Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#421 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2010 - 12:04 AM

Показване на мнениетоTitka - banditka, в 28 September 2010 - 09:21 PM, написа:

Има някакви промени и се очакват допълнителни такива. Според еко инспекторката скоро поголовно ще се глобява, при липса на регистрация с по 400 лв. Според мен, бяха на ясно. Не ме мотаха, не се суетиха и знаеха какво точно искат. Бяхме вписани под номер 301, което си е напредък, ако се има предвид, че миналата година са били регистрирани само 5 кучета. Приемното време е вторник и четвъртък от 10 - 12ч. Другото което спомена жената е, че срока на регистрация ще бъде променен на седем дни след закупуването...ама това дали е в сила вече, не разбрах

Крайно време беше да влезат в час, но се съмнявам да е действително така, а не отбиване на номера и с цел да се приберат некой друг лев към кризисната каса на общината. Специално във Връбница - преди 6 лазарника никой не знаеше за какво дас е регистрира кучето и сега (е, преди близо година де), при началото на кампанията за регистрацията след като кметицата каза, че трябва това да стане, положението беше същото.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#422 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 10:40 AM

Обичам, когато денят ми започне с усмивка.
Допреди малко разхождах кучето си в парка зад музея на земята и хората(мда, разрешено място), и излизайки от парка, пред самия музей, ме спират две ужасно "мили" женички. След дежурното "добър ден" последва заядливото "Първо защо кучето е без намордник?", на което аз реагирах с препоръка да си прочетат наредбата и да видят, че намордниците все още са задължителни за агресивни кучета. При което възрастната женица, представяща се за вет.лекар, през саркастичен смях рече "Ма как ще докажете, че кучето не е агресивно??" Посъветвах я да го погали, но тя погнусена каза "Ма така ли се доказва, че едно куче не е агресивно". Запитах я как се доказва и кой трябва да го докаже, но нямаше отговор, а само заядливи подмятания. Последва заплаха, че ако били с полицай, щели да ме глобят задето е без намордник и съм на непозволено място. Провериха ми и документите, бяха разочаровани, че са изрядни... Бабката лекар с погнуса рече, че не иска внучето й да ходи по едни алеи с кучета. Признавам, и аз не бях любезна, колкото и да се стараех...
А, питаха и с какво почиствам, като се изходи- извадих пликче, но явно ако вече си беше свършил работата и нямах такова, и за това щях да отнеса глобичка.
На въпросите ми как да разбера какви са границите на парка, не получих ясен отговор. Длъжна съм да ги знам. Утре започвам да разучавам градоустройствения план.
Направих няколко извода, които ще са полезни за всички кучесобственици:
-Всички кучета са агресивни по презумпция и трябва да се доказва обратното. Как става това... когато науча, ще ви информирам.
-Нямаме право да минаваме откъдето и да е през периода 9-18ч., въпреки че в Наредбата ясно е казано "на територията на градски паркове и градини" Всички територии са градски паркове и градини явно, включая тротоари, улици...
-КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ, ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ. УВЕРЯВАМ ВИ! НЯМА КАК ДА СТЕ ИЗРЯДНИ В ТАЗИ ЧУДЕСНА ЗА ЖИВЕЕНЕ ДЪРЖАВА.
П.П. Съжалявам за твърде емоционалния тон, но още не знам къде се намирам... Установих също, че не съм добър човек...минаха ми мисли, свързани с употреба на чук и остър предмет. Господ да ми прости греховете. Амин.
П.П.2. Не ми пожелаха приятен ден, за което съм адски обидена. Но ще очаквам следващата ни среща. Заканиха се, че ще има в най-скоро време проверка "точно на този парк", когато съм сигурна, че ще бъда глобена.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 September 2010 - 01:37 PM

Явно това ни чака ...

#424 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 30 September 2010 - 02:47 PM

Оба4е ако малко дете се изходя в парка , никой нищо няма да каже, глоби или т.н. И само да не си помислите , че съм против децата. Дразня се , че хората възприемат едно животинче като същество втора употреба или нещо , което не трябва да живее. Как може да има такива хора???????? Моето куче като го изведа в парка ходи по голяма нужда в храстите или на супер забити места. Случвало се е да ходи, там където хора са ходили. Смятайте за какво говорим. И после хубаво- ние ще чистим, ама след хората кои ще чисти? Не може така. Така и така се включвам, само да вметна за агресия, каишки и наморници. Не виждам какъв е проблема , когато си извеждаш кучето и е с повод, да му слагаша наморник. Лишено от смисъл просто. Че то ако е агресивно , ти няма да го събираш с други кучета или да го водиш при хора. Защо да му слагаш наморник? Е това че идват хората и му се навират в устата.........еми извинявай........ И другото , да не са без каишка. А как ще тичат? Аз с мойто не мога да тичам. То не е агресивно към хора, напротив, но го водя само с каишка ( не се разбира с мъжки ) . И сами можете да предположите каква мъка е едно куче да не тича. Само че ние сме преценили, че тъй е безопасен за другите животни. Това е нещо, което всеки собственик преценява. Не е нужно някоя лелка или закон да ми го каже или мисли вместо мен !
И само да уточня, че кучето ни си получава разходки и тичане, от което има нужда на безопасни за другите според нас места :)
User's Signature

Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 08:40 AM

Аз имам един въпрос. Вярно ли е че кучето се регистрира след 6 месец или се бъркам?
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2010 - 08:51 AM

Трябва да регистрирате кучето си най-късно, когато е навършило шест месеца, а ако сте го взели на по-голяма възраст, мисля срока беше 14 дни след придобиването.
User's Signature

Качена снимка

#427 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 09:07 AM

Мерси много :)
User's Signature

Качена снимка

#428 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 12:06 AM

Показване на мнениетоshadow, в 30 September 2010 - 08:45 AM, написа:

... Провериха ми и документите, бяха разочаровани, че са изрядни...

Шадоу, а техните документи, че са такива и такива инспектори в какво се състояха?
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#429 Потребителят е офлайн   mushmoranka Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 17 December 2010 - 02:32 AM

Искам да питам нещо!
Четох закона за защита на животните и той важи за ВСЯКО животно, което се намира на територията на Република България!
Въпроса ми е: тъй като ще си взема куче от легален развъдник, с родословие и всичко останало от България, а не живея там, смятате ли, че трябва да го регистрирам? Аз в България съм за по един месец в годината, и не ми е за 24 лева или колкото ще ми излезе всичко от взимането на кученцето до оправянето на всичките му документи, така че да е напълно законно... и аз като негова стопанка, но просто не искам да си навличам неприятности и недай си Боже да не мога да мина границата. И ако трябва да го регистрирам в България, това означава ли че (не) трябва да го регисрирам и тук в Гърция? Има лки някой с опит по този въпрос?

#430 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 17 December 2010 - 07:29 PM

Преди месец работих в Елада и питах митничарите изрично какви документи трябват за минаване на кучето .

Казаха " никакви или евент някакъв паспорт " така че преди бях мн. притеснен , но знаеш че не проверяват на хората , камо ли на кучето .
Българите знаем са изчезнали от митницата , и няма проблеми :af_089:

#431 Потребителят е офлайн   mushmoranka Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 18 December 2010 - 12:43 AM

emilvr, тук отношението към живтните е много странно, особено към кучетата. Рядко срещаш човек, който да харесва животните! На моя остров има най-много 15 кучета с население 1500 човека през зимата. Котките се възприемат донякъде, защото ловят мишките, но за тях кучетата са безполезни. Дори има един невероятен творец- склуптор, художник... какво ли не- глух, мян и сляп... пише се за приятел на жовтните- има 3-4 кучета. Много го уважавах, докато не разбрах, че едно от учетата му е родило и веднага щом излезли от корема на майката ги сложил в найлонов плик и ги хвърлил в морето! Това ме потресе и до ден днешен когато грък ми каже че обича жовотните винаги си имам едно на ум. За жалост историята, която разказах не е единичен случай, а се повтаря доста често с много "приятели" на животните! :dh_188: за тези хора трябва да има съд и затвор! :eg_033: ... независимо нацията!!!
И тук например е нормално да си държиш кучето навън, без посдлон, без прясна вода, но се приема за напълно налудничаво, да имаш животно вкъщи! Последният ни домашен любимеш беше една улична чисто бяла котка- глуха, и дори ветеринарният лекар, който й би първата ваксина се възмути, как така допускаме улична клотка вкъщи и то глуха!!! Не могла да прави нищо, освен да мързелува!!! :ud_009:

#432 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 10:47 AM

Хора, кога се плаща годишния данък за 2011? Аз си нямам идея от тези глупости, след нова година ли? Има ли някакъв срок? Благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   victoe_A6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2010 - 11:10 AM

след края на март 2011 излизат данъците

#434 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 10:08 PM

Благодаря за бързия отговор!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   Alesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 08:48 AM

Здравейте,имам няколко въпроса,предполагам отговорите ги има някъде из темите във форума,но просто в момента нямам толкова време,че да изчета всичко... съжалявам за което..
Та значи .... аз съм студентка от Хасково съм и след по-малко от месец заминавам за Пловдив. Имам куче хъски на 8 месеца,което до момента не е регистрирано. Въпросът ми е следния .... Къде да я регистрирам ? В Хасково или в Пловдив ... по лична карта си се водя в Хасково,но през по-големия период от годината ще живеем в Пловдив.
Кое става първо? Регистрацията или чипирането?Къде в Хасково или Пловдив да намеря лекар,който чипира?
Моля ви,кажете ми къде из Пловдив има оградени кучешки паркове ... виждала съм само един в кв. Смирненски,а той ми е много далече ...
Благодаря ви предварително,ако Мод сметне за необходимо,нека изтрие темата ако не е на мястото си или поне я премести...

Поздрави: Марияна :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Вълци бяхме,кучета станахме.

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема