Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 09 May 2007 - 10:39 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 10 May 2007 - 05:41 AM
Публикувано: 10 May 2007 - 08:40 AM
Това,което ме притеснявя,обаче,е факта,че маркирането към момента напрактика е напълно безполезно!
В "Без дом"имаше обява преди известно време за намерен лабрадор с чип.И какво като е с чип,като няма центрлен регистър и няма къде да провериш чие е кучето?! Абе,хубава работа,ама българска....
Публикувано: 10 May 2007 - 10:55 AM
За единния регистър - ами нали все пак от някъде трябва да се започне. Нали все някой трябва да започне да си регистрира кучетата, да слага чипове, да се попълва малко този НОВ все пак регистър. Не може само кинолозите да са изрядни. Аз съм на мнение, че аз трябва да съм направила всичко, което пише в закона и да казвам на познати какво пише в закона. Дали те ще го спазват мен не ме интересува, защото знам, че аз съм спазила всичко, за да ми е чиста съвестта и да спя спокойно. И да знам, че утре ако ме спре служител на някой проверяващ орган аз ще предоставя всички необходими документи и ще си кажем приятен ден.

Публикувано: 10 May 2007 - 04:30 PM
Публикувано: 10 May 2007 - 04:49 PM
На мен изрично ми поискаха ксерокопия и на двата паспорта, с ваксинации, операцията и всичко.
Но определено знаеха за какво става дума.

Публикувано: 11 May 2007 - 06:22 AM
Публикувано: 11 May 2007 - 07:31 AM

Публикувано: 08 June 2007 - 06:48 PM
Преди две седмици кастрирах кучето си. Сега - при регистрирано некастрирано куче с платен данък и последвала кастрация, какъв документ и на кого и къде трябва да представя и трябва ли изобщо? Нали се водя в общината и в РВМС притежател на некастрирано женско куче. Като се промени ситуацията, какви документи са ми необходими и за пред кого? До година трябва да се отчета, защо не съм сред първите юрнали се да платят.
Публикувано: 10 June 2007 - 03:56 PM
Публикувано: 11 June 2007 - 06:02 AM
Публикувано: 11 June 2007 - 11:35 AM
Публикувано: 22 June 2007 - 05:21 AM

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 22 June 2007 - 06:06 AM
Публикувано: 22 June 2007 - 07:04 AM
Цитат
Споменавате за права и задължения Каже те ми какви са правата ни? Казва те това е заКОН Значи не се однася за кучетата !!! bash

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 22 June 2007 - 10:07 AM
Цитат
Ако кучето е откраднато преднамерено чипа може или да се извади или просто да се повреди. Всеки с елементарни познания може да ти каже как да се повреди чипа. Това с доказване на собственост просто отпада тук.
А това дали кучето го усеща или не е не е причина да се прави. Има много други безболезнени неща.
Публикувано: 22 June 2007 - 11:20 AM
Цитат
Цитат
Ако кучето е откраднато преднамерено чипа може или да се извади или просто да се повреди. Всеки с елементарни познания може да ти каже как да се повреди чипа. Това с доказване на собственост просто отпада тук.
А това дали кучето го усеща или не е не е причина да се прави. Има много други безболезнени неща.
Незнам какво са се юрнали с тези регистрации и поставяне на чипове все безполезни работи нищо което да е от полза за кучето.След време така бързащите да се регистрират ще почнат да се чудят как да се спасят от постоянно растящия данак . Ще почнат да се издават фалшиви бележки за намаляване или неплащане на този данък. Какво излиза сами си създават прлоблеми . Вместо с тези пари да купим нещо полезно за нашите другарчета.А и безполезния чип се изважда без проблем.Но въпроса не е до изваждане то а до гаврата със съществото което ни обича.Защо не сложи те чип на мъжа или на жената а защо не и на детето ви bash bash bash

Публикувано: 22 June 2007 - 11:39 AM
Цитат
Мъжът, жената и детето си имат ЕГН. Чипът се явява кучешкия му еквивалент. Иначе - за ползата - сега не ми се рови в темата, но някой беше посочил, че ако в даден квартал искате примерно да се направи място, където спокойно да разхождате любимците си - има разлика дали там по документи има 10 или 1000 кучета.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.