Dog.bg Форуми : НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

#221 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 August 2010 - 10:55 PM

Показване на мнениетоGovedarov, в 03 August 2010 - 08:42 PM, написа:

А ако може някой така любезно да ми предложи елитен развъдник и съвсем случайно да мина някой ден когато съм по свободен да разгледам какво повече могат да ми предложат там!

Могат да ви предложат куче с доказан произход/ т.е. с родословие/.
п.с. Породисто куче = куче с РОДОСЛОВИЕ.

#222 Потребителят е офлайн   Govedarov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 11:10 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 03 August 2010 - 10:00 PM, написа:

А ако може някой така любезно да ми предложи елитен развъдник и съвсем случайно да мина някой ден когато съм по свободен да разгледам какво повече могат да ми предложат там!

Това искам да кажа, че книгата може да се подправи. Разбира се, че всеки ще си държи на развъдника за да вземе някои лев. Мога да се обзаложа, че мога да извадя родословие на което и да е куче. Сам по себе си ОРИГИНАЛ който да не е подправен, но идеята е там че кутрето няма да е такова каквото го пише на родословието. Е така, че предпочитам да вярвам на хора които познавам и знам как се грижат за кученцата а не на който и да е развъндик, При положение, че ако пожелаеш винаги можеш да започнеш родословието само от едно клонче. Така че спирам по тази тема живи и здрави бъдете и Успех на тези който си търсят кученца било то от развъдник или не... дано дамерят своя любимец. Извинявам се ако съм обидил някого, но мисля че си имаше пречина, но както и да е...

#223 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 11:37 PM

Г-н Govedarov ние собствениците на развъдници също си имаме домове. Нашите кучета живеят в домовете ни. Не ги отглеждаме на улицата или на съседната полянка, не ги заплождаме там и не раждат там. Всичко това се случва в къщите ни. Е да ние всички тук собственици на легитимни развъдници сме все тъпи идиоти дето се опитваме да подобряваме качаствата на дадена порода и бъщия собственик да няма проблеми с отглеждането и когато разхожда своето куче да се гордее виждайки възхищението в очите на околните. Да, разбира се не всички кучета създанени в легитимните развъдници са перфектни представители, но затова има класификация на кучетата. Някои могат да бъдат развъждани, а други са просто домашни любимци със забрана за развъждане. Аз имам няколко кучета, които са чистопородни и един нечистопороден ротвайлер. Когато разхождам чистопородните си кучета. Случайни хора казват: "Ау какав красив йоркшир, или какав красив малтезер или каква красива немска овчарка", но когато разхождам ротвайлера, казват: "А какво сладко кученце". Дори и един съвсем некомпетентен и назапознат с кинологията човек има усет за красивото и оригиналното. Разбирам, че си обичате кученцето, противното би било неприемливо. Само, че няма, защо да се опитвате да ни убеждавате, че "сина на слугинята, има синя кръв и може да претендира за трона и короната". Радвайте са на животинката, обичайте я, и дай Боже да сте от малцината щастливвци, които въпреки неразумния си избор са извадили невероятния късмет да ходят при ветринар само за годишни ваксини.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#224 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 11:47 PM

Показване на мнениетоGovedarov, в 03 August 2010 - 09:15 PM, написа:

Показване на мнениетоno_brain, в 03 August 2010 - 10:00 PM, написа:

Това искам да кажа, че книгата може да се подправи. Разбира се, че всеки ще си държи на развъдника за да вземе някои лев. Мога да се обзаложа, че мога да извадя родословие на което и да е куче. Сам по себе си ОРИГИНАЛ който да не е подправен, но идеята е там че кутрето няма да е такова каквото го пише на родословието. Е така, че предпочитам да вярвам на хора които познавам и знам как се грижат за кученцата а не на който и да е развъндик, При положение, че ако пожелаеш винаги можеш да започнеш родословието само от едно клонче. Така че спирам по тази тема живи и здрави бъдете и Успех на тези който си търсят кученца било то от развъдник или не... дано дамерят своя любимец. Извинявам се ако съм обидил някого, но мисля че си имаше пречина, но както и да е...

Да прав сте има и много недобросъвестни собственици на легитимни развъдници, които наистина се опитват да правят измами с родословия, но клубовете са свели това нещо до минимум. Такива собственици просто спират да бъдат членове на клубовете. Никак не е трудно човек да получи вярната информация в днешно време. Стига разбира се, да бъде здравомислещ и да е наясно, че прави избор за следващите 10-12-15 години.
Много е просто
Влизате в сайта на Българска Републиканска Федерация по кинология.
Записвате си кординатите на Председателя и ОРД на клуба за която порода се интересувате, обаждате им се и получавате правилната информация.
Същото можете да го направите за която и да страна.
Въпрос на това колко правилно се подхожда при избор на нещо, което е не просто живо същество, но и което става член на семейството за доста дълъг период от време
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#225 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 09:24 AM

Показване на мнениетоGovedarov, в 03 August 2010 - 07:56 PM, написа:

...А относно страницата не съм я правил аз и определено не понасям изрази като "идиот" и т.н Особенно от хора който дори не ме познават...

Колебаех се дали да се включа, но нека внеса малко пояснения, относно реакцията ми ... гледам изведнъж се оказа, че сайтът на ТВОЕТО куче не бил правен от теб...сега пък и съвсем изчезнал.

Ако идваш от гората в големия град и пресичаш на червено, полицаят пак ще те глоби, колкото и да му обясняваш, че не знаеш правилника за движение по пътищата. Ако си човекоядец и убиеш човек, теоретично пак ще влезеш в затвора, нищо, че не знаеш, че някъде това е неприемливо и се наказва от закона, който не познаваш. Ако пък си си направил (или са ти направили) сайт и си изкопирал цели страници, написани от друг човек (в случая става дума за моя сайт), защо трябва да очакваш различно отношение? И как ти би нарекъл подобно поведение от страна на напълно непознати хора спрямо теб, ако не тотална идиотия? Та в този твой сайт бяха копирани цели страници от сайта ми, без дори да се сетиш да изтриеш името на развъдника ми. А то за мен е не по-малко ценно от твоя "доходоносен бизнес", че да ме разбереш.

Та поради това: контролирай малкия си племенник, сърди се на него и внимавай какво пише от ТВОЕ име. И ако не е достатъчно порасъл да разбере смисъла на понятието "ИДИОТ" го изчакай да порасне и му предай моите сърдечни поздрави.

С уважение: Орлин Миланов

P.S.

И по темата РАСОВИ КУЧЕТА: ако искаш да имаш расово куче, а не куче Майкъл, стой тук при нас и с радост ще ти посочим, как да се сдобиеш с истинско такова. Без значение дали ти харесва или не: тук има немалко хора, които знаят що е РАСОВ РОТВАЙЛЕР, за разлика от теб ... нищо лично и без всякакво желание да се заяждам.

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#226 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 August 2010 - 12:33 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   Govedarov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 01:37 PM

KOKO_ko, в 04 August 2010 - 08:29 AM, написа:

Колебаех се дали да се включа, но нека внеса малко пояснения, относно реакцията ми ... гледам изведнъж се оказа, че сайтът на ТВОЕТО куче не бил правен от теб...сега пък и съвсем изчезнал...

Та в този твой сайт бяха копирани цели страници от сайта ми, без дори да се сетиш да изтриеш името на развъдника ми. А то за мен е не по-малко ценно от твоя "доходоносен бизнес", че да ме разбереш.

Та поради това: контролирай малкия си племенник, сърди се на него и внимавай какво пише от ТВОЕ име. И ако не е достатъчно порасъл да разбере смисъла на понятието "ИДИОТ" го изчакай да порасне и му предай моите сърдечни поздрави.

С уважение: Орлин Миланов

P.S.

И по темата РАСОВИ КУЧЕТА: ако искаш да имаш расово куче, а не куче Майкъл, стой тук при нас и с радост ще ти посочим, как да се сдобиеш с истинско такова. Без значение дали ти харесва или не: тук има немалко хора, които знаят що е РАСОВ РОТВАЙЛЕР, за разлика от теб ... нищо лично и без всякакво желание да се заяждам.

Приятел виж сега.. Казах ти истината не аз правих сайта съжалявам ако племенника се е сдобил с информация от твоя сайт, дори не съм обърнал внимание какво пише... Относно сайта, НЕ работи понеже аз забраних да работи... Извинявам се пак ако има копирана информация, не съм я копирал аз, а дори си нямам на идея как се прави сайт, а относно него съм намерил човек на когото да платя известна сума за да ми направи личен сайт, плюс това аз имам и кавказки овчарки и е напълно нормално да покажа моите кучета на хората не смятам, че това е забранено а за вашето мнение, то си е ваше... не мога да го променя и не съм човека който ще ви карам да си го промените... Дори не съм и мислил да изкарвам пари от тях, в смисъл такъв, че без пари не може, но както казах не залагам на тях. И цената която съм заплатил за него ми е пределно ясно, че не мога да си я взема от него или дори и да мога ще бъде с поколения на ред и най-вероятно няма да се усети нищо. Определено кученцето не е за изхвърляне, не съм и казал че бих го оставил на произвола на съдбата. Ветеринарнният център ми е по (Г*за) така да се изразя, естествено, че ще полагам грижи за него и се надявам да израсне живо и здраво, все пак не се знае още е на 2 месеца и всичко е възможно... а за бизнеса Имам фирма за дограма която е не малка в пловдивка област, няма да казвам името понеже тук не е мястото за реклама на такъв тип хоби. Вярно, че казах на момчето да ми направи сайт, понеже той ми каза, че е достатъчно добър да го направи и не съм и предполагал, че ще краде информация, предполагам, че за обща информация относно породата никои не би направил проблем, понеже за това е ИНТЕРНЕТ. Да добиеш представа(както пожелах и аз)...
А истината беше, че аз исках да си представя кучето и то що годе очаквах мнение, явно че сте запознати с това повече от мене, спор няма... но ме подразни факта, че се отнесохте към мен като към малко дете което не знае азбуката. Е да ама не съм от този тип хора, а с удоволствие ще мина да ми представите расови поколения като вашите когато имам време.

п.с А така информативно да ме въведете в темата, искате да кажете, че в България има имена които се броят на пръстите на едната ръка със породисти кучета?

#228 Потребителят е офлайн   espinoza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ротвайлер, пор, ситроен, PHP, MySQL
Публикувано: 04 August 2010 - 03:42 PM

От всичките кучета де що има по улиците, в домовете, в дворовете, приличащи или не на дадена порода да има десетина процента собсвеници, които имат родословие на кучето си. По знаещите да ме поправят, ако съм останала с грешно впечетление.
User's Signature

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

#229 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2010 - 04:38 PM

Здравейте
Дали ще е добра идея на направим тема с обяви за ротвайлери , за които се твърди,че са с родословие,от елитни родители и др.,а в същото време са просто домашно развъдени животинки.Идеята ми хрумна след като се натъкнах на обява за родословни ротвайлерчета с отрязани опашки за 150 лв.Подателя на обявата даже е публикувал и снимки на "родословието"което е бяло и доста странно..абе с една дума-фалшиво.
Целта е хората да не бъдат лъгани с уж родословни животни.

О,да вече има такава тема:)Извинявам се.

#230 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 August 2010 - 06:41 PM

може ли линк към тази тема?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 10:45 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 06 August 2010 - 02:43 PM, написа:

Здравейте
Дали ще е добра идея на направим тема с обяви за ротвайлери , за които се твърди,че са с родословие,от елитни родители и др.,а в същото време са просто домашно развъдени животинки.Идеята ми хрумна след като се натъкнах на обява за родословни ротвайлерчета с отрязани опашки за 150 лв.Подателя на обявата даже е публикувал и снимки на "родословието"което е бяло и доста странно..абе с една дума-фалшиво.
Целта е хората да не бъдат лъгани с уж родословни животни.

О,да вече има такава тема:)Извинявам се.

е защото е много трудно този, които наистана се интересува от дадена порода да се обади на отговорника по развъдна дейност на дедения породен клуб и да му се каже какви кучила има в момента, какво е свободно и какав клас е.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   espinoza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ротвайлер, пор, ситроен, PHP, MySQL
Публикувано: 10 August 2010 - 09:32 AM

За съжаление много е трудно, защото българина няма елементарна киноложка култура (и не само) и като му кажеш, че кучето му закупено от бай Иван на село не е "чистопородно", "чистокръвно" или прилича на дадена порода, започва да се сърди и да вади от 9 кладенеца вода как хартийката не прави кучето качествено и какво съм разбирала аз от породи, като е видял родителите на кучето, които са си баш от еди коя си порода. И какъв сноб съм била, че ме интересували само някакви си там хартийки, дето можело всеки да си ги напише.
Няма да се оправим скоро и кучетата по пътищата ще се множат всяка година.
User's Signature

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

#233 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2010 - 10:10 PM

Здравейте
Значи аз като реших да си взема ротвайлер(просто за мен няма друга порода кучета,и сигурно няма да има:),разгледах всички развъдници ,защото исках наистина хубаво куче.Защото е вярно,че като са малки всички са сладки,но като пораснат се вижда,какво си си взел.И така си харесах аз кученцето от една обява.Пишеше ,че кученцата са родословни,но си знам къде да питам дали наистина е така и веднага се обадих в НКР и от там ми потвърдиха,че кученцата са родословни и всичко с тях е нормално:)Другото беше лесно и сега за нищо не съжалявам,защото Барт расте и е едно невероятно куче.

Днес имах следният случай.Засичаме се на разходка с жена с ротвайлер женски на 7 месеца,Барт е на 8.
Нейното куче се скъса да ни лае и напада...жената едвам се справя и трудно го държи....Барт стои до мен по команда(на него му се играе страшно много,но онова зверче го напада и хапе).Аз попитах жената винаги ли е така,а тя ми каза,че дори малки деца напада кучето защото се дразнело,че те викали много-кучето е на 7 месеца,а е толкова агресивно.Никога не го пускат от каишката,защото не е научено на нищо и жената казва,че няма да се върне.Плюс това нейното ротвайлерче е само с 2 ваксини,защото не е знаела,че има и трета..а след това и всяка година по една:(.

Кученцето беше със супер слаба конструкция и нямаше и 20 кг.
Незнам хората казват,че родословието е просто една хартийка...но както знам селекцията на ротвайлера е в такава посока,че да се елиминира неоправданата и излишна агресия у кучетата...а не 7 месечно куче бебе да напада деца....

Развален ми е апарата,иначе щях да ви кача снимки на децата в квартала с Барт...само излизам от входа и се чува БАААРРРРТТТТ,и му се нахвърлят 4-5 годишни дечица,а той жален ляга и си дава кoремчето да го галят.

#234 Потребителят е офлайн   daniel_lz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 09:41 AM

ето ни и нас ,сега пък сме се разгонили но нямаме мъжки :) а искаме да я пуснем някой има ли в разградския регион?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#235 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 13 September 2010 - 10:00 AM

daniel_lz, използвате компютър, влизате по форуми и питате за мъжки, който да заплоди кучето Ви, подобие на ротвайлер? В дог.бг НЕ СЕ толерира такъв тип развъждане. Ето тук: http://forum.dog.bg/...?showtopic=1964 ще намерите информация "защо".
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   daniel_lz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 05:11 PM

Ето ни и нас от една скорошна разходка,но си търсим мъж :) но няма :С ако може да е от разградския регион но за жалост сме изтърсаче и сме с бяло петно по гърдите

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#237 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 September 2010 - 09:01 PM

Голям зор, голямо тръшкане, голяма драма за мъж! :zg_074:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#238 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2010 - 05:03 PM

Показване на мнениетоdaniel_lz, в 18 September 2010 - 05:16 PM, написа:

Ето ни и нас от една скорошна разходка,но си търсим мъж :) но няма :С ако може да е от разградския регион но за жалост сме изтърсаче и сме с бяло петно по гърдите

за жалост не само сте изтърсаче, но и точно тук не е мястото да си търсите мъж за кучето, каквото и да означава това за вас. размножаването на нерасови по смисъла на МФК кучета, не може да бъде тема в този форум. правилата са за всички. всъщност това не са ли две отделни изтърсачета на снимките или само така ми се е сторило? иначе похвално какво се случва по разградско ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#239 Потребителят е офлайн   DJRASTA_BG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 08:36 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 19 September 2010 - 05:08 PM, написа:

mn govori6 no ako ba6tata na tva mom4e te vidi nqkade nqma da si tolko smel

за жалост не само сте изтърсаче, но и точно тук не е мястото да си търсите мъж за кучето, каквото и да означава това за вас. размножаването на нерасови по смисъла на МФК кучета, не може да бъде тема в този форум. правилата са за всички. всъщност това не са ли две отделни изтърсачета на снимките или само така ми се е сторило? иначе похвално какво се случва по разградско ...

#240 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 09:58 PM

Показване на мнениетоDJRASTA_BG, в 21 September 2010 - 06:41 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 19 September 2010 - 05:08 PM, написа:

Ау, а какво ще направи бабата? :ab_041: Ще изпапка лошия вълк, може би
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни