НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...
Публикувано: 08 July 2010 - 10:14 AM
Обичам породата, но обичам и всички останали кучета. Тъжно ми е като чуя за поредното домашно заплодено куче. В условията на свръхпопулация е меко казано ненужно да се развъждат неродословни кучета. И не от някакъв снобизъм, а защото улиците и "приютите" са пълни с кучета, плод на домашно развъждане. Кучета, които е трябвало да имат дом, но са се оказали ненужни и са били изхвърлени или кучета, появили се по грешка от некастрирани неродословни кучета. Знаете ли за една година колко ротоподобни /като вашето куче/ се появиха по приютите? Знаете ли, че имаше и такива, които умряха в болка и мизерия, защото никой не ги поиска и не се погрижи за тях?
Хората, които полагат грижи за развитието на породата и се занимават, както казвате, професионално, не биха допуснали тяхно куче да се озове нежелано на улицата или в някой приют... и това е една от многото причини тяхното развъждане да е правилно, за разлика от Вашето.
Станалото станало, не искам да се заяждам... не е и моя работа да Ви съдя, надявам се само, че ще се замислите над изписаното и ще спрете да развъждате ненужно. Помислете, че вместо някой да прибере нуждаещо се ротоподобно от приют, ще вземе Вашите бебета, просто защото сте решили, че искате кучето да роди, а кучетата в приютите ще продължават да измират... и някой ден може тези бебета или техните малки да се окажат там със същата съдба.
Публикувано: 08 July 2010 - 01:39 PM
Моля модовете да изтрият снимките, които съм публикувала.
Повече нямам какво да кажа в този форум.
Публикувано: 08 July 2010 - 01:54 PM
Не се сърдете на хората тук, спрете се малко преди да поставите емоцията над разума, поразгледайте темите тук, помислете, огледайте се около вас, помислете отново, посетете всичките кученца на вашата кучка след 1 месец, след 5 месеца, след една година, за да видите в какви условия живеят и честно пред себе си си признайте дали мнението ви е същото, както сега.
Хубаво е, че се учим. Лошото е, когато за това сме избрали грешния път.
Късмет на бебетата. Ще им е нужен...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 08 July 2010 - 02:18 PM
Публикувано: 08 July 2010 - 04:15 PM
Didushka, в 08 July 2010 - 12:44 PM, написа:
Момент Моля,защото в момента плача безутешно....

Не мога да проумея тази емоционална неуравновесеност или по скоро глупава тактика....Първо да се задават тъпи въпроси,после да изиграеме за Оскар ВъзмУтена и ОгОрчена....

Какво да Ви кажа....Със сигурност тук никoй не се събужда с идеята да обижда някои или да се заяжда,но когато се четат случаи като Вашия някак си натyрално му идва на човек...

Имам 2 ротвайлера с родословие не до 9-то ,а до 29-то коляно,закупени от едни от най елитните развъдници в Италия,с родители шампиони и т.н.Преди известно време се допитах до един специалист,как стоят нещата със заплоjдането ееееи така информативно,не че имам намерение все още да предприемам подобни важни стъпки.
Беше ми обяснено доста обстойно и интелигентно за какво става на въпрос и фактора,че съм дала един чувал с пари и имам незнам си какви родословия,въобще не е достатъчен.Посъветваха ме какво да предприема и естествено ме предупредиха,че има възможност и да не ми се даде одобрение за разплод.
Преразказвам един теоретичен разговор еиии така за цвят,а и щото ми се пише нещо днес.

Та извода е ,че ако се стигне до компетентно мнение,че по добре НЕ...първата ми работа ще е да отида и да ги кастрирам.Кратко,точно и ясно мисля.

Да видим сега дали ще се опитате да вникнете в това,което се опитвам да кажа или още повече ще пробвате с тактиката мнооогооо обидена...
...Предполагам сега разбирате,защо хората реагират на вашият пост с недоволство.Единственото,което Ви МОЛЯ от сърце,да се поинтересувате,да почетете повечко по темата и после ,ако претендирате ,че сте отговорен и стабилен човек да вземете правилното решение и да кастрирате кучето.Хем и за нея по добре,ще и спестите един куп бъдещи неприятности,хем и Вие можете да се впишете в графата...Отговорен и загрижен двукрак индивид

P.С....И защо модератора да Ви трие снимките,всъщност да Ви призная,проблема не е в четирикракото съкровище...

Хайде със здраве и дано следващия път да се тръгне с правилната стъпка..

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 08 July 2010 - 09:48 PM
Didushka, в 08 July 2010 - 11:44 AM, написа:
Госпожице Didushka,обърнахте се към хората с питане.Отговориха Ви,ама видиш ли отговора не Ви хареса...мда,затова всички,които искат да запазят породата са Ви омразни.
НО тука идва мястото да са сетите,че за да го има вашия "ротвайлер",много хора преди Вас са избирали и заплождали само най-качествените кучета от породата!

Е,радвайте се.Честито!Произведохте следващите "тъмни субекти" набедени да бъдат ротвайлери!А също,може би и излъгахте поредните хорица,взимащи животинчетата,че им продавате ротвайлери! Още веднъж - ЧЕСТИТО!

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 09 July 2010 - 01:04 AM

Публикувано: 21 July 2010 - 11:13 PM
Цитат
мила родна картинка... ето затова, куче само от клуба...
Публикувано: 31 July 2010 - 11:59 PM
"My dog Michael" все още не съм напълнил галерийята, но има снимки
Публикувано: 01 August 2010 - 08:38 AM
Цитат

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?
Публикувано: 01 August 2010 - 04:20 PM
Govedarov, в 01 August 2010 - 12:04 AM, написа:
Поредният откровен идиот.
Съществително нарицателно име, мъжки род.
- Деградация на личността.
- мед. слабоумие, психическа болест, съпроводена с разрушаване на нормалната умствена дейност.
Етимология
гр. “частно лице, прост човек”
Публикувано: 01 August 2010 - 05:09 PM
Govedarov, в 31 July 2010 - 10:04 PM, написа:
''И евентуално за тези които имат интерес и следят развитието на Майкъл, за в бъдеще
ще имат възможност да се сдобият с негов потомък! '' - от сайта. Явно имате намерения да го развъждате. Хора кога ще се научите НЯМА РОДОСЛОВИЕ= НЯМА ПОТОМСТВО. Стига сте разваляли породата.

Публикувано: 02 August 2010 - 08:19 PM
KOKO_ko, в 01 August 2010 - 03:25 PM, написа:
Съществително нарицателно име, мъжки род.
- Деградация на личността.
- мед. слабоумие, психическа болест, съпроводена с разрушаване на нормалната умствена дейност.
Етимология
гр. “частно лице, прост човек”
Интересното е, че има много нещастници като тебе които на компютъра са голяма работа, но нямат смелоста да го кажат в очите...
Публикувано: 02 August 2010 - 08:47 PM
Като ти е породисто кучето от кой развъдник е и кои са му родителите???????????
Публикувано: 03 August 2010 - 07:51 PM
ShiBumi_GirL, в 02 August 2010 - 07:52 PM, написа:
Като ти е породисто кучето от кой развъдник е и кои са му родителите???????????
Абе само в развъдници ли има породисти кучета бе.... Много сте интересни... и не си мислете, че като научите имената на родителите ще го разберете какво е и от каде идва
1-во не съм го взел от развъдник...
2-ро кучето съм си го докарал от германия ЛИЧНО!
и мога да ви уверя, че ми лежи доста повече пари от колкото се предлагат тука.
3-то не е малко че познавам човека който си ги развъжда в къщи и ако ви е за ши*аният документ може да се изкара на всякаде.
Разбира се, че имам съртификат не мога да мина граница без него....!!!
а определено знам как стоят работите в развъдниците и как им правят документи и родословие...
А относно страницата не съм я правил аз и определено не понасям изрази като "идиот" и т.н Особенно от хора който дори не ме познават.
Публикувано: 03 August 2010 - 07:57 PM
Публикувано: 03 August 2010 - 08:11 PM
ShiBumi_GirL, в 03 August 2010 - 07:02 PM, написа:
:)
е като е развъждано в домашни условия, значи е мелез тъй ли? Хах не съм казал, че правя бизнес с него имам си достатъчно доходен бизнес и нямам интерес да правя развъдник вкъщи... а като се замисля в България има ли нещо за което да не трябва да заплатиш някаква сума?
Публикувано: 03 August 2010 - 09:25 PM
П.П. Я някой му е спрял сайта на горкото кученце или ти пак толкова съвестно си го изтри?

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?
Публикувано: 03 August 2010 - 10:37 PM
А ако може някой така любезно да ми предложи елитен развъдник и съвсем случайно да мина някой ден когато съм по свободен да разгледам какво повече могат да ми предложат там!