Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#161 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2007 - 11:09 AM

какво става ако отидеш да платиш след 31 март?

#162 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 11:16 AM

И мен живо ме интересува този въпрос. Още повече, че живея в София, имам временна регистрация в Младост, но живея вече в Гео Милев, а постоянният ми адрес е Пловдив. Къде да плащам?
User's Signature

Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2007 - 12:37 PM

Тази информация отново е леко подвеждаща. Общините не се интересуват от регистрите на РВМС и НИКОЙ НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА СИ ПЛАТИТЕ ТАКСАТА. Ако сте освободени попълвате това в декларацията и не плащате.
Точно на предната страница е обяснено как става, а и сигурно 10 пъти преди това.

#164 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 12:40 PM

Аз съм горе-долу същия случай. Но ще мога да направя своята регистрация и после на кучето чак след 5ти Април и се чудех по-висока такса ли ще ми искат или...? За моята регистрация изобщо не съм се замисляла...ама сега заради кучето ще трябва да оправя и своята ...хихихик:)))

#165 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2007 - 04:30 PM

Точно днес се свързах с нашите данъчни,защото ще закъснея и аз-ако успея да изляза отпуска ще е от02.04-казаха ми да търся един от колегите им,не ме информираха дали има наказателна лихва за просрочието,но колкото и да е ще е стотинки-поне така е за данъка на колата,някакъв минимален процент,който за 2 дни няма да е значителна сума,немога да платя по банков път,защото първо се подава декларацията...няма ли някой да се сети да ги направи електронни тия бумаги и да не си хабим отпуската и времето напразно!Иначе доколкото знам регистрацията е по местоживеене.

#166 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 11:38 AM

Мил, извинявай, но не разбрах коя информация е подвеждаща и къде би трябвало да плащам данъка т.е. дали трябва да ходя да се регистрирам и аз по местоживеене и тогава и кучко или не?
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 12:57 PM

Искам спешно да попитам някой, който вече е регистрирал куче дали в общината искат паспорт със стикер за чип и изобщо чип- за да знам дали непременно трябва първо да го чипирам или не държат на това изискване строго и мога първо да платя таксата в общината??
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#168 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2007 - 01:00 PM

На мен в Красно село не ми поискаха нищо. Те работят по Закона за местните данъци и такси, в който няма такива изисквания.
Преспокойно можеш да си платиш таксата. Ако ти поискат паспорт кажи им, че ветеринарният лекар ти иска документ за платена такса, за да ти издаде паспорт и точка.
Казам ви: таксата с декларация в общината / регистрацията при вет и чип са по два различни закона и са две независими едно от друго неща. Всяка инстанция си гледа само нейния закон. Няма значение кое първо, кое после.

tito
, местните данъци и такси се плащат по адресна регистрация. Ако адресната ви регистрация не е актуална, къде живеете според държавата и откъде тя, аджаба, ще знае, че живеете другаде??? Трябва да платите там, където ви е адресната регистрация. (Сега някой да не пита пак, ако имате недвижим имот естествено, данъците за него се плащат там, където той се намира)

Като казах подвеждаща информация имах предвид това:

Цитат

Оттук произтича и порочният кръг тъй като в районните общински администрации няма внесени регистри от ветеринарите, те не знаят кои стопани дължат такса-куче.

Това не е вярно. В общината се ДЕКЛАРИРА дали кучето ти е кастрирано, ловно или дъра-бъра, никакви регистри от ветеринарите не им трябват. Достатъчен е собственият ти подпис, оттам нататък носиш наказателна отговорност за невярно декларирани данни.

#169 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 01:25 PM

Защо тук се получава едно ГОЛЯМО ЧЕСАНЕ НА ЕЗИЦИ ?!?!
Мисля с Мил сме обяснили доста неща отдавна назад по страниците !
Прочетете всичко , ако сте решили да задавате въпроси - защото отговори има предостатъчно !
Регистрацията според ЗМДТ - в общината по местоживеене ( това е постоянния адрес по лична карта . Сега ще регистрирам куче от Кюстендил - собственикът го регистрира в общината по местоживеене , а аз ще го регистрирам в РВМС - гр. София - аз съм сложила чипа , практикувам на територията на тази община и там ще бъде втория етап от регистрацията - според ЗВМД ) .
В ЗВМД пише - чип ! В ЗМДТ пише - такса !
В общината никой не ви иска нищо - а не трябва да е така ! Правилно е да се чипира , издаде нов паспорт , собственикът да регистрира кучето в общината - където служителите трябва да изискат паспорта и други документи ( например тези , освобождаващи собственикът от данък ) и после ветеринарният лекар да го регистрира в съответната РВМС .
Аз дори си мислех да се обадя в ,, Господари на ефира " - със скрита камера в някоя от общините по райони в София да регистрират несъществуващо куче ( както не изискват никакви документи на животното ) - та да гледате после - РЕАЛИЗИРАНА РЕГИСТРАЦИЯ НА КУЧЕ - ФАНТОМ - ей това ще е доказателство , за това КАК НЕ ТРЯБВА ДА СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА ! l)
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#170 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 01:43 PM

Ясно, аз ще платя в община Пловдив, а кучко ще живее в София. Така пак няма да хванат бройката на живеещите кучета в София, защото половината живеещи в София имат различен постоянен адрес ( по лична карта). Както и да е. Бяхте много изчерпателни, благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 01:53 PM

Ето как стоят нещата в Пловдив. Мойта адресна регистрация по лична карта е в София, но в момента живея в Пловдив и кучето ми също, така че го регистрирах в града на тепетата. Голям проблем беше докато разбера къде трябва да си платя данъка, обиколих данъчните служби, кметството, оказа се че таксата се заплаща в общината по местоживеене. И така за Пловдив данъка за куче е 8 лева и 33 стотинки. Плащайки ги отидох с квитанцията в отдел екология, където вписаха всички данни (паспорт,чип) на кучето в една книга и ми дадоха медальон с идентификац.н-р и нещо като книжка указваща че кучето е регистрирано. Не беше много сложно, отне ми само около ден b) .
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#172 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2007 - 02:01 PM

По закон всеки от нас има постоянен и настоящ адрес.В случай ,че лицето живее на адрес различен от посоченият в личната му карта като постоянен същото има задължение да си направи временна адресна регистрация в общината по настоящият адрес Заради това местните данъци и такси за заплащат по местоживеене.Друг е въпросът ,че повечето хора живеят на едно място ,а по лична карта се водят на друго.Според вас какъв е смисълът кучето да живее в София,а да му се плаща данък във Варна bl)

#173 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 02:41 PM

Цитат

Така пак няма да хванат бройката на живеещите кучета в София

Бройката живеещи в даден град ( т.е бройката на регистрираните ) ще я знаят от общините , а общият брой за страната - единен регистър - микрочиповете ...ЗА СЪЖАЛЕНИЕ никога 100 % от собствениците няма да регистрират кучетата си .
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#174 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 02:53 PM

Цитат

Според вас какъв е смисълът кучето да живее в София,а да му се плаща данък във Варна bl)

Това не значи ли , че ще се върне във Варна един ден ? Ако съм разбрала правилно . А , ако решите да останете в София - просто оставате , сменяте си постоянния адрес и си плащате като за София . Какъв е проблемът ? Важното е , че е регистрирано животинчето ! Не ми се мисли какво може да излезе като наредби за напред - отнемане на кучета от собственици , поради неплатени данъци ... Не искам да се сещам ...
P.S// В гр. Силистра д-р Хараланов този месец е уведомен от тамошната РВМС със заповед , че от 01.04.2007 година включително му е забранено да лекува кучета , чиито собственици не са платили данък в общината .
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2007 - 03:11 PM

Цитат

Плащайки ги отидох с квитанцията в отдел екология, където вписаха всички данни (паспорт,чип) на кучето в една книга и ми дадоха медальон с идентификац.н-р и нещо като книжка указваща че кучето е регистрирано.

Ехххххххххххх ! И в Пловдив още важи старият ЗВМД dribble !
User's Signature

#176 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 04:54 PM

Така-малко да се пооплача-днес ходих да си платя таксата-наистина мисията невъзможна-аз съм към район Слатина в София,отидох и заварих километрична опашка от бабета,желаещи да си платят данък сгради,само да се обадиш нещо и те схрускват,раздадоха ни номерчета,никой не знаеше за каква декларация става въпрос и единствения човек,който що годе нещо знае го нямаше и се почна едно чакане да се стигне до номер 25 и едни молби към Господ,да не ме хване обедната им почивка!Добре,че някои бабичоци се отказаха и към 12 благополучно успях да се вмъкна вътре,питам охраната "сега накъде",а той ми обяснява,че е за първи ден и нищо незнае,помолих го сто пъти да ми вземе декларация от където трябва,разгеле накрая изнася една с думите"не е редно,ама...",защо да не е редно,като пише,че при инспекторите се влиза с попълнени документи,а навън няма бланки...така и не разбрах,драснах я набързо и се намъквам в стаичаката,вътре 3ма от петимата нищо не правят,но го правят с достойнство и чакат да дойде почивката,лепвам се аз за една "кака" и казвам за какво съм-тя ме гледа като извънземно в бална рокля и ми отговаря,че колегата дето знаел как се прави това го няма днес,при което на мен ми се дорева,защото не стига,че си взех отпуск специално за случая и висях 2 часа пред вратата,а сега трябва и да "дойда утре",в този момент влиза една едра и достолепна госпожа в розова блуза и аз случайно подочувам,че това е "шефката",докопах се до нея и едва ли не вече със сълзи на очи обяснявам,че ме подмятат от сутринта и са на път да ме върнат и т.н.,добре,че беше разбрана жената-веднага каза но единия от нищо не правещите да ми въведе декларацията и той ще не ще се захвана,няма да ви описвам как се пише с дин пръст и скорост една буква в минута...както и да е пипнах заветното листче с входящ номер и отидох на касата-там лелката въведе някак си с налучкване и обяснявайки ми за нейното куче,което било болно номерчето,прибра ми парите и УРА-вече сме с платена такса с цената на 2-3 часа висене и молби за това,за което те всъщност трябва да ме гонят-да им платя...както и да е,победа!Ако има някой от същата община бих го посъветвала да иде рано сутрин,та да може да си изпълни гражданския дълг поне до обед!
Сега питам какво трябва да направя,за да регистрирам сама кучето в РВМС-имаме чип,паспорт от новите,платена такса и бележка от общината,къде трябва да отида и да водя ли Чоки с мен,с какво работно време са и не на последно място дали няма да ме върнат като аз отивам,а не ветеринарен доктор,защото нашите доктори още нищо не знаят,а на мен не ми се чака-сага съм си изгърмяла отпуската искам веднъж за винаги да свърша,че то дойде вече другата година едва ли не!Моля,някой,който е ходил да ми обясни подробно всичко,ако е възможно!

#177 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 05:15 PM

b) М'дааа, точно днес обсъждахе у дома същата одисея. Аз още в петък исках да отида да си платя данъка в Община Младост. Там една върволица хора чакаше да си подава документи за кадстрални карти, но, Слава Богу, аз имах възможносста да мина през редицата и да стигна до информационното табло. Там има хиляда препратки за това, ако искаш незнам си какво, на кой етаж да отидеш. Чета аз, като един учЕн гражданин, че да мога да отида на точното място без излишни разправии с администрацията. Прочитам, че за регистрация на куче се ходи до 3 етаж, където си подаваш попълнена декларация. Питам първо пазача, къде мога да намеря такива декларации. Отговаря ми се - като влезете те ще Ви кажат. И тръгвам бодро аз (междувременно е минал около половин час в лутане и чакане на пазача) към третия етаж, когато точно под носа ми в 11:45 една лелка тропва вратата и казва :"Елате след обедната почивка, тя е до два". Аз поемам дълбоко въздух, и се отправям на безцелно лутане, защото времето е такова, че нито да се прибера, нито да остана да чакам. Идвам вече доволно изтерзана към 2:10 отново да чакам и тръгвам по стълбите, когато същият този пазач ме спира с вик:"Момиче, ти къде така бодро". Обяснявам му, че преди два часа съм била тук и той ми е казал да се кача на третия етаж да си регистрирам кучето, а той казва"Аааа няма такова нещо, отидете в 116 стая" (на първия етаж). Зареждам се аз пред 116 стая и, разбира се, ми се налага да чакам на опашка (поне беше малка) до към 2:30, защото на жената очевидно два часа не са й достатъчни, за да хапне и да почине в обедната почивка. Към три вече доволно влизам и казвам победоносно, че искам да си регистрирам кучето. Жената любезно ми се усмихва и казва:" Оооо, мн съжалявам, ама то от два дни регистрацията вече става в данъчното. Там трябва да отидете. Ето ви поне молба, че да си я попълните. Ама побързайте, че те работят до четири!" ouu ouu Кучо още не е регистриран и сигурно едва в сряда ще се домъкне някой. Просто ужас!

Та така, за живеещите в Младост - регистрацията вече е в данъчното, до пазарчето на "Младост"1, а не в общината в "Младост"-3!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#178 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 06:12 PM

Цитат

Сега питам какво трябва да направя,за да регистрирам сама кучето в РВМС-имаме чип,паспорт от новите,платена такса и бележка от общината,къде трябва да отида и да водя ли Чоки с мен,с какво работно време са и не на последно място дали няма да ме върнат като аз отивам,а не ветеринарен доктор,защото нашите доктори още нищо не знаят,а на мен не ми се чака-сага съм си изгърмяла отпуската искам веднъж за винаги да свърша,че то дойде вече другата година едва ли не!

Кучето не го регистрирате сама в РВМС .
Занесете ксерокопия от всички документи на кучето си на ветеринарните лекари , имплантирали микрочипа - тяхна работа е да регистрират кучето в РВМС .
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 07:02 PM

Цитат

Кучето не го регистрирате сама в РВМС .
Занесете ксерокопия от всички документи на кучето си на ветеринарните лекари , имплантирали микрочипа - тяхна работа е да регистрират кучето в РВМС .

Това го прочетох вече във форума,но моите ветеринарни упорито ме убеждават,че още нищо не се знае,да чакам,а аз едвам си взех отпуск и ако сега пропусна няма да мога кой знае до кога да го регистрирам.Дали ще ме върнат ако отида сама?Утре ще звънна да ги питам и да се примоля,дано излязат свестни хора,че вече започва да ми писва и ще си останат само с данъка накрая,то и това им е много за това размотаване те трябва да ми плащат,ама нали исках да сме изрядни...то такава бюрокрация и простотия само в БГ може да съществува!Явно като се ходи само с ксерокопия може и да не се води кучето,дано имам късмет!

#180 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 April 2007 - 07:35 PM

Лелее, то при нас било песен , бе bl) b) . Отидох при лекаря- чипира и попълни документи , които ще носи той (това го направих предният ден ). После в кметството в отдел Екология с преснет паспорт, попълнена декларация-80 ст и те ми дадоха картонче да платя. Там на едно гише ми писаха бележка и отидох на касата. Айде и паричките с талонче и входящ номер и (това е само в нашето кметство в другите е веднага) след 6 работни дни да отида да си получа нещо си там. Цялата процедура ми отне повече време да попълня документите и да изкача стълбите останалото беше за 5 мин. Ако пишех по-бързо щях да успея и да се вместя като за едно кафе b)

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни