Dog.bg Форуми : НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

#121 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2009 - 02:21 PM

Показване на мнениетоAriel, в Jul 13 2009, 03:58 PM, написа:

Аз в никакъв случай не искам да споря с когото и да било.Просто исках мнението на хора които разбират повече от мен от тази порода(която аз обожавам).Че кучето не е породисто това е ясно,никой няма да подарява породисто куче( тя съвсем случайно попадна при нас).но че е хубавица това се вижда и се надявам да израстне едно спокойно и уравновесено куче.

Eдно е да обичаш животните,а съвсем друго е да ги развъждаш професионално....понякога двете неща нямат нищо общо!Едно е да си вземеш куче и да ти стане неразделен приятел и съвсем друго е да се занимаваш със селекциониране...За първото се иска добра и чиста душа и много,много обич и себеотрицание.....за второто - много ерудиция...
А кученцето е прекрасно и много прилича на моя сегашен Бъки-2,когато бе по-малък...

п.с.Тъй като КОКО ще рипне отново бих искал само да спомена...

МОД.

Пиши си по темата и не прави предположения...древно правило, дошло до нас от ерата на толтеките, Вожде...

#122 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 06:52 PM

Показване на мнениетовинету, в Jul 14 2009, 12:21 PM, написа:

Eдно е да обичаш животните,а съвсем друго е да ги развъждаш професионално....понякога двете неща нямат нищо общо!Едно е да си вземеш куче и да ти стане неразделен приятел и съвсем друго е да се занимаваш със селекциониране...За първото се иска добра и чиста душа и много,много обич и себеотрицание.....за второто - много ерудиция...

Що ли не съм съвсем съгласна с Вас :ea_103: ...ако един селекционер, не притежава добра и чиста душа, много, много обич и себеотрицание, то той няма да бъде наистина кадърен селекционер!!! ...за ерудицията - така е, трябва много да си чел, трябва ти много опит и разбира се много контакти с кадърни хора, занимаващи се от дълги години с кинология и най-вече с развъждане и селекция!!!
...какво значи:

Цитат

Eдно е да обичаш животните,а съвсем друго е да ги развъждаш професионално
- ако не обичаш животните, то няма как да се занимаваш професионално със селекция и развъждане! Всеки един от нас, още в самото начало / преди да реши да се занимава професионално с развъждане /, си е взел животно, защото ги обича!...друг е въпроса, че едни са по-взискателни и още първото им животно е било взето от развъдник, с документи за доказан произход, след това са започнали с изложбите, с покриване на всички изисквания, за да може съответното животно да влезе в програмата за селекция и развъждане на съответният клуб! Други са решили, че искат да притежават куче от еди коя си порода, но за да минат по-евтинко, са си го взели от зооборса, битака, прекупвач или знам ли от къде, впоследствие са се почуствали измамени и се започват едни писаници, как видите ли, ние си обичаме животните /ами обичайте си ги, не е необходимо да ни убеждавате в това /, а другите- занимаващи се професионално- как НЕ си обичат животните, те просто само развъждат и правят пари, на гърба на горките животни!
...сценарият е все един и същ..., но НЕ е така, защото ако я нямаше нашата любов към животните, породата, ако го нямаше себеотрицанието на всеки развъдчик, приемайки хилядите лишения в името на това което прави, то породите нямаше да съществуват! Това според всички Вас, които имате кучета без произход, приличащи на дадена порода, СНОБИЗЪМ ли го наричате!?! ...или начин да запазиме породите, такива каквито ги харесваме! Истината е една- само куче с документи за произход, принадлежи към дадена порода, останалите може и да приличат на тази порода!
Винаги съм си мислила, че който обича животните / в частност кучетата / и няма възможност да си закупи куче с доказан произход / макар че и от тези кучета има такива, които се продават по-евтино, като дом. любимци, поради някакъв недостатък, който не му позволява да влезе в развъждане /, е много по-добре да си осинови някакво кученце, без да дава излишни пари и да се заблуждава, че притежава куче от дадена порода.

#123 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 09:17 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в Jul 14 2009, 07:52 PM, написа:

...Всеки един от нас, още в самото начало / преди да реши да се занимава професионално с развъждане /, си е взел животно, защото ги обича!...

Качена снимка

добре де, всичко дотук ясно, ама я ми кажи например с какво твоето куче дето има тази хартийка е по-куче от мойто, а ... нас к'во ни пука за нек'вите ти там сертификати-мертификати, като и така си ги обичаме ... :ab_041: :ab_041: :ab_041: кучетата де
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#124 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2009 - 09:36 PM

Това според всички Вас, които имате кучета без произход, приличащи на дадена порода, СНОБИЗЪМ ли го наричате!?! ...

Искаш да ми кажеш, че кучето ми е пумияр ли? Не си прав/а. Правилно, че за развъждането има изисквания, но не всички ще си развъждаме кучетата пумияри. Нашето не е снобизъм, както и селекционирането не е. Не всички си взимаме кучета без родословие, защото нямаме пари или не искаме да се занимаваме...

Трудно ми е да пиша, защото коментарът ти много ме обижда, но моля - не нападай така. Селекцията е за да се развива породата и аз подкрепям, но това не означава, че кучето ти е по-куче от моето, както се изразиха в предния пост.

Моля ви, това не е добро отношение и наистина нагрубява. Нека просто се радваме на кучетата си. Лека вечер на всички...

MOD.

В този форум се въздържай да наричаш кучетата пумияри, ако искаш да продължаваш да пишеш тук...тук отдавна знаем, че само хората са пумияри...кучетата никога...а ако питаш дали кучето ти е НЕЧИСТО като порода...ами да....сигурен съм, че си го знаела когато си го взимала, няма защо сега да се правиш на обидена!

User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 09:49 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Jul 14 2009, 07:17 PM, написа:

...Всеки един от нас, още в самото начало / преди да реши да се занимава професионално с развъждане /, си е взел животно, защото ги обича!...

добре де, всичко дотук ясно, ама я ми кажи например с какво твоето куче дето има тази хартийка е по-куче от мойто...

:ab_041: ...ами мойто куче е БУЛДОГ, а твойто ротвайлер :ab_041: ...и 'ай се'а да не спорим, кое куче е по-най- най :wb_052: :wink: - БУЛДОГА или ротвайлера :wink: :ac_007:
...или айде така да го кажем, моето куче, е имало късмета да попадне при амбициозен, занимаващ се професионално с кинология човек, който е видял някакъв потенциал в това куче и съответно се е стигнало до този сертификат :bm_008:
...а иначе, да обичаме си ги, к'во да ги правим животинките, само че, освен че си ги обичаме, сме и професионалисти ..., и се борим за запазване на породите, такива, каквито ги изисква стандарта..., а това разбираш ли, ни пречи да влезем в положението на "любителите" :zz_218: :cd_045: :wink: :ab_041:

#126 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 14 July 2009 - 09:49 PM

Показване на мнениетоНорита, в Jul 14 2009, 10:36 PM, написа:

Това според всички Вас, които имате кучета без произход, приличащи на дадена порода, СНОБИЗЪМ ли го наричате!?!

Искаш да ми кажеш, че кучето ми е пумияр ли? Лека вечер на всички

Само ми е интересно, къде в поста на StyleBullet видя да пише "пумияр"? Много точно го е обяснила. Куче с документ за произход, се знае и може да се докаже че е с родители и прародители от порода "Х", куче без родословие няма как само по външен вид да се опрадели, че има предци от порода "Х", а някаде няма смесица с "У", да речем. Айде стига сте се заблуждавали, че видиш ли в парка го определят като чистопородно, расово и т.н. куче от порода "Х"! Не е такова!

То е куче, което навярно много обичате, но е просто куче, приличащо на порода "Х", а не екземпляр от нея!!! :dry:
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2009 - 10:12 PM

Да, много я обичам факт. Разбирам гледната ви точка и се извинявам за рязкостта си. И сте прави за себе си. Разбирам и правилата на селекцията и това, че липсата на родословие не ми позволява от морална гледна точка да развъждам кучето си. Няма да го правя. Просто коментарите са много рязки и наистина оставам с впечатление, че съм виновна за нещо...
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 10:14 PM

Показване на мнениетоНорита, в Jul 14 2009, 07:36 PM, написа:

Искаш да ми кажеш, че кучето ми е пумияр ли?...Лека вечер на всички

... :bk_022: моля Ви, не се гневете толкова, къде видяхте в поста ми, да съм употребила думата помияр, Вие го казвате... :zz_218: , а защо, аз не знам! :cc_012: Не твърдя и че всички си взимате, неродословни кучета, защото нямате пари...бедността не е порок, нали така!...просто искам да кажа, че:

Цитат

Винаги съм си мислила, че който обича животните / в частност кучетата / и няма възможност да си закупи куче с доказан произход / макар че и от тези кучета има такива, които се продават по-евтино, като дом. любимци, поради някакъв недостатък, който не му позволява да влезе в развъждане /, е много по-добре да си осинови някакво кученце, без да дава излишни пари и да се заблуждава, че притежава куче от дадена порода.
...колкото до това, дали кучето ти е по-куче от моето...ми не е по-куче от моето!...и двете- все кучета, само че едното с доказани качества, съответстващи на стандарта на породата, а другото НЕ!...ето това е разликата :wb_052: :ae_085:
...а KOKO_ko, остави го ти него...той знае какво пише, но трябва да се внимава когато се чете написаното от него иначе рискуваш да се пообъркаш :wink: :ab_041:

Цитат

добре де, всичко дотук ясно, ама я ми кажи например с какво твоето куче дето има тази хартийка е по-куче от мойто, а ... нас к'во ни пука за нек'вите ти там сертификати-мертификати, като и така си ги обичаме ... кучетата де

#129 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2009 - 10:18 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в Jul 14 2009, 11:14 PM, написа:

...колкото до това, дали кучето ти е по-куче от моето...ми не е по-куче от моето!...и двете- все кучета, само че едното с доказани качества, съответстващи на стандарта на породата, а другото НЕ!...ето това е разликата :wb_052: :ae_085:
...а

Така е, с това съм съгласна напълно. Просто явно любовта към кучето и любовта към породата са различни неща. Разбирам че обичаш кучето си не по малко от мен :), но имаш и лщбов към породата и желание да бъдеш част от нещо значимо, което е хубаво, та дори прекрасно. За мен имаше значение само тя, защото я взех при различни обстоятелства, при мен не беше нужда да имам куче, а да не умре. Исках да е от развъдник и с родословие, но обстоятелствата не позволиха това, защото когато я видях... няма значение. Имаш моите адмирации за желанието ти да развиваш породата. само да знаеш, че не всички искаме да петним дадена порода :) :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 July 2009 - 10:20 PM

...сценарият е все един и същ..., но НЕ е така, защото ако я нямаше нашата любов към животните, породата, ако го нямаше себеотрицанието на всеки развъдчик, приемайки хилядите лишения в името на това което прави, то породите нямаше да съществуват! Това според всички Вас, които имате кучета без произход, приличащи на дадена порода, СНОБИЗЪМ ли го наричате!?! ...или начин да запазиме породите, такива каквито ги харесваме! Истината е една- само куче с документи за произход, принадлежи към дадена порода, останалите може и да приличат на тази порода!Винаги съм си мислила, че който обича животните / в частност кучетата / и няма възможност да си закупи куче с доказан произход / макар че и от тези кучета има такива, които се продават по-евтино, като дом. любимци, поради някакъв недостатък, който не му позволява да влезе в развъждане /, е много по-добре да си осинови някакво кученце, без да дава излишни пари и да се заблуждава, че притежава куче от дадена порода.

Това го дъвчим от пантивека насам, но странно защо ли се обиждат хората все като им се кажат тези факти.
Хубаво, дали са си парите за куче приличащо на дадена порода, ама защо ние все сме кривите, като искат мнение, ние им обясняваме, а после са сърдити?! :ud_009:
Все се сещам за една приказка: Няма ненаказано добро!
Пишеш, стараеш се да обясниш максимално и пак си виновен, че си се обадил!
Няма угодия!!!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#131 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 10:25 PM

Едно е обяснението,а друго са надменните ругатни и обиди на КОКО ......коректив трябва да има,но менторството пречи на свободния дух от който има нужда всеки форум...

МОД.

Уважаеми винету! Никой не те обижда и никой не те ругае. Не е нужно да палиш излишни страсти, щом нямаш какво смислено да кажеш...нали помниш...И поради чтото писаното от теб няма НИЩО ОБЩО с темата и поради чтото за сетен път се правиш на борец за справедливост без никой да очаква това от теб, те предупреждавам, че за известно време няма да имаш възможност да пишеш тук.

#132 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 10:28 PM

Показване на мнениетоНорита, в Jul 14 2009, 11:18 PM, написа:

Просто явно любовта към кучето и любовта към породата са различни неща.

Извинете, госпожа...възможно ли е да не съзнавате какви глупости пишете тук? И то явно...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#133 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:27 AM

Показване на мнениетоar4i, в Jun 10 2009, 11:13 PM, написа:

Със сълзи на очи пиша тези редове.. През април т.г.дъщеря ми купи от Агенция "НЕТИ" за 1200 лв санбернар на 4 месеца, внос от Сърбия.Със всички описани екстри-паспорт,ваксини,чип, с обещание да се изпрати по-късно и родословието. В началото на м.май Енджи/така кръстихме красавицата/ замина за Швейцария,където живее със семейството си. Не бяхме запознати с това, как изглежда, как се разхожда ,походка,стоеж на тази едра порода, затова и не обърнахме внимание,че не иска да слиза и качва стълби,бързо се изморява и лежи през по-голяма част от деня. Тези аномалии си обяснявахме с това, че е уплашена от новото място,от новото шумно с деца семейство, докато не започна след разходка да куца. А разходките бяха кратки,защото тя лягаше и не искаше да се движи.Заведоха веднага кучето в клиника в Берн и с изненада след изследвания и ренгенови снимки се установи страшната диагноза: тежка форма на тазобедрена и лакетна дисплазия и на 4-те крайника. И при това нямаше и пълен месец след закупуването и в БГ. При обаждането ни във фирмата се оказа, че закупените кучета имат гаранция 20 дни и ние сме я пресрочили.Представяте ли си- за такъв кратък период такова страшно заболяване с единствен изход,казан от специалистите-евтаназия. Дъщеря ми потърсиха и друга клиника за второ мнение в Цюрих. Днес приключиха новите снимки и изследвания и заключението е, че дори и хирургическа намеса няма да може да помогне на кучето,а само ще се мъчи в ужасни болки,ако не се умъртви. Всички сме съсипани от мъка за това красиво животно. Диагнозата на лекарите е, че в развъдника не се осъществява контрол на родителите за такова заболяване/ако единия има-не се допуска за разплод/. Когато го закупихме беше вече на 4 месеца и съмненията ни са, че веднъж кучето е купено и върнато за това заболяване и след това продадено и на нас.Още повече, че от фирмата ни обясниха, че доставчика на кучето е съдия на изложби за кучета. Е как един съдия не може да види тези аномалии в крайниците когато го е вземал от развъдника и защо не е изискал и не ни е дал сертификатите на двамата родители за това заболяване? Явно фирмата гледа само да си прибере парите . Дори когато ни го доставиха беше толкова мръсно, и така миришеше...Поне да ги продават в добър вид . Когато ги заплаших , че ще ги съдя, те реагираха остро и дори не се извиняват ,не само ,че не поемат отговорност, но могат и да ми предложат друго куче, на по ниска цена..Не знам какво да направя, освен да пиша на бъдещите клиенти да внимават,когато купуват елитно куче от Агенция"НЕТИ",вносителка на болни кучета/защото това заболяване в тази си форма е наследствено,не придобито/,предполагам и с лъжливи родословия. А ние до утре трябва да вземем решение- да се мъчи ли кучето или да го приспим.Но...явно няма да го оставим да се мъчи. И никога няма да купуваме куче от БГ агенции.

:dh_188: :dh_188: :dh_188:

Цитат

А ние до утре трябва да вземем решение- да се мъчи ли кучето или да го приспим.Но...явно няма да го оставим да се мъчи. И никога няма да купуваме куче от БГ агенции.
- при цялото ми съчувствие към болката на тези хора...какво още не стана ясно, че накрая поуката е: не купувай от БГ агенции ... не мили хора...не купувайте ИЗОБЩО ОТ АГЕНЦИИ...без значение в кой край на света се намират ...

И за всички онези които се правят на неразбрали, ето откъде идват тъй-наречените "породисти кучета" произведени уж в развъдници, от киноложки съдии, че и от Арменския поп навярно:

http://www.stoppuppymills.org

И още малко нагледен материал!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#134 Потребителят е офлайн   neron vom klinkerhoffen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 05:29 PM

Имам рот на 14 месеца,знам почти цялото му родословие,но нямам черно на бяло родословие.Водих го на изложба със съдия Цандере(Латвия).На Оценителният лист е написано ПОРОДНО...BEST(виж прикачените файлове).Мисълта ми е моят Нерон расов ли е или не!

P.S. Разчитам на много отговори от хора който са ходили доста на изложби.Благодаря предварително!

Миро

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#135 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 11:19 AM

Показване на мнениетоnavar, в Jul 17 2009, 09:06 PM, написа:

много спорна тема...

По темата няма нищо спорно. По нея биха спорили единствено хора с кучета, на които по един или друг повод им е било казано, че са расови. Отскоро сформираният у нас клон на някаква измислена уж алтернативна "световна" организация, бе създаден именно да обслужва интересите на хора, имащи "всякакви" кучета, да го наречем. Именно на измислените им мероприятия човек може да се появи с каквото си поиска животно, без всякакви документи за произход и т.н. Достатъчно е да си платиш и участваш. На такива мероприятия не може да се случи излъганите стопани на уж расови кучета да чуят: "Вашето куче не е от породата, която си мислите, че е..."

С раздаването на купички, наградки и грамотички, като горецитираните, на лековерните стопани се набива в главите, че всичко с кучетата им е наред. Ще избегна дългите умувания на тема зачитане на стандарти, развъдна дейност и прочее. Аз лично отминавам с усмивка опитите на тези хора да се легитимират пред световната киноложка общност, играейки уж ролята на коректив на "прекалено строгата и консервативна" Световна киноложка федерация.

Т.нар. съдии, отсъждащи на подобни на цитираното горе мероприятия са предимно натирени от породните клубове за измами бивши съдии. Смешното е, че след това се представят за жертви и борци за НОВ РЕД. Е, това може и да мине за пред неосведомена публика, не и пред хората, занимаващи се от години сериозно с кинология. Глупостта, написана на оценителният лист по-горе говори сама за себе си и не мисля да я коментирам изобщо, да не говорим пък и за измислената "титла" връчена на кучето...

Затова, Миро, без всякакво желание да те засегна или обидя, ще ти кажа: НЯМА развъдник КЛИНКЕРХОФЕН...просто някой си е измислил това име и е кръстил с него НЯКАКВО куче. Няма расово куче БЕЗ РОДОСЛОВИЕ. Оттук насетне има куче НАПОДОБЯВАЩО ПОРОДАТА, с всички последствия от това. Съвсем друга тема е доколко ти ще искаш да приемеш простичкия факт, че си бил излъган, както и темата "ОБИЧАМ КУЧЕТО СИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е РАСОВО ИЛИ НЕ!"
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#136 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 11:56 AM

Показване на мнениетоnavar, в Jul 17 2009, 09:06 PM, написа:

..отделно е порока на очите който според официалния стандарт на АДРК е достатъчен кучето ти да получи много по ниска оценка....всъщност....тук има хора съдии,селекционери нека те да ти го обяснят по добре

Да, нека обясня: при ПОРОК, кучето не може да получи оценка, именно защото е НЕПОРОДНО ... камо ли пък да вземе титла :tb_195: :tb_195: :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#137 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2009 - 03:35 PM

Цитат

развъдник КЛИНКЕРХОФЕН...

Бих казала, че го е измислил човек с чувство за хумор, фен на ТВ сериала "Ало, ало..." Дали не е вложил в това име и доза насмешка към онези, които ще се хванат на номера, мога само да гадая...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#138 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 03:53 PM

Цитат
areta09 От: Gloria Email: ............@abv.bg Дата: 2009-07-23

Здравейте,скоро си купих ротвайлер от магазин за съжаление на 2 месеца,който има дефект в захапката-долното му чене е по-навътре.Искам да попитам този дефект ще окаже ли някакво влияние върху психиката на самото животно защото в ветеринарния кабинет ми обясниха,че когато пораснат постоянните зъби ще трябва да се изпилят за да може да си затваря устата.

ето поредната случка...още един измамен човек, дето си мисли, че си е купил ротвайлер...пише ми в личния сайт и иска съвет ... хайде дайте акъл какво да му кажа tb_195.gif tb_195.gif tb_195.gif

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#139 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 03:42 PM

Цитат(areta09 @ Jul 26 2009, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
zdraveite az sam nova tyk tai kato naskoro si kupih rot na 2meseca,gre6kata koqto napravih be6e 4e e ot zoomagazin.vinagi sam iskala takova ku4e i kato q vidqh se vlubih,estesveno ima defekt v 4eneto.dolnata 4elust e po nazad i lekarq mi kaza 4e kogato porasnat postoqnnite i zubi 6te trqbva da se izpilqt za da moje da si zatvori ystata.moga li da popitam za nqkakvi otli4itelno belezi na rotvailerite za6toto malko me sumnqva poradata,nz dali e ot tava 4e e mn malka ili naistina ima ne6to

Кучето е твърде малко за да се твърди какво ще стане като порасне!!!Не вярвай 100% на лекари и ветеринари....особено на такива далечни прогнози.....Грижи се много за него и го обичай,а другото си е Божа работа!

#140 Потребителят е офлайн   areta09 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 11:49 PM

Първо благодаря за корекцията"чене-челюст"
Второ мерси за отговора.
И трето каквото стане eg_033.gif

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6