Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#401 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 04 March 2010 - 04:35 PM

Цитат(фех @ Mar 4 2010, 02:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За това е важна датата на придобиване.

Къде я пише тази дата на придобиване?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#402 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 04:36 PM

Цитат(The Girl @ Mar 4 2010, 04:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето куче на 16 март става на 6 месеца и тогава ще я чипираме и регистрираме....доколкото разбрах ако кучето за пръв път се чипира се освобождава от данък,така ли е?

Връзка между поставяне на чип и освобождаване от данък НЯМА.
От данък 100 % са освободени кастрираните животни , но за "чипираните" няма такова нещо. След слагане на чип следва "завеждане" на животното в общинския регистър, и плащане на данък. Мой съвет е да изчетеш внимателно всички мнения по темата. Успех!

#403 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 04:38 PM

Не е точно така! В ЗЗЖ пише, че в годината на поставяне на чипа си освободен от данък.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#404 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 04:41 PM

Цитат(Archiball @ Mar 4 2010, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не е точно така! В ЗЗЖ пише, че в годината на поставяне на чипа си освободен от данък.

af_089.gif хубава новина, лошото е че освобождаването е еднократно, а не доживотно ab_041.gif но ще го преживеем
мерси за информацията, не знаех :)

#405 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 04:51 PM

Цитат(The Girl @ Mar 4 2010, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето куче на 16 март става на 6 месеца и тогава ще я чипираме и регистрираме....доколкото разбрах ако кучето за пръв път се чипира се освобождава от данък,така ли е?

ЗЗЖ

Чл. 39 Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#406 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 04:52 PM

(2) Собствениците на кастрирани кучета не заплащат таксата по чл. 35, ал. 5 и таксата по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Чл. 37. (1) Регистрацията на кучета се извършва по реда на чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
(2) В базата данни се въвеждат:
1. име на страната на произход на кучето;
2. име, пол, цвят и порода;
3. дата и място (адрес) на раждане на кучето;
4. адрес, име на собственика;
5. данни на ветеринарния лекар, поставил чипа;
6. датата на поставяне на чипа или татуировката;
7. извършени ветеринарномедицински манипулации;
8. кастрация на кучето.
(3) Данните по ал. 2 се въвеждат от ветеринарния лекар, поставил чипа или татуировката.
(4) В 7-дневен срок от промяната на адреса, на собствеността или при смърт на кучето собственикът уведомява съответната регионална ветеринарномедицинска служба.
(5) Когато чипът или татуировката е поставен от ветеринарен лекар, който няма достъп до базата данни, той попълва данните на хартиен носител и ги предава в регионалната ветеринарномедицинска служба, на чиято територия практикува.
Чл. 38. Националната ветеринарномедицинска служба създава и поддържа национална електронна база данни за регистрираните кучета.
Чл. 39. Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.

Това е извадка от Закон за защита на животните В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г.

User's Signature

Качена снимка

#407 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 04:53 PM

Цитат(Archiball @ Mar 4 2010, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В декларацията,която се попълва при регистрацията има дата,която всеки сам написва, като дата на придобиване,друг е въпроса как се удостоверява това
User's Signature

#408 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 05:18 PM

Цитат(Rinusha @ Mar 4 2010, 04:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Archiball @ Mar 4 2010, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В декларацията,която се попълва при регистрацията има дата,която всеки сам написва, като дата на придобиване,друг е въпроса как се удостоверява това

Точно това ме интересува, че аз ако си искам мога да напиша че притежавам даденото куче отпреди месец примерно.
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 05:23 PM

Цитат(Archiball @ Mar 4 2010, 03:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Точно това ме интересува, че аз ако си искам мога да напиша че притежавам даденото куче отпреди месец примерно.

Ако е купено трябва да има договор за покупко продажба,ако е подарено - пак някакъв документ за дарение,ако е прибрано от улицата - не знам.Пишеш си каквато искаш дата,да доказват,че не е било така,но се съмнявам,че някой ще тръгне да се занимава с това.Целта им е да се регистрират възможно най-много кучета,а не да търсят минали провинения.

User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 11:47 AM

Днес отидох да си платя данъка за годината.Първо чаках да се появят гозпожите,които отговарят за това,а после чаках сигурно към 2 часа докато успеят да ми въведът новите данни за кучето ud_009.gif Първо не им излизал картонът,после не знаели как са вписали името на кучето на български,после им било излизало,че сме били регистрирани в друг район,10 пъти ме питаха къде съм се регистрирала първият път и още толкоз дали съм сигурна,че са ми дали медальон,защото те не раздавали такива и съм се била объркала,което не е вярно.В край на сметка се оказа,че са ми дала медальон,който е регистриран от друг район и взеха да си ръкопляскат и да викат"Браво на нас"за това,че са разгадали мистерията около медальона ни.Едвам запазих самообладание,защото ми загубиха страшно много време,а в края на краищата съм отишла пари да им давам!В същото време се появи жена,която каза,че трябвало да излезнат навън да погледнат едно животинче,което едвам мърдало(изплаших се за моето куче,което ме чакаше отвън)и изхвърчах да видя да не е станало нещо.Оказа се,че някакъв изрод е стрелял със съчми по уличните котки в близост до общината,имаше полицаи отвън и една разтроена баба.Не видях къде са пострадалите котки,явно някой ги беше преместил,за да не ги гледат хората,но седях на тръни докато ми дадат листа най-накрая и успея да избягам от там час по-скоро с кучето си.!!!Това си е направо кошмар eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 April 2010 - 12:16 PM

Цитат(Archiball @ Mar 4 2010, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Това е декларация. Можеш да декларираш неверни данни както в декларацията за притежаване на куче, така и в данъчната си декларация. Но носиш отговорност за това.

#412 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 April 2010 - 12:21 PM

Скоро и ние регистрирахме кучето си в общината, попълнихме си декларация, преснимахме паспорта и си платихме таксата. В по предните страници прочетох, че давали медальон, на нас не ни дадоха такъв. Не че държа особено, но нали все пак трябва по нещо да се вижда, че кучето ти е регистрирано, а не да ме карат да нося куп излишни неща у себе си в случай, че се наложи да доказвам, че кучето ми е регистрирано. Така че това което направихме е да информираме домоуправителят ни в случай, че някой от съседите "природолюбители" реши да му създава проблеми. Освен това всеки месец плащаме на Джаки и такса вход, като за член от семейството. Разбира се не ми тежи и ми се иска всички ние да имаме самосъзнание, да спазваме правилата и да гледаме любимците си както трябва, но дали държавата ни не само в този случай създава предпоставки за това.
User's Signature

Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:47 AM

Без да искам постнах този пост и в един друг подфорум,а той си е за тук.

За всички от Сливен,които не са регистрирали кучовците ето каква е процедурата:
Отива се в Данъчното(това в сградата на Театъра),взима се декларация(човека от охраната ви я дава),попълвате я за има няма три минути.В нея се полълват имената на собственика,адрес и ако има основания за неплащане на данък.Декларацията заедно с копие на страничките от паспорта с данните на кучо,както и страничката където е отбелязана кастрацията(ако има такава)се подават на същото място при едно момиче точно до вратата.Дават ви входящ номер,едното копие от декларацията,плащате,ако не сте освободени.После се отива в Общината(горния вход)в стая №27 това е отдел"Екология".Явно подавайки декларацията при тях автоматично се подава информация,защото аз отидох на следващия ден и те вече бяха вписали кученка в книгата за регистрации.Дават едно талонче,където се слага печат за настоящата година(печата е с кученце :smile: и пише "регистриран" ) и толкова.Оттук нататък всяка година освен плащането в Данъчното на данъка ще се ходи да слагат и печат на талона.Попитах как е тази година и ми казаха,че в сравнение с миналата хората са вече информирани и се регистирират.Само дето сега вече е почти края на август и ние сме под №132.Пред нас имаше регистриран лабрадор,а след нас джак ръсел териер.
Ами това е,дано съм била полезна на съгражданите :smile:

Ето как изглежда талончето:
Качена снимка Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 September 2010 - 09:48 PM

Днес регистрирах Атинка в община Лозенец - стана бързо и безпроблемно. Попълва се декларация в два екземпляра. Служителката която сложи входящия номер, при кучетата освободени от данък дописа - клубно куче. След това на деветия етаж при еколога на общината оставих копие от родословието, квитанцията за платен данък към съответния клуб, както и копие от страничките на паспорта, където са описани данните на кучето и номера на микрочипа. Дано тази информация бъде от полза на съфорумците от нашата община Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 10:11 PM

Извинявай - с какъв документ доказваш, че кучето е клубно? С родословието ли?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#416 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 September 2010 - 10:20 PM

Показване на мнениетоdanny, в 28 September 2010 - 08:16 PM, написа:

Извинявай - с какъв документ доказваш, че кучето е клубно? С родословието ли?

Написала съм - родословие, копие от квитанцията за платен данък. Носих и всички оригинални документи, както и договор за покупка и оценки от съдии. Тях не поискаха и да погледнат даже. В първия ми пост е описано всичко, което ги интересува.
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 10:41 PM

Много благодаря! И аз така разбрах, но все пак исках да съм сигурна, че съм разбрала правилно.
В случая питам защото фактът, че е клубно, освобождава от данък. И двете ми кучета са регистрирани отдавна и понеже не знаех за тази наредба, си плащах и данък. Искам догодина да заявя, че кучето е клубно (другото е кастрирано) и да се освободя от данък. Затова питах срещу какъв документ твоето е вписано като клубно - дали само родословието или искат и още нещо.
Още веднъж - благодаря за отговора.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#418 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 28 September 2010 - 10:42 PM

Все пак не разбирам, защо не са ти взели пари за данък, Миленче. Мисля, че самите те не са съвсем наясно с това, какво трябва или не трябва! Нали само кастрирани и ловни кучета не плащат...
Тия дни и аз ще регистрирам Виви, та ще видя при нас как е.

#419 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 11:00 PM

Наскоро някой беше посочил линк към Наредба на Община София, която освобождава от данък клубните кучета. Затова не са взели данък. Става дума за София и за Наредба (Законът е друга работа). Хората от други общини трябва да си видят техните наредби.
User's Signature

#420 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 September 2010 - 11:16 PM

Има някакви промени и се очакват допълнителни такива. Според еко инспекторката скоро поголовно ще се глобява, при липса на регистрация с по 400 лв. Според мен, бяха на ясно. Не ме мотаха, не се суетиха и знаеха какво точно искат. Бяхме вписани под номер 301, което си е напредък, ако се има предвид, че миналата година са били регистрирани само 5 кучета. Приемното време е вторник и четвъртък от 10 - 12ч. Другото което спомена жената е, че срока на регистрация ще бъде променен на седем дни след закупуването...ама това дали е в сила вече, не разбрахКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни