Dog.bg Форуми : Нова кучешка поляна в пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нова кучешка поляна в пловдив добре дошли

#201 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 March 2014 - 07:00 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 15 March 2014 - 04:15 PM, написа:

Показване на мнениетоHera_mp, в 15 March 2014 - 10:18 AM, написа:

ЗАПОЧВА ДА МИ ПИСВА ОТ ТАКИВА Качена снимка

Не разбрах - защо се чака на опашка, а не се пускат всчки кучета заедно?

Защото има хора, който не са си социализирали кучетата когато трябва :)

#202 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 March 2014 - 07:58 PM

Щом имат такива кучета - ползват ограждението само, когато няма хора. Т.е. те се съобраяват с останалите, не обратното.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#203 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 08:31 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 15 March 2014 - 08:58 PM, написа:

Щом имат такива кучета - ползват ограждението само, когато няма хора. Т.е. те се съобраяват с останалите, не обратното.

Така трябва да е и според мен, но не е за жалост! Има хора, който даже и не чакат да излязат кучетата от клетката и си пускат агресивното добиче... Моето куче така я ухапа едно хъскоподобно темерутеско женско,а стопанката й каза "тя е мъжкарана за това.... ". Тя много добре знаеше как ще й реагира кучето,аз даже подвикнах да не я пуска, но резултат нула! Вместо тя да си хване кучето, аз излязох с моето ....

#204 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 09:18 PM

Показване на мнениетоNera :), в 15 March 2014 - 08:31 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 15 March 2014 - 08:58 PM, написа:

"тя е мъжкарана за това.... ". .

:laugh: :laugh: :og_141: тоя лаф е нов!!
преподавам уроци по социализация, даже имаме свидетели и доказателства. няма порода, няма пол, възраст, всичко е до възпитанието. :id_145:

#205 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 March 2014 - 09:29 PM

По градинки и паркове винаги има такива неразбирания. Все става така, че едни се съобразяват, а други не. Та даже и намират случилото се за нещо нормално, пък недай си боже на ЕНтия път реагираш, защото вече ти се е изчерпало търпението към определена персона с нейното инфантилно действие и започват защитни контраатаки. Навсякъде има такива "сблъсъци" Дали в заградено или на широко, тях ги има и ще ги има и занапред. Въпрос на елементарна култура е да се съобразяваш с останалите, което не всеки го умее. А и на търпимост .... аз имам нисък праг, затова отдавна избягвам колективните игри и закачки. Даже като съм "уединена" някъде с кучаната, пак изскача отнякъде летящо куче, а след него - ни човек, ни нищо ...
Радвам се на такива съоръжения, хубаво е че ги има и дай Боже още, но не очаквайте цветя и рози от това. Пълно щастие няма. Културата и елементарното съобразяване с околните няма как да се насади.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#206 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 10:11 PM

Аз съм на принципа , моето куче да е нахапано, пред това той да нахапе друго. За това и е научен, и е надран, наяден, с дупки, деруги по него. Той носи няма проблем. Няма проблем и като почнат да ми философстват и обясняват, научил съм се преди години да игнорирам шумовете и да не ги чувам, но проблема е, като седна тихо и кротко и някой седне до мен и си сложи краката там дето аз сядам. Или хвърли фаса в краката ми, или стъпя на лайното от кучето на друг слабоумен преди това. Опитват ми с номерата еех забравих си пликчето, аз съм обаче услужлив, имам и мокри кърпи и торби и веднага подавам. И пак си правят оглушки. Почвам да се чудя тия хора дали сутрин си мият зъбите и очите?? Търпелив съм, мълча си, ама кога ли ще дойде деня, дето ще стане, както казваше Кобрата "някои хора викат ела удри ме"

#207 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 March 2014 - 10:38 PM

Моето куче не е учено да напада, не хапе, защото винаги съм туширала такива реакции, но често е било хапано. И то от съвсем "безобидни" според собственика на отсрещното куче привички. Преди години 20 минути не можах да спра кръвта от кървящия й анус, защото пак така едно милинко кученце, което всеки път ни лаеше и поведението му беше доста агресинво, собственичката не беше вързала както винаги и не направи нищо, за да предотврати пореден набег.
А оня ден, за сетен път се засичам с поредната кифла, която разхожда младо дого без повод. То било добричко, но не спира да си вре носа при нас. А собственичката не се вижда в близкия периметър, а е доста надалеч и блее някъде. И най-демонстративно показвам, че не ми трябва тяхната компания, но тя не - даже не се трогна, че тръгнах в обратната посока. Догониха ни да си поиграели. Това, ако не е липса на съобразителност и елементарно възпитание, то не знам какво е?!
За седалките, фасовете и останалите ти впечатления съм на същото мнение - същото забелязвам с това. Реагирам и на хлапетата, които чупят клоновете на дърветата, на чупещите стъклени бутилки по асфалта и на всякакви други вандалщини. Това е същото като това с кучкарите - или го имаш или го нямаш.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#208 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 10:58 PM

Друго мен ме изумява наистина, ако кучета се сбият как стопаните си седят и чоплят семки и пият бирата, а кучетата се давят и тепат, трябва друг да иде да им ги разтърве. Иначе за хапането и нападението, няма значение дали е учено да хапе, може да се научи да НЕ го прави. В момента моето куче има три рани на едното ухо, тъкмо зарастнаха старите и поникна козина и айде нови дупки. Има една на задния бут, която вече започва да се скрива от новата козина.

#209 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 11:00 PM

Моето куче е лабрадор, няма капчица агресия (за добро или за лошо)...най-много ако й досаждат да изръмжи няколко пъти докато се разкара дразнителя и до там... Вярно е,че дразги и малоумни стопани ще има винаги. За целта трябва да има повече площи, било то заградени или не за разходка на кучета, за да може да се избягват неприятните индивиди...
В центъра на Пловдив такива площи се броят на пръстите на едната ми ръка и коя от коя по-мизерна и малка ...

#210 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 11:30 PM

многото площи ще доведе до повече стопани с кучета. многото не ни оправя проблемите.

#211 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2014 - 11:54 PM

Те вече са много:)

#212 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2014 - 03:47 PM

Показване на мнениетоNera :), в 15 March 2014 - 07:00 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 15 March 2014 - 04:15 PM, написа:

Показване на мнениетоHera_mp, в 15 March 2014 - 10:18 AM, написа:

ЗАПОЧВА ДА МИ ПИСВА ОТ ТАКИВА Качена снимка

Не разбрах - защо се чака на опашка, а не се пускат всчки кучета заедно?

Защото има хора, който не са си социализирали кучетата когато трябва :)

Не става въпрос за социализиране, така че не правете такъв коментар. Бих ви задала въпрос какво е социализирано куче, но навлизаме в друга тема. Така че много моля. Писна ми от разбирачи на кучешка психология дето си стоят по клетките и си лафят с часове с компания от които само един е с куче, и че можело да тича цял ден в клетката. Не моето не е дружелюбно със всички кучета, но това не означава че не социализирано.

#213 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 March 2014 - 09:28 PM

А защо всички се концентрират към клетките? Има доста места за свободна разходка с куче в Пловдив (като изключим центъра) :) последният път като се прибрах имаше много навалица около клетките, а там където ние се разхождаме няма жива душа

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2014 - 09:43 PM

Показване на мнениетоowl, в 16 March 2014 - 09:28 PM, написа:

А защо всички се концентрират към клетките? Има доста места за свободна разходка с куче в Пловдив (като изключим центъра) :) последният път като се прибрах имаше много навалица около клетките, а там където ние се разхождаме няма жива душа

Защото са предвидени за това. А не да си пуснеш кучето по улицата.

#215 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2014 - 09:53 PM

Напълно съм съгласна с Hera_mp. Трябва да има толерантност към всички. Стояла съм по 40 мин. извън клетката, чакайки един ... да си изведе разигралия се пит от клетката, за да може да пусна и моя французин за 10-15 мин. Но това така и не се случи.. Оказа се, че не мога да го социализирам и по-точно да го принудя да играе с големи кучета, които вероятно пробуждат някакви комплекси у него - това значи ли, че нямам право да използвам клетките, след като и аз си плащам таксите, както и вие? Да не говорим, че повечето ползват клетките за избиване на комплекси и проява на селяндурско "възпитание", отколкото за работа, дресировка или дори обикновена игра с четириногия си приятел. По принцип когато има повече кучета е достатъчно и 1 за да ядоса останалите и да ги провокира към агресия, това не значи обаче че тези кучета трябва да се затворят вкъщи и да не посещават клетките. Все пак не е 1 клетка и всеки може да прояви разбиране спрямо другите.
Много често ми се случва да си отивам по-рано от предвиденото от "клетката" на центъра, но не съм умряла от това. Редовно се засичаме с едно момиче с една голяма бяла американска булдочка, която е адски красива, но все пак голяма и няма как да играем. Извиквам й да се върне след 5 мин. и нас вече ни няма - толкова ли е трудно?
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 March 2014 - 09:54 PM

Аз моето куче не си го пускам да се разхожда по улицата?! Не се и разхожда в клетка :) Нямам нищо против клетките, но при положение, че има по-хубави места ми е чудно защо хората не ходят там, а се тъпчат в клетките.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2014 - 09:55 PM

Показване на мнениетоowl, в 16 March 2014 - 10:28 PM, написа:

Може ли да ни кажете къде са тези места? Ако трябва и на ЛС - не е проблем! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 March 2014 - 10:04 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 16 March 2014 - 09:55 PM, написа:

Може ли да ни кажете къде са тези места? Ако трябва и на ЛС - не е проблем! Качена снимка
Няма нужда да е на ЛС. Аз до преди няколко години живеех в Южен -> разхождахме се по полето, което по протежението на бул. Южен, разхождали сме се и посока Смирненски, там където е Транспортна болница, разхождали сме се по полянки в задната част на Младежки хълм (не от страната на Кичука, не знам какво се води там), в Смирненски също. В Тракия също има площи, които са отдалечени от жилищните блокове, там съм се разхождала с други хора и техните кучета. Ако помисля вероятно и в Кършияка бих си намерила място :) Само в Център е проблем, а като гледам ти ползваш клетка в центъра.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2014 - 10:23 PM

Показване на мнениетоowl, в 16 March 2014 - 11:04 PM, написа:

Показване на мнениетоanelia_888, в 16 March 2014 - 09:55 PM, написа:

Няма нужда да е на ЛС. Аз до преди няколко години живеех в Южен -> разхождахме се по полето, което по протежението на бул. Южен, разхождали сме се и посока Смирненски, там където е Транспортна болница, разхождали сме се по полянки в задната част на Младежки хълм (не от страната на Кичука, не знам какво се води там), в Смирненски също. В Тракия също има площи, които са отдалечени от жилищните блокове, там съм се разхождала с други хора и техните кучета. Ако помисля вероятно и в Кършияка бих си намерила място :) Само в Център е проблем, а като гледам ти ползваш клетка в центъра.

Ами да - тя ни е най-близо и ходим пеш до там. Често сме се опитвали да ползваме и клетката на Лалута, но повечето пъти се разхождаме само из парка и разбира се на повод, което не е същото за животинките. Е признавам си, че днес ги пуснах да потичат на края на парка, където нямаше други хора и кучета, но това определено не е решение, защото много рядко е пусто там. Единственото ни решение е или много рано, което през седмицата ми е невъзможно или да си ги водя на повод и това е. Просто ме е яд, че тук в центъра няма нито една клетка, в която да си спокоен, че животинчето ти няма да се нарани или измъкне, да не говорим, че е пълно с акита, и то акита да ти види окото.. Живи и здрави да сме, пък другото е бял дерт, ама напълно нормално е да попитаме къде ни отиват парите Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 March 2014 - 10:35 PM

Сега разгледах темата назад и видях снимки от клетка до SPS - това е друго нещо, изглежда доста голяма на снимките :)

Аз просто предпочитам да се разхождаме в "дивото", така се забавлявам и разпускам и аз, не само кучето, а и обичам да ходя - в тесните кучешки клетки това няма как да стане. Същевременно така си спестяваме и неприятна компания :)

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема