Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 26 March 2007 - 12:37 PM
Точно на предната страница е обяснено как става, а и сигурно 10 пъти преди това.
Публикувано: 26 March 2007 - 12:40 PM
Публикувано: 26 March 2007 - 04:30 PM
Публикувано: 27 March 2007 - 12:57 PM

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 27 March 2007 - 01:00 PM
Преспокойно можеш да си платиш таксата. Ако ти поискат паспорт кажи им, че ветеринарният лекар ти иска документ за платена такса, за да ти издаде паспорт и точка.
Казам ви: таксата с декларация в общината / регистрацията при вет и чип са по два различни закона и са две независими едно от друго неща. Всяка инстанция си гледа само нейния закон. Няма значение кое първо, кое после.
tito, местните данъци и такси се плащат по адресна регистрация. Ако адресната ви регистрация не е актуална, къде живеете според държавата и откъде тя, аджаба, ще знае, че живеете другаде??? Трябва да платите там, където ви е адресната регистрация. (Сега някой да не пита пак, ако имате недвижим имот естествено, данъците за него се плащат там, където той се намира)
Като казах подвеждаща информация имах предвид това:
Цитат
Това не е вярно. В общината се ДЕКЛАРИРА дали кучето ти е кастрирано, ловно или дъра-бъра, никакви регистри от ветеринарите не им трябват. Достатъчен е собственият ти подпис, оттам нататък носиш наказателна отговорност за невярно декларирани данни.
Публикувано: 27 March 2007 - 01:25 PM
Мисля с Мил сме обяснили доста неща отдавна назад по страниците !
Прочетете всичко , ако сте решили да задавате въпроси - защото отговори има предостатъчно !
Регистрацията според ЗМДТ - в общината по местоживеене ( това е постоянния адрес по лична карта . Сега ще регистрирам куче от Кюстендил - собственикът го регистрира в общината по местоживеене , а аз ще го регистрирам в РВМС - гр. София - аз съм сложила чипа , практикувам на територията на тази община и там ще бъде втория етап от регистрацията - според ЗВМД ) .
В ЗВМД пише - чип ! В ЗМДТ пише - такса !
В общината никой не ви иска нищо - а не трябва да е така ! Правилно е да се чипира , издаде нов паспорт , собственикът да регистрира кучето в общината - където служителите трябва да изискат паспорта и други документи ( например тези , освобождаващи собственикът от данък ) и после ветеринарният лекар да го регистрира в съответната РВМС .
Аз дори си мислех да се обадя в ,, Господари на ефира " - със скрита камера в някоя от общините по райони в София да регистрират несъществуващо куче ( както не изискват никакви документи на животното ) - та да гледате после - РЕАЛИЗИРАНА РЕГИСТРАЦИЯ НА КУЧЕ - ФАНТОМ - ей това ще е доказателство , за това КАК НЕ ТРЯБВА ДА СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА ! l)

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 27 March 2007 - 01:43 PM
Публикувано: 27 March 2007 - 01:53 PM

www.infidance.com
Публикувано: 27 March 2007 - 02:01 PM
Публикувано: 27 March 2007 - 02:41 PM
Цитат
Бройката живеещи в даден град ( т.е бройката на регистрираните ) ще я знаят от общините , а общият брой за страната - единен регистър - микрочиповете ...ЗА СЪЖАЛЕНИЕ никога 100 % от собствениците няма да регистрират кучетата си .

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 27 March 2007 - 02:53 PM
Цитат
Това не значи ли , че ще се върне във Варна един ден ? Ако съм разбрала правилно . А , ако решите да останете в София - просто оставате , сменяте си постоянния адрес и си плащате като за София . Какъв е проблемът ? Важното е , че е регистрирано животинчето ! Не ми се мисли какво може да излезе като наредби за напред - отнемане на кучета от собственици , поради неплатени данъци ... Не искам да се сещам ...
P.S// В гр. Силистра д-р Хараланов този месец е уведомен от тамошната РВМС със заповед , че от 01.04.2007 година включително му е забранено да лекува кучета , чиито собственици не са платили данък в общината .

Публикувано: 27 March 2007 - 03:11 PM
Цитат
Ехххххххххххх ! И в Пловдив още важи старият ЗВМД dribble !

Публикувано: 02 April 2007 - 04:54 PM
Сега питам какво трябва да направя,за да регистрирам сама кучето в РВМС-имаме чип,паспорт от новите,платена такса и бележка от общината,къде трябва да отида и да водя ли Чоки с мен,с какво работно време са и не на последно място дали няма да ме върнат като аз отивам,а не ветеринарен доктор,защото нашите доктори още нищо не знаят,а на мен не ми се чака-сага съм си изгърмяла отпуската искам веднъж за винаги да свърша,че то дойде вече другата година едва ли не!Моля,някой,който е ходил да ми обясни подробно всичко,ако е възможно!
Публикувано: 02 April 2007 - 05:15 PM
Та така, за живеещите в Младост - регистрацията вече е в данъчното, до пазарчето на "Младост"1, а не в общината в "Младост"-3!

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 02 April 2007 - 06:12 PM
Цитат
Кучето не го регистрирате сама в РВМС .
Занесете ксерокопия от всички документи на кучето си на ветеринарните лекари , имплантирали микрочипа - тяхна работа е да регистрират кучето в РВМС .

Публикувано: 02 April 2007 - 07:02 PM
Цитат
Занесете ксерокопия от всички документи на кучето си на ветеринарните лекари , имплантирали микрочипа - тяхна работа е да регистрират кучето в РВМС .
Това го прочетох вече във форума,но моите ветеринарни упорито ме убеждават,че още нищо не се знае,да чакам,а аз едвам си взех отпуск и ако сега пропусна няма да мога кой знае до кога да го регистрирам.Дали ще ме върнат ако отида сама?Утре ще звънна да ги питам и да се примоля,дано излязат свестни хора,че вече започва да ми писва и ще си останат само с данъка накрая,то и това им е много за това размотаване те трябва да ми плащат,ама нали исках да сме изрядни...то такава бюрокрация и простотия само в БГ може да съществува!Явно като се ходи само с ксерокопия може и да не се води кучето,дано имам късмет!
Публикувано: 02 April 2007 - 07:35 PM