Dog.bg Форуми : Нова кучешка поляна в пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нова кучешка поляна в пловдив добре дошли

#181 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 June 2012 - 11:32 AM

Всичко зависи единствено от времето, дали няма да е горещо или дъждовно.Не ти препоръчвам часа пик, защото тогава рискът от карманела, поради големия брой кучета вътре, е по-голям.Ние самите се съобразяваме и ако стане пренаселено, някои си излизат и вече си променят часа за идване, за да е спокойно на всички.Следваме и някои неписани правила- ако дадено куче стане нападателно или досадно за останалите кучета, то собственикът си го взима на повод или излизат.Разгонени женски не влизат, когато вътре има некастрирани мъжки.Собствениците на доминиращи мъжки, ако преценят, че е възможен инцидент м/у кучетата им, се уговарят кое да остане вътре, а после се сменят.Веднъж седмично правим спонтанна оборка на всички боклуци по тревата, като в нея се включват всички собственици, намиращи се вътре в този момент.Почистването на екстрементите на кучето не подлежи дори на обсъждане и всеки си носи от вкъщи торбичка за целта, или, ако се направи на разсеян, любезно му предлагаме.Понякога се случва пак да се направи на ощипан, и вече в прав текст му се казва, че докато не се научи да си чисти, няма място в клетката.Освен торбички, вече си носим и шишета, за да им даваме вода-чешмичката е точно до входа на клетката.Пробвахме неколкократно да оставяме съд, за да го пълним като поилка за всички кучета, но все се намираше някой против тази идея и вечно съдовете се изхвърляха някъде.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#182 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 12:30 PM

Супер се справяте с организацията, дано дълго време още ви се занимава, защото може да дойде момент, в който да ви писне и площадката да придобие вид на сметище и тоалетна за кучета. Макар ние да си носим винаги торбички и си чистим дори в горичките на гребната, където човешки крак не стъпва, се намират не съвестни стопани. Вчера например, точно пред заведението от дясната страна на трибуната се загледах в мача докато вървим и добре че бяхме двама, та приятелката ми спря кучо, който се беше засилил към едно прясно-прясничко. Дори на оживено място, явно има хора, които не зачитат правилата.
Та ... явно ще наминем през ранните часове на следобеда, когато предполагам няма да има много кучовци, че моя е нямал почти никакви срещи с други себеподобни и ще е в шок ако се окаже м/у 10 кучета :)

#183 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 02:46 PM

Площадката в Тракия е страхотна! Поздравления!
User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 14 June 2012 - 02:46 PM, написа:

Площадката в Тракия е страхотна! Поздравления!

Да, на пръв поглед.Пробвай с куче, по дребно от бретон, например.И да ти е мъжко, а отвън да мине някоя разгонена "мома".Минало е под мрежата и иди си потичай за здраве подир него! :be_107:
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 07:33 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 14 June 2012 - 12:30 PM, написа:

... явно ще наминем през ранните часове на следобеда, когато предполагам няма да има много кучовци, че моя е нямал почти никакви срещи с други себеподобни и ще е в шок ако се окаже м/у 10 кучета :)

В шок ще е на вратата, защото ще се скупчат всички за "Добре дошъл", но ние ставаме и си ги викаме, за да не се изнерви "новобранецът".После следва ритуал, в който последният се оглежда като в небрано лозе и пристъпва вдървено, а кучовци се изреждат да се запознаят с него, после му дават гръб.До 3-та минута той вече не е новина и никой няма да го забелязва, освен по-игривите.От водача се иска да запази самообладание, да не го успокоява и държи на повода, защото това изнервя хайванчето допълнително.
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 09:47 PM

Днес на 2 пъти бях на полянката. Сутринта към 11:00 и следобед към 18:00. И при двете ни посещения нямаше ексцесии при влизането ни вътре, защото сутринта имаше 2-3 кучовци само, а следобяда бяхме 1ви и ние "посрещахме" :) Малко преди да си тръгнем на полянката вече имаше около 12-13 кучета. Всички, които идваха изчакваха кучето им да си свърши работа и грижливо прибираха продукта :) Добро впечатление ми направи, че имаше всякакви типове кученца, от миниатюрен пинчер до масивен питбул, защото на другата площадка, на която съм бил, хората с малки породи въобще не влизали вътре. Общо взето полянката си има всичко, тревичка, дървета за сянка, пейки, кошчета и най-важното - чешмичката! Без да искам се оцапах, докато почиствах след моя куч и както нямахме салфетки, ако е нямаше и чешмичката щях да се чуствам доста дискомфортно :) Ето и малко снимки от площадката:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 06:03 AM

Чудесни снимки-стана ми драго да видя моята скъпа Айра ( на tigi) и изобщо всички, които са хванати, са обичайните заподозрени в клетката.Именно, защото редовно се виждаме и сме отговорни към животните и състоянието на клетката, се грижим да я поддържаме в опитмален, доколкото зависи от самите нас, вид.И когато се появни някой приходящ, нехаещ за гореупоменатото, бързо и дружно го вкарваме или в час или той напуска обекта. :flagbg:
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 02:31 PM

Айричка е хваната в неудобен момент на последната снимка:-) Има какво още да се желае за клетката. Вратата с прилежащата и ограда непосредствено преди и след нея, се клати заради изгнилите винкели, които държат мрежата. Може някой ден да се окажем с липсващи 3-4 метра ограда. Освен това, не е окосена тревата, както в клетката, така и в целия парк, което създава предпоставки за отглеждане на гадинки и сложни маневри при събиране на "златото".
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#189 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 02:55 PM

Някой дали има снимки от площадката в Тракия и по-точно новата до Бродуей ?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#190 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2012 - 11:23 AM

Вече не знам как да го кажа, ние ползваме кучешката площадка в градската градина. Много пъти лично съм почиствала тази площадка, опитах и със съобщения че всеки собственик трябва да си почиства след кучето. Обаче УВИ, глас в пустиня. Има хора които си водят кучета там за да играят, а не да газят в л@@на, била съм свидетел как някой собственици си водят кучетата да си свършат големите нужди и после ДОВИЖДАНЕ. Купчинките от голямата работа си стоятКачена снимка. Знам кои са хората, все още ще запазя добрия тон и няма да кажа имената им защото се познаваме, те също влизат тук в този форум и се надявам да прочетат и да се познаят и най важното да си вземат забележка.
Ноооо, до кога да се търпи подобно отношение, не стига че ни се предоставят подобни заграждения от които да се възползваме, ами и не пазим, не ПОЧИСТВАМЕ, ами с това българско отношение-моето си е мое, чуждото общо дайте да му е....... и т.н.
Е да обаче НЕ - не съм съгласна .
СТОП ВЕЧЕ.
Следващия път директно в очите, та ако ще да ми се сърдят.Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2012 - 04:32 AM

Къде е тази кучешка площадка в градската градина ?
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#192 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2012 - 10:08 AM

Показване на мнениетоanelka_, в 15 November 2012 - 04:32 AM, написа:

Къде е тази кучешка площадка в градската градина ?

Да, в градската градина. Непосредствено до детската площадка.

#193 Потребителят е офлайн   anelka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2012 - 08:53 AM

Е то там не е кучешка площадка, а просто заграден участък. Аз не мога да пускам моето куче, защото оградата е много широка, а и на места я няма... Дано скоро да направят една хубава площадка и на центъра.
User's Signature

<~> ...Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните... <~>

#194 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2012 - 11:25 AM

Ето още една нова площадка до парк Лаута.

#195 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 12:16 AM

Ние в Коматево пък ще продължаваме да си водим кучетата в Аязмото, или пък в Овощарските градини ... или пък около гробищата за да потичат на воля .... Тъй и тъй вече нямаме стадион, това са Готините местенца в квартала ... докато около Марица има няколко площадки, които сигурно куче не са видяли .. или пък тази до гребната, където сигурно вече има 7 семейства смоци.

#196 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 11:41 AM

http://marica.bg/show.php?id=94199
ВДИГАНЕ ТАКСА ЗА КУЧЕТА В ПЛОВДИВ

#197 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 10:18 AM

ЗАПОЧВА ДА МИ ПИСВА ОТ ТАКИВА Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 02:47 PM

Показване на мнениетоbenyb, в 20 December 2009 - 12:48 PM, написа:

Ако има хора живеещи в центъра,които имат желание да поискаме подобна полянка,нека се свържат с мен-единственото място в центъра разрешено за кучета е в градската градина-страшно е малко,кално,оградата вече е развалена и т.н.В района на ул.Капитан Райчо и изобщо навсякъде другаде в централната част е забранено-ужасно ми писна да ни гледат като престъпници,при положение,че спазваме всички закони.Нужно е да се съберем и направим подписка-стопани,които сме регистрирали кучетата си и живеем в централната част на града.

Ние сме в центъра и чакаме с нетърпение да се отделят 50-100 лева за мрежа и да се загради "кучешката" над детската площадква в градината на центъра. :rc_036: Дано да не си останем само с чакането!
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 03:07 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 15 March 2014 - 11:18 AM, написа:

Чудесно написано - принтирам го и тръгвам да закича "кучешката" клетка в центъра - дано някой се трогне от този надпис, че предишния никой не трогна! :dry:
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 March 2014 - 03:15 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 15 March 2014 - 10:18 AM, написа:

Не разбрах - защо се чака на опашка, а не се пускат всчки кучета заедно?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни