Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#241 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2007 - 12:02 PM

Цитат

Цитат

Незнам какво са се юрнали с тези регистрации и поставяне на чипове все безполезни работи нищо което да е от полза за кучето.След време така бързащите да се регистрират ще почнат да се чудят как да се спасят от постоянно растящия данак . Ще почнат да се издават фалшиви бележки за намаляване или неплащане на този данък. Какво излиза сами си създават прлоблеми . Вместо с тези пари да купим нещо полезно за нашите другарчета.А и безполезния чип  се изважда без проблем.Но въпроса не е до изваждане то а до гаврата със съществото което ни обича.Защо не сложи те чип на мъжа или на жената  а защо не и на детето ви  bash  bash  bash

Мъжът, жената и детето си имат ЕГН. Чипът се явява кучешкия му еквивалент. Иначе - за ползата - сега не ми се рови в темата, но някой беше посочил, че ако в даден квартал искате примерно да се направи място, където спокойно да разхождате любимците си - има разлика дали там по документи има 10 или 1000 кучета.

bash bash Вярва те ли че това може да се случи, че ако в даден квартал искате примерно да се направи място, където спокойно да разхождате любимците си - има разлика дали там по документи има 10 или 1000 кучета.А по въпроса с ЕГН не ели по добре да притежавате чип но питам се да ли ще сте съгласни Нямам намерение да ви убеждавам всеки да решава както жела е АЗ ИМАМ СЛЕДНИЯ ПРИНЦИП ТОВА КОЕТО НЕ Е ДОБРО ЗА МЕН НЕ БИХ НАПРАВИЛ ЗА НИКОИ НАИ ВЕЧЕ ЗА ЛЮБИМОТО СЪЩЕСТВО!!! Пожелавам ви приятна регистрация и чипиране с надеждата някого кога ли да има градинка .А прес това време? bash bash
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#242 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 12:12 PM

Цитат

Да, супер хитро: Не спазвайте законите, мили хора, от къв зор ви е!
Ей, никога няма да станем европейци, все ще сме си тъмни балкански субекти!

А хубаво ли е да си овца да те доят ,стрижат и на края заколят .Или като не си съгласен си балкански субект а не европеец то подобре да ме наричаш балкански субектно да имам свое мнение и да го остоявам от колкото да бъда послушна европеиска овца и да се съгласявам с безумията на някои, а защо безумия по точно интерес които няма нищо общо с интереса на вас ,на мене на всички нас bash bash bash
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#243 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 June 2007 - 12:54 PM

Добре де, Вашето мнение стана ясно отдавна и на всички. Защо трябва да го повтаряме милион пъти?
Законите са правени от хора, които трябва да се съобразят с много неща. Хората са умни и са се съобразили. Регистрацията и чиповете са направени за да може да се създаде един ден свестен регистър на домашните животни и това може да е само от полза. За да не може всеки изрод, решил да прави пари /по какъвто и да е начин/ на гърба на кучетата да го прави безпроблемно и безнаказано. Не виждам какво толкова е станало, че трябва да ревем нон стоп по форумите за тези регистрации и чипове. Когато няма закони - държавата е виновна, че няма закони. Когато има закони - пак тя е виновна, че видите ли законите са безсмислени. ЕМи не става все да сте недоволни от нещо. ДОкато не започнат всички хора да спазват законите положението не само на кучетата ще е на сегашното дередже. Не може да искаш общината да ти направи полянка за кучето, ама ти да не си го регистрирал, да не плащаш данъци и да не си събираш фекалиите от полянките. Не става само да искаме, а нищо да не даваме. Както си плащаме данъците за апартаментите и сметта /която все пак извозват, нали/ така ще си плащаме и данъците за кучетата. Аз си плащам и такса вход, и за лекарите давам много повече пари, отколкото за моя личен лекар, колко му е да дам и 24 лв отгоре на година. Ама като видят в общината, че ние в този квартал сме примерни граждани тогава вече можем да седнем и да искаме еди какво си за нашите кучета.
Аман от мрънкала дето само тръбят колко не са ни качествените законите и не трябва да ги спазваме. Вярно доста време още ще сме тъмни субекти.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#244 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 02:28 PM

Цитат

Добре де, Вашето мнение стана ясно отдавна и на всички. Защо трябва да го повтаряме милион пъти?
Законите са правени от хора, които трябва да се съобразят с много неща. Хората са умни и са се съобразили. Регистрацията и чиповете са направени за да може да се създаде един ден свестен регистър на домашните животни и това може да е само от полза. За да не може всеки изрод, решил да прави пари /по какъвто и да е начин/ на гърба на кучетата да го прави безпроблемно и безнаказано. Не виждам какво толкова е станало, че трябва да ревем нон стоп по форумите за тези регистрации и чипове. Когато няма закони - държавата е виновна, че няма закони. Когато има закони - пак тя е виновна, че видите ли законите са безсмислени. ЕМи не става все да сте недоволни от нещо. ДОкато не започнат всички хора да спазват законите положението не само на кучетата ще е на сегашното дередже. Не може да искаш общината да ти направи полянка за кучето, ама ти да не си го регистрирал, да не плащаш данъци и да не си събираш фекалиите от полянките. Не става само да искаме, а нищо да не даваме. Както си плащаме данъците за апартаментите и сметта /която все пак извозват, нали/ така ще си плащаме и данъците за кучетата. Аз си плащам и такса вход, и за лекарите давам много повече пари, отколкото за моя личен лекар, колко му е да дам и 24 лв отгоре на година. Ама като видят в общината, че ние в този квартал сме примерни граждани тогава вече можем да седнем и да искаме еди какво си за нашите кучета.
Аман от мрънкала дето само тръбят колко не са ни качествените законите и не трябва да ги спазваме. Вярно доста време още ще сме тъмни субекти.

Цитирам ви----- Регистрацията и чиповете са направени за да може да се създаде един ден свестен регистър на домашните животни и това може да е само от полза. За да не може всеки изрод, решил да прави пари /по какъвто и да е начин/ на гърба на кучетата да го прави безпроблемно и безнаказано Не ми е ясно с какво ще се подобри полужението споменава те че си плаща те и такса вход, и за лекарите дава те много повече пари, отколкото заличния лекар, колко му е да дадете и 24 лв отгоре на година .НЕ Е ВЪПРОСА ДО 24ЛЕВА КАЖЕ ТЕ МИ КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ В ЗАМЯНА ДА ПОЧНЕМ ОТ ЛЕКАРА В АПТЕКАТА ДРОНТАЛ ПЛЮС СТРУВА МЕЖДУ 3.10 И 3.40 ЛВ В ВЕТ КЛИНИКИ ТЕ ВЕЧЕ Е 5 ЛВ ТОВА ПРАВИЛИ ГО ПО ЕФЕКТИВЕН ТОВА ГО КАЗВАМ ВЪЗ ОСНОВА НА ПО ГОРЕ КАЗАНОТО ОТ ВАС За да не може всеки изрод, решил да прави пари /по какъвто и да е начин/ на гърба на кучетата да го прави безпроблемно и безнаказаноТА МИСЪЛТА МИ ТОЗИ РЕГИСЪР С КАКВО ЩЕ ПОДОБРИ НЕ СЪМ ЗА 24ЛВ ДОРИ ЗА МНОГО ПОВЕЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН НО НЕ И ДА ИЗДЪРЖАМ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ bash bash bash
User's Signature

#245 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 June 2007 - 02:53 PM

Еми ако спрете да се възмущавате от щяло и нещяло щяхте отдавна да знаете с какво един регистър би помогнал за тези ситуации. Няколко пъти тук е обяснявано полУжението. Ако спрете да се тормозите и се успокоите и прочетете темата и закона може би ще ви стане ясно. И както казах не можете да не спазвате закона, а да искате нещо в замяна. ДОкато първо искаме, а после даваме полУжението няма да се оправи.
User's Signature

#246 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 03:19 PM

Цитат

Еми ако спрете да се възмущавате от щяло и нещяло щяхте отдавна да знаете с какво един регистър би помогнал за тези ситуации. Няколко пъти тук е обяснявано полУжението. Ако спрете да се тормозите и се успокоите и прочетете темата и закона може би ще ви стане ясно. И както казах не можете да не спазвате закона, а да искате нещо в замяна. ДОкато първо искаме, а после даваме полУжението няма да се оправи.

ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ВИ ЦИТИРАМ------/ И както казах не можете да не спазвате закона, а да искате нещо в замяна. ДОкато първо искаме, а после даваме полУжението няма да се оправи./ Незнам за вас ,но аз не искам нищо а и да поискам едва ли ще получа не живея с илюзии като вас за светло бъдеще с градинки и там подобни .Каквото искам го постигам сам та и с тази и без тази регистрация на мен ми е все едно не мислете че става въпрос за прословутите 24 лв мога дори да финансирам изграждането на такава градинка въпроса за мен е принципен w) w) w)
User's Signature

#247 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 June 2007 - 04:24 PM

Тази тема не е създадена за изясняване морала и принципите на безпринципност на потребител Джуди, до което се е стигало и в други теми, в които Джуди взима участие.
Моля да се придържате към темата за регистрация.
Джуди само ако иска да регистрира, чипира и стриже овце - аман!

Темата е почистена поради огромното количество офф-топик. Последно предупреждение към Джуди да не създава такъв. Не, тази тема не е за изразяване на мнение ДАЛИ да регистрираме и защо Вие не се водите по правилата.
Създадена е с информативна цел - да се помогне на желаещите да го направят. Информирани сме относно Вашето "различно" мнение, не е тук мястото да си коментираме принципите, тук са изнесени факти относно процедурата на регистрация.

User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#248 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 05:00 PM

Все още никой не е тръгнал да проверява за чипове и да санкционира за кучета без регистрация,така че всеки с по-особено мнение може да си прави каквото ще-ако искате чипирайте,ако искате купувайте дронтала от аптеката а не от лекаря,ако искате въобще не се консултирайте и въобще не си лекувайте кучето,то си е ваше горкото и точно защото неможе да говори няма как да ви търси сметка за действията.Аз лично съм преценила,че искам да ми е наред всичко,да плащам данъка,въпреки,че сигурно ще се вдигне-то и за апартамента се вдига,ама си го плащате,нали-да ходя в кабинета на нашите лекари,въпреки,че от ветеринарната аптека мога да спестя някоя стотинка-мнението им и помощта им са ценни за мен и за кучето ми,колкото и да струват.Преценила съм,че ще бъда отговорна и ще се съобразявам с поставените към мен изисквания,за да мога когато нещо не ми харесва да си търся правата спокойно и безкомпромисно!Всичко това е въпрос на личен избор и ние,които сме го направили не обичаме кучетата си по-малко от вас!На който не му е ползна темата няма нужда да чете,не е задължително!Аз лично намерих тук ценна информация,която ми помогна,а също така се опитах да помогна на други хора с мненията си!
Охладете страстите и се радвайте на живота!

#249 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 June 2007 - 11:29 PM

По темата: обажда ми се една приятелка с куче да ме пита вярно ли е, че чиповете са задължителни. Казах й. Но повода е бил, че на нейна приятелка ветовете са й скъсали телефона да й напомнят да си сложи чип на кучето, пък на моята приятелка нейните ветове нищо не са споменавали даже. В този ред на мисли личните ни ветове трябва ли да ни уведомяват за такива важни неща кати чипове и регистрация? А като гледам много хора си нямат и представа за съществуването на новия закон и задълженията след него, та кой трябва да ги уведоми? Те сами, лекарите, медиите? Само си разсъждавам на глас де.
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 01:16 PM

Прочетох по голяма част от темата, но така и не ми стана ясна процедурата по регистрацията на кучетата и плащането на данъка - ако някой може да го обясни по накратко, ще бъда благодарна d)

Това, което разбрах до тук е - отивам при вета да им слага чипове, после
какво следва ?
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#251 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2007 - 03:23 PM

Следва отиване в данъчното на общината и попълване на декларация,после ти дават входящо номерче и с него плащаш-по принцип беше до 30.03,но един познат е платил тази седмица и не са го глобили.След това вече и на мен не ми е ясно-би трябвало ветеринаря да регистрира кучето с ксерокопие от платения данък и поспорта с номера на чипа,но ние не сме минали на тази фаза още-като питах в РВМС ме казаха,че лекарите трябва всеки месец да отчитат колко кучета са чипирали.Явно връзката се къса поне при нас-в общината е регистрирано и е платен данъка,има чип още от преди година,имаме и от новите сини паспорти с номер и това е,понеже немога сама да го заведа в РВМС-от там ми отказаха ми остава само да чакам,каквото зависеше от мен го направих.

#252 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2007 - 12:13 PM

Има ли някой от Русе, който да си е платил таксата/данъка/или както там се казва? Интересува ме къде се ходи, колко време отнема, запознати ли са изобщо за какво иде реч, за да знам как да си организирам нещата и колко време и нерви да си подготвя b)
Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2007 - 12:34 PM

Здравей ние сме от Русе.Ми плащтането на данака се извършва в общината.Отиваш вътре в кораба и казваш,че искаш да си платиш данака на кучето има гише на банка вземат ти 10лв и още 1лв превод и товае и си носиш квитанциите когато ходиш на разходка и паспорта задалжително ако ти искат за проверка.Иначе ня

#254 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2007 - 12:38 PM

И ние сме от Русе!Платихме си данъка и поставихме микрочип!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#255 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2007 - 12:40 PM

Извинявам се незнам как да добява предното съобщение. s) и да си мина на мисалта че това е цялата процедура.Няма регистър каква порода ти е кучето бързо и лесно.Оф написах го най-накрая r)

#256 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2007 - 12:43 PM

tattoo, Poli - благодаря много за информацията!! Моите кучета са си чипирани, така че това поне като ангажимент отпада.
Още един въпрос: само на гишето на банката ли се ходи? Формуляри-мормуляри там ли ще ми дадат?
Някой сеща ли се какво им е работното време, че ако си организирам нещата мога и днес следобед (ако работят) да я свърша тая работа.
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2007 - 12:50 PM

ми да на гишето и казваш искам да си платя данака на кучетат,но ако те са кастрирани,работни,ловни ти на практика си освободен от този данък.И ти дават да разпишеш бланка на плащтането което си направил.Мисля че работят същто като в банките от 08h до16:30h r) или пък ако нещто се омоташ питаш служителите на входа и всичко си идва на място

#258 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2007 - 12:54 PM

tattoo, супер! 1super
По никакъв параграф не съм освободена от данък, така че ще си плащам като поп b) ама това си го знам така или иначе. В такъв случай хуквам да си плащам, и с риск да стана досадна - благодаря още веднъж b)
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2007 - 09:36 PM

Ми то според мен по-добре да се плати и да си спи човек спокойно.Защтото има хора който само това чакат да се заядът и сън не спят b).Но да са живи и здрави за всичко си има лек дет се казва

#260 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2007 - 09:47 PM

И аз така мисля! Знам, че не е редно да се оправдавам, но досега не го бях направила по ред причини като липса на време и страх от бюрокрацията. Просто в последните години живеех в Германия и бях свикнала нещата да са прости, ясни и бързи (макар че и там има изключения), та така.
Иначе си платих данъка вече, наистина става неимоверно бързо, дори няма и глоба за закъснението. 1super
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема