Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#381 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2010 - 03:00 PM

Цитат(Rinusha @ Feb 17 2010, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 01:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Виж сега,и аз също имам основания за негодуване като ми попадне возилото в дупка на улицата,чиято поддръжка трябва да се плаща от същите тези пари .

Не казвам да не негодуваш,казвам че не е о.к. да не плащаш данък,да не спазваш закони и да негодуваш.Аз непрекъснато си търся правата,но и си плащам.

Ама нали и аз това казвам бе,жена? ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#382 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:04 PM

ab_041.gif ,ще почнем да говорим на един език.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#383 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:19 PM

Ми надявам се.Като че ли никой не говори моя. ab_041.gif
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#384 Потребителят е офлайн   Maren Ivanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 05:50 PM

Цитат(Francesca @ Feb 17 2010, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност според мен нямаш право да се сърдиш по няколко причини:
1. Като гражданин на тази държава си длъжна да спазваш законите й - и на мен не ми харесва, ама си плащам и за кучето, и за колата, и за къщата и т.н.
2. Като решиш да гледаш куче (и не само), данъкът от 20-25 лв/годишно е най-малкия ти разход. Само годишната ваксина е по-скъпа, да не говорим за храна, обезпаразитяване и т.н.
3. Кастрирани кучета са освободени от данък. Ако кучето е неродословно, кастрирай го, така ще избегнеш и други проблеми, освен годишния данък.

Оф, не ми се карай, щото ВИЖ СЯ ab_041.gif Много ми пука за тия 25лв, те не са нищо, а и аз не плащам тоя данък с парите от "стипендийката" (тя и без тва не стига ab_041.gif ) Ама аз не работя, тва са моите си пари, дето 10месеца човек се спуква от учене, частни уроци по 3 предмета, и накрая го възнаграждават с 20лв ЙЕЕЕЕС af_089.gif Поправка: 21 smile.gif

Та исках да кажа: Не се оплаквам, че тряя да плащам данък за Меджо, ами ме е яд, че ги давам на вятъра tb_195.gif

Към Ники Колев: Като си толкова справедлив, кажи къде по дяволите да разхождам Magic като няма къде dry.gif

Оффффф, писна ми ab_041.gif повече няма да пиша в тая тема, не ми пука! ab_041.gif Това е новото ми motto oт сега нататък: I don't care!

#385 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 05:55 PM

Таксата като вид плащане към държавата е ВЪЗМЕЗДНО плащане, т.е. платеца й трябва да придобие насрещно благо - независимо услуга или нещо друго. Т.е. идеята на таксата не е просто задължение, като данъка.

А относно повредите от дупки, малко хора знаят и се възползват, но могат да осъдят общината (май няма загубени дела) и тя да възвърне разходите по счупения автомобил в следствие неподдържаните ни родни пътища...
User's Signature

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 06:20 PM

Цитат(фех @ Feb 17 2010, 03:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А относно повредите от дупки, малко хора знаят и се възползват, но могат да осъдят общината (май няма загубени дела) и тя да възвърне разходите по счупения автомобил в следствие неподдържаните ни родни пътища...

Една позната вече четвърта година съди общината,но не защото си счупи автомобила,а защото си счупи крака в една дупка.Бавна и тромава работа,но евала на всички,които имат време и нерви.Аз пускам само жалби,като нещо не е както трябва. ab_041.gif
User's Signature

#387 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 08:16 AM

Едно важно питане-трябва ли всяка година като се плаща таксата да се подава все нова декларация за едно и също куче?Аз лично три години съм плащла с номерчето от първата подадена декларация,но вчера ме накараха наново да подам и ми смениха номерчето,правилно ли е това,не трябва ли в самата система като ми вкарат ЕГН-то да излиза регистрирано куче и таксата която дължа?Питам,защото страшно ме нервира отношението и размотаването и ако не е правилно смятам да подам оплакване срещу служителите за лошото обслужване,а и силно ме интересува,защо след четири години все наново се въвежда,няма ли база данни,където да фигурира,че имам куче,така,както че имам кола,къща и т.н. за които дължа данък?

#388 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 11:27 AM

Аз подадах жалба във виртуалното деловодство на столична община.Сега чакам резултат
User's Signature

#389 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 08:09 AM

По същия повод ли е жалбата,защото мисля,че не е редно всяка година да се пререгистрира кучето и мисля и аз да подам?

#390 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 09:04 AM

Цитат(dmst @ Feb 19 2010, 06:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
По същия повод ли е жалбата,защото мисля,че не е редно всяка година да се пререгистрира кучето и мисля и аз да подам?

Аз пуснах жалба заради това,че чипирано куче в същата година би трябвало да е освободено от такса,а ми отказаха.Иначе жалбата я написах в свободен текст,каквото ти хрумне. smile.gif
В тази тема можеш да видиш как звучи мойта жалба
http://forum.dog.bg/...220#entry769970
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 01:48 PM

Вчера чипирахме нашта пухла и сега трябва да я регистрираме в общината.Ветовете казаха да идем с паспорта и да ксерокопираме някакви страници от него ама и те не знаели кои точно ud_009.gif . Някой може ли да помогне с малко повече инфо, за да не губим време, че и без друго сме цял ден по работа и задачи, ако трябва и с малоумни общинари да се занимаваме ще паднат жертви. И понеже в този форум пишат доста осведомени и интелигентни хора - обръщам се към вас. От София сме. Мерси предварително.

#392 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 March 2010 - 01:50 PM

Снимат се първата страница с името, собственика и снимката, страницата с последните ваксини/а, ако е кастрирано кучето страницата, където е записана манипулацията, и не съм сигурна дали се снима страницата със стикера на чипа.
Успех в регистрирането.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#393 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 01:51 PM

Специално за освобождаването от такса за чипиране, нашата ветеринарка каза, че за възрастни животни, които е трябвало да бъдат чипирани така или иначе предната година (имало е някакъв период, в който това да се извърши), през настоящата няма да да се освобождава от такса. Не знам дали е права, може би е хубаво да се разгледат отново всички положения по закони, наредби...
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 March 2010 - 01:52 PM

Снимайте страниците с вашите данни, тези на кучето, и номера на чипа.
Не съм абсолютно сигурна, понеже регистрирах моето куче отдавна. Аз тогава снимах за всеки случай целия паспорт (никой не го поиска или погледна).
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 01:53 PM

Благодаря ви, милички! Супер бързи сте! ab_041.gif ab_041.gif
Утре ще свършим тази работа - после ще разкажа как е минало при нас, и ако има нещо по-специално ще го спомена в темата :)

#396 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 01:55 PM

Цитат(фех @ Mar 4 2010, 11:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Специално за освобождаването от такса за чипиране, нашата ветеринарка каза, че за възрастни животни, които е трябвало да бъдат чипирани така или иначе предната година (имало е някакъв период, в който това да се извърши), през настоящата няма да да се освобождава от такса. Не знам дали е права, може би е хубаво да се разгледат отново всички положения по закони, наредби...

В закона не е упомената възраст.Освен това може да си прибрал кучето от улицата голямо,както е в моя случай.

User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 01:58 PM

Цитат(Princess_Brita @ Mar 4 2010, 11:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ви, милички! Супер бързи сте! ab_041.gif ab_041.gif
Утре ще свършим тази работа - после ще разкажа как е минало при нас, и ако има нещо по-специално ще го спомена в темата :)

На мен в общината(Средец) не ми поискаха нито паспорта,нито ксерокопие на която и да било страница.Само попълних декларация.Явно във всяка община е различно,аз за това пуснах жалба,ядосах се че никой нищо не знае.Успех и пиши какво е станало.

User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 02:16 PM

Цитат(Rinusha @ Mar 4 2010, 01:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(фех @ Mar 4 2010, 11:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>

В закона не е упомената възраст.Освен това може да си прибрал кучето от улицата голямо,както е в моя случай.

За това е важна датата на придобиване. Т.е. ако имате кучето от 2007ма на пример, според закон или наредба не разбрах, е трябвало до края на миналата година да чипирате любимеца си. Това, че сте се забавили и сте го направили тази година, вече не е основание за освобождаване от такса за общината...Така ми обясниха ситуацията кога се прилага и кога не освобождаването по този член...
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 03:14 PM

Цитат(фех @ Mar 4 2010, 12:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За това е важна датата на придобиване. Т.е. ако имате кучето от 2007ма на пример, според закон или наредба не разбрах, е трябвало до края на миналата година да чипирате любимеца си. Това, че сте се забавили и сте го направили тази година, вече не е основание за освобождаване от такса за общината...Така ми обясниха ситуацията кога се прилага и кога не освобождаването по този член...

Сега разбирам,въпреки че не съм много сигурна,ще видим какво ще кажат по повод жалбата.Иначе едното ми куче го взех януари 2010,слжих й чип февруари и веднага след това отидох да я регистрирам.Служителките в общината отказаха да я освободят от такса и даже нямаха идея за какво говоря.Вероятно в близкия месец-два ще я кастрирам,да видим дали тогава ще знаят какво да правят eg_033.gif

User's Signature

#400 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 04:31 PM

Моето куче на 16 март става на 6 месеца и тогава ще я чипираме и регистрираме....доколкото разбрах ако кучето за пръв път се чипира се освобождава от данък,така ли е?
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема