НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...
Публикувано: 06 November 2010 - 07:43 PM
Няма значение дали е взето от развъдник или не.
Повечето от породистите, "чисти" кучета, както ти ги наричаш, които виждаш по улиците не са от развъдници, но това че родителите им са от една и съща порода, ги прави чистокръвни представители на тази порода.
Кучетата от развъдник се смятат за висок клас чистокръвни, тъй като чистотата на породата е известна и документирана с поколения. Ако кучето ти няма такава документация, това по никакъв начин не го прави непородисто.
Внимавайте какви съвети давате на хората - някои са способни да изхвърлят кучето си, защото във форум им е казано, че то няма порода, защото не е от развъдник.
Замислете се какво може да стане с това куче в следствие на думите ви.
Публикувано: 06 November 2010 - 10:32 PM
Chupacabra, в 06 November 2010 - 06:48 PM, написа:
Няма значение дали е взето от развъдник или не.
Повечето от породистите, "чисти" кучета, както ти ги наричаш, които виждаш по улиците не са от развъдници, но това че родителите им са от една и съща порода, ги прави чистокръвни представители на тази порода.
Кучетата от развъдник се смятат за висок клас чистокръвни, тъй като чистотата на породата е известна и документирана с поколения. Ако кучето ти няма такава документация, това по никакъв начин не го прави непородисто.
Внимавайте какви съвети давате на хората - някои са способни да изхвърлят кучето си, защото във форум им е казано, че то няма порода, защото не е от развъдник.
Замислете се какво може да стане с това куче в следствие на думите ви.
Глупостите си ги ръси някъде другаде. Чистокръвността на ВСЯКО куче се документира с непрекъсваема поредица от родословия, издавани ЕДИНСТВЕНО от уполномощените за всяка една държава клубове по съответната порода.
Всичко останало е "нечисто" или както там желаеш да го наречеш. Искрено ще се радвам ако не се опитваш да поддържаш дебата по темата ... ще ми спестиш работа като модератор, ако не и друго ...
Публикувано: 06 November 2010 - 11:23 PM
МОД.
Май не разбираш от български? Разговорът по темата приключи.
Важи и за теб!

Публикувано: 27 December 2010 - 11:46 AM
Публикувано: 27 December 2010 - 01:07 PM
Говориш празни приказки за спора ли го правиш не знам.Куче с родословие има право да ходи на изложби,изложбата не е за сноби изобщо,но както и да е.Родословието както казах ти гарантира здраво кученце,с добър характер,без наследствени заболявания,защото кучетата са изследвани доста поколения назад за наследствени заболявания.И няма как да си купиш рот с родословие за такива смешни пари-да с фалшиво такова или с някакво копие.
Публикувано: 27 December 2010 - 08:52 PM

Понеже гледам, че са ми резнали поста.... ще ти кажа, че за 80-100 лв. може да си вземеш рот с родословие.... дори мога да ти кажа и от кой развъдник. ;) Дори преди време имаше такъв пост тука, но вече е изтрит.
Цитирам по - памет - ''За символичните 100 лв.... ала бала с документ за съсобственост и поне две кучила от нея'' :))
Публикувано: 27 December 2010 - 08:54 PM
Публикувано: 28 December 2010 - 11:53 AM
1. Изложбите са хубаво нещо. Там кучетата се изявяват, а почитателите на породата се запознават и споделят опит.
2. Ротвайлерите (както и много други породисти кучета) са предразположени към доста опасни болести, поради което стриктното селектиране и съответно родословието са важни неща, които определят дали кучето следва да се размножава и т.н. Иначе се рискува кучето да е с наследствена дисплазия, предразположение към рак, диабет и т.н. Отговорните стопани трябва да отчитат тези неща, когато вземат куче за отглеждане.
3. Ако не държите на тези неща и просто обичате или спасявате куче от беда, като го приютявате и се грижите с цялата си любов и отговорност за него, то родословието, купираната опашка или опасността от болест едва ли имат значение.
Късмет и дано вашият рот е жив и здрав дълги години, за да ви радва и дарява с любов!
Публикувано: 28 December 2010 - 01:38 PM

Публикувано: 04 January 2011 - 06:57 PM
МОД.
Пишете на кирилица. В противен случай ще трябва да си пишете другаде. Благодарим предварително. Лек ден.
Публикувано: 04 January 2011 - 08:27 PM

Публикувано: 04 January 2011 - 09:30 PM
rokera74, в 04 January 2011 - 04:02 PM, написа:
Не само всеки може да ти отговори на въпроса, но сам можете да си отговорите, като почетете малко повечко. Клуб "Ротвайлер" имат официален сайт и в него са упоменати развъдниците. Също така от БРФК можете да получите правилната информация. Само, че "с трици маймуни не се ловят".
Публикувано: 04 January 2011 - 10:26 PM
rokera74, в 04 January 2011 - 06:02 PM, написа:
... добре де, няма ли кой да му каже на този човек от кой развъдник са най-добрите кучета?

Публикувано: 09 January 2011 - 08:55 PM
Ето на такава обява попаднах днес. Без думи
Публикувано: 09 January 2011 - 10:16 PM
lidiya, в 09 January 2011 - 08:00 PM, написа:
Ето на такава обява попаднах днес. Без думи

Публикувано: 10 January 2011 - 01:11 AM
Публикувано: 29 January 2011 - 11:00 AM
kristalina, в 28 January 2011 - 01:51 PM, написа:
...и сега малко хронология и данни:ротвайлерчето ми,което в момента е на почти 10 месеца,беше много енергично,слънчево,игриво и сравнително здраво бебе...до около шестия си месец.В един момент обаче,след по-щура и буйна игра с приятелчетата си от поляната,кучо започна да накуцва със задното си дясно краче.Отначало не беше много видимо и драстично,по-скоро като,че му омекваше лапичката и не стъпваше стабилно на нея,но от ден на ден нещата започнаха да се влошават.Мисля,че тук е мястото да вметна,че всички останали стопани бяха единодушни,че е рахит и се надпреварваха да ми дават съвети какви храни и други изпитани средства да му давам за справяне с проблема.Знам,че искаха да помогнат и не ги виня,но предпочетох да послушам шестото си чувство и горчивият си опит-11 годишният ми ротвайлер имаше рахит като бебе,но симптоматиката беше съвсем различна,спрямо настоящата.
Заведох Марк при д-р Венци Тодоров,който си му е JP :} от бебе и на когото имам 100% -тово доверие.След доста подробен преглед докторът беше наясно,че това е ТБД и веднага ни изпрати в Обединена вет.клиника,за да направят рен.снимка на кучо.Бях чувала и знаех за болестта от обща култура,но конкретиката около нея ми се изясни именно от тази и подобни теми във форума.Бях ужасена!Молех се да е рахит или каквото и да е друго.....,но не би....
Много се увлякох в писане,най-вероятно Ви отегчих,а мислех да съм кратка.....извинете за което....само да кажа,че Марк е седмица след операция,а именно резекция на бедрена глава,за сега се чувства добре и дори и без обезболяващи не плаче,както преди хирургичната намеса.Знам,че е твърде рано да се радвам и,че ни предстои дълъг и тежък възстановителен период,но се надявам да се преборим и оцелеем.....за пореден път.
Безкрайно благодарна съм на д-р Светослав Христов,който извърши операцията и на целият му екип,които не се отказаха да се борят за кучо,въпрек и възникналите в последствие доста тежки усложнения.Също така благодаря на доцент Паскалев,който изказвайки се доста ласкаво за професионалните умения на д-р Христов ме насочи именно към него,за да не ни се налага да пътуваме до Ст.Загора......,а можеше той да вземе едни пари...,но не го направи,защото е много свестен и скромен Човек...-така го прецених от телефонния разговор,който проведох с него.Страхотни ХОРА!!!!Бъдете живи,здрави и все така загрижени!БЛАГОДАРЯ!
С уважение:Крис
Истински съжалявам за нещата, които трябва да преживеете. Стискам палци да кучето да оцелее и да водите поне някакъв сносен живот, съпроводен от търпима болка. Още повече съжалявам, че трябва да кажа и това: ако не бяхте наливали пари (пък и подарък да е било животинчето, все тая) в джобовете на търговците ... или какъвто и да е там случаят, вероятността това да се беше случило, щеше да е минимална. От двадесет години не спрях да го повтарям и въпреки това случаи като Вашия не спират. Нека поне служи за поука на бъдещи лековерни купувачи на "евтинкото" ...

Публикувано: 29 January 2011 - 12:35 PM