Къде я пише тази дата на придобиване?
Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 04 March 2010 - 04:35 PM
Къде я пише тази дата на придобиване?
Публикувано: 04 March 2010 - 04:36 PM
Връзка между поставяне на чип и освобождаване от данък НЯМА.
От данък 100 % са освободени кастрираните животни , но за "чипираните" няма такова нещо. След слагане на чип следва "завеждане" на животното в общинския регистър, и плащане на данък. Мой съвет е да изчетеш внимателно всички мнения по темата. Успех!
Публикувано: 04 March 2010 - 04:41 PM

мерси за информацията, не знаех :)
Публикувано: 04 March 2010 - 04:51 PM
ЗЗЖ
Чл. 39 Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 04 March 2010 - 04:52 PM
Чл. 37. (1) Регистрацията на кучета се извършва по реда на чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
(2) В базата данни се въвеждат:
1. име на страната на произход на кучето;
2. име, пол, цвят и порода;
3. дата и място (адрес) на раждане на кучето;
4. адрес, име на собственика;
5. данни на ветеринарния лекар, поставил чипа;
6. датата на поставяне на чипа или татуировката;
7. извършени ветеринарномедицински манипулации;
8. кастрация на кучето.
(3) Данните по ал. 2 се въвеждат от ветеринарния лекар, поставил чипа или татуировката.
(4) В 7-дневен срок от промяната на адреса, на собствеността или при смърт на кучето собственикът уведомява съответната регионална ветеринарномедицинска служба.
(5) Когато чипът или татуировката е поставен от ветеринарен лекар, който няма достъп до базата данни, той попълва данните на хартиен носител и ги предава в регионалната ветеринарномедицинска служба, на чиято територия практикува.
Чл. 38. Националната ветеринарномедицинска служба създава и поддържа национална електронна база данни за регистрираните кучета.
Чл. 39. Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.
Това е извадка от Закон за защита на животните В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г.

Публикувано: 04 March 2010 - 04:53 PM
В декларацията,която се попълва при регистрацията има дата,която всеки сам написва, като дата на придобиване,друг е въпроса как се удостоверява това

Публикувано: 04 March 2010 - 05:18 PM
В декларацията,която се попълва при регистрацията има дата,която всеки сам написва, като дата на придобиване,друг е въпроса как се удостоверява това
Точно това ме интересува, че аз ако си искам мога да напиша че притежавам даденото куче отпреди месец примерно.
Публикувано: 04 March 2010 - 05:23 PM
Ако е купено трябва да има договор за покупко продажба,ако е подарено - пак някакъв документ за дарение,ако е прибрано от улицата - не знам.Пишеш си каквато искаш дата,да доказват,че не е било така,но се съмнявам,че някой ще тръгне да се занимава с това.Целта им е да се регистрират възможно най-много кучета,а не да търсят минали провинения.

Публикувано: 08 April 2010 - 11:47 AM

Публикувано: 08 April 2010 - 12:16 PM
Това е декларация. Можеш да декларираш неверни данни както в декларацията за притежаване на куче, така и в данъчната си декларация. Но носиш отговорност за това.
Публикувано: 08 April 2010 - 12:21 PM
Публикувано: 26 August 2010 - 10:47 AM
За всички от Сливен,които не са регистрирали кучовците ето каква е процедурата:
Отива се в Данъчното(това в сградата на Театъра),взима се декларация(човека от охраната ви я дава),попълвате я за има няма три минути.В нея се полълват имената на собственика,адрес и ако има основания за неплащане на данък.Декларацията заедно с копие на страничките от паспорта с данните на кучо,както и страничката където е отбелязана кастрацията(ако има такава)се подават на същото място при едно момиче точно до вратата.Дават ви входящ номер,едното копие от декларацията,плащате,ако не сте освободени.После се отива в Общината(горния вход)в стая №27 това е отдел"Екология".Явно подавайки декларацията при тях автоматично се подава информация,защото аз отидох на следващия ден и те вече бяха вписали кученка в книгата за регистрации.Дават едно талонче,където се слага печат за настоящата година(печата е с кученце

Ами това е,дано съм била полезна на съгражданите

Ето как изглежда талончето:

Публикувано: 28 September 2010 - 09:48 PM

Публикувано: 28 September 2010 - 10:20 PM
danny, в 28 September 2010 - 08:16 PM, написа:
Написала съм - родословие, копие от квитанцията за платен данък. Носих и всички оригинални документи, както и договор за покупка и оценки от съдии. Тях не поискаха и да погледнат даже. В първия ми пост е описано всичко, което ги интересува.
Публикувано: 28 September 2010 - 10:41 PM
В случая питам защото фактът, че е клубно, освобождава от данък. И двете ми кучета са регистрирани отдавна и понеже не знаех за тази наредба, си плащах и данък. Искам догодина да заявя, че кучето е клубно (другото е кастрирано) и да се освободя от данък. Затова питах срещу какъв документ твоето е вписано като клубно - дали само родословието или искат и още нещо.
Още веднъж - благодаря за отговора.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 28 September 2010 - 10:42 PM
Тия дни и аз ще регистрирам Виви, та ще видя при нас как е.
Публикувано: 28 September 2010 - 11:00 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 28 September 2010 - 11:16 PM