за разходка и дресува на кучета в "Тракия"
17:00 / 02.05.2011
Качена снимка
Двамата собственици на домашни кучета - Мирослав Нейчев и Адриана Стайкова направиха символичната първа копка за изграждането на площадка за разходка и дресува на домашни кучета в район "Тракия". Теренът се намира в парка срещу СОУ "Черноризец Храбър" и ще бъде на площ от 1 декар.Мястото е на достатъчно отдалечено място от площадката за безопасност на движението и от хората, които посещават парка.Оградата и съоръженията ще бъдат готови до 20 дни, обещаха от районната администрация и фирмата-изпълнител.кметът на района Гиньо Матев съобщи, че през следващите месеци подобни площадки за кучета ще бъдат направени и в останалите квартали на района. Матев не пропусна да насърчи всички стопани на четириноги, че кучетата трябва да се водят с необходимите поводи и наморници, за да не пострадат случайни минувачи. След като бъде готова площадката, именно там ще бъде мястото, където животните ще могат да се разхождат свободно.
В район "Тракия" има регистрирани 530 домашни кучета. До момента собствениците на 160 от тях не са заплатили таксата за притежание за куче за 2011 година. За това от отдел "Екология" на районната администрация призоваха стопаните на тези домашни кучета да се явят в кметството и да погасят задълженията си, тъй като срокът вече изтече.

© Plovdiv24.bg |
Източник: http://news.plovdiv2...l#ixzz1LDoh0Vuy

#140 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 09:56 PM

Еее, браво! Най-после! Ама цял декар-ама засрамете се бе!:dry:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни