Публикувано: 30 September 2010 - 10:40 AM
Обичам, когато денят ми започне с усмивка.
Допреди малко разхождах кучето си в парка зад музея на земята и хората(мда, разрешено място), и излизайки от парка, пред самия музей, ме спират две ужасно "мили" женички. След дежурното "добър ден" последва заядливото "Първо защо кучето е без намордник?", на което аз реагирах с препоръка да си прочетат наредбата и да видят, че намордниците все още са задължителни за агресивни кучета. При което възрастната женица, представяща се за вет.лекар, през саркастичен смях рече "Ма как ще докажете, че кучето не е агресивно??" Посъветвах я да го погали, но тя погнусена каза "Ма така ли се доказва, че едно куче не е агресивно". Запитах я как се доказва и кой трябва да го докаже, но нямаше отговор, а само заядливи подмятания. Последва заплаха, че ако били с полицай, щели да ме глобят задето е без намордник и съм на непозволено място. Провериха ми и документите, бяха разочаровани, че са изрядни... Бабката лекар с погнуса рече, че не иска внучето й да ходи по едни алеи с кучета. Признавам, и аз не бях любезна, колкото и да се стараех...
А, питаха и с какво почиствам, като се изходи- извадих пликче, но явно ако вече си беше свършил работата и нямах такова, и за това щях да отнеса глобичка.
На въпросите ми как да разбера какви са границите на парка, не получих ясен отговор. Длъжна съм да ги знам. Утре започвам да разучавам градоустройствения план.
Направих няколко извода, които ще са полезни за всички кучесобственици:
-Всички кучета са агресивни по презумпция и трябва да се доказва обратното. Как става това... когато науча, ще ви информирам.
-Нямаме право да минаваме откъдето и да е през периода 9-18ч., въпреки че в Наредбата ясно е казано "на територията на градски паркове и градини" Всички територии са градски паркове и градини явно, включая тротоари, улици...
-КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ, ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ. УВЕРЯВАМ ВИ! НЯМА КАК ДА СТЕ ИЗРЯДНИ В ТАЗИ ЧУДЕСНА ЗА ЖИВЕЕНЕ ДЪРЖАВА.
П.П. Съжалявам за твърде емоционалния тон, но още не знам къде се намирам... Установих също, че не съм добър човек...минаха ми мисли, свързани с употреба на чук и остър предмет. Господ да ми прости греховете. Амин.
П.П.2. Не ми пожелаха приятен ден, за което съм адски обидена. Но ще очаквам следващата ни среща. Заканиха се, че ще има в най-скоро време проверка "точно на този парк", когато съм сигурна, че ще бъда глобена.
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !